Ruska invazija na Ukrajinu

Teme koje nemaju veze sa sportom

Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88

chily-rz
Kontakt:

Re: Ruska invazija na Ukrajinu

Post Postao/la chily-rz » 24 okt 2023, 16:05

Kakvu podjelu, kako ćeš podijeliti zemlju ako su Arapi imali svoja imanja na čitavoj teritoriji, pa nisu tamo postojala dva entiteta pa da podvuces crtu i kažeš lapo-lapo, prvi plan podijele je izgledao smiješno, nije se znalo šta je Izrael šta je Palestina u ostalom kao ni danas što se ne zna a to ide na ruku cionistima koji se šire i otimaju zemlju.

Palestina ne postoji, zapadna obala je pod kontrolom Izraela, Arapi koji tamo žive su niža rasa i nemaju nikakav politički uticaj. Palestina nema mornaricu, nema avijaciju, nema artiljeriju, nema vojsku, nema nikakve mehanizme kojim bi mogla zaštititi pravo Palestinaca tamo.

sljivo
Kontakt:

Post Postao/la sljivo » 24 okt 2023, 16:09

chily-rz je napisao/la:
24 okt 2023, 16:05
Kakvu podjelu, kako ćeš podijeliti zemlju ako su Arapi imali svoja imanja na čitavoj teritoriji, pa nisu tamo postojala dva entiteta pa da podvuces crtu i kažeš lapo-lapo, prvi plan podijele je izgledao smiješno, nije se znalo šta je Izrael šta je Palestina u ostalom kao ni danas što se ne zna a to ide na ruku cionistima koji se šire i otimaju zemlju.

Palestina ne postoji, zapadna obala je pod kontrolom Izraela, Arapi koji tamo žive su niža rasa i nemaju nikakav politički uticaj. Palestina nema mornaricu, nema avijaciju, nema artiljeriju, nema vojsku, nema nikakve mehanizme kojim bi mogla zaštititi pravo Palestinaca tamo.
Zašto su palestinski zemljoposjednici prodavali zemlju jevrejima? Htjeli su se obogatiti prodavajući pustinju kontajući tu gušter ne može živjeti, ali su se zahebali. Sad je gotovo, nema povratka, bez obzira šta mi ovdje moralisali. Tako da bilo kakva priča sa te strane meni nema smisla. Jedino što moženi uraditi je da dignemo glas da ubijanje nedužnih prestane i da se nađe model po kojem će moći biti dvije države koje će funkcionisati.

chily-rz
Kontakt:

Post Postao/la chily-rz » 24 okt 2023, 16:11

Prodajemo i mi Arapima zemlju, Jel to znači da imaju pravo na državu ovdje ?

baboedindzeko09
Kontakt:

Post Postao/la baboedindzeko09 » 24 okt 2023, 16:13

Ali, ali, jevreji su ugroženi u Europi, kidaju im zastavu i napadaju sinagoge :plac:
DEVEDESETKA - FORUMAŠ DECENIJE

sljivo
Kontakt:

Post Postao/la sljivo » 24 okt 2023, 16:13

chily-rz je napisao/la:
24 okt 2023, 16:11
Prodajemo i mi Arapima zemlju, Jel to znači da imaju pravo na državu ovdje ?
Mislim da ne prodajemo u tom kontekstu. Prodajemo preko druge strane koja je vlasnik zemlje/objekta. Mislim da stranac kod nas ne može biti vlasnik zemlje.Ispravi me ako griješim. Ali ako kupe i dobiju državljanstvo onda će biti građanin ovdje, imat će pravo glasa i ako ih bude veći broj od nas onda mogu izglasati šta hoće.

alemsa
Kontakt:

Post Postao/la alemsa » 24 okt 2023, 16:15

chily-rz je napisao/la:
24 okt 2023, 15:52
Pa kad Evropa toliko voli Jevreje što ih nije sačuvala ? Što im ne dadoše frtalj Njemačke ili Slavoniju, nisu Palestinci napravili genocid nad Jevrejima nego Evropljani.
Ma imas sad 3 opcije, prva jednaka prava svih gradjana Izraela, na to Zidovi nikad nece pristati jer ce se onda vratiti Palestinci iz izbjeglistva i Zidovi bi bili manjina, znaci od tog nema nista. Druga 2 state solution i 3 protjerivanje i genocid. Kako stvari stoje pokusat ce ovu "3" pa ako ne uspiju, onea vjerovatno da razmotre "2".

chily-rz
Kontakt:

Post Postao/la chily-rz » 24 okt 2023, 16:20

sljivo je napisao/la:
24 okt 2023, 16:13

Mislim da ne prodajemo u tom kontekstu. Prodajemo preko druge strane koja je vlasnik zemlje/objekta. Mislim da stranac kod nas ne može biti vlasnik zemlje.Ispravi me ako griješim. Ali ako kupe i dobiju državljanstvo onda će biti građanin ovdje, imat će pravo glasa i ako ih bude veći broj od nas onda mogu izglasati šta hoće.
Pa nisu ni Arapi prodavali zemlju da bi ovu pravilu državu na toj zemlji.

