RŠD Velež Mostar
-
- Kontakt:
Re: RŠD Velež Mostar
…………………Hadzikic
.……Hrkac - Mahmic - Oliveira
Orec - D.Halilovic - Prses - Sturm
.….Guliashvili - Haskic - Suljic
………………Hadzikic
Orec - Hrkac - Mahmic - Sturm
…………D.Halilovic - Prses
….Guliashvili - Mlinaric - Suljic
……………….Haskic
Mislim da je ovo najbolje sto mozemo izvesti u ligi, Krajnc ce nam valjati kada se oporavi, mozda bi mogao cak izbaciti Gulishvilija iz prvih 11.
………………Hadzikic
…………D.Halilovic - Prses
……………….Haskic
Mislim da je ovo najbolje sto mozemo izvesti u ligi, Krajnc ce nam valjati kada se oporavi, mozda bi mogao cak izbaciti Gulishvilija iz prvih 11.
Zna li se sta za Krajnca vise? Koji mu je racku ima 2 mjeseca?
U potpunosti se slažem, to je otprilike ono što imamo... Pauza se mora iskoristiti da se dovedu baš pojačanja i mislim da možemo bez problema biti ti četvrti. Na realizaciji se mora raditi, jer nam se ne smije dešavati utakmica kao jučer. Na ovakvim utakmicama se gube bodovi. Smatram da jedina dva prava kiksa u prvoj trećini su GOŠK kući i jučerašnja utakmica. Sa ta dodatna 4 boda bi bili na 22 i to je samo 4 boda od vrha. Ipak, ne može sve biti idealno i moramo biti svjesni da je ovo proces, tako da sam ja poprilično zadovoljan. Pojačanja u ovim tvojim postavama koja nam trebaju su jedan stoper, bez obzira koga će mijenjati, vezni umjesto Omara i pravi napadač koji može zamijeniti Nermina. Kranjca, kada se oporavi, uvoditi lagano kao zamjenu Guliashviliju, jer on je svakako naš samo do kraja sezone. Mislim da mu je svakako sat vremena igre po utakmici sasvim dovoljno da pokaže kvalitet...MostarskiSin je napisao/la: ↑23 okt 2023, 23:00…………………Hadzikic
………………Hadzikic
…………D.Halilovic - Prses
……………….Haskic
City of sunshine... MUSVDG
Football team: FK Velež Mostar
Football player: Pablo Aimar
Basketball team: 90´s Bulls
Basketball player: Michael Jordan
F1 driver: Juan Pablo Montoya
Najvece pojacanje ce biti povratak Dine Hasanovica. Tek ce tada vezni red biti kompletiran. Dzaba ti sve kad nemas igraca da umrtvi protivnika.aimar21 je napisao/la: ↑24 okt 2023, 07:13U potpunosti se slažem, to je otprilike ono što imamo... Pauza se mora iskoristiti da se dovedu baš pojačanja i mislim da možemo bez problema biti ti četvrti. Na realizaciji se mora raditi, jer nam se ne smije dešavati utakmica kao jučer. Na ovakvim utakmicama se gube bodovi. Smatram da jedina dva prava kiksa u prvoj trećini su GOŠK kući i jučerašnja utakmica. Sa ta dodatna 4 boda bi bili na 22 i to je samo 4 boda od vrha. Ipak, ne može sve biti idealno i moramo biti svjesni da je ovo proces, tako da sam ja poprilično zadovoljan. Pojačanja u ovim tvojim postavama koja nam trebaju su jedan stoper, bez obzira koga će mijenjati, vezni umjesto Omara i pravi napadač koji može zamijeniti Nermina. Kranjca, kada se oporavi, uvoditi lagano kao zamjenu Guliashviliju, jer on je svakako naš samo do kraja sezone. Mislim da mu je svakako sat vremena igre po utakmici sasvim dovoljno da pokaže kvalitet...MostarskiSin je napisao/la: ↑23 okt 2023, 23:00…………………Hadzikic
………………Hadzikic
