Palestina <3
Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88
Ma Šprajc glupi Bošnjo ba
Znas sta je meni misterija.. kako bosnjo vazda protestuje I podrzava obespravljene palestince a nikad ama bas nikad ne protestuje za obespravljene bosnjake u genocidnom entitetu.. a zivot bosnjaka u okupiranim teritorijama rbih je slican zivotu palestinaca na okupiranim teritorijama zapadne obale I gazeASD je napisao/la: ↑28 okt 2023, 10:23Znaš šta je meni misterija.Marsal je napisao/la: ↑28 okt 2023, 10:02Ja bih volio da ako treba da sutra nema Palestine samo nek to nekako pomogne našoj državi.
Kad smo mi ginuli ovdje i isto preživljavali niko se nije plaho počešao za nama. Baš ti Palestinci što patite za njima su Slobodana Miloševića zvali u posjetu, a Izrael mu prijetio hapšenjem.
Je li mi žao gledat šta se dešava i kako djeca stradaju? Pa kome nije boktejebo, moraš bit sociopata da te to ne dotiče ali na kraju dana nek bude šta treba bit. To nije moj rat. Nije ni vaš, nije ni Bosnin.
Kako je Bošnjo kojemu je svejedno kad mu komšija crkaje od gladi ili kad mu neko gazi komšiju s autom postao tako pravednički nastrojen.
baš ideš u offtopicgruezi je napisao/la: ↑28 okt 2023, 10:41Znas sta je meni misterija.. kako bosnjo vazda protestuje I podrzava obespravljene palestince a nikad ama bas nikad ne protestuje za obespravljene bosnjake u genocidnom entitetu.. a zivot bosnjaka u okupiranim teritorijama rbih je slican zivotu palestinaca na okupiranim teritorijama zapadne obale I gazeASD je napisao/la: ↑28 okt 2023, 10:23Znaš šta je meni misterija.Marsal je napisao/la: ↑28 okt 2023, 10:02
Ja bih volio da ako treba da sutra nema Palestine samo nek to nekako pomogne našoj državi.
Kad smo mi ginuli ovdje i isto preživljavali niko se nije plaho počešao za nama. Baš ti Palestinci što patite za njima su Slobodana Miloševića zvali u posjetu, a Izrael mu prijetio hapšenjem.
Je li mi žao gledat šta se dešava i kako djeca stradaju? Pa kome nije boktejebo, moraš bit sociopata da te to ne dotiče ali na kraju dana nek bude šta treba bit. To nije moj rat. Nije ni vaš, nije ni Bosnin.
Kako je Bošnjo kojemu je svejedno kad mu komšija crkaje od gladi ili kad mu neko gazi komšiju s autom postao tako pravednički nastrojen.
Možeš ti doviti i moliti se Bogu na hiljadu načina čitav dan ali to nimalo neće umanjiti patnje palestinske djece i civila koje pobiše jevreji. Dok se šta konkretno ne uradi da se zaustavi Izrael ili bar smanji jačina napada palestinci od toh vaših dova nemaju ništa.sljivo je napisao/la: ↑28 okt 2023, 09:38Razlika izmedju ateiste i teiste u ovom kontekstu je ta sto atesita nece doviti vec ce gledati da nesto prakticno napravi, ako moze, njih je malo ali eto pokusat ce, a veci procenat teista ce sa mindera da dovi, dovit ce Bogu da pokrene nesto konkretno i direktno kod onih (koji mogu uticati) od kojih jedni koji isto tako dove da bi se nesto pokrenulo, ili drugih koji nemaju ni najmanji trag namjere da pomognu, i na kraju niko nista ne uradi, vec se to prepustilo Bogu, i tu je sva zavrsena prica. Tu je sav poraz tog nacina djelovanja, prepustilo se nekom drugom, skinuo se teret sa sebe, i to je to. I kad to spomenes onda ce se javiti oni koji ce predrasudom reci da ateisti nemaju ili imaju manjak empatije u odnosu na teiste i tako zakljuciti da oni nista ne rade, niti se solidarisu i da je ova nasa dova svakako bolja od toga. Na kraju ce neki nevjernik, koji ima uticaj, znanje i moc, reci stanimo i dogovorimo se da ljudi ne ginu, i tako spasiti muslimanske (i jevrejske) zivote, sto je jos jedan apsurd u moru apsurda koji vidimo danas.
