Ruska invazija na Ukrajinu
Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88
-
- Kontakt:
Re: Ruska invazija na Ukrajinu
Ne ubijaju. Najavljuju šta će bombardirati kako bi se civili maknuli, kao što su i sad pozvali civile da se maknu s područja gdje će djelovati.
Evo mene zanima kako bi po vama Izrael trebao reagirati na onaj masakr? Jeste vi gledali ta zvjerstva i je li to u vama uopće izazvalo neko gađenje ili vam je bilo ok jer se radi o Židovima?
Šta je bila krivica one tajlandske sirotinje što je došla tamo zaradit koju paru, a kojoj su ovi divljaci živima rezali glave? Je li meni promaklo da je Tajland u ratu s Gazom?
Evo mene zanima kako bi po vama Izrael trebao reagirati na onaj masakr? Jeste vi gledali ta zvjerstva i je li to u vama uopće izazvalo neko gađenje ili vam je bilo ok jer se radi o Židovima?
Šta je bila krivica one tajlandske sirotinje što je došla tamo zaradit koju paru, a kojoj su ovi divljaci živima rezali glave? Je li meni promaklo da je Tajland u ratu s Gazom?
Kako bi Palestinci trebali reagovati nakon 75 god napada u svojoj drzavi gdje se osjecaju kao stranci? Gdje nemaju nikakva prava i gdje ih tjeraju u jedan cosak i tu nedaju im mira?CarlitoBrigante je napisao/la: ↑14 okt 2023, 08:28Ne ubijaju. Najavljuju šta će bombardirati kako bi se civili maknuli, kao što su i sad pozvali civile da se maknu s područja gdje će djelovati.
38 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO
-
- Kontakt:
Kako bi se Srbi trebali osjećati zbog Kosova? Granice su se mijenjale kroz cijelu povijest. Izrael je tu već 70-ak godina i neće nestati jer je jači od svih muslimanskih susjeda zajedno. Inače, taj prostor je bio pod Turcima i Britancima, a ne neka suverena palestinska država. Također, Židovi na tom prostoru žive tisućama godina.
Nekad je razumno prihvatiti činjenicu da ne možeš istrijebiti Židove kao narod. Moglo se prihvatiti neki od prijedloga o 2 države i graditi svoju umjesto maštanja o uništenju Izraela. Izrael se prije 18 godina povukao iz Gaze, a ovi su izabrali Hamas umjesto umjerenijeg Fataha i danas imaju to što imaju.
Ponavljam pitanje - što bi Izrael po vama nakon prošle subote trebao napraviti?
Nekad je razumno prihvatiti činjenicu da ne možeš istrijebiti Židove kao narod. Moglo se prihvatiti neki od prijedloga o 2 države i graditi svoju umjesto maštanja o uništenju Izraela. Izrael se prije 18 godina povukao iz Gaze, a ovi su izabrali Hamas umjesto umjerenijeg Fataha i danas imaju to što imaju.
CarlitoBrigante je napisao/la: ↑14 okt 2023, 08:28Ne ubijaju. Najavljuju šta će bombardirati kako bi se civili maknuli, kao što su i sad pozvali civile da se maknu s područja gdje će djelovati.
Jel se ti zayebavas?
Odsjekli im vodu i struju - ratni zlocin
Bombardovali kancerogenim fosforom -ratni zlocin
Rusili civilne objekte sa hiljadama tona eksploziva -ratni zlocin
Postavili nemoguci ultimatum da se preko milion ljudi evakuise u manje od 24h -ratni zlocin
Bolnicama najavljuju bombardovanjej te da se evakuisu za 2 sata-ratni zlocin.
Kazu civilima da bjeze u jedan dio i ovi koji pokusaju, Izrael bombarduje prolaze (juce 70 civila tako poginulo) - ratni zlocin
Pa onda izjave presjednika Izraela da su svi Palestinci krivi i da svi zasluzuju kaznu- ratni zlocin
Pa onda ovih milion raskrinkanih lazi vlade Izraela u zadnjih 48h.
Mora da se zayebavas
7 - Tottenham Hotspur are the first English side to concede seven goals in any European competition since Tottenham Hotspur themselves lost 0-8 to FC Koln in the UEFA Intertoto Cup in July 1995. Spursy.
Imam osjecaj da mnogi smatraju da rat u stvari treba izgledati kao na igrici, tipa Stronghold, gdje ce dvije vojske izaci na otvorenu poljanu i poubijati se. Ili bi ovi u sustini trebali ratovati tako sto ce svako biti sa svoje strane ograde i nece gadjati suprotnu stranu da ne bi bio - ratni zlocin.
Borrell te iole razuman dio svijeta polako shvacaju kakva su žgadija tamosnji Jevreji.I fully endorse @antonioguterres
warning that Israel’s request that 1 million civilians evacuate from the North of Gaza across a densely populated warzone to a place with no food, water, or shelter into a territory under siege is extremely dangerous and virtually impossible.
