AC Milan

Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Puma

milanist
Kontakt:

Re: AC Milan

Post Postao/la milanist » 25 okt 2023, 23:09

Nabije te Milanista na kardan :cool: Ni svjestan nisi koliko si zatucan i primitivan, jos plus pojma nemas, nastavi se prosipati, uzivam da te prozivam posle.
Sta kazes PSG u rasulu :rol: :rol:

On ce nekome o bontonu :tokralju: a laje kao ker.
There is a good player, and a great star, and after a legend. But above all these comes Paolo Maldini.
POBJEDNIK SportSport.ba CALCIO LIGE SEZONA 2015/16

ronaldo99
Kontakt:

Post Postao/la ronaldo99 » 25 okt 2023, 23:13

Ode Rom a sarme nije probao

Kakva igra takav i rezultat, idemo dalje nema druge

Raonffa
Kontakt:

Post Postao/la Raonffa » 25 okt 2023, 23:14

Jedino pozitivno večeras je ova pobjeda Dortmunda i to što i dalje sve imamo u svojim rukama. Slično je bilo i prošle sezone, mada su protivnici bilo mnogo slabiji od aktuelnih.

Sa druge strane, igra u Ligi prvaka ne izgleda nimalo dobro i morat ćemo se prilično oznojiti da izvučemo prva dva mjesta na kraju.

Ja ne znam slažu li se ostali sa tim, ali po meni mi smo u ove dvije utakmice protiv PSG-a i Dortmunda imali mnogo više prostora i potencijalnih šansi nego protiv većine klubova u Seriji A u utakmicama koje smo na kraju dobili i davali po nekoliko golova.

Dakle, nekako imam osjećaj da više golova dajemo onda kada imamo manje prostora nego ovako, što je nonsens.
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"

galia95
Kontakt:

Post Postao/la galia95 » 25 okt 2023, 23:14

Pa dobro, na ovom forumu sam znao pročitati i da je Arrigo Sacchi bio prosječan i razvikan trener hahahahah, tako da me više ništa ne čudi. :mrgreen:

milanist
Kontakt:

Post Postao/la milanist » 25 okt 2023, 23:16

galia95 je napisao/la:
25 okt 2023, 23:14
Pa dobro, na ovom forumu sam znao pročitati i da je Arrigo Sacchi bio prosječan i razvikan trener hahahahah, tako da me više ništa ne čudi. :mrgreen:
:urnebes: Iznio je covjek i agrumente za to :tokralju:
There is a good player, and a great star, and after a legend. But above all these comes Paolo Maldini.

memaga
Kontakt:

Post Postao/la memaga » 25 okt 2023, 23:16

milanist je napisao/la:
25 okt 2023, 23:16
galia95 je napisao/la:
25 okt 2023, 23:14
:urnebes: Iznio je covjek i agrumente za to :tokralju:
Haman o nekome pricate, a ja ne kontam....hahahahahh

meepo
Kontakt:

Post Postao/la meepo » 25 okt 2023, 23:24

Glupavi milanisto kad nekome pricas o zatucanosti i primitivnosti prvo se pogledas u ogledalo. Blago je reci da si ogranicen. Svaki klub koji dobije Milan je mnogo jak. Mene bi sramota bilo kriviti igrace , a Juve ti proslu izadje s onakvom ekipom i Milan u 40 minuta napravi jednu sansu. Tvoje povrsno shvacanje stvari i prozivanje forumasa poput kakve babetine sa sela govori dovoljno o tebi.

milanist
Kontakt:

Post Postao/la milanist » 25 okt 2023, 23:27

Primitivac.

galia95
Kontakt:

Post Postao/la galia95 » 25 okt 2023, 23:29

Pioli je trebao da se oprosti već u januaru nakon one sramote protiv Sassuola i užasnog mjeseca kada je Napoli odletio na +15. Trebalo je tada reći: Hvala ti na svemu, druže, naročito na scudettu poslije 10 godina, ali dalje ovako ne ide.

U međuvremenu, Pioli ostaje, a klub napuštaju legende Ibra i Maldini, i onaj nesretnik Tonali. 😅 Za pare od Tonalija dovodimo gomilu igrača za koje nemaš pojma da li će kliknuti ili ne i na šta će to uopšte ličiti, totalna neizvjesnost uoči nove sezone. Pioli i dalje insistira na Kruniću, dakle kreativnost i napredak mu nije na pameti ni u malom mozgu, džaba sva pojačanja khurci palci. Krunić je nezamjenjiv ko McTominay u Unitedu. :mrgreen:

Sada samo gledamo posljedice niza kontroverznih i rizičnih odluka tokom ljeta.

