Prva liga FBiH 2023/2024

Moderator/ica: GracanicaAA

Truhlo
Kontakt:

Re: Prva liga FBiH 2023/2024

Post Postao/la Truhlo » 22 okt 2023, 12:20

Skver je napisao/la:
22 okt 2023, 12:18
Sloboda kako je odigrala sinoc je sramota i u taktickom i trkacem smislu, nema sta traziti protiv bilo koga sa onakvm pristupom i jos na kraju onaj diletant pokloni Celiku loptu za poraz......
Ako stvarno želite u PL, Said i Dilaver nemaju tu šta tražiti. Još vam treba stoperčina sa PL iskustvom, desni bek i ozbiljan PL špic.
All football clubs in Bosnia & Herzegovina are registered as not-for-profit associations of citizens. However, in practice, only one club allows its members to democratically participate and vote in its General Assembly - NK Čelik Zenica.

Skver
Kontakt:

Post Postao/la Skver » 22 okt 2023, 12:24

DamirT je napisao/la:
22 okt 2023, 12:16
Skver je napisao/la:
22 okt 2023, 12:12
Spominje se da smo 80% utakmica odigrali kuci, sto je apsolutno neistina, Truhlina matematika.
Mozda misle na utakmice u kantonu i Tusnju. Jbg, prvih 5 utakmica nismo putovali duze od pola sata do Gradacca, Banovica, mimo Tusnja. Kao sto Simon rece, nema trenutno razloga za neku paniku, ali bi moglo svasta biti ako se nastavi ovako.
Kakve to veze, takav raspored, npr. u Banovicima se igralo na noz, jel pomogao sta raspored, jedino manje kilometara su prosli....isto ce toliko km preci i u drugom dijelu, jedino ce ici u Kakanj, ali svima valja igrati dvije utakmice, igrali smo 6 utakmica kuci i pet u gostima, npr. isto kao i Olovo.....
🔴⚫️

DamirT
Kontakt:

Post Postao/la DamirT » 22 okt 2023, 12:28

Skver je napisao/la:
22 okt 2023, 12:24
DamirT je napisao/la:
22 okt 2023, 12:16
Skver je napisao/la:
22 okt 2023, 12:12
Spominje se da smo 80% utakmica odigrali kuci, sto je apsolutno neistina, Truhlina matematika.
Mozda misle na utakmice u kantonu i Tusnju. Jbg, prvih 5 utakmica nismo putovali duze od pola sata do Gradacca, Banovica, mimo Tusnja. Kao sto Simon rece, nema trenutno razloga za neku paniku, ali bi moglo svasta biti ako se nastavi ovako.
Kakve to veze, takav raspored, npr. u Banovicima se igralo na noz, jel pomogao sta raspored, jedino manje kilometara su prosli....isto ce toliko km preci i u drugom dijelu, jedino ce ici u Kakanj, ali svima valja igrati dvije utakmice, igrali smo 6 utakmica kuci i pet u gostima, npr. isto kao i Olovo.....
Pa nema meni nikakve veze, oni to spominju. Svakako valja i revanse igrati. Mada nije isto kad se mora putovati pola sata, sat do Gradacca i npr 6 sati do Bihaca.
Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.

"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic

Rona i Leao - Mjauuu 🐈

Devedesetka - 👏👏

Velid Spaho - Dobro je

Skver
Kontakt:

Post Postao/la Skver » 22 okt 2023, 12:31

Normalno da ce se svi najvise naloziti na Slobodu u ovoj ligi, bilo na Tusnju ili u gostima....izgubis bodove u Zenici protiv objektivno losije ekipe....normalno da treba ocekivati i padove u igri, bice sigurno jos poraza, ocekivati je i da konkurenti imaju padove.
🔴⚫️

antisisoja1919
Kontakt:

Post Postao/la antisisoja1919 » 22 okt 2023, 12:43

prisonbreak je napisao/la:
22 okt 2023, 11:41
DamirT je napisao/la:
22 okt 2023, 11:37
Nulatridva je napisao/la:
22 okt 2023, 11:33
Sloboda malo jača od kisele...Zenička djeca ih rasula, pa nisu imali šanse kako treba, nzm odakle im snaga za priču oko ulaska u premijer ligu, daleko su oni od toga, jest da imaju bodova koliko imaju, al duga je sezona...
Koliko ste kući utakmica igrali? Koliko u svom kantonu? Dvije malo dalje utakmice oba poraza...
Ma nema, ispadamo i iz Federalne... Nisu ni konkurenti nesto bogzna sta impresionirali.
Dobro si ovo rekao.

