Ruska invazija na Ukrajinu

Teme koje nemaju veze sa sportom

Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Re: Ruska invazija na Ukrajinu

Post Postao/la MortemHz » 27 okt 2023, 17:07

Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

alemsa
Kontakt:

Post Postao/la alemsa » 27 okt 2023, 17:12

MortemHz je napisao/la:
27 okt 2023, 17:07
https://twitter.co
Nigdje onog zvuka :kafa: :wave:

Bundesliga
Kontakt:

Post Postao/la Bundesliga » 27 okt 2023, 17:25

alemsa je napisao/la:
27 okt 2023, 17:12
MortemHz je napisao/la:
27 okt 2023, 17:07
https://twitter.co
Nigdje onog zvuka :kafa: :wave:
Smijesno uopste misliti da je ovakva raketa pogodila bolnicu. Ondje samo slusati zvuk i bit ce svima jasno kojom brzinom je doletio onaj projektil. Ergo, Izraelski projektil 100%. Onakva sila i brzina da ima Hamas? Lol.
I am not yet born; O hear me.
Let not the bloodsucking bat or the rat or the stoat or the
club-footed ghoul come near me.

sljivo
Kontakt:

Post Postao/la sljivo » 27 okt 2023, 17:36

Šta i da jest pogodila bolnicu, šta to mjenja? Poginule neće vratiti. Ispade Hamas i Palestinci ne mogu pogriješiti, ne mogu ubiti, i ako ubiju bilo koga to je opravdano. Na žalost je da je ljudski život važan samo onoliko koliko možeš krivnje dokazati prema onog koga optužuješ. Zar je to bitno, to ko je u pravu!? Ko ona scena u Nicijoj zemlji, oba u qrcu, zivot visi o koncu, a raspravljaju se ko je poceo rat i ko je u pravu.
Mnogi bi bili sretni da se istrijebe ili jedne ili druge samo da bi se zadovoljilo neko pravilo ili pravo, ili da budemo u pravu za svoj neki izgradjeni stav ili moral.
U ovom svom sukobu je besmisleno polemisati ko sta zasluzuje, vec kako ce se zaustaviti ubijanje civila i humanitarna katastrofa, a kako vrijeme ide i sve vise saznajem mnogima, ni arapima, ni izraelcima, ni njihovim fanovima nije do toga stalo.

alemsa
Kontakt:

Post Postao/la alemsa » 27 okt 2023, 17:46

Bitno je ko ozbiljno laze, i ko je spreman na sve vrste podvale :kafa:

Istina je bitna

Surreal
Kontakt:

Post Postao/la Surreal » 27 okt 2023, 17:51

Čuj zar je bitno ko je u pravu, Izrael bombardovao bolnicu - kae zar je važno ko je kriv
La birra con gli amici vale più di tutto quello che possiedo.

🧡❤️AS Roma ❤️🧡
❤️🤍 FK Sarajevo ❤️🤍
❤️🖤 Ripcity ❤️🖤

U prošlosti sam velike probleme uspešno rešavao bekstvom, ali kuda pobeći od sebe?
Smrt je ništa. Smrt ne boli. Uživaj - to je smisao.

Epidaurus
Kontakt:

Post Postao/la Epidaurus » 27 okt 2023, 17:53

Lazu i ovi sigurno. Sve sto su prezentovali u analizi su lazi i podvale dok su fakti samo ono sto misle oni koji su u pocetku tvrdili zracni udar 100% pa onda se premuntali na drugu pricu kad je i debilu postalo jasno da nema govora o ikakvoj aviobombi. Zvuk jedne od Boga pitaj koliko Hamas/PIJ raketa je ipak najjaci moguci dokaz da je svaka analiza koja sugerise da Izrael nije pogodio bolnicu odnosno parking ispred bolnice laz i cionisticka podvala.

sljivo
Kontakt:

Post Postao/la sljivo » 27 okt 2023, 17:57

Izgleda da je bitno da se gine ali da se izadje na to ko je u pravu. U ovom sukobu nema pobjednika i niko nece dobiti sta zeli, pogotovo nece Palestinci jer nisu jaci, zato je prioritetnije da se ide u smirivanje, i probati naci neko rjesenje, obje strane moraju shvatiti da nece dobiti sto zele i to moraju zrtvovati.
Mnogi ga mislim iz.dr.kaju navecer kad skontaju da su taj dan bili u pravu koga podrzati i sto nisu pogrijesili u svojoj procjeni, sto sebe nazivaju moralno osvjescenim i da su na strani pravde, a broj poginulih gledaju samo ko dodatnu pomoc u toj procjeni.