Sretno momci protiv Napolija, to nam je trenutno najvažnija utakmica sezone! 👍

milanist
Kontakt:

Post Postao/la milanist » 25 okt 2023, 23:31

galia95 je napisao/la:
25 okt 2023, 23:29

U međuvremenu, Pioli ostaje, a klub napuštaju legende Ibra i Maldini, i onaj nesretnik Tonali. 😅 Za pare od Tonalija dovodimo gomilu igrača za koje nemaš pojma da li će kliknuti ili ne i na šta će to uopšte ličiti, totalna neizvjesnost uoči nove sezone. Pioli i dalje insistira na Kruniću, dakle kreativnost i napredak mu nije na pameti ni u malom mozgu, džaba sva pojačanja khurci palci. Krunić je nezamjenjiv ko McTominay u Unitedu. :mrgreen:

Prijatelju, ko ostavi Piolija ? ko otjera Maldinija, Masaru i Tonalia ?, Ibra je se doduse oprostio. Ko nam dovede brdo novih igraca i misle evo odmah to je to?

galia95
Kontakt:

Post Postao/la galia95 » 25 okt 2023, 23:34

P.S. Mi nismo našli adekvatnu zamjenu za Kessieja, u tome leži ključni razlog naše ranjivosti u defanzivi ove i prošle godine. Čak je i Maignan dosta nesigurniji nego prije jer je čovjek skontao kakav je propuh ispred njega. Reality Check.
Zadnja izmjena: galia95, dana/u 25 okt 2023, 23:46, ukupno mijenjano 1 put.

galia95
Kontakt:

Post Postao/la galia95 » 25 okt 2023, 23:36

milanist je napisao/la:
25 okt 2023, 23:31
galia95 je napisao/la:
25 okt 2023, 23:29

Prijatelju, ko ostavi Piolija ? ko otjera Maldinija, Masaru i Tonalia ?, Ibra je se doduse oprostio. Ko nam dovede brdo novih igraca i misle evo odmah to je to?
Genijalna uprava koja je otjerala klupsku legendu Paola Maldinija kao kera, uprava čiji su se potezi ovdje opravdavali i amnestirali tokom čitavog ljeta.

Tražili ste - gledajte! 👍

Raonffa
Kontakt:

Post Postao/la Raonffa » 25 okt 2023, 23:40

A dobro ljudi, što se tiče zaključaka o sezoni mislim da je prerano za to, kao što je i prerano za ocjenu novih igrača koji su došli na ljeto.

Upitno je i šta je nama cilj ove sezone i šta želimo zapravo. Mi smo u ligi konkurentniji nego prošle sezone, tako kaže tabela jbg.

U Ligi prvaka štekamo, ali ogromna je razlika u protivnicima ove i prošle sezone. I da se ne prođe grupa, yebiga jeste udarac ali u ovakvoj konkurenciji ne može se reći da je baš iznenađenje.

PS: Ne amnestiram ovim Piolija od odgovornosti, kao ni pojedine igrače za njihove partije na terenu, samo konstatujem :)
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"

galia95
Kontakt:

Post Postao/la galia95 » 25 okt 2023, 23:45

Odlaskom Ibre i Maldinija izgubili smo snažan motivacijski faktor i energiju u svlačionici koja nas je i nosila do scudetta nakon toliko godina.

Sjetite se onih klipova iz autobusa nakon svake utakmice: Pioli on Fire! Nevjerovatna hemija među igračima, kao da su porodica. Toga više nema, momentum je prošao, magija ispuhala.

Treba ići dalje. Zato kažem, okrenuti se u potpunosti Seriji A, imamo dobru startnu poziciju, a Napoli nam je sada prioritet svih prioriteta. 👍
Zadnja izmjena: galia95, dana/u 25 okt 2023, 23:46, ukupno mijenjano 1 put.

Stroj1946
Kontakt:

Post Postao/la Stroj1946 » 25 okt 2023, 23:46

Beduin je napisao/la:
25 okt 2023, 23:08
Pa svaki laik vidi da je do Piolija, da ne idemo naprijed zbog njega, da i ono sto imamo kvalitetno se ne koristi na 100%, da ti najbolji igraci stagniraju.

Uzas u LP, ocaj pravi. U svakom ozbiljnijem klubu ne trener taj koji je prvi na udaru kritika i izlaznim vratima. Samo se mi ovog konja nikako rijesiti.
To je to. Ne koristi igrače 100% i ovi ostali stagniraju. Ista mu je igra uvijek, drugi ga pročitali i samo zatvore lijevu stranu, Milan je gotov.

Bezveze ide rasprava oko uprave, kad je problem u postavci igre i pripremama. Lik svoje gura nauštrub rezultata samo da bi dokazao da je on upravu i da on upravlja. Ego je jednostavno jači kod njega nego znanje. Đaba i da Scudetto osvoje ponovo, ništa se kod njega neće promjeniti i sa njim.

Btw. "Milan is the first Italian team in history to close Champions League without scoring a single goal".
Zadnja izmjena: Stroj1946, dana/u 25 okt 2023, 23:50, ukupno mijenjano 2 puta.

rope11
Kontakt:

Post Postao/la rope11 » 25 okt 2023, 23:49

Što Seedorf iskritikova Piolija, ne možeš sve utakmice igrati kao u domaćem prvenstvu, treba se znati i prilagoditi protivniku. Ali lik to ne konta, on se nikome i ničemu ne zna adaptirati, uvijek mantra istu stvar i taktiku.
Ne volim zakone, morale, religije, pravila. Ne volim da me oblikuje društvo.

