Ruska invazija na Ukrajinu

Teme koje nemaju veze sa sportom

Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88

FKBilder
Kontakt:

Re: Ruska invazija na Ukrajinu

Post Postao/la FKBilder » 25 okt 2023, 12:51

Vec 70 godina sami sebe napadaju, bombarduju, protjeruju, bas su strasni ti palestinci.
Raspravlja se oko bolnice koju su de fakto gadjali zidovi ,zanemaruje se to da je 80 posto gaze bombardovano a pola sravnjeno sa zemljom, ubijeno stotine djece hiljade civila.

LegendKiller
Kontakt:

Post Postao/la LegendKiller » 25 okt 2023, 12:51

@deno_TM87 brat jedni se drži teme, svaka čast, mada je tamo još od septembra što se teritorijalnih pomjeranja tiče sve stalo, pokoji rov se uzme pa ga ovi vrate i tako u krug.

Epidaurus
Kontakt:

Post Postao/la Epidaurus » 25 okt 2023, 12:52

alemsa je napisao/la:
25 okt 2023, 12:45
Epidaurus je napisao/la:
25 okt 2023, 12:39
Kontekst ne kaze da je bolnica pogodjena izraelskim projektilom. To je nesto u sto vi zelite vjerovati no za to trenutno apsolutno ne postoje dokazi.
A tvit koji su stavili pa skinuli? A prijetnje da ce bombardovati bolnicu? To ne uzimas u obzir? Vala koliko lazu do sad, moze se pretpostaviti odma da lazu dok se ne dokaze suprotno, znaci kod njih nije nevin si dok se ne dokaze suprotno nego kriv si dok se ne dokaze suprotno, jer lazu k'o tokmaci. Ti za Palestince mos reci da uvelicavaju brojke, ok to je moguce, ostalo ne znam sta su slagali?
Drug izasle su slike mjesta eksplozije odmah jutro poslije. Tu se jasno vidi da nema apsolutno nikakve price o aviobombi kako se u startu tvrdilo. Vide se tragovi pozara, krater ne postoji i okolni objekti skoro pa neosteceni. Dakle i debilu je jasno da aviobomba nije u pitanju. Po svemu vidjenom dosad i informacijama koje su izasle cak i kad potpuno zanemaris sve sto Izrael govori od starta (iskreno i ne gledam sta pricaju nit me pretjerano zanima), sanse da u pitanju bio izraelski projektil su poprilicno maoe.

Bundesliga
Kontakt:

Post Postao/la Bundesliga » 25 okt 2023, 12:53

Oikamid je napisao/la:
25 okt 2023, 12:50
Je l' stvarno misliš da će iko iz Izraela ikada odgovarati za bilo šta? Ko je odgovarao za ubistvo Shireen Abu Akleh?
Sljivo naivan ko francuska sobarica. Kad je ko iz Izraela za ista odgovarao, a do sada su pocinili na hiljade zlocina samo u 21-om vijeku.
I am not yet born; O hear me.
Let not the bloodsucking bat or the rat or the stoat or the
club-footed ghoul come near me.

LegendKiller
Kontakt:

Post Postao/la LegendKiller » 25 okt 2023, 12:54

Oikamid je napisao/la:
25 okt 2023, 12:48

Stvarno je teško očekivati da je nešto od ovog "preciznog gađanja" završilo u dvorištu bolnice.
ima li ti kakve dokaze da je ovo Izraele uradio? ako nemaš onda je Hamas sve ovo granatirao, nešto namjerno nešto greškom, tako nam barem kažu

Sarmica
Kontakt:

Post Postao/la Sarmica » 25 okt 2023, 12:56

sljivo je napisao/la:
25 okt 2023, 12:37
Ako ne vjeruješ 100% hamasu onda si židov, cionista, i šta sve ne, i ako vjeruješ /ne vjeruješ objema/nijednoj strani onda si opet židov, znači preduslov je da se prije svega staviš na stranu jedne strane, po želji palestine, pa da onda sa tog položaja posmatraš sve drugo. I onda osoba koja tako radi dođe svim onim koji ne rade tako i kažu kako su neobjektivni u analizi... stvarno ludilo. Uglavnom poenta je da se odmah staviš na stranu palestine i hamasa i da ne zapitkuješ bilo šta drugo. Drugi poraz je da ljudi, vođeni predsrasudama ili čim god, nisu u stanju procesirati dva videa, li dva teksta, toliko nekoherentnosti i neusklađenosti u rezonu da je to strašno.

