Ruska invazija na Ukrajinu

Teme koje nemaju veze sa sportom

Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88

Surreal
Kontakt:

Re: Ruska invazija na Ukrajinu

Post Postao/la Surreal » 28 okt 2023, 10:30

slika

Palestina <3
La birra con gli amici vale più di tutto quello che possiedo.

🧡❤️AS Roma ❤️🧡
❤️🤍 FK Sarajevo ❤️🤍
❤️🖤 Ripcity ❤️🖤

U prošlosti sam velike probleme uspešno rešavao bekstvom, ali kuda pobeći od sebe?
Smrt je ništa. Smrt ne boli. Uživaj - to je smisao.

bavariapivo
Kontakt:

Post Postao/la bavariapivo » 28 okt 2023, 10:30

Marsal je napisao/la:
28 okt 2023, 10:13
nerkolfc je napisao/la:
28 okt 2023, 10:08
Meni je žaliji zivot jednog palestinskog djeteta nego 100 marsala I rosickya
I meni je žaliji život štakora iz kontejnera nego jednog bradonjice iz Austrije.
:tokralju: :tokralju: :tokralju: :rol: :rol: :rol: :rol:
Zadnja izmjena: bavariapivo, dana/u 28 okt 2023, 10:31, ukupno mijenjano 1 put.

nerkolfc
Kontakt:

Post Postao/la nerkolfc » 28 okt 2023, 10:31

Jos jedan glupi bosnjo

Da sam bar iz Austrije pa da se imas cemu klanjati :damn:

Surreal
Kontakt:

Post Postao/la Surreal » 28 okt 2023, 10:35

Jel uživate?

🧡❤️AS Roma ❤️🧡
❤️🤍 FK Sarajevo ❤️🤍
❤️🖤 Ripcity ❤️🖤

U prošlosti sam velike probleme uspešno rešavao bekstvom, ali kuda pobeći od sebe?

Surreal
Kontakt:

Post Postao/la Surreal » 28 okt 2023, 10:39

RollingPaper je napisao/la:
28 okt 2023, 10:36
Ma Šprajc glupi Bošnjo ba

🧡❤️AS Roma ❤️🧡
❤️🤍 FK Sarajevo ❤️🤍
❤️🖤 Ripcity ❤️🖤

gruezi
Kontakt:

Post Postao/la gruezi » 28 okt 2023, 10:41

ASD je napisao/la:
28 okt 2023, 10:23
Marsal je napisao/la:
28 okt 2023, 10:02
H8Z7 je napisao/la:
27 okt 2023, 23:15

Zarad ne znam ti kakvog interesa, ne bih dao svoj obraz i ljudskot, makar to bio i izborni zakon.
Ja bih volio da ako treba da sutra nema Palestine samo nek to nekako pomogne našoj državi.

Kad smo mi ginuli ovdje i isto preživljavali niko se nije plaho počešao za nama. Baš ti Palestinci što patite za njima su Slobodana Miloševića zvali u posjetu, a Izrael mu prijetio hapšenjem.

Je li mi žao gledat šta se dešava i kako djeca stradaju? Pa kome nije boktejebo, moraš bit sociopata da te to ne dotiče ali na kraju dana nek bude šta treba bit. To nije moj rat. Nije ni vaš, nije ni Bosnin.
Znaš šta je meni misterija.
Kako je Bošnjo kojemu je svejedno kad mu komšija crkaje od gladi ili kad mu neko gazi komšiju s autom postao tako pravednički nastrojen.
Znas sta je meni misterija.. kako bosnjo vazda protestuje I podrzava obespravljene palestince a nikad ama bas nikad ne protestuje za obespravljene bosnjake u genocidnom entitetu.. a zivot bosnjaka u okupiranim teritorijama rbih je slican zivotu palestinaca na okupiranim teritorijama zapadne obale I gaze

Surreal
Kontakt:

Post Postao/la Surreal » 28 okt 2023, 10:42

gruezi je napisao/la:
28 okt 2023, 10:41
ASD je napisao/la:
28 okt 2023, 10:23
Marsal je napisao/la:
28 okt 2023, 10:02

Ja bih volio da ako treba da sutra nema Palestine samo nek to nekako pomogne našoj državi.

