Pa nije glup, ali dotični forumaš gleda isključivo ovaj sukob kroz prizmu vjere.Brokula je napisao/la: ↑28 okt 2023, 11:04Druze sva poenta ovih par forumskih ateista je da polaze od pretpostavke da si ti kao vjernik glup ko qurac i automstski tvoje misljenje ne vazi.RollingPaper je napisao/la: ↑28 okt 2023, 11:00Kakav niz predrasuda covjek napisa. Opet ispade ateista je pametan, a vjernik je glup jer on ne zna da treba pruzit pravu pomoc nego ce on samo uputit molitvu. Ovo ti je klasicna predrasuda i plitko povrsno razmisljanje.sljivo je napisao/la: ↑28 okt 2023, 09:38Razlika izmedju ateiste i teiste u ovom kontekstu je ta sto atesita nece doviti vec ce gledati da nesto prakticno napravi, ako moze, njih je malo ali eto pokusat ce, a veci procenat teista ce sa mindera da dovi, dovit ce Bogu da pokrene nesto konkretno i direktno kod onih (koji mogu uticati) od kojih jedni koji isto tako dove da bi se nesto pokrenulo, ili drugih koji nemaju ni najmanji trag namjere da pomognu, i na kraju niko nista ne uradi, vec se to prepustilo Bogu, i tu je sva zavrsena prica. Tu je sav poraz tog nacina djelovanja, prepustilo se nekom drugom, skinuo se teret sa sebe, i to je to. I kad to spomenes onda ce se javiti oni koji ce predrasudom reci da ateisti nemaju ili imaju manjak empatije u odnosu na teiste i tako zakljuciti da oni nista ne rade, niti se solidarisu i da je ova nasa dova svakako bolja od toga. Na kraju ce neki nevjernik, koji ima uticaj, znanje i moc, reci stanimo i dogovorimo se da ljudi ne ginu, i tako spasiti muslimanske (i jevrejske) zivote, sto je jos jedan apsurd u moru apsurda koji vidimo danas.
Znas koliko pomoci je poslato, maloprije neki momak napisa u njegovom dzematu samo skupljeno 100K, al eto ljudi pisu neke nebuloze da bi ispali pametni, al opet samo ispadnes glup i povrsan.
Vecinu njih pucaju kompleksi vise vrijednosti i smatraju da samo oni mogu vidjeti racionalno i ispravni cijelu situaciju.
Nema smisla ni pokusavati raspravljati se ako prica ide u tom smjeru
Ruska invazija na Ukrajinu
Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88
- ASD
- Kontakt:
Re: Ruska invazija na Ukrajinu
Pa ja se slazem da je i to glupost
7 - Tottenham Hotspur are the first English side to concede seven goals in any European competition since Tottenham Hotspur themselves lost 0-8 to FC Koln in the UEFA Intertoto Cup in July 1995. Spursy.
-
- Kontakt:
Zašto da ne, svoji smo ljudi svi ovdje. To je neka opšta kultura da imaš poštovanja prema drugoj osobi, ako ona tebe poštuje naravno. Ljudi bi trebali biti malo slobodoumniji. Vjera je jedna od privatnih stvari, i u to se nema niko prava miješati. I meni je glupo iskreno kad neko kaže da mu je neko bitniji tamo u Palestini ili Izraelu od njegovih ljudi koji govore istim jezikom, imaju sličan mentalitet, način razmišljanja. Ne može mi biti tamo neko bliži koga nikad u životu nisam upoznao od mog zemljaka. A opet naravno da treba imati empatiju i pomoći tim ljudima ako se ikako može, a može jer postoje humanitarni brojevi, računi itd.jestamaji je napisao/la: ↑28 okt 2023, 11:37da je tako svijet bi bio ok, a svijet je debelo u kurcu. zašto bi onda neko očekivao da ovaj podforum bude drugačiji?Bundesliga je napisao/la: ↑28 okt 2023, 11:32Uopšteno ovdje fali tolerancije. Ne znam zašto imate potrebu vrijeđati jedni druge, ne mora svako biti isti niti bi bilo zanimljivo da je tako. Bolje gledajte kakav je ko čovjek nego koje mu je religijsko opredijeljenje.
I am not yet born; O hear me.
Let not the bloodsucking bat or the rat or the stoat or the
club-footed ghoul come near me.
Let not the bloodsucking bat or the rat or the stoat or the
club-footed ghoul come near me.
Stari koliko si ti glup.
Napisem ogroman post da ti objasnim i shvatim da si glup.
Moj otac se borio za ovu državu zajedno sa bosnjacima.Ne znam zasto bi to trebala bit losa strana.
I da je loša,neka je.
malo i po libanu
La birra con gli amici vale più di tutto quello che possiedo.
🧡❤️AS Roma ❤️🧡
❤️🤍 FK Sarajevo ❤️🤍
❤️🖤 Ripcity ❤️🖤
U prošlosti sam velike probleme uspešno rešavao bekstvom, ali kuda pobeći od sebe?
