Prva liga FBiH 2023/2024

Moderator/ica: GracanicaAA

simonknows
Kontakt:

Re: Prva liga FBiH 2023/2024

Post Postao/la simonknows » 15 okt 2023, 13:13

laudrop je napisao/la:
15 okt 2023, 13:02
Beduin je napisao/la:
15 okt 2023, 11:18
Bogami u Celiku su izgleda potcijenili ligu i protivnike. Ocito prelos skauting igraca za Federalni nivo. Neminovno je da prelaskom u visi rang moras se znatno pojacati da bi bio komourentan pa makar to bio i u amatersku Federalnu ligu.

Poucen mnogim propalim sezonama u Slobodi upravo zbog lose finansijske situacije koja pravo lice pokaze nakon 2-3 mjeseca igranja lige kad pocnu kasniti plate, nezadovoljstvo igraca, netrpeljivost medju njima i Upravom, pritisak medija, a onda los rezultat je neminovan i to po pravilu traje i ne prestaje. Ovo mi dosta lici i na situaciju u Celiku.
Znam da navijaci nece dati rijec da se o tome pise i demantovat ce, ali samo pisem na osnovu vidjene situacije koja je kao preslikana iz Slobode prethodnih godina i godina.
Iz izvora baš bliskim klubu ovo nije situacija u Čeliku. Nema dužeg kašnjena plate.

Pritisak medija je tu, pritisak navijača je isto tu, nezadovoljstvo igrača može također biti tu ali je to stvar relacije stručni štab - igrači.

Greška je napravljena u dovođenju igrača. Dovelo se 11 igrača koji ruku na srce veze s vezom nemaju. Nije odrađen due dilligence novih igrača, dovođeni su na njihovo ime i ono što su uradili u dosadašnjoj karijeri ili na osjećaj. Tu nam fali pozicija sportskog direktora. Npr vi ste na posudbu doveli Dervišagića koji iza sebe ima odličnu statistiku i nekoliko sezona iz ove lige, a mi iz istog kluba doveli juniora koji nema minute u seniorskom fudbalu i još može igrati za juniore. Kiks.

Napravili smo istu grešku kao i Stupčanica prošle sezone u prvom dijelu. Mislili smo da ćemo nastavno na rezultate iz prethodne lige nastaviti tempo i u Prvoj ligi FBIH, međutim tako ne ide.

Vama čestitam na osvajanju titule i povratku u Premijer ligu BiH. Nadam se samo što većem odzivu navijača na vaše utakmice, da kartama ispratite sve, a vidimo se i naredne sedmice u Zenici! :D
do srijede su uplate nemojte zakasnit :opaopa:
Dervišagić je pod ugovorom, ispravka.
Ko Slobodu ne voli, I pjesme joj ne pjeva, A drugom se divi, Ne treba da živi!

laudrop
Kontakt:

Post Postao/la laudrop » 15 okt 2023, 13:16

simonknows je napisao/la:
15 okt 2023, 13:13
laudrop je napisao/la:
Beduin je napisao/la:
Bogami u Celiku su izgleda potcijenili ligu i protivnike. Ocito prelos skauting igraca za Federalni nivo. Neminovno je da prelaskom u visi rang moras se znatno pojacati da bi bio komourentan pa makar to bio i u amatersku Federalnu ligu.

Poucen mnogim propalim sezonama u Slobodi upravo zbog lose finansijske situacije koja pravo lice pokaze nakon 2-3 mjeseca igranja lige kad pocnu kasniti plate, nezadovoljstvo igraca, netrpeljivost medju njima i Upravom, pritisak medija, a onda los rezultat je neminovan i to po pravilu traje i ne prestaje. Ovo mi dosta lici i na situaciju u Celiku.
Znam da navijaci nece dati rijec da se o tome pise i demantovat ce, ali samo pisem na osnovu vidjene situacije koja je kao preslikana iz Slobode prethodnih godina i godina.
Iz izvora baš bliskim klubu ovo nije situacija u Čeliku. Nema dužeg kašnjena plate.

Pritisak medija je tu, pritisak navijača je isto tu, nezadovoljstvo igrača može također biti tu ali je to stvar relacije stručni štab - igrači.

Greška je napravljena u dovođenju igrača. Dovelo se 11 igrača koji ruku na srce veze s vezom nemaju. Nije odrađen due dilligence novih igrača, dovođeni su na njihovo ime i ono što su uradili u dosadašnjoj karijeri ili na osjećaj. Tu nam fali pozicija sportskog direktora. Npr vi ste na posudbu doveli Dervišagića koji iza sebe ima odličnu statistiku i nekoliko sezona iz ove lige, a mi iz istog kluba doveli juniora koji nema minute u seniorskom fudbalu i još može igrati za juniore. Kiks.

Napravili smo istu grešku kao i Stupčanica prošle sezone u prvom dijelu. Mislili smo da ćemo nastavno na rezultate iz prethodne lige nastaviti tempo i u Prvoj ligi FBIH, međutim tako ne ide.