alemsa
Kontakt:

Post Postao/la alemsa » 27 okt 2023, 17:57

Epidaurus je napisao/la:
27 okt 2023, 17:53
https://www.wsj.com/video/video-analysi ... d-rocket-m

Lazu i ovi sigurno. Sve sto su prezentovali u analizi su lazi i podvale dok su fakti samo ono sto misle oni koji su u pocetku tvrdili zracni udar 100% pa onda se premuntali na drugu pricu kad je i debilu postalo jasno da nema govora o ikakvoj aviobombi. Zvuk jedne od Boga pitaj koliko Hamas/PIJ raketa je ipak najjaci moguci dokaz da je svaka analiza koja sugerise da Izrael nije pogodio bolnicu odnosno parking ispred bolnice laz i cionisticka podvala.
Pa i ti si bio na prvu pomislio da je zracni udar s obzirom na zvuk. Zvuk je jasno to i ukazivao dok nisu izasle analize, stas sad to nekom prebacivati kad si prvi pisao kako Izrael divlja... Zvuk i dalje je.be te analize

Bundesliga
Kontakt:

Post Postao/la Bundesliga » 27 okt 2023, 18:00

Pa te Hamasove rakete lete brzinom puza i neko misli da one mogu proizvesti onakav zvuk sa videa? Eto i da se srapnel odvojio, a nije jer gdje ce srapnel izazvati onakvu eksploziju. Onaj zvuk ti jasno govori da je projektil putovao velikom brzinom.
I am not yet born; O hear me.
Let not the bloodsucking bat or the rat or the stoat or the
club-footed ghoul come near me.

Epidaurus
Kontakt:

Post Postao/la Epidaurus » 27 okt 2023, 18:07

alemsa je napisao/la:
27 okt 2023, 17:57
Epidaurus je napisao/la:

Pa i ti si bio na prvu pomislio da je zracni udar s obzirom na zvuk. Zvuk je jasno to i ukazivao dok nisu izasle analize, stas sad to nekom prebacivati kad si prvi pisao kako Izrael divlja... Zvuk i dalje je.be te analize
Ja i dalje stojim pri tome da Izrael divlja i vrsi ratne zlocine. Taj dio nije sporan ni sad ni u trenutku kad se desila eksplozija na parkingu kod bolnice. Prvi snimci jesu sugerisali da se radi o udaru aviobombom no ja to nisam tvrdio sa sigurnoscu za razliku od nekih. Slike koje su izasle dan poslije odmah su pobile svaku teoriju da se radi o udaru JDAM bombom ciji zvuk odgovara onom koji se cuo na prvom snimku. Dakle to se moze iskljuciti sa apsolutnom sigurnoscu. Ja ni sad ne tvrdim sa sigurnoscu da je eksploziju uzrokovala Hamas/PIJ raketa nego da po svemu sto je dosad izaslo sve upucuje na to da Izrael nije gadjao bolnicu. Cak i da je Iron Dome raketa presrela raketu lansiranu iz Gaze pa onda ostatak iste pao i izazvao eksploziju ne znaci da je Izrael gadao bolnicu. Trenutno apsolutno nema jakih dokaza da je bolnica gadjana od strane IDFa i to je cinjenica. Sa sigrnoscu cemo moci tvrditi tek kad se izvrsi analiza na licu mjesta. Hamas ima priliku da zovne eksperte na uvidjaj ako su sigurni da je IDF gadjao. Ako Izrael to ne dopusti onda su stvari jasne.

Saurman
Kontakt:

Post Postao/la Saurman » 27 okt 2023, 18:08

Grob te yebo ovaj još pokušava opravdati raketiranje bolnice od strane Izraela.
1974---1975---1976---2001---2013---2020

Surreal
Kontakt:

Post Postao/la Surreal » 27 okt 2023, 18:12

Eto, ako opet bude bombardovana bolnica, Hamas je gađao sam sebe.

🧡❤️AS Roma ❤️🧡
❤️🤍 FK Sarajevo ❤️🤍
❤️🖤 Ripcity ❤️🖤

U prošlosti sam velike probleme uspešno rešavao bekstvom, ali kuda pobeći od sebe?