…………D.Halilovic - Prses
……………….Haskic
I mislio sam na pojačanje njegovog tipa. Sa Dinom će trebati biti posebno oprezan, jer mislim da mu je ovo druga teška povreda kako je došao kod nas. Nadam se da će se uspjeti vratiti na nivo na kojem je bio, ali je realnost da će mu trebati mnogo rada i pogotovo čiste glave...AlemC85 je napisao/la: ↑24 okt 2023, 07:17Najvece pojacanje ce biti povratak Dine Hasanovica. Tek ce tada vezni red biti kompletiran. Dzaba ti sve kad nemas igraca da umrtvi protivnika.aimar21 je napisao/la: ↑24 okt 2023, 07:13U potpunosti se slažem, to je otprilike ono što imamo... Pauza se mora iskoristiti da se dovedu baš pojačanja i mislim da možemo bez problema biti ti četvrti. Na realizaciji se mora raditi, jer nam se ne smije dešavati utakmica kao jučer. Na ovakvim utakmicama se gube bodovi. Smatram da jedina dva prava kiksa u prvoj trećini su GOŠK kući i jučerašnja utakmica. Sa ta dodatna 4 boda bi bili na 22 i to je samo 4 boda od vrha. Ipak, ne može sve biti idealno i moramo biti svjesni da je ovo proces, tako da sam ja poprilično zadovoljan. Pojačanja u ovim tvojim postavama koja nam trebaju su jedan stoper, bez obzira koga će mijenjati, vezni umjesto Omara i pravi napadač koji može zamijeniti Nermina. Kranjca, kada se oporavi, uvoditi lagano kao zamjenu Guliashviliju, jer on je svakako naš samo do kraja sezone. Mislim da mu je svakako sat vremena igre po utakmici sasvim dovoljno da pokaže kvalitet...MostarskiSin je napisao/la: ↑23 okt 2023, 23:00…………………Hadzikic
………………Hadzikic
…………D.Halilovic - Prses
……………….Haskic

Rođeni, obzirom da je završila prva trećina prvenstva, može se napraviti neka kratka analiza.
Nakon jučerašnje utakmice, nalazimo se na solidnom petom mjestu, sa bodom zaostatka za četvrtim koji ima utakmicu manje (protiv međugoraca). Da je moglo bolje, moglo je, ali isto tako je moglo i gore... Nakon uvodne pobjede protiv Zvijezde, došla su tri lošija rezultata, koja su i okončala mandat Nedima Jusufbegovića na klupi Veleža. Po meni, jedini pravi kiks u ove tri utakmice je neriješen rezultat sa GOŠK-om, uz promašen penal. Protiv Širokog je utakmica mogla otići na bilo koju stranu, dok smo protiv Sarajeva bili dosta dobri i realno se mogao izvući jedan bod. Nakon toga u utakmici protiv Želje ekipu vodi Mika i tu utakmicu dobijamo sa 1-0. Poslije je imenovan novi šef, koji je i trenutno tu. Po meni stručni štab radi dobar posao i sigurno im treba dati vrijeme da uvedu neke svoje zamisli i poslože ekipu. Kažu da se treneru treba suditi nakon dva prelazna roka i moramo biti svjesni da je Klafurić došao na "gotov" tim. Po njegovoj volji je doveden Dino Halilović i vjerovatno Suljić.
Klafurić je tim vodio u 6 utakmica (3-1-2). Dobio je ono što je trebao dobiti, izgubio od Borca i međugoraca, dok je jedini pravi kiks bila jučerašnja utakmica, koja se po svemu morala pobijediti. Kup se lagano prošao i smatram da moramo biti baš fokusirani da odemo što dalje. To je najjednostavniji put do Europe, pogotovo što se samo još jedno kolo igra na jednu dobijenu utakmicu.
