Chat - bez politike i ratnih prica
Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88
- VivaLaStella
- Kontakt:
Re: Chat - bez ratnih i političkih tema
Random pitanje: Je li Nestro Petrol državna kompanija?
Nego doma sjednem, dignem regler, voterpajp i brning rege
L'art pour l'art.
SS.ba liga | ⚫🔴 Mislish United #17
L'art pour l'art.
- LegendKiller
- Kontakt:
nije, kupili je Rusi, a bila je, državna firma RS, nasljednik nekadašnjeg Energopetrola, tačnije onog dijela koji je ostao u RS posle Dejtona.VivaLaStella je napisao/la: ↑19 okt 2023, 16:04Random pitanje: Je li Nestro Petrol državna kompanija?
- VivaLaStella
- Kontakt:
HvalaLegendKiller je napisao/la: ↑19 okt 2023, 16:15nije, kupili je Rusi, a bila je, državna firma RS, nasljednik nekadašnjeg Energopetrola, tačnije onog dijela koji je ostao u RS posle Dejtona.VivaLaStella je napisao/la: ↑19 okt 2023, 16:04Random pitanje: Je li Nestro Petrol državna kompanija?

L'art pour l'art.
L'art pour l'art.
Ipak nije suplja sto sam cuo prije 7 dana za aerodrom Tuzla..
Polako se to kroz tekstove medija u ova dva dana otvara prica o tri avioprevoznika i subvencija Vlade TK..
Ostaje samo da se vidi da li ce izgurati ovu pricu,jer ako je izguraju,obarat ce se rekordi po broju putnika..
Polako se to kroz tekstove medija u ova dva dana otvara prica o tri avioprevoznika i subvencija Vlade TK..
Ostaje samo da se vidi da li ce izgurati ovu pricu,jer ako je izguraju,obarat ce se rekordi po broju putnika..
PORAZ ZABOLI SRECA UTIHNE,AL VJERA U TEBE NIKAD NE PRESTAJE !!!
evo to Montenegro dobio odbijenice od strane regulatora na najvažnijim trzistima dobili samo za holandiji i turskudonDondon je napisao/la: ↑19 okt 2023, 13:26ma de ba to je pisi propalo kao i stanje u drzavi,tu se ne zna ni ko vodi ni ko sta,ni zasto nema kompanija ni zasto je wizz odustao,sve se suti,sve se nesto krije kao da je privatniVensanKasel je napisao/la: ↑19 okt 2023, 11:24Vlada Tuzlanskog kantona odredila je smjernice za rebalans kantonalnog budžeta, u sklopu kojega će 2,5 miliona KM biti izdvojeno za subvencije aviokompanijama, koje se odluče prevoziti putnike sa Međunarodnog aerodroma Tuzla.
– Kroz subvencioniranje avioprijevoza želimo vratiti linije koje su ukinute odlaskom Wizz Aira. Na ovaj način zvanično počinjemo proceduru, nakon razgovora i dogovora sa nekoliko aviokompanija. Procjena je da sva sredstva nećemo utrošiti, ali želimo podijeliti rizik. Javni poziv za aviokompanije će biti objavljen u narednim danima i tu će biti definirani svi detalji, a na kraju će biti potpisan ugovor s Međunarodnim aerodromom Tuzla – rekao je danas Irfan Halilagić, premijer Tuzlanskog kantona.
On je istakao da se nada da će vrlo brzo biti uspostavljene linije koje su obustavljene ukidanjem baze Wizz Aira u Tuzli.
Šta se dešava sa Tuzlom , ima li ko bolje informacije ? Air Montenegro hoće ili neće , jesu li ove subvencije za njih , ili ništa nema ?
BHDCA je, do sada, a pozivajući se na ECAA sporazum, dobila samo dva pozitivna odgovora - Nizozemske i Turske na osnovu kojih su i izdata odobrenja BHDCA. Negativan odgovor do sada je stigao od civilnih zrakoplovnih vlasti Švedske, Danske, Austrije i Njemačke, dok se odgovor čeka od Luksemburga
Sta bi od onog za Air Montenegro? Haman odustali, jel ima neki novi avioprevoznik?
Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.
"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
G.B.
"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
Ima li neko da zna malo vise o psima, tacnije pas mi ima problem sa buhama
Bude pusten svaku noc i u krugu ima dosta lutalica s kojima se igra, vjerujem da od njih pokupi dosta ali ima li ikakvo rjesenje da ne idu na njega? Probao sam hrpu stvari, zadnje bio kod veterinara prije mjesec i nesto, uzeo neku ampulu sa uljem koje ide negdje oko vrata, mjesec dana bio cist danas vidim uzas opet. Ima i onu ogrlicu, nista. Sta je najbolje sto se moze uzeti?