Pazi, njemu je dokaz da je izrael gađao bolnicu činjenica da nikome jođ 100% nije jasno kako se to desilo ili što je neki x lik postavio na tviteru nešto što se kasnije nije složilo sa nekim podatkom. Ustvari, mnogi ne počinju od činjenice da se ne zna ko je to napravio, već počinju da su jevreji pa bilo kakav dokaz koji je nejasan on ukazuje da je to jevrej. A za obrnutu situaciju će onda posegnuti za ispravnim rezonovanjem. I onda opet taj isti dođe i kaže kako si lud kako ne vidiš očigledne stvari.
Jarane, kao i ovi drugi što slično šilje. Možeš 'navijati' za Izrael koliko god hoćeš, ili možete navijati slobodno koliko god hoćete, ali manite se socio politike, neke neutralnosti i presipanja šupljeg u prazno.

Slobodno punim plučima se odredite, hebite majku tim palestincima, neće vam niko ništa, ali nemojte više palamuditi i izjednačavati strane.

alemsa
Kontakt:

Post Postao/la alemsa » 25 okt 2023, 12:58

Epidaurus je napisao/la:
25 okt 2023, 12:52
alemsa je napisao/la:
25 okt 2023, 12:45
Epidaurus je napisao/la:
25 okt 2023, 12:39
Kontekst ne kaze da je bolnica pogodjena izraelskim projektilom. To je nesto u sto vi zelite vjerovati no za to trenutno apsolutno ne postoje dokazi.
A tvit koji su stavili pa skinuli? A prijetnje da ce bombardovati bolnicu? To ne uzimas u obzir? Vala koliko lazu do sad, moze se pretpostaviti odma da lazu dok se ne dokaze suprotno, znaci kod njih nije nevin si dok se ne dokaze suprotno nego kriv si dok se ne dokaze suprotno, jer lazu k'o tokmaci. Ti za Palestince mos reci da uvelicavaju brojke, ok to je moguce, ostalo ne znam sta su slagali?
Drug izasle su slike mjesta eksplozije odmah jutro poslije. Tu se jasno vidi da nema apsolutno nikakve price o aviobombi kako se u startu tvrdilo. Vide se tragovi pozara, krater ne postoji i okolni objekti skoro pa neosteceni. Dakle i debilu je jasno da aviobomba nije u pitanju. Po svemu vidjenom dosad i informacijama koje su izasle cak i kad potpuno zanemaris sve sto Izrael govori od starta (iskreno i ne gledam sta pricaju nit me pretjerano zanima), sanse da u pitanju bio izraelski projektil su poprilicno maoe.
Ne znam eto postavio je @oakmaid cini mi se da se vidi jos jedan projektil u zraku, sto mi nateze da mi onaj expert ima smisla sto kaze da je dronom pogodjena, jer u pravo sto si rekao nema puno kratera. No, zamisli hipotetcki da je Hamas prijetio Izraelu da ce izvrsiti teroristicki napad, i onda izvrse pa kazu nismo, nego je to Mossad uradio, okrivili nas, da'l bi im vjerovo? Ja ne bi

sljivo
Kontakt:

Post Postao/la sljivo » 25 okt 2023, 12:59

Oikamid je napisao/la:
25 okt 2023, 12:50
sljivo je napisao/la:
Oikamid je napisao/la:
25 okt 2023, 12:40
Isto tako ne mora značiti da je bolnica ciljano bombardovana. Kada nemilice bombarduješ danima i ravnaš sve redom, onda se jednostavno desi da opališ i po bolnici. Nije im ni prvi ni zadnji put. Čitava poenta jeste da su po ko zna koji put koristili lažne dokaze.

I nije to "neki lik sa X-a", nego OSINT bog sa Bellingcata, koji je prešao na NYT i skupio muda.
Zaključili smo da izrael laže i koristi pogrešne dokaze, to ne znači da su pogodili bolnicu, opet, to ne znači da su pogodili bolnicu. I to se ne može koristiti kao premisa u slijedećim argumentacijama. Ljudi na propagandi baziraju dalja zaključivanja i "činjenice". To je pogrešno. Ja hoću da dođem do istine i boli me briga koja će se strana naći uvrijeđena. Ako su to Jevreji napravili, onda se odgovorni trebaju procesirati, a ako su ovi sami sebe onda taj teret treba da se skloni sa Jevreja (a neće nikad jer niko neće vjerovati, jer je optužba podignuta bez analize).
Je l' stvarno misliš da će iko iz Izraela ikada odgovarati za bilo šta? Ko je odgovarao za ubistvo Shireen Abu Akleh?
Neće, kao što i neće niko na strani Hamasa. To i nije poenta. Poenta je da mi zauzmemo što precizniji stav o tome šta se dešava i da se javno mišljenje ne gradi na osnov onoga što nije tačno. To je veoma bitno, od toga zavise hiljade života. Kad je u Rusiji ubijen, ili je atentat ne znam, car Aleksandar il kako se već zove, zaboravio sam, u 19. stoljeću, neko je provalio da su to jevreji napravili, a nisu, onda su napravljene hajke na sve njih i mnogi su protjerani. Znači neko baci propagandu ili "bombu" i onda neko zaplati ni kriv ni dužan. To će se uvijek dešavati, bez obzira ko se spori, jer ljudi vjeruju ono što žele da vjeruju a ne ono što je tačno. A kad im kažeš da to možda nije tako onda i tebe optuže da si isti takav koga možda nepravedno optužuju. Pa ko je tu lud?