Što se tiče lige, imamo još dvije gostujuće utakmice, nakon kojih ide serija derbija. Zvijezdu sam malo gledao protiv Želje i to nije sigurno ista ekipa koju smo dobili u prvom kolu. Nije Željo baš neko mjerilo, ali Zvijezda igra dosta bolje nego na početku prvenstva. Bez obzira na to, Zvijezda i GOŠK bi se trebali dobiti, da se u dobrom raspoloženju uđe u derbi.
Što se tiče igračkog kadra, još je rano pričati o osvježenjima, mislim da ima još sedam utakmica do pauze. Moje je mišljenje da ne treba baš puno mijenjati samo da bi se mijenjalo. Nekih igrača bi se stvarno trebalo riješiti jer moramo krenuti dalje, a oni nam samo predstavljaju teret. Ako želimo napraviti iskorak, moramo napredovati. Igrači koje dovedemo moraju biti pojačanje, a ne samo da se popuni broj.
Što se tiče izgradnje tribine, totalno neozbiljno i ja inače mrzim populizam. Brate šuti i radi. Kada su ti bageri na stadionu, onda objavi da se radi i u tišini nastavi... Mislim da je tako bolje za sve.
Kako će nam Hasanović biti pojačanje kojom logikom dvije sezone par utakmica i vi očekujete da to bude kao što je nekad bilo
-
- Kontakt:
Po meni, vise nam fali dino kao karakter nego kao igrac. Ja uvijek kazem da ne moze biti 11 istih karaktera. Moras imat razlicite tipove igraca u ekipi, a mi nemamo nijednog blizu Lausa ili Dine. Sto je greska za sve ovakve utakmice gdje volja i mentalitet dobivaju.
samo kad sam tu, neretva kroz mene teče, čudna jada od mostara grada svako veče
A i kada nema pobjede
Ili s nekim dijelis bodove
Nemoj brinuti, bodrit cemo te
Samo jako, nema predaje!
A i kada nema pobjede
Ili s nekim dijelis bodove
Nemoj brinuti, bodrit cemo te
Samo jako, nema predaje!
-
- Kontakt:
Ne možemo se smatrati ozbiljnom ekipom sa Džafićem koji ni mentalno ni fizički nije ambiciozan igrač nego djeluje kao rekreativac i neko ko odrađuje neki ugovor jer je svjestan da mu je ovo maksimum..Ne znam kako je neko mogao pustiti radije Anđušića (ako je) a zadržati Džafića, potpuno nerazumljivo..Ponavljam - ako je to nečija odluka a ne Nemanjina volja bila..Slažem se da će nama Dino kad se oporavi biti najveće pojačanje jer kladio bi se da on i povrijeđen bi dao više nego neki koji uopšte ne pokazuju volju ni želju da grizu i trude se da nešto naprave. Mi u najmanju ruku moramo biti barem 4-ti na kraju jer imamo tim koji hajde eto nije bolji od Sarajeva i susjeda (Borac ne računam jer tu kvalitet nema ulogu), ali jeste prilično od ostalih ekipa u PL i stvarno bi bio veliki neuspjeh ako završimo negdje u sredini, ni tamo ni ovamo.. Jednostavno se utakmice kao jučerašnja moraju dobiti jer sve ide tebi na stranu - čak i protivnički trener kaže Velež ima puno bolje igrače ali mi opet beskrvno odrađujemo veći dio utakmice i ne znamo slomiti puno slabijeg protivnika. Vrijeme je da i Suljić počne pokazivati da osim što zna igrati mora i popraviti voljni momenat i zagristi malo jer osim Haskića u ovoj ekipi niko nema kredita da šeta po terenu i glumi igračinu..Pršeš mora igrati jer za njega zamjene nema kakav god da je ponekad "mrljav" ali on zna igrati za razliku od ovih koje su raja nabrajala u prethodnim postovima i koji su zaista nivo ispod Veleža kakav bi morao biti. I Gulaš zuji puno ali meda slabo daje, iako je brži od 90% igrača u PL. Sve u svemu, po meni, Džafić je nivo radničkih sportskih igara, nadam se da će se Suljić trznuti i ne biti kao on. Klaf mi djeluje kao ozbiljan trener i očekujem da to posloži uskoro jer puni smo propuha na dosta strana..