Al definitivno ste zagorcali sebi zivot sa dva poraza.

Truhlo koliko god da provocirao ksze istinu, 80% utakmica igrali ste kuci, dvije van kantona i odmah dva poraza, valja sljedecu polusezonu izgurati.

Dalje, Gosk je prosle godine puno vise odmakao pa pred kraj sezone sekunda je falila da zagusti. A ovdje je vec zagustilo
Ma suludo je bilo za ocekivat da ce Sloboda imat makimalan ucinak nakon 11 kola.
Al da se izdvajamo kao glavni favoriti, izdvajamo se.
Isto tako ja sam znao da protiv vas nikako nece bit lagano, kao sto su pojedini ocekivali.
Da sam ocekivao pobjedu, to jesam, al nimalo laganu.
Al samo pod uslovom da nasi udju 100% ozbiljno, a tako sinoc nisu odigrali.
A Goska sto se tice oni su prosle sezone stali na kocnicu kad su vidjeli da 100% ulaze, pa su mozda cak koju utakmicu i prodali kome je trebalo.
Sto neko rece, valja i Stupcanici kiksat, pogotovo sad kad idu losi tereni.
Volim tebe, više od sebe

Convicts
Kontakt:

Post Postao/la Convicts » 22 okt 2023, 12:45

Convicts je napisao/la:
22 okt 2023, 09:35
Ja mislim da će biti 1:0 za Čelik, a strijelac Ali Međuseljac u 93'.
Jesam vam rekao, levati izgubiše u posljednjoj sekundi utakmice :urnebes: :urnebes:
Šta zna hrđa kako se kalio Čelik.

antisisoja1919
Kontakt:

Post Postao/la antisisoja1919 » 22 okt 2023, 12:48

Truhlo je napisao/la:
22 okt 2023, 12:20
Skver je napisao/la:
Sloboda kako je odigrala sinoc je sramota i u taktickom i trkacem smislu, nema sta traziti protiv bilo koga sa onakvm pristupom i jos na kraju onaj diletant pokloni Celiku loptu za poraz......
Ako stvarno želite u PL, Said i Dilaver nemaju tu šta tražiti. Još vam treba stoperčina sa PL iskustvom, desni bek i ozbiljan PL špic.
Izvini truhlo, al slažemo se :mrgreen:
Said je trenutno igrac manje na terenu.
Dilaver bez ucinka zadnjih 4-5 kola.
Stoper je ja mislim vec dogovoren i to dobar i provjeren stoper.
Sad zaganjat na vrijeme dobrog spica.
Nasa sreca je sto toliko ne zavisimo od golova spica, vec svako je u stanju dat gol.
Al sa ekipama koje budu igrale bunker, jos kad budu unisteni tereni, tu treba neka klasa od spica.
Volim tebe, više od sebe

Truhlo
Kontakt:

Post Postao/la Truhlo » 22 okt 2023, 12:56

antisisoja1919 je napisao/la:
22 okt 2023, 12:48
Truhlo je napisao/la:
22 okt 2023, 12:20
Skver je napisao/la:
Izvini truhlo, al slažemo se :mrgreen:
Said je trenutno igrac manje na terenu.
Dilaver bez ucinka zadnjih 4-5 kola.
Stoper je ja mislim vec dogovoren i to dobar i provjeren stoper.
Sad zaganjat na vrijeme dobrog spica.
Nasa sreca je sto toliko ne zavisimo od golova spica, vec svako je u stanju dat gol.
Al sa ekipama koje budu igrale bunker, jos kad budu unisteni tereni, tu treba neka klasa od spica.
Sa likovima od 34, 35 godina, nema se šta tražiti ako hoćeš u PL. Tu jedino stoper može proći kao kod nas Horić, ostale pozicije kvalitet i mladost do 30 godina max.

