Lihtenštajn-BiH/BiH-Portugal (13.oktobar/16.oktobar)

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_

Virtu4l
Kontakt:

Re: Lihtenštajn-BiH/BiH-Portugal (13.oktobar/16.oktobar)

Post Postao/la Virtu4l » 14 okt 2023, 07:36

Ne zna se ko bi bio domaćin u finalu baraža.
The host of the final will be decided by a draw between the two semi-final pairings.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

JohnCleese
Kontakt:

Post Postao/la JohnCleese » 14 okt 2023, 07:51

Dzeko je odraz prosjecnog Bosnjaka beskicmenjaka i iz tog razloga ne zaslužuje odlazak na Euro iako bi gledajuci samo s igračke strane to svakako zaslužio.

Iz istog razloga bosanski narod (mahom bošnjački navijaci reprezentacije) ne zaslužuju fudbalski uspjeh i mogućnost pravljenja vasara po njemačkim gradskim trgovima.
Naši ljudi ne zaslužuju ni minimalan bijeg od stvarnosti uzrokovan jednokratnim sportskim uspjehom, za takvo sto dovoljan nam je prvi maj.
Nije problem u slijepim vođama, problem je u slijepim sljedbenicima.

Svabo je to...

kobac
Kontakt:

Post Postao/la kobac » 14 okt 2023, 08:19

SanaBosna je napisao/la:
14 okt 2023, 07:00
qaa18 je napisao/la:
14 okt 2023, 06:46
SanaBosna je napisao/la:
14 okt 2023, 05:17
Da vam kazem ljudi zivim u zapadu dugo, i fino vam mogu reci boli kita palestinca i arapa za bosnju, ja sam imao dosta susreta sa tim arapima i svaki put kad kazes da si musliman gledaju te cudno i kazu "niste vi musliman vi ste bjelci iz evrope, zasto pije te pivu? Zasto vecinom vam zene nisu zamotane? I na to jos te pocnu podjebavati, treba se sto dalje maniti tu politiku i te zastave sa trebine, jos nam i taj belaj treba da nas svijet zamrzi.
Moja sano, grdna rano.
Pa logicno je da se covjek cudi kad te vidi da pijes alkohol. Ne postujes propise. Logicno je da se cudi vezano i za zene, ne postuju se propisi. I ne kaze se zamotana nego pokrivena. I samo to otkriva sve o nama kad se busamo muslimanizmom.
Jaro, svedjanin vise voli tebe bijelog "muslimana" nego krscanina crnca, vise puta dozivljeno, pa ti sad vidi s kim tikve sadis.
Ako vam je vaznije sta ce svijet reci a ne sta je pravda onda se niste svakako makli ni pedlja od selhackog razmisljanja tip :" sta ce svijet reci"?
ja vise ovako govorim iz iskustva sa tim narodom, ja ne pijem alkohol vec godinama niti se nalazi neki arap u moje drustvo niti se bas bavim religijom, ja nemam nista protiv nikoga ali sta mene briga sta se tamo desava, niti je njima bilo briga sta se desavalo u bosni tokom rata, postoji stereotip cim vide bijelca automatski je neprijatelj ali nezna ni sta si ni odakle dolazis mogu ti nabrojati 10 primjera sto se meni desilo i dosta nasi u zapadu I bogami koja sranja oni prave po ovim zapadnim drzavama to gledam zadnji 30 godina, da jeste pokrivena, moja greska.
grdna rano,dok ste vi isli na zapad oni su dolazili iz svoje oronule Palestine da brabe Bosnu

damir_82
Kontakt:

Post Postao/la damir_82 » 14 okt 2023, 08:20

mosarajvosa83 je napisao/la:
14 okt 2023, 01:57
Ovi foteljasi sto gledaju tekme na tv-u nisu bitni,nek sole pametn nekom drugom. Mi se borimo za repku,za ligu i sve ostalo,ovo nije nasa repka,nasa liga rade sta hoce,kradu nas na terenu kad pozele,neka suspenduju bolje i to nego ovako jer ovo je robovanje seljackim glavama koji lopte sutnuli nisu
I onda imaš suspenziju državne selekcije i recimo klubova iz Evrope kao rezultat "naše borbe" protiv mrzitelja države.. Jesmo li im imalo napakostili tim ishodom ili je možda to što oni žele?! Da nam se za ime ne zna...

prisonbreak
Kontakt:

Post Postao/la prisonbreak » 14 okt 2023, 08:32

Ko je izabrao Kodru i Hadzibegica? Jel Vico ili bosanska strana u IO?

Naravno nasa strana IO, mrtvi debili. Izabrali su dva hamelja staromodna trenera, i sad su nam krivi svi. Yes, yes.
Samo godine tuge s' tobom imam ja..
Samo godine bola i nadanja..

