Ruska invazija na Ukrajinu

Teme koje nemaju veze sa sportom

Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88

Brokula
Kontakt:

Re: Ruska invazija na Ukrajinu

Post Postao/la Brokula » 26 okt 2023, 16:43

Koliko gnusnih zlocina svakodnevno Izrael cini, hiljade ubijene djece u samo par sedmica, unisteni domovi, zivoti, genocid na pomolu i ovdje par pojedinaca glumi "objektivnost"
7 - Tottenham Hotspur are the first English side to concede seven goals in any European competition since Tottenham Hotspur themselves lost 0-8 to FC Koln in the UEFA Intertoto Cup in July 1995. Spursy.

Surreal
Kontakt:

Post Postao/la Surreal » 26 okt 2023, 16:50

Španija :salut:
Prijateljstvo i saosjećanje bilo je iskreno i dirljivo. Kako bi se drugačije mogao opisati slučaj da se cijela Katalonija, s 340 općina i gradova, odazvala pozivu da se svakog ponedjeljka održi minuta šutnje u znak solidarnosti s našim građanima?
Do kraja 1995. u Sarajevo je iz Barcelone dopremljeno više od 2500 tona humanitarne pomoći.
I prije su bili na pravoj strani :kafa:
La birra con gli amici vale più di tutto quello che possiedo.

🧡❤️AS Roma ❤️🧡
❤️🤍 FK Sarajevo ❤️🤍
❤️🖤 Ripcity ❤️🖤

U prošlosti sam velike probleme uspešno rešavao bekstvom, ali kuda pobeći od sebe?
Smrt je ništa. Smrt ne boli. Uživaj - to je smisao.

Sarmica
Kontakt:

Post Postao/la Sarmica » 26 okt 2023, 16:51

Brokula je napisao/la:
26 okt 2023, 16:43
Koliko gnusnih zlocina svakodnevno Izrael cini, hiljade ubijene djece u samo par sedmica, unisteni domovi, zivoti, genocid na pomolu i ovdje par pojedinaca glumi "objektivnost"
To su botine cionista. Takvi su svršavali na koronu po forumima i ispirali ljudima mozak prezentirajući i braneći oficijelni narativ. Takvi guslaju o klimatskim promjenama, takvi su na strani patuljka Zelenskog ( lično nisam ni na jednoj strani u tom sukobu) koji bije boj za USA i cioniste.

Jednostavno botine koji brane bilo koju cionističko medijsku prezentaciju događaja koji mediji promovišu i sa kojima manipulišu.

soko
Kontakt:

Post Postao/la soko » 26 okt 2023, 16:58

alemsa je napisao/la:
26 okt 2023, 16:34
soko je napisao/la:
26 okt 2023, 16:31
alemsa je napisao/la:
26 okt 2023, 16:24

Pa zato sto ce skocit taxa, ljudi hoce manje taxe, ne vise. A i zna se da bi to iznijela middle class/srednja klasa. Nisu budale
Skocit ce taksa meni i ovim sto jos vise love imaju. Nece nekom sto zaradju 40-50k, mozda neka minimala. Al zato imas osiguranje i neku pomoc u slucaju otkaza ili bolesti.
Nece jarane, bogati nadju loopholes, sve to ide preko ledja srednje klase, koja je najvise u Usa, pa su svjesni toga, zato bjeze od socijalizma, nisu glupi.
Pa naprave da nema loopholes. Srednja klasa nema vacation, boji se otici kod doktora, ne daj boze da izgubis posao pa se razbolis, ode sve. Vecina citav zivot isplacuje skole, a dosta se mladje raje boji u skolu jer fakultet kosta preko 100k
Buraz, ja sam ti sto se kaze upper middle class i totalno sam ok da povecaju taksu da ljudi imaju healthcare, placenu skolu. Al ne da neka ljencuga d.rka po citav dan.

StevieG8
Kontakt:

Post Postao/la StevieG8 » 26 okt 2023, 17:00

Surreal je napisao/la:
26 okt 2023, 16:50

Španija :salut:
Prijateljstvo i saosjećanje bilo je iskreno i dirljivo. Kako bi se drugačije mogao opisati slučaj da se cijela Katalonija, s 340 općina i gradova, odazvala pozivu da se svakog ponedjeljka održi minuta šutnje u znak solidarnosti s našim građanima?
Do kraja 1995. u Sarajevo je iz Barcelone dopremljeno više od 2500 tona humanitarne pomoći.
I prije su bili na pravoj strani :kafa:
:salut:
"Ta američka razvojna liga... Tamo se ne igra odbrana, tamo se ne trenira, ja stvarno ne znam šta to oni tamo razvijaju"

alemsa
Kontakt:

Post Postao/la alemsa » 26 okt 2023, 17:04

soko je napisao/la:
26 okt 2023, 16:58
alemsa je napisao/la:
soko je napisao/la:
26 okt 2023, 16:31