Kajzer10
Kontakt:

Post Postao/la Kajzer10 » 27 okt 2023, 18:13

5Grelej je napisao/la:
27 okt 2023, 14:05
Forumaš koji je godinu dana lijepio tweetove vezano za rusko-ukrajinski sukob se sad ibreti zbog istih takvih tweetova i naziva ih propagandom samo zato jer ih objavljuje izraelska strana. Kakva komedija...
Klix doslovno vrvi od twetova i tekstova ruskih propagandista, dakle ne necijih simpatizera, a pogotovo ne boraca za ljudska prava i zivote Palestinaca, nego onih najtvrdjih ruskih propagandista i mrzitelja Amerike. I kao takvi su opceprihvaceni medju pofinim brojem Bosnjaka kao relevantan izvor informacija, a vise nije bitno ko i iz kojih motiva sta vise vec je bitno da iznosi sadrzaj koji njima odgovara u datom trenutku. A kad se izbrise tweet jer ljudi iznose propagandu, onda kukaju da je cenzura.

Kolektivno ludilo.

Surreal
Kontakt:

Post Postao/la Surreal » 27 okt 2023, 18:16

Surreal je napisao/la:
27 okt 2023, 18:12

Eto, ako opet bude bombardovana bolnica, Hamas je gađao sam sebe.

Da se ogradim, nije ruska propaganda, Netanyahu lično objavio :mrgreen:

🧡❤️AS Roma ❤️🧡
❤️🤍 FK Sarajevo ❤️🤍
❤️🖤 Ripcity ❤️🖤

nerkolfc
Kontakt:

Post Postao/la nerkolfc » 27 okt 2023, 18:24

Al kako su zastave postavili :crazy:

Surreal
Kontakt:

Post Postao/la Surreal » 27 okt 2023, 18:28

Olakšaj im Bože.

🧡❤️AS Roma ❤️🧡
❤️🤍 FK Sarajevo ❤️🤍
❤️🖤 Ripcity ❤️🖤

alemsa
Kontakt:

Post Postao/la alemsa » 27 okt 2023, 18:36

Epidaurus je napisao/la:
27 okt 2023, 18:07
alemsa je napisao/la:
27 okt 2023, 17:57
Epidaurus je napisao/la:

Ja i dalje stojim pri tome da Izrael divlja i vrsi ratne zlocine. Taj dio nije sporan ni sad ni u trenutku kad se desila eksplozija na parkingu kod bolnice. Prvi snimci jesu sugerisali da se radi o udaru aviobombom no ja to nisam tvrdio sa sigurnoscu za razliku od nekih. Slike koje su izasle dan poslije odmah su pobile svaku teoriju da se radi o udaru JDAM bombom ciji zvuk odgovara onom koji se cuo na prvom snimku. Dakle to se moze iskljuciti sa apsolutnom sigurnoscu. Ja ni sad ne tvrdim sa sigurnoscu da je eksploziju uzrokovala Hamas/PIJ raketa nego da po svemu sto je dosad izaslo sve upucuje na to da Izrael nije gadjao bolnicu. Cak i da je Iron Dome raketa presrela raketu lansiranu iz Gaze pa onda ostatak iste pao i izazvao eksploziju ne znaci da je Izrael gadao bolnicu. Trenutno apsolutno nema jakih dokaza da je bolnica gadjana od strane IDFa i to je cinjenica. Sa sigrnoscu cemo moci tvrditi tek kad se izvrsi analiza na licu mjesta. Hamas ima priliku da zovne eksperte na uvidjaj ako su sigurni da je IDF gadjao. Ako Izrael to ne dopusti onda su stvari jasne.
Ali te je.be impact/ cinjenica da Hamas ispali hajde nebitno 100 raketa, od tog 95 Iron dome unisti, pa nijedna nema takav impact, svatas. Sve ukazuje da je direktno gadjano.

ASD
Kontakt:

Post Postao/la ASD » 27 okt 2023, 18:38

Sveti je napisao/la:
27 okt 2023, 14:55
Ali ovi koji sve ovo pravdaju sa "palestina je izgubila rat" su mi najvece sifre. Zamisli pravdas smrt tri hiljade djece koja vjerovatno pojma nemaju ni sta su izrael i palestina sa "arapi su poceli rat prije pedeset godina i izgubili" :rol: kakvi pacovi u pm
Mislim. Nisam za invaziju. Ali još niko od nas nije dao drugu ideju kako da se uništi hamas.
Mislim, niko ni od Arapa nijr ponudio alternativu.

Epidaurus
Kontakt:

Post Postao/la Epidaurus » 27 okt 2023, 18:56

Tebe je.be sto stepen razaranja na mjestu eksplozije ne odgovara ciljanom pogotku (bio promasaj ili ne, irelevantno).

Zaključano

Natrag na “Diskusije”

Trenutno korisnika/ca: jasmin10 i 18 gostiju.