Bude pusten svaku noc i u krugu ima dosta lutalica s kojima se igra, vjerujem da od njih pokupi dosta ali ima li ikakvo rjesenje da ne idu na njega? Probao sam hrpu stvari, zadnje bio kod veterinara prije mjesec i nesto, uzeo neku ampulu sa uljem koje ide negdje oko vrata, mjesec dana bio cist danas vidim uzas opet. Ima i onu ogrlicu, nista. Sta je najbolje sto se moze uzeti?
" moj Isak i bla bla pitanje kako može bit njegovo dijete ona crnoj gori on engleskoj dva mijeseca nije bila snjim da rodi 2 mijeseca ranije možda grešim reko sam mu de ti proveri DNK "
Without a moral compass, the human mind will justify anything.
Imas tabletu koju dajes mjesecno (ne s hranom nego ga natjeras da proguta), ogrlica, i kupanje/sampon.harden je napisao/la: ↑19 okt 2023, 17:40Ima li neko da zna malo vise o psima, tacnije pas mi ima problem sa buhama![]()
- MortemHz
- Interni moderator
- Kontakt:

Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
- rio_Ferdy88
- Moderator
- Kontakt:
Nisu, letice za Mastricht i Istambul, odbili su ih Svedjani i Svabe,pa pregovaraju za druge aerodrome, tako procitah na Bloombergu
Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..
Kod mojih se frontline pokazao kao dobar, nikad nijedne vidljive buhe.harden je napisao/la: ↑19 okt 2023, 17:40Ima li neko da zna malo vise o psima, tacnije pas mi ima problem sa buhama![]()
Međutim prije par mjeseci počne im opadati dlaka sa ušiju, preporuče mi Advocate za te kao buhe koje se ne vide i zaustavi im to opadanje odmah.
Don't hate what you don't understand.
Ja uzimam nexgard. Nit vidim buhe nit da se pas cese.harden je napisao/la: ↑19 okt 2023, 17:40Ima li neko da zna malo vise o psima, tacnije pas mi ima problem sa buhama![]()
Doduse tableta traje mjesec dana, ali cisti i vani i unutra.
To za dlake sam i ja primjetio, vratila mu se dlaka oko usiju nakon te ampule sto sam dao prije mjesec dana, medjutim vidim da sad tako ima na drugim dijelovima.xaviesta je napisao/la: ↑19 okt 2023, 18:45Kod mojih se frontline pokazao kao dobar, nikad nijedne vidljive buhe.harden je napisao/la: ↑19 okt 2023, 17:40Ima li neko da zna malo vise o psima, tacnije pas mi ima problem sa buhama![]()
Međutim prije par mjeseci počne im opadati dlaka sa ušiju, preporuče mi Advocate za te kao buhe koje se ne vide i zaustavi im to opadanje odmah.
Ne mogu nikako da se sjetim kako se zove ono sto sam ja uzeo od veterinara, cini mi se 26KM bilo. Ogrlica imam osjecaj da nikakve funkcije nije imala nikad.
Koliko cesto mu dajes Frontline?
Hvala ti na odgovoru, kao i @Alem i @Kajzer.
" moj Isak i bla bla pitanje kako može bit njegovo dijete ona crnoj gori on engleskoj dva mijeseca nije bila snjim da rodi 2 mijeseca ranije možda grešim reko sam mu de ti proveri DNK "
Bio je mjesec cist jer je sredstvo odradilo svoje i sredilo odrasle buhe, vjerovatno su se izlegle nove pa je krenuo novi ciklus. Mislim da treba 3 mjeseca tretmana da se uniste i odrasle jedinke i sve koje ce se kasnije razviti. Kod tebe je opet problem sto i da sredis svog psa on dolazi u kontakt sa drugima koji ce uvijek imati buhe znaci ti moras svaki mjesec stavljat novu ampulu dok god ide vani.harden je napisao/la: ↑19 okt 2023, 19:03To za dlake sam i ja primjetio, vratila mu se dlaka oko usiju nakon te ampule sto sam dao prije mjesec dana, medjutim vidim da sad tako ima na drugim dijelovima.xaviesta je napisao/la: ↑19 okt 2023, 18:45Kod mojih se frontline pokazao kao dobar, nikad nijedne vidljive buhe.harden je napisao/la: ↑19 okt 2023, 17:40Ima li neko da zna malo vise o psima, tacnije pas mi ima problem sa buhama![]()
Ne mogu nikako da se sjetim kako se zove ono sto sam ja uzeo od veterinara, cini mi se 26KM bilo. Ogrlica imam osjecaj da nikakve funkcije nije imala nikad.
"Ta američka razvojna liga... Tamo se ne igra odbrana, tamo se ne trenira, ja stvarno ne znam šta to oni tamo razvijaju"
Ne dajem često, dva puta godisnje. Obavezno kad trave počnu rasti zbog krpelja i tamo negdje u kasnu jesen.harden je napisao/la: ↑19 okt 2023, 19:03To za dlake sam i ja primjetio, vratila mu se dlaka oko usiju nakon te ampule sto sam dao prije mjesec dana, medjutim vidim da sad tako ima na drugim dijelovima.
Ogrlice su meni bezveze, nisam primjetio neku korist.
Zadnja izmjena: xaviesta, dana/u 19 okt 2023, 19:25, ukupno mijenjano 1 put.
Don't hate what you don't understand.
- VivaLaStella
- Kontakt:
Trumponja king