Skocit ce taksa meni i ovim sto jos vise love imaju. Nece nekom sto zaradju 40-50k, mozda neka minimala. Al zato imas osiguranje i neku pomoc u slucaju otkaza ili bolesti.
Nece jarane, bogati nadju loopholes, sve to ide preko ledja srednje klase, koja je najvise u Usa, pa su svjesni toga, zato bjeze od socijalizma, nisu glupi.
Pa naprave da nema loopholes. Srednja klasa nema vacation, boji se otici kod doktora, ne daj boze da izgubis posao pa se razbolis, ode sve. Vecina citav zivot isplacuje skole, a dosta se mladje raje boji u skolu jer fakultet kosta preko 100k
Buraz, ja sam ti sto se kaze upper middle class i totalno sam ok da povecaju taksu da ljudi imaju healthcare, placenu skolu. Al ne da neka ljencuga d.rka po citav dan.
Pa ne mos napraviti da nea loopholes, povecas mu taxu, on zaposli manje radnika (ili da otkaze), ili promjesti firmu u Kinu, kako god opet znaci ispasta srednja klasa. Ili napravi vise tax-write off. Dok onaj sto je srednja taxa, automatski mu skida od check-a. Pa to bi ti i bilo, srednja klasa bi izdrzavala siromasne, koji bi sa jos benefits vise sjedili nego trazili posao, zaje.bi socijalizam.

soko
Kontakt:

Post Postao/la soko » 26 okt 2023, 17:22

alemsa je napisao/la:
26 okt 2023, 17:04
soko je napisao/la:
alemsa je napisao/la:

Pa ne mos napraviti da nea loopholes, povecas mu taxu, on zaposli manje radnika (ili da otkaze), ili promjesti firmu u Kinu, kako god opet znaci ispasta srednja klasa. Ili napravi vise tax-write off. Dok onaj sto je srednja taxa, automatski mu skida od check-a. Pa to bi ti i bilo, srednja klasa mi izdrzavala siromasne, koji bi sa jos benefits vise sjedili nego trazili posao, zaje.bi socijalizam.
Moze se napraviti i treba. E to sto si napisao za daje otkaze i pomjeriti firmu u Kinu je dokaz da kapitilizam sjeb,e drzavu. Radim sa takvim firmama. Kinezi vise nisu jeftini, kao ni ostale drzave. To je bilo prije, bili su jeftini, kvalitet rada nula. Potrosis tonu para da ih treniras, oni dignu cijene i sta onda. Skola skupa, ljudi se ne skoluju, znaci gubis na novim inventions, pogotovo vojnima, citaj hypersonics gdje kineze vodu bitku. Ko zna kakva ce oni gamad biti kad preuzmu svijet
Nebi da idem u off topic, spamam temu

alemsa
Kontakt:

Post Postao/la alemsa » 26 okt 2023, 17:47

soko je napisao/la:
26 okt 2023, 17:22
alemsa je napisao/la:
26 okt 2023, 17:04
soko je napisao/la:

Pa ne mos napraviti da nea loopholes, povecas mu taxu, on zaposli manje radnika (ili da otkaze), ili promjesti firmu u Kinu, kako god opet znaci ispasta srednja klasa. Ili napravi vise tax-write off. Dok onaj sto je srednja taxa, automatski mu skida od check-a. Pa to bi ti i bilo, srednja klasa mi izdrzavala siromasne, koji bi sa jos benefits vise sjedili nego trazili posao, zaje.bi socijalizam.
Moze se napraviti i treba. E to sto si napisao za daje otkaze i pomjeriti firmu u Kinu je dokaz da kapitilizam sjeb,e drzavu. Radim sa takvim firmama. Kinezi vise nisu jeftini, kao ni ostale drzave. To je bilo prije, bili su jeftini, kvalitet rada nula. Potrosis tonu para da ih treniras, oni dignu cijene i sta onda. Skola skupa, ljudi se ne skoluju, znaci gubis na novim inventions, pogotovo vojnima, citaj hypersonics gdje kineze vodu bitku. Ko zna kakva ce oni gamad biti kad preuzmu svijet
Nebi da idem u off topic, spamam temu
Nisi vrtio s drugom stranom toga, zaradjujes fino hvala Bogu, ali ti se odbija od check-a, neas tax write off. Imas ljudi zaradjuju po 200k stave da su izasli 40-50k, jer je sve tax write-off, kad vodis business ili self-employed. A sta tek rade multimillion firme. Srednja klasa je svjesna toga, i bjeze od socijalizma, i nek bjeze.

Surreal
Kontakt:

Post Postao/la Surreal » 26 okt 2023, 18:02

Ima li neko predstavu šta može značiti sastanak Hamasa sa Putinom/ruskim liderima?
La birra con gli amici vale più di tutto quello che possiedo.

🧡❤️AS Roma ❤️🧡
❤️🤍 FK Sarajevo ❤️🤍
❤️🖤 Ripcity ❤️🖤

U prošlosti sam velike probleme uspešno rešavao bekstvom, ali kuda pobeći od sebe?
Smrt je ništa. Smrt ne boli. Uživaj - to je smisao.