MElloo
Kontakt:

Post Postao/la MElloo » 25 okt 2023, 13:00

sljivo je napisao/la:
Oikamid je napisao/la:
Isto tako ne mora značiti da je bolnica ciljano bombardovana. Kada nemilice bombarduješ danima i ravnaš sve redom, onda se jednostavno desi da opališ i po bolnici. Nije im ni prvi ni zadnji put. Čitava poenta jeste da su po ko zna koji put koristili lažne dokaze.

I nije to "neki lik sa X-a", nego OSINT bog sa Bellingcata, koji je prešao na NYT i skupio muda.
Zaključili smo da izrael laže i koristi pogrešne dokaze, to ne znači da su pogodili bolnicu, opet, to ne znači da su pogodili bolnicu. I to se ne može koristiti kao premisa u slijedećim argumentacijama. Ljudi na propagandi baziraju dalja zaključivanja i "činjenice". To je pogrešno. Ja hoću da dođem do istine i boli me briga koja će se strana naći uvrijeđena. Ako su to Jevreji napravili, onda se odgovorni trebaju procesirati, a ako su ovi sami sebe onda taj teret treba da se skloni sa Jevreja (a neće nikad jer niko neće vjerovati, jer je optužba podignuta bez analize).
Ljudi kod nas jednostavno polaze od tog da su palestinci uvijek zrtve i nikad ne lazu dok s druge strrane izrael je uvijek agresor i ubica i sve sto kazu je laz i propaganda pa s tim i sve ovo.

ArtemisFowl
Kontakt:

Post Postao/la ArtemisFowl » 25 okt 2023, 13:01

19vendetta87 je napisao/la:
25 okt 2023, 12:47
ArtemisFowl je napisao/la:
25 okt 2023, 07:22
Ništa ne može opravdati Hamasove zločine. Počinili su najveći masakr na jednom muzičkom koncertu IKAD. A to je samo dio onoga šta su odradili 7. oktobra.

Šta mislite da pripadnici MUPa RS ulete tako u Sarajevo i pobiju 250 ljudi na festivalu, da ovdje ne bi izbio rat?
A jel se mogu opravdati ovi zlocini Izrealaca, gdje bombardujes ionako prenaseljeno podrucje i svakom granatom usmrtis desetine ljudi, zena, djece i staraca? Pri tome onemogucis im vodu, struju, gorivo i prolazak humanitarne pomoći?
Znaci, vodeci se izraelskom logikom, Iran ima pravo kao cin osvete, da saspe stotine raketa na Tel Aviv i pobije bar 10 000 Zidova?
Ispravi me ako grijesim...
A da se uključi i Amerika i baci nuklearku na to područje?

Sarmica
Kontakt:

Post Postao/la Sarmica » 25 okt 2023, 13:07

Gori ste vi koji se raspravljate nešto sa ovim Z gen booster pacijentima. To je isto kao bi se raspravljao sa slijepcem koji te ubjeđuje da je nebo zeleno, a trava crvena. Ubjeđivanje ne ide sa stvarima koje su po same sebi očigledne.

Ako kod drugih nije tako, onda su razlozi - gluhoća, sljepoća, glupoća, bezobrazluk, cionistička propaganda, zlo, mentalna bolest, provokacija, slavljenje fašizma...

Epidaurus
Kontakt:

Post Postao/la Epidaurus » 25 okt 2023, 13:08

Dan te je.bo kakav degenerik. Veci kreten od Husike.

nerkolfc
Kontakt:

Post Postao/la nerkolfc » 25 okt 2023, 13:13

MElloo je napisao/la:
25 okt 2023, 13:00
sljivo je napisao/la:
Oikamid je napisao/la:

Ljudi kod nas jednostavno polaze od tog da su palestinci uvijek zrtve i nikad ne lazu dok s druge strrane izrael je uvijek agresor i ubica i sve sto kazu je laz i propaganda pa s tim i sve ovo.
A ne da su ih ljudi uhvatili u lazi vise puta samo u zadnje 3 sedmice :urnebes:

Ima ovdje ekipitza koja ce se samo nadovezati na postove koji upucuju kako su muslimani glupi ili losi ili krivci. Nikad nece citirati postove o ubijenoj djeci I reci kako su Izraelci teroriste.