Mi ako hoćemo išta da napravimo naredne godine, već na zimu moramo zaganjati stopera koji će odraditi pola godine i na ljeto igrati u paru sa Horićem. Isto tako i pozicija centralnog veznjaka i krila.

Vi ste ispali prošle godine jer ste igrali sa didama u ekipi, Said, Vranješ, Komazec, Jusić. Oni mogu odigrati jedan dobar derbi, ali u tim godinama je teško držati kontinuitet igara svake sedmice.
All football clubs in Bosnia & Herzegovina are registered as not-for-profit associations of citizens. However, in practice, only one club allows its members to democratically participate and vote in its General Assembly - NK Čelik Zenica.

avenija
Kontakt:

Post Postao/la avenija » 22 okt 2023, 13:06

Truhlo kolika je prosječna starost/mladost svih 16 igrača Čelika koji su igrali sinoć? Koliko je U-21 od tih 11+5?
DVA NAJTRAGIČNIJA DATUMA U HISTORIJI ZENICE:
02.10.2016 KASUMOVIĆ POSTAO GRADONAČELNIK ZENICE
21.10.1697 EUGEN SAVOJSKI SPALIO ZENICU DO TEMELJA

BatistutA19
Kontakt:

Post Postao/la BatistutA19 » 22 okt 2023, 13:11

Sinoc opet kazem najrealnije nerijeseno i Sloboda je dosla po bod ali et vidjeli smo kraj i greska katastrofalna.
Sloboda ako se ne uozbillji moze imat problema,po meni neki glume zvijezde jer nista nisu pokazali protiv pola igraca juniora Celika sinoc a Said ,Dilaver nemaju sta trazit u ekipi.
Ovo ako im savez odbije zamjenu jer ne znam pravila tu .Sloboda 15 kolo ide u Maglaj a prva 2 kola Kakanj i Bihac a mi zadnje Zvijezda kuci i prvo opet kuci Olovo i plus dvije vezane kuci Rahic i Rudar a danas ovi ako dobiju 4 boda samo.
Sad dodas kako ce klub iznutra funkcionisat i tu moze bit problema ,nece bit lahko Slobodi,mada bi ja volio da Sloboda udje u PL i zbog nas.
Nemojte smatrat ovo nekom ljubomorom,provokacijom. ,ovo je samo realnost.Na stranu sva podyebavanja tako je to!!Vecina ce vas se slozit sa ovim i sto ostali pisu.

laudrop
Kontakt:

Post Postao/la laudrop » 22 okt 2023, 13:13

Izbrisani postovi zbog duševne boli koju su pretrpile Fukareštine sinoć
Mnogi su smatrali da se Čelik izlaskom u posljednji rang bosanskohercegovačkog nogometa gasi. Bili su u potpunosti u krivu, a Čelik to dokazuje iz dana u dan!

antisisoja1919
Kontakt:

Post Postao/la antisisoja1919 » 22 okt 2023, 13:21

BatistutA19 je napisao/la:
22 okt 2023, 13:11
Sinoc opet kazem najrealnije nerijeseno i Sloboda je dosla po bod ali et vidjeli smo kraj i greska katastrofalna.
Sloboda ako se ne uozbillji moze imat problema,po meni neki glume zvijezde jer nista nisu pokazali protiv pola igraca juniora Celika sinoc a Said ,Dilaver nemaju sta trazit u ekipi.
Ovo ako im savez odbije zamjenu jer ne znam pravila tu .Sloboda 15 kolo ide u Maglaj a prva 2 kola Kakanj i Bihac a mi zadnje Zvijezda kuci i prvo opet kuci Olovo i plus dvije vezane kuci Rahic i Rudar a danas ovi ako dobiju 4 boda samo.
Sad dodas kako ce klub iznutra funkcionisat i tu moze bit problema ,nece bit lahko Slobodi,mada bi ja volio da Sloboda udje u PL i zbog nas.
Nemojte smatrat ovo nekom ljubomorom,provokacijom. ,ovo je samo realnost.Na stranu sva podyebavanja tako je to!!Vecina ce vas se slozit sa ovim i sto ostali pisu.
Ma Sloboda jos ima posla i posla da ostvari plasman u PL.
Drugo sto su pojedini nas nakon 10 kola vec proglasili prvakom 1. Federalne.
Bit ce tu posla puno i van terena, a evo vec se daju naslutit neke spletke.
Uzmes eto samo Azmira, koji je poznat kao narcisoidna osoba i koji zeli da se sve oko njega vrti. Ja ti garantujem cim hoces da ce do zadnje utakmice pokusavat sabotirat Slobodu, jer on ne moze preko svog ega.
Kao sportski radnik dobar je, al kao covjek 0. Pravi primjer ortodoksne seljacine.
Da me ne bi napali neki zbog Azmira, ja slično misljenje imam i o Senadu.
Samo kada je u pitanju Sloboda, uvijek sam za onog od koga ce Slobodi bit dobro, a to sto mislim o tim ljudima kao osobama je manje bitno.
Macak ovdje mora krajnje pametno odradit, da mu ovo sve do sad ne bi palo u vodu.
Odmah krenut od igraca iz nasih redova koji su se vec sad uskurcili i glume nedodirljive.
A krajnji im domet igrat u nekoj osrednjoj ekipi PL.
Volim tebe, više od sebe

DamirT
Kontakt:

Post Postao/la DamirT » 22 okt 2023, 13:30

laudrop je napisao/la:
22 okt 2023, 13:13
Nestali postovi na svim temama od jucer :P
G.B.

Rona i Leao - Mjauuu 🐈

Devedesetka - 👏👏

Velid Spaho - Dobro je

BatistutA19
Kontakt:

Post Postao/la BatistutA19 » 22 okt 2023, 13:37

antisisoja1919 je napisao/la:
22 okt 2023, 13:21
BatistutA19 je napisao/la:
22 okt 2023, 13:11
Ma Sloboda jos ima posla i posla da ostvari plasman u PL.
Drugo sto su pojedini nas nakon 10 kola vec proglasili prvakom 1. Federalne.
Bit ce tu posla puno i van terena, a evo vec se daju naslutit neke spletke.
Uzmes eto samo Azmira, koji je poznat kao narcisoidna osoba i koji zeli da se sve oko njega vrti. Ja ti garantujem cim hoces da ce do zadnje utakmice pokusavat sabotirat Slobodu, jer on ne moze preko svog ega.
Kao sportski radnik dobar je, al kao covjek 0. Pravi primjer ortodoksne seljacine.
Da me ne bi napali neki zbog Azmira, ja slično misljenje imam i o Senadu.
Samo kada je u pitanju Sloboda, uvijek sam za onog od koga ce Slobodi bit dobro, a to sto mislim o tim ljudima kao osobama je manje bitno.
Macak ovdje mora krajnje pametno odradit, da mu ovo sve do sad ne bi palo u vodu.
Odmah krenut od igraca iz nasih redova koji su se vec sad uskurcili i glume nedodirljive.
A krajnji im domet igrat u nekoj osrednjoj ekipi PL.
Ako se ne uozbiljite bgm nece bit lahko i sad vam Tomislav dolazi ,nezgodna gostojuca ekipa jaka odbrana a brza tranzicija u napadu i dobre kontre.
Sto se tice Husica slazem se seljak i hajd i meni nije jasno da ste vi njeg htjeli ,ja ga nikad u Celik ne bi volio ni njeg ni slicne makar nikad ne usli u PL.
Sretno vam da udjete i da ne bude turbulencija unutar kluba najvise i da se sretnemo u PL sa sezonu, dvije,nebitno dok rijesimo nase probleme a dok ne rijesimo nema potrebe ulazit.