DuljevinhoHaraldo
Kontakt:

Post Postao/la DuljevinhoHaraldo » 26 okt 2023, 18:19

Surreal je napisao/la:
26 okt 2023, 18:02
Ima li neko predstavu šta može značiti sastanak Hamasa sa Putinom/ruskim liderima?
Neće značiti ništa. Jedini spas za njih je da na neki način osramote Izraelce i uspiju se nekako odbraniti od kopnene invazije. Ali teško, trajat će ovo godinu dana, pobiti na desetine hiljada civila i na kraju napraviti još dublju pregradu.
⚜️~⚜️~⚜️

"Azur je za sve mlade golmane Jan Oblak" - A. Husarić

Mirvić + Dudić + Hadžija = Najjači trio BH fudbala

kad ce poljska liga, fali mi hamulic, hebo svjetsko:-) - @babino

OldTownDistrict
Kontakt:

Post Postao/la OldTownDistrict » 26 okt 2023, 18:27

Surreal je napisao/la:
Nije isključena opcija uticaja Rusije na djelovanje Hamasa od 7. do danas kao indirektnog napada na američku ekonomiju, vanjsku i unutrašnju politiku i stavljanje akcenta na palestinsko-izraelsko pitanje kao primarno žarište.
....sve drugo će proći!

Sarmica
Kontakt:

Post Postao/la Sarmica » 26 okt 2023, 18:47

Ovi demoni me svako malo iznenade sa svojom retorikom, a onda se sjetiš da se ipak radi o demonima a ne o ljudima

ASD
Kontakt:

Post Postao/la ASD » 26 okt 2023, 18:48

Meni je najsmješnije da Bošnjo bojkotuje kolu, a pola porodica na zapadnoj obali puni direktno budžete Izraela.

BosniaBoston
Kontakt:

Post Postao/la BosniaBoston » 26 okt 2023, 18:51

ASD je napisao/la:
26 okt 2023, 18:48
Meni je najsmješnije da Bošnjo bojkotuje kolu, a pola porodica na zapadnoj obali puni direktno budžete Izraela.
https://www.klix.ba/vijesti/svijet/hama ... /231026163

Dajgle samo komentara, kažu rusija za razliku od amerike voli muslimane :urnebes:
#Punoljetstvo

"Željo je religija i život. Nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja. Za mene je to sjesti na most na Malti i popričati o svemu, pa otići na piće.“ - Ivica Osim

Sarmica
Kontakt:

Post Postao/la Sarmica » 26 okt 2023, 18:54

Sotonizam na svom vrhuncu

ASD
Kontakt:

Post Postao/la ASD » 26 okt 2023, 18:56

BosniaBoston je napisao/la:
26 okt 2023, 18:51
ASD je napisao/la:

Dajgle samo komentara, kažu rusija za razliku od amerike voli muslimane :urnebes:
Nazire se novi istočni blok.
Treba neko u Svijetu da se bori za pravdu
Činiti će ga Rusija, Kina, Iran, Sjeverna Koreja, hamas, Srbija i SDA

OldTownDistrict
Kontakt:

Post Postao/la OldTownDistrict » 26 okt 2023, 19:16

....sve drugo će proći!

FoSte95
Kontakt:

Post Postao/la FoSte95 » 26 okt 2023, 19:20

OldTownDistrict je napisao/la:
26 okt 2023, 18:27
Surreal je napisao/la:
Nije isključena opcija uticaja Rusije na djelovanje Hamasa od 7. do danas kao indirektnog napada na američku ekonomiju, vanjsku i unutrašnju politiku i stavljanje akcenta na palestinsko-izraelsko pitanje kao primarno žarište.
Pa jedini dobitnik ovog rata je Rusija, šta tu nekome nije jasno

ASD
Kontakt:

Post Postao/la ASD » 26 okt 2023, 19:22

FoSte95 je napisao/la:
26 okt 2023, 19:20
OldTownDistrict je napisao/la:
26 okt 2023, 18:27
Surreal je napisao/la:
Pa jedini dobitnik ovog rata je Rusija, šta tu nekome nije jasno
Šta su dobili? Dolazak Hamasa u Moskvu?

numanumaye22
Kontakt:

Post Postao/la numanumaye22 » 26 okt 2023, 19:26

BosniaBoston je napisao/la:
26 okt 2023, 18:51
ASD je napisao/la:

Poglup narod generalno, ne kazu dzaba za nas to, ima tu istine

Ali okej je biti glup, nismo mi krivi, problem je sto mislimo da smo svu pamet svijeta pokupili, e onda dobijes to sto dobijes.

Kad procitas komentare svi sve znaju, rekao bi covjek da imamo 3000 nobelovaca, proslavljenih inzinjera, inovatora a ono mi ceste ne znamo kako treba zakrpit. :rol:

Zaključano

Natrag na “Diskusije”

Trenutno korisnika/ca: AshburtonG i 1 gost.