L'art pour l'art.
L'art pour l'art.
Bravecto je Ćaba što se tiče antiparazitika kod pasa, iz više razloga. Ono što je problematika možda jeste to što znaju biti poskupe što opet ovisi od toga gdje se kupuje. Nexgard Spectra je isto dobar, ali mu je kraće vrijeme djelovanja.
Što se ogrlica tiče Bayerov Foresto je najbolji, samo što se nekim istraživanjima potvrdilo da ima razlika u djelovanju od pasmine do pasmine, ali u globalu se pokazuje kao najučinkovitijom, ostale su mahom ubleha i prevare, bar kada su psi u pitanju.
Što se ogrlica tiče Bayerov Foresto je najbolji, samo što se nekim istraživanjima potvrdilo da ima razlika u djelovanju od pasmine do pasmine, ali u globalu se pokazuje kao najučinkovitijom, ostale su mahom ubleha i prevare, bar kada su psi u pitanju.
I found freedom. Losing all hope was freedom.
Ovo ima smisla, ne znam sto mi ovo veterinar nije odmah rekao pa da mu dajem redovnoStevieG8 je napisao/la: ↑19 okt 2023, 19:24Bio je mjesec cist jer je sredstvo odradilo svoje i sredilo odrasle buhe, vjerovatno su se izlegle nove pa je krenuo novi ciklus. Mislim da treba 3 mjeseca tretmana da se uniste i odrasle jedinke i sve koje ce se kasnije razviti. Kod tebe je opet problem sto i da sredis svog psa on dolazi u kontakt sa drugima koji ce uvijek imati buhe znaci ti moras svaki mjesec stavljat novu ampulu dok god ide vani.
Sa krpeljima nema toliko problema, nadjem tu i tamo neku al nije cesto niti ih ima. Kratke je dlake a i cesljam ga cesto pa primjetim odmah, medjutim ove buhe male crne bas ih dosta ima. Prvo bilo oko usiju, tu sad nema nista a i dlaka mu izrasla opet, sad vidim da oko nogu ima i da mu tu pocinje dlaka otpadati. Ogrlicu cu skinuti sutra jer ocigledno nema funkcije, a dat cu mu ponovo nesto od ovih vragova. Znas li mozda sta je najbolje od spomenutih opcija ili je otprilike sve isto?
Znam da je problematicno to sto je konstantno u dodiru sa lutalicama al tu je vec kasno da sta uradim, navikao je biti pusten svaku noc a i ne ide nigdje od kuce, nego se tu igra s njima.
@Arvid

Zadnja izmjena: harden, dana/u 19 okt 2023, 19:35, ukupno mijenjano 2 puta.
“You are never really playing an opponent. You are playing yourself, your own highest standards, and when you reach your limits, that is real joy.” Arthur Ashe
https://i.postimg.cc/ZKTJMnmW/Screenshot-4.png
https://i.postimg.cc/ZKTJMnmW/Screenshot-4.png
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.