Slažem se sa ovim, treba nam poganluka, živaca i damara u ekipi, ali Dino već dvije godine ne igra.killafrommanilla je napisao/la: ↑24 okt 2023, 10:45Po meni, vise nam fali dino kao karakter nego kao igrac. Ja uvijek kazem da ne moze biti 11 istih karaktera. Moras imat razlicite tipove igraca u ekipi, a mi nemamo nijednog blizu Lausa ili Dine. Sto je greska za sve ovakve utakmice gdje volja i mentalitet dobivaju.
Po meni igra pod Klafurićem nije loša, treba mu definitvno još vremena, vidi se da idemo u pravom smjeru. U odnosu na period pod Osimom i Fejom ovo je nebo i zemlja. Fali nam čvrstoće i mentalne snage, na tome se definitvno mora poraditi. U-21 nam je vječita boljka, kao i neki poluigrači kojih bi se valjalo riješiti.
-
- Kontakt:
Naravno, u tuzli extra taktika, nije kriv on sto mu igraci nisu 4 zicera iskoristili... trebali smo 2 0 povesti do 15 min..ra1981 je napisao/la: ↑24 okt 2023, 14:54Po meni igra pod Klafurićem nije loša, treba mu definitvno još vremena, vidi se da idemo u pravom smjeru. U odnosu na period pod Osimom i Fejom ovo je nebo i zemlja. Fali nam čvrstoće i mentalne snage, na tome se definitvno mora poraditi. U-21 nam je vječita boljka, kao i neki poluigrači kojih bi se valjalo riješiti.
Puna podrska Klaf
Promasili smo tri penala i pogodili smo precku i stativu 10ak puta
Pogledao sam sve izjestaje, mogli smo pobjediti svaku utakmicu osim mozda pod bb i u BL
Pogledao sam sve izjestaje, mogli smo pobjediti svaku utakmicu osim mozda pod bb i u BL
Uefa Cup 1/4
Uefa Cup winners’ cup 1/8 (2)
43 place in Uefa rankings (best ever from Bosnia and Herzegovina EVER)
U školskim danima o njemu su nas učili sve,
al' život nam objasnio tek, to kakav je čovek Broz.
GOJKO VUKOVIC!
GOJKO VUKOVIC!
- gloryhunter
- Kontakt:
Koliko generalni sponzor daje klubu godišnje, i ostali sponzori?
-
- Kontakt:
Dino Hasanović do kraja sezone out,eno je izjavio i pitanje je hoćemo li ga više gledati u dresu Veleža.
Ugovor mu ističe na kraju sezone.
Ugovor mu ističe na kraju sezone.
I Mostarske kiše kao da su stale
Heroj do heroja kraj drevne Musale
Ko je pravi junak,kaže pjesma stara
Zdravo,ma gdje bili,heroji Mostara
Heroj do heroja kraj drevne Musale
Ko je pravi junak,kaže pjesma stara
Zdravo,ma gdje bili,heroji Mostara
ROĐENI ROĐENI HAJMO SVI U GLAS… !
1981-2008
1981-2008
Uefa Cup 1/4
GOJKO VUKOVIC!
GOJKO VUKOVIC!
Od utakmica:
Siroki dva zicera, moglo se pobijediti.
Gosk promasen zicer i penal u 90oj.
Zeljo dosadna utakmica i gol predkraj pa je to neka kompezacija za jedan od dva navedena meca.
U gostima bod protiv Sarajeva je trebao bit, a Tuzla se morala pobijediti.
Protiv borca ne treba komentarisati, Suljic amater ispao ali sudjenje smijurija.
zrinjski ih unistio, jednostavno igracki superiorniji.
Dobro je a moglo je bit +7 ali isto tako -2 (Zeljo).
Moze i mora bolje u nastavku.
Istakao bih da nema zamjene za Haskica, Ante svako malo povrijedjen, mladi igraci su opet problem i opet sezona povreda. Pod hitno se rijesiti nekih igraca kao Dzafic, Bjelorus, Crnogorac, Domic, neka Zvonica s klupe moze ulaziti.