Smrt je ništa. Smrt ne boli. Uživaj - to je smisao.
🧡❤️AS Roma ❤️🧡
❤️🤍 FK Sarajevo ❤️🤍
❤️🖤 Ripcity ❤️🖤
U prošlosti sam velike probleme uspešno rešavao bekstvom, ali kuda pobeći od sebe?
- VivaLaStella
- Kontakt:
Nego doma sjednem, dignem regler, voterpajp i brning rege
L'art pour l'art.
SS.ba liga | ⚫🔴 Mislish United #17
L'art pour l'art.
SS.ba liga | ⚫🔴 Mislish United #17
- OldTownDistrict
- Kontakt:
Uspoređuješ trenutno najpopularnijeg twitteraša u cijelom svijetu, gdje jesu bilioniski pregledi postova koji prenose/dijele/share snimke uživo situacije sa terena, gdje iz tog čisto medijskog trenutka imate više povjerenja i gledanosti nego bilo koji drugi medij u svijet. Zašto se ne zapitaš zašto je to tako, zašto se izgubilo povjerenje u medije, zašto su mediji dozvolili da ljudi cjelog svijeta vjeruju jednoj takvoj osobi, zašto mediji šute i ponavljaju isti lažni narativ da se nacija mora obratiti takvom izvoru informacija kojeg ponavljam gle čuda, top 5 na svjetu svjeta isto tako ga prati i informise se bilionski auditorijum ali oni nisu glupi ne, zato jedan od naroda u BiH ces vrijedati da su glupi?Kajzer10 je napisao/la: ↑28 okt 2023, 10:45Nije Bosnjo glup jer smatra da Izrael cini zlocine, spinujete. Smatram i ja.
Ovdje nema sredine, uvijek se ide u krajnost.
Ali upijati propagandu ruskog smeca poput ovog Jacksona Hinklea koji je Putinov dupelizac i kojem nije bitan ljudski zivot nego je bitno koristiti ovakve tragedije da utice na vase misljenje radi visih ciljeva, e zato je Bosnjo glup.
Izguglajte tu ljudinu i dusu od covjeka.
Djeca ginu na ocigled medijske tame i tame podržavanja da djeca ginu, bez logicnih, realnih razloga i to sve na mjestu gdje 70+ godina ti isti zlocinci djeluju, tu informacija kao takva je bitna bez obzira koja ruka je prosljeduje, jako bitna.
....sve drugo će proći!
- AshburtonG
- Kontakt:
Nije musliman. To se ne vazi. Jedno dijete iz Gaze je vrijednije od tvog oca koji je zivot bio spreman dat za svoju domovinu.
Uprkos Kordićevoj zabrani, stotine Mostaraca izašlo na proteste podrške Palestincima

Bravo Mostarci.
Yebote ljudi koriste bijeli fosfor i likovi se čude sto neko suosjeća sa žrtvama zločina.
Vjerujem da ste plod ljubavi brata i sestre.
Vjerujem da ste plod ljubavi brata i sestre.
Don't hate what you don't understand.
- DuljevinhoHaraldo
- Kontakt:
Na istoj ste strani

⚜️~⚜️~⚜️
"Azur je za sve mlade golmane Jan Oblak" - A. Husarić
Mirvić + Dudić + Hadžija = Najjači trio BH fudbala
kad ce poljska liga, fali mi hamulic, hebo svjetsko:-) - @babino
"Azur je za sve mlade golmane Jan Oblak" - A. Husarić
Mirvić + Dudić + Hadžija = Najjači trio BH fudbala
kad ce poljska liga, fali mi hamulic, hebo svjetsko:-) - @babino
- ASD
- Kontakt:
Ovo mi je isto teška glupost.
Razumijem generalno neka prepucavanja u HNK ili SBK. Ali u PK i TK su ARBIH i HVO bili faktički jedno.
La birra con gli amici vale più di tutto quello che possiedo.
🧡❤️AS Roma ❤️🧡
❤️🤍 FK Sarajevo ❤️🤍
❤️🖤 Ripcity ❤️🖤
🧡❤️AS Roma ❤️🧡
❤️🤍 FK Sarajevo ❤️🤍
❤️🖤 Ripcity ❤️🖤
- RollingPaper
- Kontakt:
Nemoj pričat gluposti, dokazi to sto si napisao argumentima kad vec to pises. Nije istina da gledam sukob kroz prizmu vjere. Za tebe svako ko podrži Palestinu nije objektivan jel da? Automatski je radikalni vjernik, SDA glasač ili sta vec mi niste pisali ovde.ASD je napisao/la: ↑28 okt 2023, 11:48Pa nije glup, ali dotični forumaš gleda isključivo ovaj sukob kroz prizmu vjere.Brokula je napisao/la: ↑28 okt 2023, 11:04Druze sva poenta ovih par forumskih ateista je da polaze od pretpostavke da si ti kao vjernik glup ko qurac i automstski tvoje misljenje ne vazi.RollingPaper je napisao/la: ↑28 okt 2023, 11:00
Kakav niz predrasuda covjek napisa. Opet ispade ateista je pametan, a vjernik je glup jer on ne zna da treba pruzit pravu pomoc nego ce on samo uputit molitvu. Ovo ti je klasicna predrasuda i plitko povrsno razmisljanje.
