Dervišagić je pod ugovorom, ispravka.laudrop je napisao/la: ↑15 okt 2023, 13:02Iz izvora baš bliskim klubu ovo nije situacija u Čeliku. Nema dužeg kašnjena plate.Beduin je napisao/la: ↑15 okt 2023, 11:18Bogami u Celiku su izgleda potcijenili ligu i protivnike. Ocito prelos skauting igraca za Federalni nivo. Neminovno je da prelaskom u visi rang moras se znatno pojacati da bi bio komourentan pa makar to bio i u amatersku Federalnu ligu.
Poucen mnogim propalim sezonama u Slobodi upravo zbog lose finansijske situacije koja pravo lice pokaze nakon 2-3 mjeseca igranja lige kad pocnu kasniti plate, nezadovoljstvo igraca, netrpeljivost medju njima i Upravom, pritisak medija, a onda los rezultat je neminovan i to po pravilu traje i ne prestaje. Ovo mi dosta lici i na situaciju u Celiku.
Znam da navijaci nece dati rijec da se o tome pise i demantovat ce, ali samo pisem na osnovu vidjene situacije koja je kao preslikana iz Slobode prethodnih godina i godina.
Pritisak medija je tu, pritisak navijača je isto tu, nezadovoljstvo igrača može također biti tu ali je to stvar relacije stručni štab - igrači.
Greška je napravljena u dovođenju igrača. Dovelo se 11 igrača koji ruku na srce veze s vezom nemaju. Nije odrađen due dilligence novih igrača, dovođeni su na njihovo ime i ono što su uradili u dosadašnjoj karijeri ili na osjećaj. Tu nam fali pozicija sportskog direktora. Npr vi ste na posudbu doveli Dervišagića koji iza sebe ima odličnu statistiku i nekoliko sezona iz ove lige, a mi iz istog kluba doveli juniora koji nema minute u seniorskom fudbalu i još može igrati za juniore. Kiks.
Napravili smo istu grešku kao i Stupčanica prošle sezone u prvom dijelu. Mislili smo da ćemo nastavno na rezultate iz prethodne lige nastaviti tempo i u Prvoj ligi FBIH, međutim tako ne ide.
Vama čestitam na osvajanju titule i povratku u Premijer ligu BiH. Nadam se samo što većem odzivu navijača na vaše utakmice, da kartama ispratite sve, a vidimo se i naredne sedmice u Zenici!![]()
Prva liga FBiH 2023/2024
Moderator/ica: GracanicaAA
-
- Kontakt:
Re: Prva liga FBiH 2023/2024
Ko Slobodu ne voli, I pjesme joj ne pjeva, A drugom se divi, Ne treba da živi!
Do mene, nisam gledao na Transfermarkt, mislio sam da je posudba.simonknows je napisao/la: ↑15 okt 2023, 13:13Dervišagić je pod ugovorom, ispravka.laudrop je napisao/la: ↑15 okt 2023, 13:02Iz izvora baš bliskim klubu ovo nije situacija u Čeliku. Nema dužeg kašnjena plate.Beduin je napisao/la: ↑15 okt 2023, 11:18Bogami u Celiku su izgleda potcijenili ligu i protivnike. Ocito prelos skauting igraca za Federalni nivo. Neminovno je da prelaskom u visi rang moras se znatno pojacati da bi bio komourentan pa makar to bio i u amatersku Federalnu ligu.
Poucen mnogim propalim sezonama u Slobodi upravo zbog lose finansijske situacije koja pravo lice pokaze nakon 2-3 mjeseca igranja lige kad pocnu kasniti plate, nezadovoljstvo igraca, netrpeljivost medju njima i Upravom, pritisak medija, a onda los rezultat je neminovan i to po pravilu traje i ne prestaje. Ovo mi dosta lici i na situaciju u Celiku.
Znam da navijaci nece dati rijec da se o tome pise i demantovat ce, ali samo pisem na osnovu vidjene situacije koja je kao preslikana iz Slobode prethodnih godina i godina.
Pritisak medija je tu, pritisak navijača je isto tu, nezadovoljstvo igrača može također biti tu ali je to stvar relacije stručni štab - igrači.
Greška je napravljena u dovođenju igrača. Dovelo se 11 igrača koji ruku na srce veze s vezom nemaju. Nije odrađen due dilligence novih igrača, dovođeni su na njihovo ime i ono što su uradili u dosadašnjoj karijeri ili na osjećaj. Tu nam fali pozicija sportskog direktora. Npr vi ste na posudbu doveli Dervišagića koji iza sebe ima odličnu statistiku i nekoliko sezona iz ove lige, a mi iz istog kluba doveli juniora koji nema minute u seniorskom fudbalu i još može igrati za juniore. Kiks.
Napravili smo istu grešku kao i Stupčanica prošle sezone u prvom dijelu. Mislili smo da ćemo nastavno na rezultate iz prethodne lige nastaviti tempo i u Prvoj ligi FBIH, međutim tako ne ide.
Vama čestitam na osvajanju titule i povratku u Premijer ligu BiH. Nadam se samo što većem odzivu navijača na vaše utakmice, da kartama ispratite sve, a vidimo se i naredne sedmice u Zenici!![]()
Opet, svakako jedna povučena paralala, mi doveli juniora bez utakmice u seniorskom fudbalu i koji još jednu godinu može nastupati za juniora, a treba kao da bude prevaga u našem prvom timu.
Vi doveli igrača koji je zabio preko 25 golova u ovoj ligi na oko 50 utakmica.
Pod "mi" mislim na stručni štab jer uprava kluba samo određuje budžet i svu slobodu za doveđe igrača je ostavila na stručnom štabu.
Mnogi su smatrali da se Čelik izlaskom u posljednji rang bosanskohercegovačkog nogometa gasi. Bili su u potpunosti u krivu, a Čelik to dokazuje iz dana u dan!
-
- Kontakt:
Sky9 je napisao/la: ↑15 okt 2023, 12:34Koliko smo bolji ljudi od Zenićana, je li realno ovo?
Da su oni prvi i da imaju 15 bodova više od nas nakon samo 10 utakmica, ne bi se mogli snositi od likovanja i čega sve ne. Orgijali bi ovdje.
Ali nije to ustvari do toga ko su bolji ljudi. Nego ko je veći klub, i ko se tako osjeća. Nama ovo nije nešto Bog zna šta, jer smo uvijek bili njihov stariji i veći crveno-crni brat.![]()

