Ruska invazija na Ukrajinu

Teme koje nemaju veze sa sportom

Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88

sljivo
Kontakt:

Re: Ruska invazija na Ukrajinu

Post Postao/la sljivo » 11 okt 2023, 16:40

Samo sta je Hamas htio postici onim napadom jos mi nije jasno. Kakva se logika krije iza to jos ne mogu skontati.

BIHpatriota
Kontakt:

Post Postao/la BIHpatriota » 11 okt 2023, 16:41

Čovječe, genocidni Židovi bez srama izjavlju svoje genocidne namjere, a da niko ne reaguje.
Izraelski dužnosnik: Gaza će postati grad šatora
Gaza će biti sravnjena sa zemljom, obećao je izraelski obrambeni dužnosnik i upozorio da će Gaza postati "grad šatora", prenosi Independent. Sigurnosni dužnosnik rekao je za Channel 13 News da nijedna zgrada neće ostati u regiji.
:o

Pobise vise civila za par dana, skoro koliko je civila stradalo u rusko-ukrajniskom sukobu za dvije godina na obje strane.

Ovi su gori od Švaba iz 41 po mostruoznosti.

Nacisti.
Zadnja izmjena: BIHpatriota, dana/u 11 okt 2023, 16:43, ukupno mijenjano 1 put.

Makanaky
Kontakt:

Post Postao/la Makanaky » 11 okt 2023, 16:42

Razjedinjenost Palestinaca samih je volej na desnicu izraelskim vlastima. Prvobitno je i Fatah imao za cilj oslobođenje okupiranih teritorija, ali kad su vidjeli da nemaju promil šanse, priznali su Izraelu pravo na postojanje prije 30-ak godina. Nakon smrti Jasera Arafata raskol između Fataha i Hamasa je postao očit, mada su potonji (još krajem osamdesetih ja mislim) napisali povelju koja je i danas na snazi, a koja se između ostalog tiče uništenja Izraela. Oni su de fakto na vlasti u Gazi od 2006., a Fatah na zapadnoj obali. Znači različiti pogledi na svijet i na to šta činiti. Uz to, kao što je neko napisao na ovim stranicama, na stotine hiljada Arapa živi u granicama samog Izraela. Njihov svjetonazor se sasvim sigurno razlikuje od onog ovih likova što pominju "velikog boga" dok ubijaju i kidnapuju.

Kako god, teško je za povjerovat da se 5000 projektila tek tako može unijet u Gazu. Neko je okrenuo glavu na drugu stranu. Biće zanimljivo pratiti javno mnijenje u Izraelu kad se malo slegne prašina sad, jer se većina njih pita kako se moglo desiti to što se desilo.
Lole, taman se ludilo raščisti / taman smo nadomak smisla / evo ih sledeći falšisti dok si rek'o piksla

xaviesta
Kontakt:

Post Postao/la xaviesta » 11 okt 2023, 16:47

sljivo je napisao/la:
11 okt 2023, 16:40
Samo sta je Hamas htio postici onim napadom jos mi nije jasno. Kakva se logika krije iza to jos ne mogu skontati.
Nisam ljubitelj teorija zavjere, false flag i to. Al’ ne može se poreci da je ovim napadom najviše hajrovao Izrael i Netanyahu
Don't hate what you don't understand.

BIHpatriota
Kontakt:

Post Postao/la BIHpatriota » 11 okt 2023, 16:49

xaviesta je napisao/la:
11 okt 2023, 16:47
sljivo je napisao/la:
11 okt 2023, 16:40
Nisam ljubitelj teorija zavjere, false flag i to. Al’ ne može se poreci da je ovim napadom najviše hajrovao Izrael i Netanyahu
Šta god su željeli postici, to ne može opravdati genocid . Brisanje kompletne nacija sa jedne zemlje.

Asteriks
Kontakt:

Post Postao/la Asteriks » 11 okt 2023, 16:51

chily-rz je napisao/la:
11 okt 2023, 15:57

Kakve bolan imaju veze ti jevreji koji su bili Arapi s ovim Izraelcima koji su 90% Evropljani ? Još manje ova njihova vlada ima veze s tim drevnim Jevrejima, cionisti nemaju veze ni sa tom religijom.
Jevreji su u davna vremena raseljeni diljem Rimskog Carstva. Ev ti par isjecaka. Pa kasnije ak stignem dodam jos nesto iz druge knjige. Msm ak te striktno ovo bunilo. Samo da napomenem, autor ove knjige je Simon Dubnov.
slika
slika
slika
slika
Zadnja izmjena: Asteriks, dana/u 11 okt 2023, 16:54, ukupno mijenjano 1 put.
Without a moral compass, the human mind will justify anything.

avenija
Kontakt:

Post Postao/la avenija » 11 okt 2023, 16:54

djeciji inkubatori u bolnicama ostali bez struje, umiru bebe a da jos nisu progledale.
DVA NAJTRAGIČNIJA DATUMA U HISTORIJI ZENICE:
02.10.2016 KASUMOVIĆ POSTAO GRADONAČELNIK ZENICE
21.10.1697 EUGEN SAVOJSKI SPALIO ZENICU DO TEMELJA

Rigoletto
Kontakt:

Post Postao/la Rigoletto » 11 okt 2023, 16:57

Antipolitika3 je napisao/la:
11 okt 2023, 15:59
Rigoletto je napisao/la:
11 okt 2023, 10:44
Lajkam Komšićev diskurs. Definitivno ću glasati za njega, sviđa mi se kuda plovi ovaj brod!
:rol: :rol: :rol:
Obozavam ga,posebno kad je pijan. :urnebes:
Ček palestinska zastava na stari može, a osmerostrukog šampiona jedne si jedine ne može? Dvostruki aršini :puke:
imamo žicu za jela na žlicu, goveđigulašmajka

chily-rz
Kontakt:

Post Postao/la chily-rz » 11 okt 2023, 16:59

Rosicky je napisao/la:
11 okt 2023, 16:37

Ne mislim da sam dobro shvatio ima tu još dosta literature koju moram pročitat da bi imao cijelu sliku.

Zasad po onome što vidim to je neka osnova.

Razlika je što sve te države nisu proživjele holokaust :D
Ma bilo je kroz historiju svega i svačega ali nije bilo suda ni osude ali i pravne kvalifikacije za to. Ne sporim da su Jevreji ogromne žrtve jednog ludog vremena ali sam uvjeren da ovi što sad vladaju Izraelom itekako imaju veze s tim.

U Palestini da je bilo volje svjetskih sila davno bi bio uspostavljen mir, ako ništa znale bi se granice razgraničenja dvije države. Evo kod nas su uspostavili mir, kad ima volje ima i riješenja, svaki mir je bolji od rata.

Epidaurus
Kontakt:

Post Postao/la Epidaurus » 11 okt 2023, 17:00

Bilo je svjetske volje i nudjene su dvije drzave no Arapi to nisu prihvatili. Hamasu nije cilj palestinska drzava nego nestanak Izraela i s njim i Jevreja kao naroda. To je nepobitna cinjenica.

Brokula
Kontakt:

Post Postao/la Brokula » 11 okt 2023, 17:02

Nasi forumasi se raduju genocidu
7 - Tottenham Hotspur are the first English side to concede seven goals in any European competition since Tottenham Hotspur themselves lost 0-8 to FC Koln in the UEFA Intertoto Cup in July 1995. Spursy.

chily-rz
Kontakt:

Post Postao/la chily-rz » 11 okt 2023, 17:03

Asteriks je napisao/la:
11 okt 2023, 16:51

Jevreji su u davna vremena raseljeni diljem Rimskog Carstva. Ev ti par isjecaka. Pa kasnije ak stignem dodam jos nesto iz druge knjige. Msm ak te striktno ovo bunilo. Samo da napomenem, autor ove knjige je Simon Dubnov.
slika
slika
slika
slika
Hvala ljudino na objašnjenju kao i uvijek sa tvoje strane historijski argumentirano.

Dakle, koliko sam povezao iz ovoga Jevreje iz Jeruzalema nisu otjerali ludi talibani nego krstaši i careva vojska ?

alemsa
Kontakt:

Post Postao/la alemsa » 11 okt 2023, 17:03

Epidaurus je napisao/la:
11 okt 2023, 17:00
Bilo je svjetske volje i nudjene su dvije drzave no Arapi to nisu prihvatili. Hamasu nije cilj palestinska drzava nego nestanak Izraela i s njim i Jevreja kao naroda. To je nepobitna cinjenica.
Nije ti ni Izrael cvjecka u postivanju dogovora, bilo je i sporazuma da nece uzimati zemlju, pa su nastavili otimati zemlju i praviti naselja. Ali dobro. Hiljadu zasto hiljadu zato, ako se igdje moze reci ta fraza to je u njihovom konflitku.

Rosicky
Kontakt:

Post Postao/la Rosicky » 11 okt 2023, 17:06

chily-rz je napisao/la:
11 okt 2023, 16:59
Rosicky je napisao/la:
11 okt 2023, 16:37

Ne mislim da sam dobro shvatio ima tu još dosta literature koju moram pročitat da bi imao cijelu sliku.

Zasad po onome što vidim to je neka osnova.

Razlika je što sve te države nisu proživjele holokaust :D
Ma bilo je kroz historiju svega i svačega ali nije bilo suda ni osude ali i pravne kvalifikacije za to. Ne sporim da su Jevreji ogromne žrtve jednog ludog vremena ali sam uvjeren da ovi što sad vladaju Izraelom itekako imaju veze s tim.