Kad smo mi ginuli ovdje i isto preživljavali niko se nije plaho počešao za nama. Baš ti Palestinci što patite za njima su Slobodana Miloševića zvali u posjetu, a Izrael mu prijetio hapšenjem.

Je li mi žao gledat šta se dešava i kako djeca stradaju? Pa kome nije boktejebo, moraš bit sociopata da te to ne dotiče ali na kraju dana nek bude šta treba bit. To nije moj rat. Nije ni vaš, nije ni Bosnin.
Znaš šta je meni misterija.
Kako je Bošnjo kojemu je svejedno kad mu komšija crkaje od gladi ili kad mu neko gazi komšiju s autom postao tako pravednički nastrojen.
Znas sta je meni misterija.. kako bosnjo vazda protestuje I podrzava obespravljene palestince a nikad ama bas nikad ne protestuje za obespravljene bosnjake u genocidnom entitetu.. a zivot bosnjaka u okupiranim teritorijama rbih je slican zivotu palestinaca na okupiranim teritorijama zapadne obale I gaze
baš ideš u offtopic

🧡❤️AS Roma ❤️🧡
❤️🤍 FK Sarajevo ❤️🤍
❤️🖤 Ripcity ❤️🖤

Kajzer10
Kontakt:

Post Postao/la Kajzer10 » 28 okt 2023, 10:45

Nije Bosnjo glup jer smatra da Izrael cini zlocine, spinujete. Smatram i ja.

Ovdje nema sredine, uvijek se ide u krajnost.

Ali upijati propagandu ruskog smeca poput ovog Jacksona Hinklea koji je Putinov dupelizac i kojem nije bitan ljudski zivot nego je bitno koristiti ovakve tragedije da utice na vase misljenje radi visih ciljeva, e zato je Bosnjo glup.

Izguglajte tu ljudinu i dusu od covjeka.

VivaLaStella
Kontakt:

Post Postao/la VivaLaStella » 28 okt 2023, 10:46

Ne kontam čemu ovo sve? Mjerite svoju humanost na osnovu toga ko koga podržava u nekom tamo ratu? Vaša moralna podrška ne znači apsolutno ništa.
Ljudski je osuđivati ubijanje, ali birati strane u bilo kojem ratu je fuj.
Ako ne možete objektivno raspravljati o ratu bez emocija onda bolje da se jednostavno zaključa tema jer ovo ne vodi ničemu osim dodatnoj mržnji i svađama.
Nego doma sjednem, dignem regler, voterpajp i brning rege

L'art pour l'art.
SS.ba liga | ⚫🔴 Mislish United #17

FoSte95
Kontakt:

Post Postao/la FoSte95 » 28 okt 2023, 10:50

sljivo je napisao/la:
28 okt 2023, 09:38
Razlika izmedju ateiste i teiste u ovom kontekstu je ta sto atesita nece doviti vec ce gledati da nesto prakticno napravi, ako moze, njih je malo ali eto pokusat ce, a veci procenat teista ce sa mindera da dovi, dovit ce Bogu da pokrene nesto konkretno i direktno kod onih (koji mogu uticati) od kojih jedni koji isto tako dove da bi se nesto pokrenulo, ili drugih koji nemaju ni najmanji trag namjere da pomognu, i na kraju niko nista ne uradi, vec se to prepustilo Bogu, i tu je sva zavrsena prica. Tu je sav poraz tog nacina djelovanja, prepustilo se nekom drugom, skinuo se teret sa sebe, i to je to. I kad to spomenes onda ce se javiti oni koji ce predrasudom reci da ateisti nemaju ili imaju manjak empatije u odnosu na teiste i tako zakljuciti da oni nista ne rade, niti se solidarisu i da je ova nasa dova svakako bolja od toga. Na kraju ce neki nevjernik, koji ima uticaj, znanje i moc, reci stanimo i dogovorimo se da ljudi ne ginu, i tako spasiti muslimanske (i jevrejske) zivote, sto je jos jedan apsurd u moru apsurda koji vidimo danas.
Možeš ti doviti i moliti se Bogu na hiljadu načina čitav dan ali to nimalo neće umanjiti patnje palestinske djece i civila koje pobiše jevreji. Dok se šta konkretno ne uradi da se zaustavi Izrael ili bar smanji jačina napada palestinci od toh vaših dova nemaju ništa.
Ako je to istina da se lideri Hamasa nalaze van Palestine, onda je to još strašnije lada znaš da su oni iskoristili palestince kao topovsko meso i žrtvenu jagnjad za ne znam ni ja koje ciljeve......