Without a moral compass, the human mind will justify anything.
-
- Kontakt:
Objavljen je rat. U ratu se dešavaju i ratni zločinci. To je okrutna realnost. Izrael barem ne kolje civile, pali ih žive, siluje, iživljava se na mrtvima...Brokula je napisao/la: ↑14 okt 2023, 09:10CarlitoBrigante je napisao/la: ↑14 okt 2023, 08:28Ne ubijaju. Najavljuju šta će bombardirati kako bi se civili maknuli, kao što su i sad pozvali civile da se maknu s područja gdje će djelovati.
Jel se ti zayebavas?
Odsjekli im vodu i struju - ratni zlocin
Bombardovali kancerogenim fosforom -ratni zlocin
Rusili civilne objekte sa hiljadama tona eksploziva -ratni zlocin
Postavili nemoguci ultimatum da se preko milion ljudi evakuise u manje od 24h -ratni zlocin
Bolnicama najavljuju bombardovanjej te da se evakuisu za 2 sata-ratni zlocin.
Kazu civilima da bjeze u jedan dio i ovi koji pokusaju, Izrael bombarduje prolaze (juce 70 civila tako poginulo) - ratni zlocin
Pa onda izjave presjednika Izraela da su svi Palestinci krivi i da svi zasluzuju kaznu- ratni zlocin
Pa onda ovih milion raskrinkanih lazi vlade Izraela u zadnjih 48h.
Mora da se zayebavas
Izrael reagira na gnjusan zločin i zvjerski pokolj tisuću Židova prije tjedan dana. Ne na raketiranje iz Gaze ili bombaške samoubojice, što se također desilo nebrojeno puta i u čemu je također poginula hrpa ljudi. Kakva bi trebala biti reakcija na subotnja zvjerstva? Da čekaju novi takav zločin?
Za vodu i struju je rješenje jednostavno - pustite taoce i dobit ćete ih nazad. Poštena ponuda.
Milijun laži? Ja sam vidio snimke koje su bolesnici iz Hamasa sami objavljivali, valjda jer je to za njih nešto pozitivno. Ili i ti tvrdiš da nisu ubili niti jednog civila kao neki palestinski političari?
Šta su Tajlanđani krivi da ih se žive dekapitira?
Šta je kriv profesor u Francuskoj da ga se ubije?
Jel po zapadnim gradovima Židovi kliču da treba ubiti sve Palestince ili je možda obratno?
Baljezgate o genocidu, a broj Palestinaca svaki dan raste. Baš brutalan genocid.

- rio_Ferdy88
- Moderator
- Kontakt:
Znamo sta ne bi trebao napraviti, a to su ratni zlocini i ubistva civila i istrebljenje citavog naroda.CarlitoBrigante je napisao/la: ↑14 okt 2023, 08:58Kako bi se Srbi trebali osjećati zbog Kosova? Granice su se mijenjale kroz cijelu povijest. Izrael je tu već 70-ak godina i neće nestati jer je jači od svih muslimanskih susjeda zajedno. Inače, taj prostor je bio pod Turcima i Britancima, a ne neka suverena palestinska država. Također, Židovi na tom prostoru žive tisućama godina.
Isto kao sto borba za Palestinsku drzavu ne zahtijeva ubistva i pokolje neduznih Izraelaca i drzavljana drugih zemalja koji su se nasli tamo, i opcenito Jevreja. Kroz ovo sto citam po drugim forumima dosta Izraelaca smatra Netanyahua odgovornim za ovo, i opcenito jacanje Hamasa zadnjih 20ak godina i nevodjenje dijaloga sa zvanicnim Palestinskim duznosnicima.
Plus ove nove informacije da su imali intel od cie i egipta da je napad planiran duze vrijeme i nisu reagirali na to, plus opce stanje u drzavi tamo gdje je vecina vojske i administracije protiv njega zbog korupcije i pokusaja stvaranja autoritarne drzave.
Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..
Kralju, niko ne opravdava zlocine sto je hamas ucinio ovdje. Zlocin i trebaju odgovarat a odgovaraju nevina palestinska djeca i ostali civili.
Ne znam kako mozes jedan zlocin osudjivat, a drugi braniti.
Ne znam kako mozes jedan zlocin osudjivat, a drugi braniti.
-
- Kontakt:
I što niste zgroženi Jemenom, Sirijom, Libijom, Nigerijom... gdje muslimani ginu u puno većim brojevima od ruke drugih muslimana? Jemen je nebrojeno puta jezivije priča od Gaze pa nitko ništa.
- Centre forward
- Kontakt:
Postavlja se pitanje kakva si država ako ti cjelokupan energetski sistem i vodosnadbijevanje zavisi od nekog drugog? U takvim slučajevima ne napadaš nikog. Ne posjeduju ni minimum tehničkog znanja a hoćeš da vršiš penetraciju. Ne ide.
Meni ovo liči malo na naš scenarij. Palestinci će pretrpit' genocid, a onda će dobit dio teritorije koju će realno kontrolisat'.