Vama čestitam na osvajanju titule i povratku u Premijer ligu BiH. Nadam se samo što većem odzivu navijača na vaše utakmice, da kartama ispratite sve, a vidimo se i naredne sedmice u Zenici! :D
Dervišagić je pod ugovorom, ispravka.
Do mene, nisam gledao na Transfermarkt, mislio sam da je posudba.

Opet, svakako jedna povučena paralala, mi doveli juniora bez utakmice u seniorskom fudbalu i koji još jednu godinu može nastupati za juniora, a treba kao da bude prevaga u našem prvom timu.

Vi doveli igrača koji je zabio preko 25 golova u ovoj ligi na oko 50 utakmica.

Pod "mi" mislim na stručni štab jer uprava kluba samo određuje budžet i svu slobodu za doveđe igrača je ostavila na stručnom štabu.
Mnogi su smatrali da se Čelik izlaskom u posljednji rang bosanskohercegovačkog nogometa gasi. Bili su u potpunosti u krivu, a Čelik to dokazuje iz dana u dan!

simonknows
Kontakt:

Post Postao/la simonknows » 15 okt 2023, 13:17

Sky9 je napisao/la:
15 okt 2023, 12:34
Koliko smo bolji ljudi od Zenićana, je li realno ovo?

Da su oni prvi i da imaju 15 bodova više od nas nakon samo 10 utakmica, ne bi se mogli snositi od likovanja i čega sve ne. Orgijali bi ovdje.

Ali nije to ustvari do toga ko su bolji ljudi. Nego ko je veći klub, i ko se tako osjeća. Nama ovo nije nešto Bog zna šta, jer smo uvijek bili njihov stariji i veći crveno-crni brat. ❤️
:rol: :rol: :rol:

Beduin
Kontakt:

Post Postao/la Beduin » 15 okt 2023, 13:59

laudrop je napisao/la:
Beduin je napisao/la:

Da, to sam i napisao kao prvo, los odabir igraca, jer je to sad vec ocito.
Finansije sam spomenuo, bez da sam se zanimao kako stojite sa platama i odnosom igraca prema tome, jer u Slobodi je taj segment uvijek dolazio do izrazaja nakon 8-9 odigranih kola kad plata sustize drugu, a kasne, a odrvenili na lazna obecanja. Super za vas ako tu ne kaskate i ako je samo selekcija igraca problem. :thumbup:

Kod nas je posjeta sasvim zadovoljavajuca, cak i odlicna rekao bih, ako gledas Zapadnu tribinu koja po pravilu me zakaze. Problem je Sjever i kop gdje nemamu tu kriticnu masu, grupu, jacu podrsku. Ovi momci se trude zaista, zive za Slobodu, ali je odaziv prelos, podjece ocite, ultra mentalita slaba kao i obicno. Sta je, tu je, valja se naviknuti na derbi navijace i da ti rezultat odtedjuje posjetu. Nista nivo za BiH terene. Evo FK Sarajevo je stari/novi primjer.
Ko od harama zivi, godisnje 2 puta ne podrigne.

075 ❤

laudrop
Kontakt:

Post Postao/la laudrop » 15 okt 2023, 14:00

Besplatne karte za vaše navijače u Zenici, a i naše u Tuzli.

Uprave su na drugim vibracijama u odnosu nas na forumu. :urnebes:
Mnogi su smatrali da se Čelik izlaskom u posljednji rang bosanskohercegovačkog nogometa gasi. Bili su u potpunosti u krivu, a Čelik to dokazuje iz dana u dan!

simonknows
Kontakt:

Post Postao/la simonknows » 15 okt 2023, 14:06

laudrop je napisao/la:
15 okt 2023, 14:00

Koliko ja znam, nikad i nije dolazilo u pitanje "drugarstvo" klubova i običnih navijača, samo navijačkih grupa, a i to u periodima.

laudrop
Kontakt:

Post Postao/la laudrop » 15 okt 2023, 14:10

15 okt 2023, 14:06
laudrop je napisao/la:

Koliko ja znam, nikad i nije dolazilo u pitanje "drugarstvo" klubova i običnih navijača, samo navijačkih grupa, a i to u periodima.
Dugo se nismo susretali, uprave su se izmijenile, pa je ovo neki novi vajb. Drago mi je zbog ove odluke. :clap:

simonknows
Kontakt:

Post Postao/la simonknows » 15 okt 2023, 14:12

laudrop je napisao/la:
15 okt 2023, 14:10
15 okt 2023, 14:06
laudrop je napisao/la:

Dugo se nismo susretali, uprave su se izmijenile, pa je ovo neki novi vajb. Drago mi je zbog ove odluke. :clap:
Uvijek se znalo da je derbi s Čelikom bratski, a da Borac, Velež i Sarajlije trpamo :D
Mene i ne čudi toliko, jer kažem opet, pored tih periodičnih prepucavanja grupa, odnosi su iznad prosjeka

DamirT
Kontakt:

Post Postao/la DamirT » 15 okt 2023, 14:13

Nadam se da ce se i situacija na forumu popraviti :mrgreen:
Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.