Brokula
Kontakt:

Post Postao/la Brokula » 28 okt 2023, 10:52

7 - Tottenham Hotspur are the first English side to concede seven goals in any European competition since Tottenham Hotspur themselves lost 0-8 to FC Koln in the UEFA Intertoto Cup in July 1995. Spursy.

RollingPaper
Kontakt:

Post Postao/la RollingPaper » 28 okt 2023, 11:00

sljivo je napisao/la:
Razlika izmedju ateiste i teiste u ovom kontekstu je ta sto atesita nece doviti vec ce gledati da nesto prakticno napravi, ako moze, njih je malo ali eto pokusat ce, a veci procenat teista ce sa mindera da dovi, dovit ce Bogu da pokrene nesto konkretno i direktno kod onih (koji mogu uticati) od kojih jedni koji isto tako dove da bi se nesto pokrenulo, ili drugih koji nemaju ni najmanji trag namjere da pomognu, i na kraju niko nista ne uradi, vec se to prepustilo Bogu, i tu je sva zavrsena prica. Tu je sav poraz tog nacina djelovanja, prepustilo se nekom drugom, skinuo se teret sa sebe, i to je to. I kad to spomenes onda ce se javiti oni koji ce predrasudom reci da ateisti nemaju ili imaju manjak empatije u odnosu na teiste i tako zakljuciti da oni nista ne rade, niti se solidarisu i da je ova nasa dova svakako bolja od toga. Na kraju ce neki nevjernik, koji ima uticaj, znanje i moc, reci stanimo i dogovorimo se da ljudi ne ginu, i tako spasiti muslimanske (i jevrejske) zivote, sto je jos jedan apsurd u moru apsurda koji vidimo danas.
Kakav niz predrasuda covjek napisa. Opet ispade ateista je pametan, a vjernik je glup jer on ne zna da treba pruzit pravu pomoc nego ce on samo uputit molitvu. Ovo ti je klasicna predrasuda i plitko povrsno razmisljanje.

Znas koliko pomoci je poslato, maloprije neki momak napisa u njegovom dzematu samo skupljeno 100K, al eto ljudi pisu neke nebuloze da bi ispali pametni, al opet samo ispadnes glup i povrsan.

rio_Ferdy88
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la rio_Ferdy88 » 28 okt 2023, 11:02

FoSte95 je napisao/la:
28 okt 2023, 10:50
sljivo je napisao/la:
Možeš ti doviti i moliti se Bogu na hiljadu načina čitav dan ali to nimalo neće umanjiti patnje palestinske djece i civila koje pobiše jevreji. Dok se šta konkretno ne uradi da se zaustavi Izrael ili bar smanji jačina napada palestinci od toh vaših dova nemaju ništa.
Ako je to istina da se lideri Hamasa nalaze van Palestine, onda je to još strašnije lada znaš da su oni iskoristili palestince kao topovsko meso i žrtvenu jagnjad za ne znam ni ja koje ciljeve......
Pa teiste kako ih naziva sljivo su pokrenuli akciju skupljanja pomoci na dzumi u citavoj BiH prosle sedmice i skupilo se bas velik iznos, evo samo u mom dzematu skoro sto milki, nije da se samo drze dove. Isto tako i ateisti skupljaju pomoc, imaju brojeve i zovu, uplacuju, ne bih ja tako dijelio ljude, vise se dijele na one koji su spremni pomoci i one koji nisu, bez obzira jesu li ateisti i teisti ili agnostici ili kako god sebe nazivali. Bitno je biti covjek i pruziti pomoc kako god sebe nazivao.
Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..