JonSnow
Kontakt:

Post Postao/la JonSnow » 14 okt 2023, 08:33

Džaba objašnjavat da bez promjene državnog uređenja, nema ni značajnih promjena u savezu.
To što su u savezu kriminalci nije ništa novo, niti neobično, nit UEFU i FIFU zanima što su kriminalci, kad su oni isti i još gori.
"...njegovo kultno Bilino polje — a prije njega stara Blatuša — sa svih dvadeset hiljada ljutih metalaca, ložača i kovača na tribinama bili su naša najgora nedjeljna noćna mora."

TopRemove
Kontakt:

Post Postao/la TopRemove » 14 okt 2023, 08:43

slika

Malo je reći zabrinjavajuće.

BenjooJutub
Kontakt:

Post Postao/la BenjooJutub » 14 okt 2023, 08:45

Prva stvar koja mi je nevjerovatna da neki likovi imaju toliko vremena da pišu dnevno po 50 postova na forumu. Gdje su vam žene, djevojke, poslovi i djeca? I onda neko takav krene sa soli pamet.

Druga stvar koja mi je nevjerovatna kod tih ljudi je ta da se kroz beskičmenjački način toleriše sistematsko uništavanje identiteta države i jednog naroda. Kaže da miran način treba tolerisati veličanje srpstva, zabranu unošenja ljiljanki i slično.

Treća nevjerovatna stvar je da se pljuje dijaspora. Pljuješ svoj narod, svoje ljude koji su sticajem okolnosti otišli vani. Pljuju se najviše oni koji su u zadnjih 10 godina otišli, a prežuvjeli su rat, roditelji i djedovi im ginuli za ovu državu. Odakle vam pravo da ih nazivate krezubima i mjenjačima pelena?

Četvrta nevjerovatma stvar mi je opet ova gore prva stvar, a to odakle vam ovoliko vremena, godinama unazad. Dokaz da nemate života, da ste prepušteni sami sebi i zaboravljeni od svakoga.

Peta stvar koja mi vraća nadu za sve ove nevjerovatne stvari je ta da su ovo sve balavurdija od 15-18 godina koji još ne znaju šta je pichka a kamo li da raspravljaju o ovakvim stvarima.

Svi sa ljiljanima u Zenicu, svi u glas Jedna si jedina, tako se gradi identitet i poštovanje od drugih. To je jedini način da svima bude bolje u BiH. :bih:

061657451
Kontakt:

Post Postao/la 061657451 » 14 okt 2023, 08:50

Ja za ljiljane ginem,,,ne bi mi niko mogao da zabrani unijeti svetu zastavu na stadion,,,,pod tom zastavom se branio goli ljudski zivot od divljastva i zločinstva kakav svijet ne pamti od vremena srednjeg vijeka....rs je stvarana monstruoznijim metodama od nacističke Njemačke ili NDH....LJILJANE CU SVAKI PUTA UNIJETI,milom ili silom......inace podrzavam selektora, selektor je ok,,,,,,jedno je Vico Dodikov sestric i taj NS,,,drugo selektor, sportski covjek

AzRimiRzA
Kontakt:

Post Postao/la AzRimiRzA » 14 okt 2023, 09:01

Ja izgleda pobrko' forum. Mislio ovo je o fudbalu

ferroviario
Kontakt:

Post Postao/la ferroviario » 14 okt 2023, 09:22

antisisoja1919 je napisao/la:
13 okt 2023, 23:46
Cuj dobra utakmica, pa jbt nismo Italiju dobili, dobili smo Lihtenštajn. Ovaj Lihtenštajn bi naprimjer Albanija pregazila sa 5-6 golova u mreži.
A mi ove dizemo kao da su ne znam koga dobili. Blago nama...
Citam i ne vjerujem. Jos kazu sad nasli palit kad smo krenuli dobro da igramo pod Savom. Kao da je je bilo 10 utakmica gdje smo svaku dominirali. Ne treba zaboravit da smo pod Farukom Island razvalili pa nakon toga se desi sta se desi.

Beduin
Kontakt:

Post Postao/la Beduin » 14 okt 2023, 09:22

galia95 je napisao/la:
14 okt 2023, 02:05
avenija je napisao/la:
14 okt 2023, 01:07
Beduin je napisao/la:
14 okt 2023, 00:57

To bez sumnje, ako i tu Vico ne bi donio odluku da se ne smiju palestinske zastave unositi. Bila bi tekma pod lupom, siguran sam, kao i da bi grmilo za Palestinu.
To svi prate, kao sto svi prenose saopstenje navijaca Celtica ili St. Paulija. Mozda to nije dobro za nas imidz, ali ja mrzim Izrael iz dna duse i iskreno se nadam da ce jednog dana nestati sa lica zemlje.
dok je jos bio relativan mir u palestini citav svijet su obisle neke slike, ne smijem ni zamisliti stanje sada kada bi se sastali u martu za zidovima

slika

Što bi rekli moji prijatelji Napolitanci: Vafammocc! 😎

Samo sto se ovdje zivilo za utakmice, praznik bude u Zenici. Sad nemamo mi tu euforiju niti kriticnu masu.