Znas koliko pomoci je poslato, maloprije neki momak napisa u njegovom dzematu samo skupljeno 100K, al eto ljudi pisu neke nebuloze da bi ispali pametni, al opet samo ispadnes glup i povrsan.
Vecinu njih pucaju kompleksi vise vrijednosti i smatraju da samo oni mogu vidjeti racionalno i ispravni cijelu situaciju.
Samo vi ateisti ste najpametniji na svijetu, sve ostalo je zalutalo ali vi ste na pravom putu, otkrili ste da nema Boga i sad su svi glupii neobjektivni za vas.
Pa jel to samo muslimani podrzavaju Palesitnu? Jel i hrvatski novinar Šprajc musliman, a u svojoj emisiji na RTL-u je osudio Izrael? Jel i on zalutali vjernik?
Jel Lana Bastašić muslimanka pa je u Njemačkoj onoliki tekst napisala i osudila Izrael?
Pa i Slavoj Zizek je ateista i jedan od najpopularnijih filozofa trenutno u Evropi pa je osudio Izrael. Jel i on zatucani musliman ili?
Ti si vjerovatno pametniji od njeg.
Zadnja izmjena: RollingPaper, dana/u 28 okt 2023, 13:02, ukupno mijenjano 2 puta.
-
- Kontakt:
Pusti budale, Španija od starta stala uz Palestinu.RollingPaper je napisao/la: ↑28 okt 2023, 13:00Nemoj pričat gluposti, dokazi to sto si napisao argumentima kad vec to pises. Nije istina da gledam sukob kroz prizmu vjere. Za tebe svako ko podrži Palestinu nije objektivan jel da? Automatski je radikalni vjernik, SDA glasač ili sta vec mi niste pisali ovde.ASD je napisao/la: ↑28 okt 2023, 11:48Pa nije glup, ali dotični forumaš gleda isključivo ovaj sukob kroz prizmu vjere.Brokula je napisao/la: ↑28 okt 2023, 11:04
Druze sva poenta ovih par forumskih ateista je da polaze od pretpostavke da si ti kao vjernik glup ko qurac i automstski tvoje misljenje ne vazi.
Samo vi ateisti ste najpametniji na svijetu, sve ostalo je zalutalo ali vi ste na pravom putu, otkrili ste da nema Boga i sad su svi glupii neobjektivni za vas.
Pa jel to samo muslimani podrzavaju Palesitnu? Jel i hrvatski novinar Šprajc musliman, a u svojoj emisiji na RTL-u je osudio Izrael? Jel i on zalutali vjernik?
Jel Lana Bastašić muslimanka pa je u Njemačkoj onoliki tekst napisala i osudila Izrael?
Pa i Slavoj Zizek je ateista i jedan od najpopularnijih filozofa trenutno u Evropi pa je osudio Izrael. Jel i on zatucani musliman ili?
Ti si vjerovatno pametniji od njeg.
BOSNA I HERCEGOVINA FK SARAJEVO FC BARCELONA
50% Amera uz Palestinu, jos da ne pominjemo njihovu historiju s Arapima, ali vide ljudi sta se desava. A i ima svako pravo da gleda kako zeli
Zadnja izmjena: alemsa, dana/u 28 okt 2023, 13:13, ukupno mijenjano 2 puta.
- tutankamon1905
- Kontakt:
Prikupismo li mi ikakvu pomoc njima, ili smo jadovi jadni sebicni jaki na rijecima?
Ili da im posaljemo koju zastavu, ili komentar na internetu. Ili koji video podrske. Puno ce im znacit. Moze li se to pojest ili iskoristit nekako da im bude lakse?
Evo i u mostaru neki skup bio. Pola ljudi ne zna sta radi tu isto je doslo
-
- Kontakt:
Prikupismo hvala Allahu i prikupit ćemo opet ako bude trebalo. Za razliku od vas, nikad nećemo bit na strani agresora i uvijek ćemo biti podrška potlačenim.tutankamon1905 je napisao/la: ↑28 okt 2023, 13:12Prikupismo li mi ikakvu pomoc njima, ili smo jadovi jadni sebicni jaki na rijecima?
Ili da im posaljemo koju zastavu, ili komentar na internetu. Ili koji video podrske. Puno ce im znacit. Moze li se to pojest ili iskoristit nekako da im bude lakse?
Evo i u mostaru neki skup bio. Pola ljudi ne zna sta radi tu isto je doslo
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 9 gostiju.