Pensioner26
Kontakt:

Post Postao/la Pensioner26 » 25 okt 2023, 13:14

Da se vratimo bitnijim stvarima, a ne šta pojedini isprdci ovdje žele umanjiti, opravdati i minimizirati. Koliko su jučer cionistički genocidaši ubili djece i žena?

RollingPaper
Kontakt:

Post Postao/la RollingPaper » 25 okt 2023, 13:16

25 okt 2023, 11:54
RollingPaper je napisao/la:
25 okt 2023, 11:38
25 okt 2023, 11:37

Jesu, još samo da to neko dokaže i možda ću povjerovat.
Evo svi trce tebi da dokazu.

Danas se sve moze negirat i preokrenut, pogotov kad imas medijsku propagandnu masineriju koja direktno utice na misljenje ljudi, pogotovo s nizom inteligencijom.
Možeš svako vrtiti propagandu, ali ono što su činjenice je da nijedna strana nema čvste dokaze oko bombardovanja bolnice Al-Ahli, a vjerujem da je puno lakše prikupiti dokaze s lica mjesta. ;)
Sta je za tebe cvrst dokaz, jesi bolestan ti u glavu? Sami seb bombardovali? Kao sto smo mi sami seb bombardovali kapiju u Tuzli jelde?

Tacno znas s kakvom osobon razgovaras kad ovo procitas.

Sarmica
Kontakt:

Post Postao/la Sarmica » 25 okt 2023, 13:18

Epidaurus je napisao/la:
25 okt 2023, 13:08
Dan te je.bo kakav degenerik. Veci kreten od Husike.
Miran, k nozi

sljivo
Kontakt:

Post Postao/la sljivo » 25 okt 2023, 13:18

25 okt 2023, 13:16
25 okt 2023, 11:54

Danas se sve moze negirat i preokrenut, pogotov kad imas medijsku propagandnu masineriju koja direktno utice na misljenje ljudi, pogotovo s nizom inteligencijom.
Možeš svako vrtiti propagandu, ali ono što su činjenice je da nijedna strana nema čvste dokaze oko bombardovanja bolnice Al-Ahli, a vjerujem da je puno lakše prikupiti dokaze s lica mjesta. ;)
Sta je za tebe cvrst dokaz, jesi bolestan ti u glavu? Sami seb bombardovali? Kao sto smo mi sami seb bombardovali kapiju u Tuzli jelde?

Tacno znas s kakvom osobon razgovaras kad ovo procitas.
Kojom mentalnom gimnastikom si uspio ovo povezati i kako jedno dokazuje drugo?

RollingPaper
Kontakt:

Post Postao/la RollingPaper » 25 okt 2023, 13:21

Marsal je napisao/la:
25 okt 2023, 11:50
25 okt 2023, 11:37

Jesu, još samo da to neko dokaže i možda ću povjerovat.

Istina. Zato si ti SDA glasač.
Pisam ti se na SDA, sto meni SDA spominjes Sabane.
Striktno sam protiv bilo kakve stranke. Po meni u BIH i dalje nema zdrave neovisne politicke opcije, zato duzi niz godina nisam glasao ni na jednim izborima. Samo ovce kao ti misle da je svako SDA ko brani Palestinu.

Klasicno sabansko razmisljanje ogranicenih maloljetnika.

avenija
Kontakt:

Post Postao/la avenija » 25 okt 2023, 13:23

Sva sreća pa udjem ovdje 2x dnevno po 2 minute pa ne mogu pohvatati i zapamtiti ove forumske cioniste koji su..da ih kvalitetno izvredjam za zasluzeni crveni karton od Admina.
DVA NAJTRAGIČNIJA DATUMA U HISTORIJI ZENICE:
02.10.2016 KASUMOVIĆ POSTAO GRADONAČELNIK ZENICE
21.10.1697 EUGEN SAVOJSKI SPALIO ZENICU DO TEMELJA

jasmin10
Kontakt:

Post Postao/la jasmin10 » 25 okt 2023, 13:23

Pensioner26 je napisao/la:
25 okt 2023, 13:14
Da se vratimo bitnijim stvarima, a ne šta pojedini isprdci ovdje žele umanjiti, opravdati i minimizirati. Koliko su jučer cionistički genocidaši ubili djece i žena?
Ali jesi li vidio šta su džihadisti njima napravili ?

Zaključano

Natrag na “Diskusije”

Trenutno korisnika/ca: MaroonBjelave i 16 gostiju.