Savo Milošević - Selektor Bosne i Hercegovine
Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_
Re: Savo Milošević - Selektor Bosne i Hercegovine
Posao selektora je prije svega da motiviše i naloži tu ekipu koju je odabrao za ta 3-4 dana koliko ima vremena za pripremu utakmice. Nema tu puno vremena za neke taktičke bravure. Ćiro je bio vrhunski motivator, pedagog, a pored toga i kvalitetan trener. Nakon njega, takvog više nismo imali.
Još jednom, niko me ne može ubijediti da je ova ekipa toliko loša i katastrofalna da doživljavamo ovakve blamaže već dva-tri ciklusa u nizu.
Još jednom, niko me ne može ubijediti da je ova ekipa toliko loša i katastrofalna da doživljavamo ovakve blamaže već dva-tri ciklusa u nizu.
Zadnja izmjena: galia95, dana/u 16 okt 2023, 23:31, ukupno mijenjano 3 puta.
Ma mi moramo igrat 3-5-2 s Krunićem Tahirovićem i Rahmanovićem u sredini, i obavezno s novim golmanom jer je ovaj ispodprosječan u svakom segmentu.Virtu4l je napisao/la: ↑16 okt 2023, 23:22Krunić je sad izuzetno važan, on mora umjesto Cimirota ili ko je već konkurencija na tom zadnjem veznom.Cartman je napisao/la: ↑16 okt 2023, 23:14Sigurno da nismo, Krunic i Tahirovic mogu za nijasnu pomoc, ali sve je to tanko.
Bude li Ukrajina u barazu bez sanse smo. Finska, Izrael i Island su dovoljno losi da bi mogli na srecu, ali u ovom trenutku je jedan Luksemburg favorit protiv ovakve ekipe, jer ovo nije ekipa.
Kroz cijeli ciklus nismo uspjeli uspostavili dominaciju ni na jednoj utakmici, Lihtenštajn ne računam. Čak i protiv Islanda u prvoj utakmici nismo igrali na nekom nivou bez obzira na rezultat. Ni protiv jedne ekipe nismo uspjeli zadržati loptu više od par dodavanja i to je krivica veznog reda, Pjanić i Hadžiahmetović ne mogu nositi ovaj tim i diktirati tempo. Plus što im uvaljuju Demirovića koji na kraju ispada smiješan.
Mi sa ovim veznim redom ne možemo ništa u baražu, bez obzira što smo na papiru jači od potencijalnih protivnika. Čovjek nešto mora izmisliti jer ovo ne ide.
"...njegovo kultno Bilino polje — a prije njega stara Blatuša — sa svih dvadeset hiljada ljutih metalaca, ložača i kovača na tribinama bili su naša najgora nedjeljna noćna mora."
Moje mišljenje da protiv najjacih moramo igrati s 3 stopera, bas ovo sto i Dzeko govori...
Moglo bi i sa dva stopera kao večeras ali da igraš s dva DM-a.
Pjanic nije DM, Cimirot se vodi kao da jeste ali nije on klasicni DM. Večeras je morao krenuti s Amirom i Cimijem u veznom redu koji bi u mnogome pomagali odbrani ako si se vec odlučio za formaciju s 4 pozadi.
Ovako smo faktički igrali protiv velesile Portugala bez pravog DM-a na terenu.
Istina je da nas je prestrogo dosudjen penal u startu uništio...ubrzo drugi pogodak totalno slomio i tu sva priča završava.
Na kraju mi je najviše zao sto nije Bašića kaparisao. I ovaj Sehic se bas sad našao povrijediti i tako smo izgubili pravo na izmjenu.
Sto se tice selektora, nisam za promjenu. Treba Savi dati šansu.
Pjanic nije DM, Cimirot se vodi kao da jeste ali nije on klasicni DM. Večeras je morao krenuti s Amirom i Cimijem u veznom redu koji bi u mnogome pomagali odbrani ako si se vec odlučio za formaciju s 4 pozadi.
Istina je da nas je prestrogo dosudjen penal u startu uništio...ubrzo drugi pogodak totalno slomio i tu sva priča završava.
Na kraju mi je najviše zao sto nije Bašića kaparisao. I ovaj Sehic se bas sad našao povrijediti i tako smo izgubili pravo na izmjenu.