Kakav niz predrasuda covjek napisa. Opet ispade ateista je pametan, a vjernik je glup jer on ne zna da treba pruzit pravu pomoc nego ce on samo uputit molitvu. Ovo ti je klasicna predrasuda i plitko povrsno razmisljanje.sljivo je napisao/la: ↑28 okt 2023, 09:38Razlika izmedju ateiste i teiste u ovom kontekstu je ta sto atesita nece doviti vec ce gledati da nesto prakticno napravi, ako moze, njih je malo ali eto pokusat ce, a veci procenat teista ce sa mindera da dovi, dovit ce Bogu da pokrene nesto konkretno i direktno kod onih (koji mogu uticati) od kojih jedni koji isto tako dove da bi se nesto pokrenulo, ili drugih koji nemaju ni najmanji trag namjere da pomognu, i na kraju niko nista ne uradi, vec se to prepustilo Bogu, i tu je sva zavrsena prica. Tu je sav poraz tog nacina djelovanja, prepustilo se nekom drugom, skinuo se teret sa sebe, i to je to. I kad to spomenes onda ce se javiti oni koji ce predrasudom reci da ateisti nemaju ili imaju manjak empatije u odnosu na teiste i tako zakljuciti da oni nista ne rade, niti se solidarisu i da je ova nasa dova svakako bolja od toga. Na kraju ce neki nevjernik, koji ima uticaj, znanje i moc, reci stanimo i dogovorimo se da ljudi ne ginu, i tako spasiti muslimanske (i jevrejske) zivote, sto je jos jedan apsurd u moru apsurda koji vidimo danas.
Pa teiste kako ih naziva sljivo su pokrenuli akciju skupljanja pomoci na dzumi u citavoj BiH prosle sedmice i skupilo se bas velik iznos, evo samo u mom dzematu skoro sto milki, nije da se samo drze dove. Isto tako i ateisti skupljaju pomoc, imaju brojeve i zovu, uplacuju, ne bih ja tako dijelio ljude, vise se dijele na one koji su spremni pomoci i one koji nisu, bez obzira jesu li ateisti i teisti ili agnostici ili kako god sebe nazivali. Bitno je biti covjek i pruziti pomoc kako god sebe nazivao.FoSte95 je napisao/la: ↑28 okt 2023, 10:50Možeš ti doviti i moliti se Bogu na hiljadu načina čitav dan ali to nimalo neće umanjiti patnje palestinske djece i civila koje pobiše jevreji. Dok se šta konkretno ne uradi da se zaustavi Izrael ili bar smanji jačina napada palestinci od toh vaših dova nemaju ništa.sljivo je napisao/la: ↑28 okt 2023, 09:38Razlika izmedju ateiste i teiste u ovom kontekstu je ta sto atesita nece doviti vec ce gledati da nesto prakticno napravi, ako moze, njih je malo ali eto pokusat ce, a veci procenat teista ce sa mindera da dovi, dovit ce Bogu da pokrene nesto konkretno i direktno kod onih (koji mogu uticati) od kojih jedni koji isto tako dove da bi se nesto pokrenulo, ili drugih koji nemaju ni najmanji trag namjere da pomognu, i na kraju niko nista ne uradi, vec se to prepustilo Bogu, i tu je sva zavrsena prica. Tu je sav poraz tog nacina djelovanja, prepustilo se nekom drugom, skinuo se teret sa sebe, i to je to. I kad to spomenes onda ce se javiti oni koji ce predrasudom reci da ateisti nemaju ili imaju manjak empatije u odnosu na teiste i tako zakljuciti da oni nista ne rade, niti se solidarisu i da je ova nasa dova svakako bolja od toga. Na kraju ce neki nevjernik, koji ima uticaj, znanje i moc, reci stanimo i dogovorimo se da ljudi ne ginu, i tako spasiti muslimanske (i jevrejske) zivote, sto je jos jedan apsurd u moru apsurda koji vidimo danas.
Ako je to istina da se lideri Hamasa nalaze van Palestine, onda je to još strašnije lada znaš da su oni iskoristili palestince kao topovsko meso i žrtvenu jagnjad za ne znam ni ja koje ciljeve......