Truhlo
Kontakt:

Post Postao/la Truhlo » 22 okt 2023, 13:51

avenija je napisao/la:
22 okt 2023, 13:06
Truhlo kolika je prosječna starost/mladost svih 16 igrača Čelika koji su igrali sinoć? Koliko je U-21 od tih 11+5?
U21 starteri sinoć: Durmo, Hodžić, Begić, Karalić i Durmiš.
U21 zamjene sa klupe: Međuseljac, Tabaković, Arnautović
Također cijela klupa je bila U21 osim Žune.

Hodžić, Tabaković i ovi što nisu igrali: Šetkić, Ahmetspahić, Palačkić i dalje imaju pravo nastupa za juniore.

Naredne sezone U21 nisu samo Durmo, Karalić i Arnautović.

Ima ovdje materijala da se naprave tri dobra u21 startera za narednu sezonu.

avenija
Kontakt:

Post Postao/la avenija » 22 okt 2023, 13:54

Truhlo je napisao/la:
22 okt 2023, 13:51
avenija je napisao/la:

Hodžić, Tabaković i ovi što nisu igrali: Šetkić, Ahmetspahić, Palačkić i dalje imaju pravo nastupa za juniore.

8 igrača na terenu je bilo znaci u21...

lijepo i organizvano i zrelo su stajali svo vrijeme uzevši u obzir godine.
DVA NAJTRAGIČNIJA DATUMA U HISTORIJI ZENICE:
02.10.2016 KASUMOVIĆ POSTAO GRADONAČELNIK ZENICE
21.10.1697 EUGEN SAVOJSKI SPALIO ZENICU DO TEMELJA

Truhlo
Kontakt:

Post Postao/la Truhlo » 22 okt 2023, 14:04

avenija je napisao/la:
22 okt 2023, 13:54
Truhlo je napisao/la:
22 okt 2023, 13:51
avenija je napisao/la:

8 igrača na terenu je bilo znaci u21...

lijepo i organizvano i zrelo su stajali svo vrijeme uzevši u obzir godine.
Bili bi oni još bolji da nam je ekipa malo bolje izbalansirana i da nas kartoni i povrede nisu pojele ovu polusezonu. Iskreno mislim da ne možemo gurati do kraja sezone sa ovom djecom i igrati sa 5 U21 startera i završavati utakmicu sa 7, 8 U21.

Jedan iskusan, kvalitetan centralni vezni i kvalitetno krilo u rangu Šarića bi podigli kvalitet ove ekipe osjetno. Preko zime se mora podvući crta i riješit se škarta. Isto tako do kraja sezone što više gurati ove što su U21 i naredne sezone. Prvenstveno mislim da bi Begić trebao biti zabetoniran u prvoj postavi, pored njega Durmiš i Međuseljac. Svesti prvu postavu na 3 u21 igrača, a ostatak ekipe popuniti sa solidnim prvoligaškim igračima tipa Durmo,Sivac, Vardo, Smajić, Bajramović, Mašić, Šarić...

AllGunsBlazing
Kontakt:

Post Postao/la AllGunsBlazing » 22 okt 2023, 14:12

Fukare su bas smijesne. 35 km od Zenice stali da se slikaju. I oni pricaju o ozbiljnim grupama.
Celik!3,2,2.

laudrop
Kontakt:

Post Postao/la laudrop » 22 okt 2023, 14:27

DamirT je napisao/la:
22 okt 2023, 13:30
laudrop je napisao/la:
Povuko TomCat veze na forumu :urnebes:
Mnogi su smatrali da se Čelik izlaskom u posljednji rang bosanskohercegovačkog nogometa gasi. Bili su u potpunosti u krivu, a Čelik to dokazuje iz dana u dan!

DamirT
Kontakt:

Post Postao/la DamirT » 22 okt 2023, 14:37

laudrop je napisao/la:
22 okt 2023, 14:27
DamirT je napisao/la:
22 okt 2023, 13:30
laudrop je napisao/la:
Povuko TomCat veze na forumu :urnebes:
To da ne bude ofirno, pa napravio da na cijelom forumu nestanu postovi. :mrgreen:
G.B.

Rona i Leao - Mjauuu 🐈

Devedesetka - 👏👏

Velid Spaho - Dobro je

Zaključano

Natrag na “Prva liga FBiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.