FORZA MILAN !

memaga
Kontakt:

Post Postao/la memaga » 25 okt 2023, 23:57

rope11 je napisao/la:
25 okt 2023, 23:49
Što Seedorf iskritikova Piolija, ne možeš sve utakmice igrati kao u domaćem prvenstvu, treba se znati i prilagoditi protivniku. Ali lik to ne konta, on se nikome i ničemu ne zna adaptirati, uvijek mantra istu stvar i taktiku.
Eeetooo Seedorf je kopetentan ko trener sta da palamudi, gdje god je radio otjeran bio ( nastranu sto je igracina bio, majstor...iii da se ogradim ne branim Piolija :tralala: )....

galia95
Kontakt:

Post Postao/la galia95 » 25 okt 2023, 23:58

Zanimljiv komentar: Quand'è che l interista in panchina va via? :mrgreen: 🤣

slika

celikmilan
Kontakt:

Post Postao/la celikmilan » 26 okt 2023, 00:03

Tim za kojeg navijaš odigra katastrofalnu utakmicu a tebi je najvažnije šta je neko drugi napisao i onda se svađaš sa njim i vrijeđaš ga jer je rekao nešto drugačije od tebe. Prepoznaćete se. Nevažno. Dosta o tome.

200ta Piolijeva utakmica na klupi Milana. Volio bih da bude zadnja ali se to neće desiti. Oni rijetki koji gledaju širu sliku reći će da su krivi i vlasnici i trener i igrači a ne da je samo jedna strana kriva. Prvo, PSG je jači a još su igrali i kod kuće. Neki se neće složiti ali to je tako. Večeras je realizacija bila najgora. Koliko se sjećam sve i jedna odluka u zadnjoj trećini je bila pogrešna. Kad trebaš dodati ti pucaš. Kad trebaš pucati ti dodaš i to skoro uvijek pogrešno. Kad trebaš dati loptu u for ti daješ loptu u noge. Kad trebaš uraditi najjednostavniju stvar i dodati loptu jednom od trojice suigrača koji su slobodni ti preskačeš njih trojicu da bi dodao četvrtom i naravno predaš loptu protivniku u noge za kontru. Večeras bukvalno čitavo vrijeme govorim pucaj, dodaj, naprijed, zašto, kome, šta sviraš. I uvijek je pogrešno.

Od početka sezone čekam nešto od Okafora i Chukwuezea a njih ili nema na terenu ili su na klupi ili su povrijeđeni. Okafor jeste dao dva gola što čak i nije premalo kad se zna koliko je prilika dobijao. I kad odigra dobro sljedeću utakmicu igra Jović umjesto njega. Evo večeras ti gubiš a imaš na klupi mladog Traorea koji je veliki talenat a ti na kraju utakmice uvodiš Kjaera i primaš novi gol. Ne kažem ja da će on 100% odigrati dobro ali ako si ga već poveo i treba ti ofanzivac onda mu bar daj šansu i uvedi ga. Ne kažem da je on igrač koji je isti talenat kao ova djeca što dobijaju šanse (i iskorištavaju ih) iz Barcelone ali to nikad nećeš saznati ako mu ne daš šansu u utakmici sa tim rezultatom kad nemaš šta da izgubiš.

Od Cardinalea ne očekujem mnogo jer njega najviše zanimaju pare a tek onda ime i renome kluba ali tek sad kad počinjemo poslovati u plusevima možda i počnemo dovoditi prava i ciljana pojačanja. To tek treba da se vidi. Pioliju hvala na svemu što je dao za ovaj klub od kad je došao ali koliko ja vidim od njega ne možemo očakivati više uspjeha. Sve ove pobjede koje imamo u prvenstvu ne znam ni kako smo ostvarili jer igra ne liči na išta. Sve je na pojedincima a ako ti pojedinci zakažu ili ih nema mi ni ne možemo ostvariti dobar rezultat.

Šta će biti protiv Napolija ne mogu ni da prognoziram ali ako se želi pozitivan rezultat ovaj klub treba jedan ogromni šamar. I to svi da ga dobiju a ne samo pojedinci. Ko će da podijeli te šamare ne znam ali znam da se moraju podijeliti.

galia95
Kontakt:

Post Postao/la galia95 » 26 okt 2023, 00:20

Poraz od Napolija ne dolazi u obzir! Zadnje što nam treba je da se ovi kompleksaši iz Napulja naslađuju ako nas pobijede. Pa oni nisu ni proslavili scudetto kako treba, više su kukali i pljuvali po Milanu jer smo ih izbacili iz Lige prvaka. Vergognaaaa! Za njih je sve urota i sabotaža, ne znaju ljudi ni proslaviti titulu nakon 33 godine. Ovo je info iz prve ruke jer poznajem nekoliko rođenih Napolitanaca.

Uprkos svim našim nedostacima, Milan je i dalje dovoljno dobra ekipa za scudetto i da konačno osvojimo tu drugu zvjezdicu! Forza Milan ✌

slika

Odgovori

Natrag na “AC Milan”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.