- Beduin
- Kontakt:
Da, to sam i napisao kao prvo, los odabir igraca, jer je to sad vec ocito.laudrop je napisao/la: ↑15 okt 2023, 13:02Iz izvora baš bliskim klubu ovo nije situacija u Čeliku. Nema dužeg kašnjena plate.Beduin je napisao/la: ↑15 okt 2023, 11:18Bogami u Celiku su izgleda potcijenili ligu i protivnike. Ocito prelos skauting igraca za Federalni nivo. Neminovno je da prelaskom u visi rang moras se znatno pojacati da bi bio komourentan pa makar to bio i u amatersku Federalnu ligu.
Finansije sam spomenuo, bez da sam se zanimao kako stojite sa platama i odnosom igraca prema tome, jer u Slobodi je taj segment uvijek dolazio do izrazaja nakon 8-9 odigranih kola kad plata sustize drugu, a kasne, a odrvenili na lazna obecanja. Super za vas ako tu ne kaskate i ako je samo selekcija igraca problem.

Kod nas je posjeta sasvim zadovoljavajuca, cak i odlicna rekao bih, ako gledas Zapadnu tribinu koja po pravilu me zakaze. Problem je Sjever i kop gdje nemamu tu kriticnu masu, grupu, jacu podrsku. Ovi momci se trude zaista, zive za Slobodu, ali je odaziv prelos, podjece ocite, ultra mentalita slaba kao i obicno. Sta je, tu je, valja se naviknuti na derbi navijace i da ti rezultat odtedjuje posjetu. Nista nivo za BiH terene. Evo FK Sarajevo je stari/novi primjer.
Ko od harama zivi, godisnje 2 puta ne podrigne.
075 ❤
075 ❤
Besplatne karte za vaše navijače u Zenici, a i naše u Tuzli.
Uprave su na drugim vibracijama u odnosu nas na forumu.
Uprave su na drugim vibracijama u odnosu nas na forumu.