Brokula
Kontakt:

Post Postao/la Brokula » 28 okt 2023, 11:04

RollingPaper je napisao/la:
28 okt 2023, 11:00
sljivo je napisao/la:
Kakav niz predrasuda covjek napisa. Opet ispade ateista je pametan, a vjernik je glup jer on ne zna da treba pruzit pravu pomoc nego ce on samo uputit molitvu. Ovo ti je klasicna predrasuda i plitko povrsno razmisljanje.

Znas koliko pomoci je poslato, maloprije neki momak napisa u njegovom dzematu samo skupljeno 100K, al eto ljudi pisu neke nebuloze da bi ispali pametni, al opet samo ispadnes glup i povrsan.
Druze sva poenta ovih par forumskih ateista je da polaze od pretpostavke da si ti kao vjernik glup ko qurac i automstski tvoje misljenje ne vazi.
Vecinu njih pucaju kompleksi vise vrijednosti i smatraju da samo oni mogu vidjeti racionalno i ispravni cijelu situaciju.

Nema smisla ni pokusavati raspravljati se ako prica ide u tom smjeru
7 - Tottenham Hotspur are the first English side to concede seven goals in any European competition since Tottenham Hotspur themselves lost 0-8 to FC Koln in the UEFA Intertoto Cup in July 1995. Spursy.

VivaLaStella
Kontakt:

Post Postao/la VivaLaStella » 28 okt 2023, 11:04

rio_Ferdy88 je napisao/la:
28 okt 2023, 11:02
FoSte95 je napisao/la:
28 okt 2023, 10:50
sljivo je napisao/la:
Pa teiste kako ih naziva sljivo su pokrenuli akciju skupljanja pomoci na dzumi u citavoj BiH prosle sedmice i skupilo se bas velik iznos, evo samo u mom dzematu skoro sto milki, nije da se samo drze dove. Isto tako i ateisti skupljaju pomoc, imaju brojeve i zovu, uplacuju, ne bih ja tako dijelio ljude, vise se dijele na one koji su spremni pomoci i one koji nisu, bez obzira jesu li ateisti i teisti ili agnostici ili kako god sebe nazivali. Bitno je biti covjek i pruziti pomoc kako god sebe nazivao.
to je to :thumbup:
Nego doma sjednem, dignem regler, voterpajp i brning rege

L'art pour l'art.
SS.ba liga | ⚫🔴 Mislish United #17

Sheyi
Kontakt:

Post Postao/la Sheyi » 28 okt 2023, 11:05

Mogu sve pobiti do jednog dole niko nece odgovarati niti ce se ista promijeniti u pogledu ostatka Arapa ka Palestincima, to je valjda svima jasno. Ovi imaju otvorene puteve da rade sta hoce i s tim se mozemo svi pomiriti. Protesti, galama i dove na internetu nazalost trenutno na ovom svijetu nece pomoci Palestincima.

jasmin10
Kontakt:

Post Postao/la jasmin10 » 28 okt 2023, 11:25

Šta se rosicky javlja, njegova strana u našem ratu palila živu djecu ybt.

Bundesliga
Kontakt:

Post Postao/la Bundesliga » 28 okt 2023, 11:32

Uopšteno ovdje fali tolerancije. Ne znam zašto imate potrebu vrijeđati jedni druge, ne mora svako biti isti niti bi bilo zanimljivo da je tako. Bolje gledajte kakav je ko čovjek nego koje mu je religijsko opredijeljenje.
I am not yet born; O hear me.
Let not the bloodsucking bat or the rat or the stoat or the
club-footed ghoul come near me.

jestamaji
Kontakt:

Post Postao/la jestamaji » 28 okt 2023, 11:37

Bundesliga je napisao/la:
28 okt 2023, 11:32
Uopšteno ovdje fali tolerancije. Ne znam zašto imate potrebu vrijeđati jedni druge, ne mora svako biti isti niti bi bilo zanimljivo da je tako. Bolje gledajte kakav je ko čovjek nego koje mu je religijsko opredijeljenje.
da je tako svijet bi bio ok, a svijet je debelo u kurcu. zašto bi onda neko očekivao da ovaj podforum bude drugačiji?

Zaključano

Natrag na “Diskusije”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 27 gostiju.