Druze sva poenta ovih par forumskih ateista je da polaze od pretpostavke da si ti kao vjernik glup ko qurac i automstski tvoje misljenje ne vazi.RollingPaper je napisao/la: ↑28 okt 2023, 11:00Kakav niz predrasuda covjek napisa. Opet ispade ateista je pametan, a vjernik je glup jer on ne zna da treba pruzit pravu pomoc nego ce on samo uputit molitvu. Ovo ti je klasicna predrasuda i plitko povrsno razmisljanje.sljivo je napisao/la: ↑28 okt 2023, 09:38Razlika izmedju ateiste i teiste u ovom kontekstu je ta sto atesita nece doviti vec ce gledati da nesto prakticno napravi, ako moze, njih je malo ali eto pokusat ce, a veci procenat teista ce sa mindera da dovi, dovit ce Bogu da pokrene nesto konkretno i direktno kod onih (koji mogu uticati) od kojih jedni koji isto tako dove da bi se nesto pokrenulo, ili drugih koji nemaju ni najmanji trag namjere da pomognu, i na kraju niko nista ne uradi, vec se to prepustilo Bogu, i tu je sva zavrsena prica. Tu je sav poraz tog nacina djelovanja, prepustilo se nekom drugom, skinuo se teret sa sebe, i to je to. I kad to spomenes onda ce se javiti oni koji ce predrasudom reci da ateisti nemaju ili imaju manjak empatije u odnosu na teiste i tako zakljuciti da oni nista ne rade, niti se solidarisu i da je ova nasa dova svakako bolja od toga. Na kraju ce neki nevjernik, koji ima uticaj, znanje i moc, reci stanimo i dogovorimo se da ljudi ne ginu, i tako spasiti muslimanske (i jevrejske) zivote, sto je jos jedan apsurd u moru apsurda koji vidimo danas.
Znas koliko pomoci je poslato, maloprije neki momak napisa u njegovom dzematu samo skupljeno 100K, al eto ljudi pisu neke nebuloze da bi ispali pametni, al opet samo ispadnes glup i povrsan.
to je torio_Ferdy88 je napisao/la: ↑28 okt 2023, 11:02Pa teiste kako ih naziva sljivo su pokrenuli akciju skupljanja pomoci na dzumi u citavoj BiH prosle sedmice i skupilo se bas velik iznos, evo samo u mom dzematu skoro sto milki, nije da se samo drze dove. Isto tako i ateisti skupljaju pomoc, imaju brojeve i zovu, uplacuju, ne bih ja tako dijelio ljude, vise se dijele na one koji su spremni pomoci i one koji nisu, bez obzira jesu li ateisti i teisti ili agnostici ili kako god sebe nazivali. Bitno je biti covjek i pruziti pomoc kako god sebe nazivao.FoSte95 je napisao/la: ↑28 okt 2023, 10:50Možeš ti doviti i moliti se Bogu na hiljadu načina čitav dan ali to nimalo neće umanjiti patnje palestinske djece i civila koje pobiše jevreji. Dok se šta konkretno ne uradi da se zaustavi Izrael ili bar smanji jačina napada palestinci od toh vaših dova nemaju ništa.sljivo je napisao/la: ↑28 okt 2023, 09:38Razlika izmedju ateiste i teiste u ovom kontekstu je ta sto atesita nece doviti vec ce gledati da nesto prakticno napravi, ako moze, njih je malo ali eto pokusat ce, a veci procenat teista ce sa mindera da dovi, dovit ce Bogu da pokrene nesto konkretno i direktno kod onih (koji mogu uticati) od kojih jedni koji isto tako dove da bi se nesto pokrenulo, ili drugih koji nemaju ni najmanji trag namjere da pomognu, i na kraju niko nista ne uradi, vec se to prepustilo Bogu, i tu je sva zavrsena prica. Tu je sav poraz tog nacina djelovanja, prepustilo se nekom drugom, skinuo se teret sa sebe, i to je to. I kad to spomenes onda ce se javiti oni koji ce predrasudom reci da ateisti nemaju ili imaju manjak empatije u odnosu na teiste i tako zakljuciti da oni nista ne rade, niti se solidarisu i da je ova nasa dova svakako bolja od toga. Na kraju ce neki nevjernik, koji ima uticaj, znanje i moc, reci stanimo i dogovorimo se da ljudi ne ginu, i tako spasiti muslimanske (i jevrejske) zivote, sto je jos jedan apsurd u moru apsurda koji vidimo danas.
Ako je to istina da se lideri Hamasa nalaze van Palestine, onda je to još strašnije lada znaš da su oni iskoristili palestince kao topovsko meso i žrtvenu jagnjad za ne znam ni ja koje ciljeve......
da je tako svijet bi bio ok, a svijet je debelo u kurcu. zašto bi onda neko očekivao da ovaj podforum bude drugačiji?Bundesliga je napisao/la: ↑28 okt 2023, 11:32Uopšteno ovdje fali tolerancije. Ne znam zašto imate potrebu vrijeđati jedni druge, ne mora svako biti isti niti bi bilo zanimljivo da je tako. Bolje gledajte kakav je ko čovjek nego koje mu je religijsko opredijeljenje.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 27 gostiju.