Zeljo dosadna utakmica i gol predkraj pa je to neka kompezacija za jedan od dva navedena meca.
Protiv borca ne treba komentarisati, Suljic amater ispao ali sudjenje smijurija.
Istakao bih da nema zamjene za Haskica, Ante svako malo povrijedjen, mladi igraci su opet problem i opet sezona povreda. Pod hitno se rijesiti nekih igraca kao Dzafic, Bjelorus, Crnogorac, Domic, neka Zvonica s klupe moze ulaziti.
Kao što smo pod Fejom imali nenormalne sreće prošle sezone, ove je nemamo. Podsjeća me dosta na period pod Dudićem kad smo znali uništiti protivnika a izgubiti 3-0. Ipak na tim stvarima treba poraditi, koncentracija, mentalitet, jer ipak realno gledajući nije to samo sreća, ima tu drugih faktora.Neutral je napisao/la: ↑25 okt 2023, 23:53Od utakmica:
-
- Kontakt:
Igramo strasno sto pored oka kaze i statistika. Samo je pitanje kada cemo odcepiti u zavrsnici nakon toga ce ici sve bolje i boljeNekoliko je statističkih parametara u kojim je Velež tokom jedanaest kola među najboljim timovima Premijer lige. Po posjedu lopte smo na trećem mjestu, a ispred nas su Zrinjski i Sarajevo. Što se tiče tačnosti pasa – tu smo najbolji, naši igrači su u prosjeku bilježili 353,7 tačnih dodavanja po utakmici.
Broj šuteva prema golu protivnika je također zadovoljavajući – 13,3 u prosjeku, u čemu je uspješniji samo Zrinjski. Jedini individualni parametar na kojem će naši Rođeni zasigurno trebati posvetiti više fudbalskog znanja i koncentracije jesu jedanaesterci. Od tri dosuđena niti jedan nije realiziran.
Najbolji strijelac je Nermin Haskić sa sedam pogodaka što ga u ovom trenutku čini i “vodećim” topnikom prvenstva.

Steta ona dva Haskiceva penala. Sada bi bili cetvrti a on sa 3 gola prednosti nad drugim liste strijelaca
-
- Kontakt:
Vidi se da se uigrajvaju odredjene seme i mehanizmiCampobelloDiMazara je napisao/la: ↑26 okt 2023, 13:10Igramo strasno sto pored oka kaze i statistika. Samo je pitanje kada cemo odcepiti u zavrsnici nakon toga ce ici sve bolje i boljeNekoliko je statističkih parametara u kojim je Velež tokom jedanaest kola među najboljim timovima Premijer lige. Po posjedu lopte smo na trećem mjestu, a ispred nas su Zrinjski i Sarajevo. Što se tiče tačnosti pasa – tu smo najbolji, naši igrači su u prosjeku bilježili 353,7 tačnih dodavanja po utakmici.
Broj šuteva prema golu protivnika je također zadovoljavajući – 13,3 u prosjeku, u čemu je uspješniji samo Zrinjski. Jedini individualni parametar na kojem će naši Rođeni zasigurno trebati posvetiti više fudbalskog znanja i koncentracije jesu jedanaesterci. Od tri dosuđena niti jedan nije realiziran.
Najbolji strijelac je Nermin Haskić sa sedam pogodaka što ga u ovom trenutku čini i “vodećim” topnikom prvenstva.
Steta ona dva Haskiceva penala. Sada bi bili cetvrti a on sa 3 gola prednosti nad drugim liste strijelaca
Na 1:10 ova akcija kao i druge su vjerovatno uigrane da se sto prije dodje do gola i onda ti tu indvidualni kvalitet na zadnjoj trecini terena se vidi da li ce igrac zabiti ili ne.Sve u svemu sa klafom idemo prema pravom puti poslje zimski priprema mislim da ce to biti utegnuto pravo.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.