Ono sinoc je bilo extra posjeta, zastave na svim stranama, navijanje 90 minuta.
Ko od harama zivi, godisnje 2 puta ne podrigne.

075 ❤

feniksptica
Kontakt:

Post Postao/la feniksptica » 14 okt 2023, 09:27

Kako su kontali bakljama protiv saveza. Samo nam ljudi zabrane gostujuće a poslije i domace utakmice s publikom i tjt.
Plavo oko plakalo je.

BOT (ponude u inbox)

Varg
Kontakt:

Post Postao/la Varg » 14 okt 2023, 09:38

and baklje i razumijem nakupilo se u ljudima, ali zašto zastava palestine?

Beduin
Kontakt:

Post Postao/la Beduin » 14 okt 2023, 09:39

feniksptica je napisao/la:
14 okt 2023, 09:27
Kako su kontali bakljama protiv saveza. Samo nam ljudi zabrane gostujuće a poslije i domace utakmice s publikom i tjt.
Ahaa, kao i protiv Danske bakljada, a sto su kasnije zabranili. Al na kiti.
Samo rokat Savez, dosta je bilo finjaka. Kod nas nista ne ide na fin nacim i to trebamo vise nauciti i zapamtiti. Mi ne znamo na lijep nacin nista, mi smo kolektovno iskompleksirani i bezobrazni, prokleti i ogrizli u muljanje.
A jos kad ti je na celu Saveza cetnik, mrzitelj drzave, iz cetnickog kluba dosao i nikad nije ni pokusao provuci pricu o utakmici u Mostaru ili Banja Luci, nema se tu onda sta pricati.
Nisu ni njegovi prethodnici i bivsi su. Na ta pitanja treba poceti raditi i traziti odgovore. Dosta je vise ovakvog stanja u 2023. godini.

075 ❤

Beduin
Kontakt:

Post Postao/la Beduin » 14 okt 2023, 09:42

Varg je napisao/la:
14 okt 2023, 09:38
and baklje i razumijem nakupilo se u ljudima, ali zašto zastava palestine?
Zasto kod navijaca Celtica, npr.? Mozda stvar empatije, razumijevanja tudje patnje pa odatle podrska, mozda cin ljudskosti.
Otkud Tarantino u Izraelu, otkud ovo, otkud ono. Licni izbor i osjecanje.

075 ❤

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 14 okt 2023, 09:46

Pa samo je u njihovim glavama prekid utakmice dobra stvar, ono, kao da će neko dozvoliti da to rade konstantno. Ne, nego će na kraju svi ispaštati zbog njih, pa se čak i u Zenici može igrati bez publike. To je krajnja mjera i UEFA neće oklijevati niti jedan sekund da je donese.

Jednostavno, najbesmisleniji način borbe ikada.

Ne postoji mehanizam da članovi Izvršnog Odbora kao i Predsjednik budu smijenjeni, za to je potrebna većina od 3/4. Tako da je jedini način da se to desi da Vico Zeljković podnese ostavku, što će se desiti nikad.

Zeljković je predsjednik saveza još godinu i po, do marta 2025. godine i svoj mandat će odraditi do kraja. Lobiranje počinje već za nekih pola godine i umjesto da se izvši pritisak na politiku, na kantonalne saveze i njihove delegate, oni biraju najgoru moguću opciju, ubacivanje baklji u teren.

Sa druge strane, Odluke koje donosi Izvršni Odbor ne mogu proći bez Bošnjaka i to je još jedan nivo na koji bi se trebao izvršiti pritisak, ali ne, hajmo ubacivati baklje u teren.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

Otelo
Kontakt:

Post Postao/la Otelo » 14 okt 2023, 09:49

Odbrana protiv Slovaka

https://streamin.one/v/d306764d

Promašaj Luksemburga.

Savomanija utječe i na protivnike, nada se vraća za direktan plasman!

slika
"One of the things I keep reminding players is that when you're lost in a fog, you must stick together. Then you don't get lost. If there's a secret about Liverpool, that's it."

NerminFatic
Kontakt:

Post Postao/la NerminFatic » 14 okt 2023, 09:50

Lijepo me bi stid sinoc kad se onaj bradati neandertalac, mozda iz Miknena, ko zna, s tribina izdera na Dzeku, naseg najveceg fudbalera svih vremena. Pa sta je ono!? Sreca pa je Dzeko uvijek pribran i saburli pa istrpi i samo okrenu glavu i poce pricati s nekim normalnijim navijacem.

RaZuti
Kontakt:

Post Postao/la RaZuti » 14 okt 2023, 09:51

Neka se prijave navijači (BHF) da budu dio saveza pa da vidimo njih

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: 19vendetta87, bhfanatic14, CAGarfia, KrajinaKing, Mostarska i 31 gost.