"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic

Rona i Leao - Mjauuu 🐈

Devedesetka - 👏👏

Velid Spaho - Dobro je

Truhlo
Kontakt:

Post Postao/la Truhlo » 15 okt 2023, 14:21

SLO SLO :guz:
All football clubs in Bosnia & Herzegovina are registered as not-for-profit associations of citizens. However, in practice, only one club allows its members to democratically participate and vote in its General Assembly - NK Čelik Zenica.

antisisoja1919
Kontakt:

Post Postao/la antisisoja1919 » 15 okt 2023, 14:23

Situacija je koliko-toliko pod kontrolom dok se ledeni ne vrati.
Kad se on vrati, karte za nas ce bit 50 KM :urnebes: :urnebes:
Volim tebe, više od sebe

TzBulevar87
Kontakt:

Post Postao/la TzBulevar87 » 15 okt 2023, 14:24

Celik los i nikakav.
075

DamirT
Kontakt:

Post Postao/la DamirT » 15 okt 2023, 14:24

Sad ce ledeni za dan, dva. Valja mu nadoknadit ovih 7 dana sto ga nije bilo :urnebes:
Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.

"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic

Rona i Leao - Mjauuu 🐈

Devedesetka - 👏👏

Velid Spaho - Dobro je

antisisoja1919
Kontakt:

Post Postao/la antisisoja1919 » 15 okt 2023, 14:25

DamirT je napisao/la:
15 okt 2023, 14:24
Sad ce ledeni za dan, dva. Valja mu nadoknadit ovih 7 dana sto ga nije bilo :urnebes:
Mogu mislit kad pocne ko iz rafala da puca po temi :mrgreen:
On je sigurno vec dvadesetak postova pripremio :D
Volim tebe, više od sebe

nicaze95
Kontakt:

Post Postao/la nicaze95 » 15 okt 2023, 14:35

antisisoja1919 je napisao/la:
15 okt 2023, 14:25
DamirT je napisao/la:
15 okt 2023, 14:24
Mogu mislit kad pocne ko iz rafala da puca po temi :mrgreen:
On je sigurno vec dvadesetak postova pripremio :D
kad se krene hvalit fakultetima po Tuzli, valjda nije svjestan da svako selo danas to ima :D :D

Skver
Kontakt:

Post Postao/la Skver » 15 okt 2023, 14:44

Truhlo je napisao/la:
15 okt 2023, 14:21
Valja ti sad za Stupcanicu navijati, kad se Celik nemoze plasirati ni u Rapan kup.
🔴⚫️

Beduin
Kontakt:

Post Postao/la Beduin » 15 okt 2023, 14:48

Truhlo je napisao/la:
Skidas gace i guzu dajes Slobodi?
Dodji seceru.
Ko od harama zivi, godisnje 2 puta ne podrigne.

075 ❤

laudrop
Kontakt:

Post Postao/la laudrop » 15 okt 2023, 15:00

antisisoja1919 je napisao/la:
15 okt 2023, 14:23
Situacija je koliko-toliko pod kontrolom dok se ledeni ne vrati.
Kad se on vrati, karte za nas ce bit 50 KM :urnebes: :urnebes:
:urnebes: :urnebes: :urnebes: :urnebes: :urnebes: :urnebes:

Klix.ba, 21.10.2023.: "Nesvakidašnja situacija na Bilinom polju! Na sjevernoj tribini stadiona Bilino polje prodavao se ledeni čaj po cijeni od 50,00 KM" :urnebes:

User14
Kontakt:

Post Postao/la User14 » 15 okt 2023, 15:17

Beduin je napisao/la:
15 okt 2023, 14:48
Truhlo je napisao/la:
Skidas gace i guzu dajes Slobodi?
Dodji seceru.
:rol: :rol:
Uefa Cup 1/4
Uefa Cup winners’ cup 1/8 (2)
43 place in Uefa rankings (best ever from Bosnia and Herzegovina EVER)

U školskim danima o njemu su nas učili sve,
al' život nam objasnio tek, to kakav je čovek Broz.

GOJKO VUKOVIC!

mirsonetz
Kontakt:

Post Postao/la mirsonetz » 15 okt 2023, 15:25

Portugalci prije sat vremena sletili u Sarajevo hahaha mozda bi sletili u zenicu da imaju aerodrom. Smrdissss
Lopovi lopovi sve ste nam ukrali crveno crna zastava za vas nije svetinja.

Najveci grobar Slobode Elmir Secerbegovic.

1919 ❤️🖤

Zaključano

Natrag na “Prva liga FBiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 13 gostiju.