Umjesto Demirovica DM ili Gpjkovic kao 3ci stoper parkorat autobus a ne Lihtenstajn Portugal ista ekipa i taktika po meni Savin promasajhurem je napisao/la: ↑16 okt 2023, 23:33Moje mišljenje da protiv najjacih moramo igrati s 3 stopera, bas ovo sto i Dzeko govori...
Ma ja sam misljenja da moramo igrati 4-2-3-1, jer da bi igrao 3-5-2 moras bekove mijenjat u 60min ako zelis igrati kako treba jer nema sanse da izdrze vise a koga ubacit poslije 60min ?hurem je napisao/la: ↑16 okt 2023, 23:33Moje mišljenje da protiv najjacih moramo igrati s 3 stopera, bas ovo sto i Dzeko govori...
Plus ova dva napadaca i vezni red moraju vrsiti presing a tko (Dzeko, Pjanic , Cimirot, Krunic, Hadzija ?)
Ma nema sanse ….
Znaci 4-2-1-3 ili 4-2-3-1
Stim da ova dvojica ispred odbrana moraju biti pravi defanzivci, a ne ovi Patuljci (Cimi, Pjana, Hadzija itd)
Barbine Barbike vole Tika-taku 🚨🚨
- BoixosNois1899
- Kontakt:
Sad se opet priziva 3-5-2 a prošli mjesec svi pljuvali i nije im bilo jasno što Kodro nije probao 4-2-3-1.

"I can't remember the last time I saw something like this. Extraordinary scenes at the Nou Camp. Sergi Roberto – the substitute – is the hero of the hour and it is the greatest Champions League knock out comeback of all time!"
FC Grizzlies
FC Grizzlies
Savo je rekao ne znam šta se desilo. Znači priznao je da je neznalica. Al nije ni on jadan kriv što je tu gdje je.
Portugalci spustili pritisak na 50% u drugom poluivremenu, nismo primili go i saće naši pomislit da je 352 rješenje.
Onda ide šamar protiv luxemburga i povratak na 442.
Al dobro i selektor je pošten, kaže da ne zna šta se desilo. Nešto mu je Topić objašnjavao, izgledao je začuđen ali se i složio
Onda ide šamar protiv luxemburga i povratak na 442.
Al dobro i selektor je pošten, kaže da ne zna šta se desilo. Nešto mu je Topić objašnjavao, izgledao je začuđen ali se i složio

Zadnja izmjena: Horoz, dana/u 17 okt 2023, 00:02, ukupno mijenjano 1 put.
“Dugotrajno robovanje i rđava uprava, mogu toliko unakaziti shvatanje jednog naroda, da mu se zdrav razum i sud potpuno izvitopere. Takav poremećen narod ne može da razlikuje, ne samo dobro od zla, nego i sopstvenu korist od očigledne štete.” - Pisac
Nije isti selektor druže
A taman svi pomislili da zna nesto kad je skont'o da treba promjenit' formaciju i delozhirat' Civica iz repke ... veceras pokaz'o da ipak ne zna ...

'Jesil spreman da prihvatis da je BiH zadnja rupa na svirali, nedonosce, ludnica otvorenog tipa, moneta za potkusirivanje prolazis sigurno. Ako smatras drugacije ima forum pa se prijavi tamo' by BobRock
Ljudi htjeli odmah rješenje protiv Portugala. Polako ljudi. Odmah se ovi probudili što su protiv svakog selektora. Sve i jednog selektora su jedni te isti pljuvali.hurem je napisao/la: ↑16 okt 2023, 23:33Moje mišljenje da protiv najjacih moramo igrati s 3 stopera, bas ovo sto i Dzeko govori...
Je li to kao nezasluženo? 10 godina se nismo nigdje plasirali. Najvjerovatnije ćemo evo treći put za redom propustiti EP sa 24 ekipe i opet neko priča o j*benom "pljuvanju"

Svaki selektor od Safeta do danas je imao definisan cilj - ili plasman (EP) ili baraž (SP). Nijedan to nije uspio. Dakle, šta očekuješ tačno?
- BoixosNois1899
- Kontakt:
Ma samo sabur, još jedno 30 godina dok se malo momci uigraju i biće to inšala sve u redu, najbitnije je učestvovati.
"I can't remember the last time I saw something like this. Extraordinary scenes at the Nou Camp. Sergi Roberto – the substitute – is the hero of the hour and it is the greatest Champions League knock out comeback of all time!"