I ovi Arapi nek samo se isprse s milijardama prodace nas Ameri ko i Palestinu.

sljivo
Kontakt:

Post Postao/la sljivo » 24 okt 2023, 16:22

chily-rz je napisao/la:
24 okt 2023, 16:20
sljivo je napisao/la:

Pa nisu ni Arapi prodavali zemlju da bi ovu pravilu državu na toj zemlji.
Mislili su da neće ali su se zahebali. Nisu mislili unaprijed. Da ne bude samo krivice i na njima, krivica je i na halifatu i osmanlijama što su popusili. Heben miks okolnosti.

chily-rz
Kontakt:

Post Postao/la chily-rz » 24 okt 2023, 16:25

Najvecu krivicu snosi UN koji im je na papiru dao državu i priznao ih, to je jedinstven koncept u svijetu kada govorimo o priznanju države.

Nemoj da se lažemo, cionisti nisu dobili državu zato što se neko suosjećao s njima nego lobiranjem i kupovanjem podrške velikih igrača. Vidimo da je i danas ista situacija, da Ameri drže ledja ovoj njihovoj genocidnoj politici.

Asteriks
Kontakt:

Post Postao/la Asteriks » 24 okt 2023, 16:28

sljivo je napisao/la:
24 okt 2023, 15:58
chily-rz je napisao/la:
24 okt 2023, 15:52
Pa kad Evropa toliko voli Jevreje što ih nije sačuvala ? Što im ne dadoše frtalj Njemačke ili Slavoniju, nisu Palestinci napravili genocid nad Jevrejima nego Evropljani.
Pravilo svih pravil kroz historiju: bili su jači pa su radili šta su htjeli, odnosno gledao se interes jačeg. Uglavnom niko nije htio Jevreje a ni oni nisu bili za to da budu opet po Njemačkoj, Evropi, jer su svakako sve izgubili niti su šta tamo imali, pa su kretali od nule. A ovamo Osmanlije izgubili sve, Halifat je raspo i ovi došli, kao i svugdje, kao i uvijek, bez obzira bilo to prije 1000 godina ili 50. Naseljavanje nije problem, koliko je problem suživot, kojeg nema, svi su se nameračili na isto, svi ih lože i ovi se kolju. Kad su se davali sporazumi o dvije države arapi nisu htjeli, napali su, izgubili su i to je to. Kao i uvijek kao i bilo gdje. Ko izgubi donji je, ko ne izgubi nije.
Pocetkom 20. stoljeca, u Palestini je bilo oko 600k Arapa i svega 5 % Zidova.

1945., znaci prije proglasenja drazve Izrael, u Palestinu je doseljeno oko 550k Zidova. Ne trebas mozgati da shvatis kakvu pizdariju je napravio Zapad.

Plus, Britanci im za prvog britanskog povjerenika od pocetka svog mandata gurnuli Zidova. Ovdje nema temelja, osnova ni govora o nekom suzivotu.

Dalje, prodaja zemlje za period vlade OC nije bila u toj mjeri problematicna, osim na stetu neke sirotinje, kao ni ta dva vala doseljavanja, jer do kraja WW1 u Palestini je zivjelo cca 6 % Jevreja.

Poslije WW2, na osnovama te nepravde, Izrael je primao prije svih americku pomoc i naravno da im je to bila odskocna daska za sve kasnije uspjehe.

Poenta cijele price i sta se pokusava rec jeste bas ta nepravda. Za pomenutu nepravdu nema opravdanja.

Kraj price.
Zadnja izmjena: Asteriks, dana/u 24 okt 2023, 16:30, ukupno mijenjano 2 puta.
Without a moral compass, the human mind will justify anything.

alemsa
Kontakt:

Post Postao/la alemsa » 24 okt 2023, 16:29

slika

Jel tacan ovaj tvit ili je patka?

Surreal
Kontakt:

Post Postao/la Surreal » 24 okt 2023, 16:31

baboedindzeko09 je napisao/la:

Ali, ali, jevreji su ugroženi u Europi, kidaju im zastavu i napadaju sinagoge :plac:
90% ovaj lik nije Jevrej, ali hajde razumijem Francuze, uskoro će postati afrička kolonij :mrgreen:
La birra con gli amici vale più di tutto quello che possiedo.

🧡❤️AS Roma ❤️🧡
❤️🤍 FK Sarajevo ❤️🤍
❤️🖤 Ripcity ❤️🖤

U prošlosti sam velike probleme uspešno rešavao bekstvom, ali kuda pobeći od sebe?
Smrt je ništa. Smrt ne boli. Uživaj - to je smisao.