Mnogi su smatrali da se Čelik izlaskom u posljednji rang bosanskohercegovačkog nogometa gasi. Bili su u potpunosti u krivu, a Čelik to dokazuje iz dana u dan!
-
- Kontakt:
Koliko ja znam, nikad i nije dolazilo u pitanje "drugarstvo" klubova i običnih navijača, samo navijačkih grupa, a i to u periodima.
Dugo se nismo susretali, uprave su se izmijenile, pa je ovo neki novi vajb. Drago mi je zbog ove odluke.simonknows je napisao/la: ↑15 okt 2023, 14:06Koliko ja znam, nikad i nije dolazilo u pitanje "drugarstvo" klubova i običnih navijača, samo navijačkih grupa, a i to u periodima.

-
- Kontakt:
Uvijek se znalo da je derbi s Čelikom bratski, a da Borac, Velež i Sarajlije trpamolaudrop je napisao/la: ↑15 okt 2023, 14:10Dugo se nismo susretali, uprave su se izmijenile, pa je ovo neki novi vajb. Drago mi je zbog ove odluke.simonknows je napisao/la: ↑15 okt 2023, 14:06Koliko ja znam, nikad i nije dolazilo u pitanje "drugarstvo" klubova i običnih navijača, samo navijačkih grupa, a i to u periodima.![]()

Mene i ne čudi toliko, jer kažem opet, pored tih periodičnih prepucavanja grupa, odnosi su iznad prosjeka
Nadam se da ce se i situacija na forumu popraviti 

Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.
"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
G.B.
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
SLO SLO 

All football clubs in Bosnia & Herzegovina are registered as not-for-profit associations of citizens. However, in practice, only one club allows its members to democratically participate and vote in its General Assembly - NK Čelik Zenica.
-
- Kontakt:
Situacija je koliko-toliko pod kontrolom dok se ledeni ne vrati.
Kad se on vrati, karte za nas ce bit 50 KM

Kad se on vrati, karte za nas ce bit 50 KM

Volim tebe, više od sebe
- TzBulevar87
- Kontakt:
Sad ce ledeni za dan, dva. Valja mu nadoknadit ovih 7 dana sto ga nije bilo 

Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
G.B.
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
-
- Kontakt:
Mogu mislit kad pocne ko iz rafala da puca po temi

On je sigurno vec dvadesetak postova pripremio

Volim tebe, više od sebe
kad se krene hvalit fakultetima po Tuzli, valjda nije svjestan da svako selo danas to imaantisisoja1919 je napisao/la: ↑15 okt 2023, 14:25Mogu mislit kad pocne ko iz rafala da puca po temi![]()
On je sigurno vec dvadesetak postova pripremio![]()

Valja ti sad za Stupcanicu navijati, kad se Celik nemoze plasirati ni u Rapan kup.
🔴⚫️
- Beduin
- Kontakt:
Ko od harama zivi, godisnje 2 puta ne podrigne.
075 ❤
075 ❤
antisisoja1919 je napisao/la: ↑15 okt 2023, 14:23Situacija je koliko-toliko pod kontrolom dok se ledeni ne vrati.
Kad se on vrati, karte za nas ce bit 50 KM![]()
![]()

Klix.ba, 21.10.2023.: "Nesvakidašnja situacija na Bilinom polju! Na sjevernoj tribini stadiona Bilino polje prodavao se ledeni čaj po cijeni od 50,00 KM"

Uefa Cup 1/4
Uefa Cup winners’ cup 1/8 (2)
43 place in Uefa rankings (best ever from Bosnia and Herzegovina EVER)
U školskim danima o njemu su nas učili sve,
al' život nam objasnio tek, to kakav je čovek Broz.
GOJKO VUKOVIC!
Uefa Cup winners’ cup 1/8 (2)
43 place in Uefa rankings (best ever from Bosnia and Herzegovina EVER)
U školskim danima o njemu su nas učili sve,
al' život nam objasnio tek, to kakav je čovek Broz.
GOJKO VUKOVIC!
Portugalci prije sat vremena sletili u Sarajevo hahaha mozda bi sletili u zenicu da imaju aerodrom. Smrdissss
Lopovi lopovi sve ste nam ukrali crveno crna zastava za vas nije svetinja.
Najveci grobar Slobode Elmir Secerbegovic.
1919 ❤️🖤
Najveci grobar Slobode Elmir Secerbegovic.
1919 ❤️🖤
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 9 gostiju.