FC Grizzlies
FC Grizzlies
-
- Kontakt:
Koliko god ljudi pljuvali 3-5-2 formaciju, to je jedino sto kod nas moze funkcionisati.
Mi nemamo igrace za 4-2-3-1 formaciju gdje trebas imati brza i prodorna krila, a mi osim Stevanovića i donekle Menala nemamo takav tip igraca. Demirovic nije krilo i nema sta da ponudi tu, osim nekog presinga i trke.
Kolasinac katastrofa izgleda u ovoj formaciji, nije se vraćao i ostavljao rupe u odbrani, gdje su nas Portugalci svaki put kaznili.
4-2-3-1 mozemo protiv slabijih reprezentacije, ali protiv jacih nikako
Mi nemamo igrace za 4-2-3-1 formaciju gdje trebas imati brza i prodorna krila, a mi osim Stevanovića i donekle Menala nemamo takav tip igraca. Demirovic nije krilo i nema sta da ponudi tu, osim nekog presinga i trke.
Kolasinac katastrofa izgleda u ovoj formaciji, nije se vraćao i ostavljao rupe u odbrani, gdje su nas Portugalci svaki put kaznili.
4-2-3-1 mozemo protiv slabijih reprezentacije, ali protiv jacih nikako
👉 Almedin Ziljkić - Ubica BORD mitomana i botova 😎
Druže treći selektor u jednim kvalifikacijama. Gdje je tu kontinuitet? Kvalifikacije su bile gotove nakon poraza Luksemburga KOJU SAVO NIJE VODIO. Ostaviti Savu da izbaci gamad koja neće da igraju. To je njegov cilj, i to je rekao. Da probudi reprezentaciju i da izbaci one koji neće da se bore za dres. Rezultati će doći u narednim kvalifikacijama.Vucevich je napisao/la: ↑17 okt 2023, 00:20Je li to kao nezasluženo? 10 godina se nismo nigdje plasirali. Najvjerovatnije ćemo evo treći put za redom propustiti EP sa 24 ekipe i opet neko priča o j*benom "pljuvanju"
Svaki selektor od Safeta do danas je imao definisan cilj - ili plasman (EP) ili baraž (SP). Nijedan to nije uspio. Dakle, šta očekuješ tačno?
Pokazalo se da jednostavno ne mozemo igrati ofanzivno protiv ovih jakih ekipa. Nemamo kondiciju ni brzinu za takvo sta.
Mora se postaviti bunker kao sto je to uradio Savo u 2. poluvremenu.
5-3-1-2 ili tako nesto
a ne 3-5-2 jer i s tom formacijom nam ostane supljo pozadi.
Vezni red treba ostati nize da se ne otvara previse prostora. U prvom PV su Pjanic i Cimirot kao pokusavali da prave presing na Portugalce i odma su ispadali. Zato smo i primili toliko golova.
Mora se postaviti bunker kao sto je to uradio Savo u 2. poluvremenu.
5-3-1-2 ili tako nesto
a ne 3-5-2 jer i s tom formacijom nam ostane supljo pozadi.
Vezni red treba ostati nize da se ne otvara previse prostora. U prvom PV su Pjanic i Cimirot kao pokusavali da prave presing na Portugalce i odma su ispadali. Zato smo i primili toliko golova.
Savez napolje! Ko ne skace mrzi Bosnu hej hej hej!
- numanumaye22
- Kontakt:
Savo je gospodin i kapacitet, podrska, u inat wanna be fanaticosima i sdaovcima.
Nakom onih lutanja sa Todorovicem, Susicem, onaj iz Sirokog mali, ne mogu se vise ni sjetiti silnih promasaja, sad definitivno imamo desnu stranu narednih 10 godina bez ikakve glavobolje. Ali nikako ni solidna lijeva opcija da iskoci.
Isto kao i krila sto kuburimo. Ni za lijeka ne mozes iskopati solidno krilo.