Meni ovo liči malo na naš scenarij. Palestinci će pretrpit' genocid, a onda će dobit dio teritorije koju će realno kontrolisat'.
05.09.1995 ♥
11-0-0 Rekordmeister
Ratzel Hettner Ritter Meyer Waldseemüller CF Gauss
11-0-0 Rekordmeister
Ratzel Hettner Ritter Meyer Waldseemüller CF Gauss
-
- Kontakt:
Odgovaraju nevini, ali prvenstveno zbog ekstremista iz svojih redova.
Evo samo mi kaži kako bi Izrael trebao reagirati na onaj masakr? Jel misliš da ono treba ostati bez reakcije? Da toleriramo onakav teror ako se teroristi nakon zločina skriju iza civila?
Ne znam kako je trebao reagovat al ubijanjem civila sigurno nije ispravnoCarlitoBrigante je napisao/la: ↑14 okt 2023, 09:45Odgovaraju nevini, ali prvenstveno zbog ekstremista iz svojih redova.
Evo samo mi kaži kako bi Izrael trebao reagirati na onaj masakr? Jel misliš da ono treba ostati bez reakcije? Da toleriramo onakav teror ako se teroristi nakon zločina skriju iza civila?
-
- Kontakt:
Često se ljudi pitaju zašto su susjedne muslimanske države dosta suzdržane prema Palestincima. Za razjašnjenje treba malo istražiti građanski rat u Jordanu i pokušaje atentata na njihovog kralja, građanski rat u Libanonu (Bejrut je nekad smatran Parizom BI, a država primjerom uspješnog multikonfesionalizma), Black Septembar i sl.
Kad hoces da vidis koliko je neko glup, dodjes na ovaj forum i procitas par stranica najaktuelnije teme (Covid/Ukraina/Palestina) i sve ti bude jasno.
Kakve gluposti ljudi pisu, da ne povjerujes.
Sa takvom uvjerenoscu, strasno.
A ne znaju od nosa do usta.
Kakve gluposti ljudi pisu, da ne povjerujes.
Sa takvom uvjerenoscu, strasno.
A ne znaju od nosa do usta.
-
- Kontakt:
Onda možeš razumjeti zašto Izrael reagira kao svaka druga država u povijesti u sličnoj situaciji i kao što bi u takvoj situaciji danas reagirala svaka druga ozbiljna država.soxx je napisao/la: ↑14 okt 2023, 09:51Ne znam kako je trebao reagovat al ubijanjem civila sigurno nije ispravnoCarlitoBrigante je napisao/la: ↑14 okt 2023, 09:45Odgovaraju nevini, ali prvenstveno zbog ekstremista iz svojih redova.
- DuljevinhoHaraldo
- Kontakt:
⚜️~⚜️~⚜️
"Azur je za sve mlade golmane Jan Oblak" - A. Husarić
Mirvić + Dudić + Hadžija = Najjači trio BH fudbala
kad ce poljska liga, fali mi hamulic, hebo svjetsko:-) - @babino
"Azur je za sve mlade golmane Jan Oblak" - A. Husarić
Mirvić + Dudić + Hadžija = Najjači trio BH fudbala
kad ce poljska liga, fali mi hamulic, hebo svjetsko:-) - @babino
CarlitoBrigante je napisao/la: ↑14 okt 2023, 07:52Sramota je šta pišete ovdje. Po vama se Izrael ne smije braniti od onih koji jedino što žele je uništenje Židova kao naroda. Za nevine žrtve u Gazi najkrivlji je Hamas koji je sve ovo zakuhao nezamislivim zvjerstvima, a onda i skrivanjem iza civila čiju muku koriste kako bi maksimalno zaoštriili situaciju i izazvali veći sukob.
La birra con gli amici vale più di tutto quello che possiedo.
🧡❤️AS Roma ❤️🧡
❤️🤍 FK Sarajevo ❤️🤍
❤️🖤 Ripcity ❤️🖤
U prošlosti sam velike probleme uspešno rešavao bekstvom, ali kuda pobeći od sebe?
Smrt je ništa. Smrt ne boli. Uživaj - to je smisao.
🧡❤️AS Roma ❤️🧡
❤️🤍 FK Sarajevo ❤️🤍
❤️🖤 Ripcity ❤️🖤
U prošlosti sam velike probleme uspešno rešavao bekstvom, ali kuda pobeći od sebe?
Smrt je ništa. Smrt ne boli. Uživaj - to je smisao.
Carlito sa foruma se slaze. Pomracenje uma totalno. Ne postoji niti jedaj razlog za ubijanje civila i sama relativizacija ove teme je bolesna
7 - Tottenham Hotspur are the first English side to concede seven goals in any European competition since Tottenham Hotspur themselves lost 0-8 to FC Koln in the UEFA Intertoto Cup in July 1995. Spursy.
-
- Kontakt:
Trenutno korisnika/ca: bavariapivo, Bing [Bot] i 3 gosta.