CAGarfia
Kontakt:

Post Postao/la CAGarfia » 24 okt 2023, 16:34

alemsa je napisao/la:
24 okt 2023, 16:29
slika

Jel tacan ovaj tvit ili je patka?
Valjalo bi da je tačno.

Bolje je biti na strani jačih u ovim teškim vremenima za civilizaciju.

deno_TM87
Kontakt:

Post Postao/la deno_TM87 » 24 okt 2023, 16:39

Ima li istine u ovom tekstu?

"Stvaranje demilitarizirane palestinske države na oko 92% Zapadne obale te 100% područja pojasa Gaze s nekim teritorijalnim kompenzacijama za Palestince s izraelskog teritorija od prije 1967. godine; rušenje većine židovskih naselja i prebacivanje stanovništva na preostalih 8% teritorija Zapadne obale koje će anektirati Izrael; uspostava palestinskog glavnog grada u Istočnom Jeurzalemu u kojem će neke arapske četvrti postati suvereni palestinski teritorij, a preostale će uživati funkcionalnu autonomiju; palestinski suverenitet nad polovicom Starog grada Jeruzalema (muslimanska i kršćanska četvrt) te skrbništvo nad Brdom hrama; povratak izbjeglica u palestinsku državu, ali bez povratka u sami Izrael; masivni program pomoći za rehabilitaciju izbjeglica koji će organizirati međunarodna zajednica."
Zvuči dobro? Zvuči pošteno?
Taj je plan predložen 2000. godine.
Izrael ga je prihvatio.
Clinton ga je pročitao Arafatu.
Arafat ga je odbio.
20 godina kasnije, Trumpov plan nudi Palestincima znatno manje.
Danas su u poziciji da neće zadržati niti potpuni suverenitet nad Gazom.

slika

slika
Željezničar über alles!

Slava Ukraïni!

Leeds United Football Club!

sljivo
Kontakt:

Post Postao/la sljivo » 24 okt 2023, 16:43

Koliko znam englezi nisu nikako bili za jevreje u izraelu, UN ili liga nacija jeste i onda su englezi digli ruke od svega.

Asteriks
Kontakt:

Post Postao/la Asteriks » 24 okt 2023, 16:49

1922. Liga naroda je potvrdila britanski mandat u Palestini i trajao je do '48.

Evo ti valovi doseljavanja za vrijeme tog mandata. Kada su kasnije shvatili obim problema, slucaj su predali dalje. U britanskim politickim krugovima upravo je i zazivila ideja cionizma.

slika
Zadnja izmjena: Asteriks, dana/u 24 okt 2023, 16:51, ukupno mijenjano 1 put.
Without a moral compass, the human mind will justify anything.

Surreal
Kontakt:

Post Postao/la Surreal » 24 okt 2023, 16:50

Izraelska policija zabranila ulazak muslimanima u džamiju Al-Aqsa
Koje je sad opravdanje za ovo, šta Hamas iskopao tunel do džamije, pa im ne daju da uđu?

🧡❤️AS Roma ❤️🧡
❤️🤍 FK Sarajevo ❤️🤍
❤️🖤 Ripcity ❤️🖤

U prošlosti sam velike probleme uspešno rešavao bekstvom, ali kuda pobeći od sebe?

Brokula
Kontakt:

Post Postao/la Brokula » 24 okt 2023, 16:52

Surreal je napisao/la:
24 okt 2023, 16:50
Izraelska policija zabranila ulazak muslimanima u džamiju Al-Aqsa
Koje je sad opravdanje za ovo, šta Hamas iskopao tunel do džamije, pa im ne daju da uđu?
Treba pitat ovih par apologista forumaskih, imaju objasnjenja za sve izraelske zlocine, a ako nemaju samo kazu jbg jaci su
7 - Tottenham Hotspur are the first English side to concede seven goals in any European competition since Tottenham Hotspur themselves lost 0-8 to FC Koln in the UEFA Intertoto Cup in July 1995. Spursy.

Surreal
Kontakt:

Post Postao/la Surreal » 24 okt 2023, 16:57

Ma ja bolan, Izrael sve radi kako treba, evo ovo su sve budući pripadnici Hamasa - zato ih i treba odmah pobiti, dok ne evoluiraju.

🧡❤️AS Roma ❤️🧡
❤️🤍 FK Sarajevo ❤️🤍
❤️🖤 Ripcity ❤️🖤

Sarmica
Kontakt:

Post Postao/la Sarmica » 24 okt 2023, 16:57

Britanci su odigrali najveću ulogu u stvaranju cionističke države.

Zaključano

Natrag na “Diskusije”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 4 gosta.