[/quote]
Molim vas da mi neko kaze ima li ijedan igrač na balkanu, od svih balkanskih reprezentacija koji je vrhunsko krilo??? U posljednih 20 godina jedino su Hrvati imali Ivana Perišića! Nijedno jedino vrhunsko krilo se vise nije pojavilo, mozda prije Savicevic, Brane Oblak i Baka... znaci ovo nase podneblje ima ogroman deficit na krilima... bili su eto jos Braco i Srna, ali su vise bekovi nego krila... znaci ja ne znam jer to zbog nase gradje, jer smo poprilicni krkani u usporedbi sa ostatkom europe, mi samo dajemo jake stopere, veznjake i devetke, ali brza krila, driblere... pa prije ce balkan izbacit novog Nikolu Teslu nego prodornog igraca poput Robbena, Hazarda, Sallaha, Riberya i ne znam jos kog... to je tema za izucavanja! Zasto balkan ne daje prodorna brza krila, driblere!? Ne mozemo ocekivat da cemo imat talog igraca, kad ga niko ni nema na balkanu! Neka me neko ispravi ako grijesim! Znaci Ivan Perisic i tacka! Nemojte spominjat Sulejmanija ili Ljajica, ljudi su bili dobri ali nikad top! Jedino je Perisic dostigao top nivo!
Isto kao i krila sto kuburimo. Ni za lijeka ne mozes iskopati solidno krilo.
[/quote]
Molim vas da mi neko kaze ima li ijedan igrač na balkanu, od svih balkanskih reprezentacija koji je vrhunsko krilo??? U posljednih 20 godina jedino su Hrvati imali Ivana Perišića! Nijedno jedino vrhunsko krilo se vise nije pojavilo, mozda prije Savicevic, Brane Oblak i Baka... znaci ovo nase podneblje ima ogroman deficit na krilima... bili su eto jos Braco i Srna, ali su vise bekovi nego krila... znaci ja ne znam jer to zbog nase gradje, jer smo poprilicni krkani u usporedbi sa ostatkom europe, mi samo dajemo jake stopere, veznjake i devetke, ali brza krila, driblere... pa prije ce balkan izbacit novog Nikolu Teslu nego prodornog igraca poput Robbena, Hazarda, Sallaha, Riberya i ne znam jos kog... to je tema za izucavanja! Zasto balkan ne daje prodorna brza krila, driblere!? Ne mozemo ocekivat da cemo imat talog igraca, kad ga niko ni nema na balkanu! Neka me neko ispravi ako grijesim! Znaci Ivan Perisic i tacka! Nemojte spominjat Sulejmanija ili Ljajica, ljudi su bili dobri ali nikad top! Jedino je Perisic dostigao top nivo!
Ivaylo oprosti nam.
Ove dječije bolesti si ti prevazisao i stvorio tim.
Savi ce trebati dvije godine da dodjemo na nivo od prosle godine.
Ove dječije bolesti si ti prevazisao i stvorio tim.
Savi ce trebati dvije godine da dodjemo na nivo od prosle godine.
[quote="harishp"]Ovaj ako bude mjenjao Misimovica,onda smo fakat nayebali.
Moze imati minutaze k'o i Vrsaljevic,Svraka,Sesar i to bi bilo to.
Inace Stevanovic za Izmeta i ovakav je svemirski brod.[/quote]
Corinne Diacre - prof. fudbala
Megamiske - najvece zlo od 1921
Moze imati minutaze k'o i Vrsaljevic,Svraka,Sesar i to bi bilo to.
Inace Stevanovic za Izmeta i ovakav je svemirski brod.[/quote]
Corinne Diacre - prof. fudbala
Megamiske - najvece zlo od 1921
- Goalgetter
- Kontakt:
Ja sam nakon Luxemburga vec otpisao ovaj tim. Ova ekipa, sav okrug oko njega i prije svega ovi igraci nisu dostojni velikog takmicenja i borbe za nesto vise. Stoga je uzaludno i nadati se necemu u barazu, jer ovaj tim psihicki ni fizicki ne moze odraditi dvije vrhunske utakmice u jednoj sedmici, apsolutno iskljuceno.
Ova jucersanja formacija Save je kako se sad ispostavilo nazalost totalno promasena bila, na kraju krajeva mogli smo juce i sa 5 nazad igrati mislim da bi nas Portugal otresao jer sav taj pristup oko ove utakmice, neki lazni optimizam zbog pobjede nad Lichtensteinom, je vec bilo osudjeno na propast.
Ova jucersanja formacija Save je kako se sad ispostavilo nazalost totalno promasena bila, na kraju krajeva mogli smo juce i sa 5 nazad igrati mislim da bi nas Portugal otresao jer sav taj pristup oko ove utakmice, neki lazni optimizam zbog pobjede nad Lichtensteinom, je vec bilo osudjeno na propast.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 38 gostiju.