U Palestini da je bilo volje svjetskih sila davno bi bio uspostavljen mir, ako ništa znale bi se granice razgraničenja dvije države. Evo kod nas su uspostavili mir, kad ima volje ima i riješenja, svaki mir je bolji od rata.

Fatah je prije 30godina priznao Izrael iako su u statutu ostavili poziv na unistenje Izraela.
Samim tim činom postojali su uvjeti za neki model sličan našem ali Hamas nikada nije prihvatio taj dio pa je nekad 2007 godine dolazilo i do medusobnih sukoba Fataha I Hamasa.

Nažalost sada u ovom trenutku nakon napada na Izrael mislim da jedino rijesenje za Hamas jest da se vlasti predaju i da se formira jedan od modela države koji je nuđen s Fatahom na čelu i zapadnog dijela i pojasa gaze

Baboon
Kontakt:

Post Postao/la Baboon » 11 okt 2023, 17:07

Otjerao ih car Hadrijan nakon one pobune njihove...
it's football day

Epidaurus
Kontakt:

Post Postao/la Epidaurus » 11 okt 2023, 17:07

chily-rz je napisao/la:
11 okt 2023, 17:03
Asteriks je napisao/la:
11 okt 2023, 16:51

slika
slika
slika
slika
Hvala ljudino na objašnjenju kao i uvijek sa tvoje strane historijski argumentirano.

Dakle, koliko sam povezao iz ovoga Jevreje iz Jeruzalema nisu otjerali ludi talibani nego krstaši i careva vojska ?
Talibani i islamski ekstrmisti nisu ni postojali do nekog 17. il 18. vijeka. Jevreji su uostalom i u Spaniju dosli da Arapima tokom osvajanja, a neki su cak bili i vojskovodje. Samo protjerivanje Jevreja je trajalo jako dugo i protjerivali su ih i ubijali razni osvajaci jos od antickog doba.

chily-rz
Kontakt:

Post Postao/la chily-rz » 11 okt 2023, 17:12

Ludi talibani je bilo u kontekstu u kojem danas svijet doživljava vecinu Arapa. Želim reći da je se ovdje stvorio narativ da su Arapi otjerali Jevreje iz Jeruzalema u Evropu što očigledno nije tačno.

avenija
Kontakt:

Post Postao/la avenija » 11 okt 2023, 17:13

Rigoletto je napisao/la:
11 okt 2023, 16:57
Antipolitika3 je napisao/la:
11 okt 2023, 15:59
Rigoletto je napisao/la:
11 okt 2023, 10:44
Lajkam Komšićev diskurs. Definitivno ću glasati za njega, sviđa mi se kuda plovi ovaj brod!
:rol: :rol: :rol:
Obozavam ga,posebno kad je pijan. :urnebes:
Ček palestinska zastava na stari može, a osmerostrukog šampiona jedne si jedine ne može? Dvostruki aršini :puke:
kriz na Humu moze a velika mjesec i zvijezda ne moze ? Dvostruki aršini :puke:
DVA NAJTRAGIČNIJA DATUMA U HISTORIJI ZENICE:
02.10.2016 KASUMOVIĆ POSTAO GRADONAČELNIK ZENICE
21.10.1697 EUGEN SAVOJSKI SPALIO ZENICU DO TEMELJA

Epidaurus
Kontakt:

Post Postao/la Epidaurus » 11 okt 2023, 17:13

alemsa je napisao/la:
11 okt 2023, 17:03
Epidaurus je napisao/la:
11 okt 2023, 17:00
Nije ti ni Izrael cvjecka u postivanju dogovora, bilo je i sporazuma da nece uzimati zemlju, pa su nastavili otimati zemlju i praviti naselja. Ali dobro. Hiljadu zasto hiljadu zato, ako se igdje moze reci ta fraza to je u njihovom konflitku.
Niko ne govori da su cvijece niti da u njihovim redovima nema itekakvh ekstremista. Samo u ovoj trenutnoj vladi Izraela imas stranke i ljude pored kojih jedan Netanyahu i Likud djeluju kao najveci moguci liberali. Magazin Haaretz je objavio kolumnu u kojoj itekako pozivaju na odgovornost Netanyahua za ovaj napad i njegovo podilazenje tim ekstremistima. Cak su i sami Ameri vise puta kritikovali te ekstremiste i odnosi izmedju USA i Izraela su do ovog napada bili solidno naruseni. Nakon subote to je sve resetovano.

alemsa
Kontakt:

Post Postao/la alemsa » 11 okt 2023, 17:20

chily-rz je napisao/la:
11 okt 2023, 17:12
Ludi talibani je bilo u kontekstu u kojem danas svijet doživljava vecinu Arapa. Želim reći da je se ovdje stvorio narativ da su Arapi otjerali Jevreje iz Jeruzalema u Evropu što očigledno nije tačno.
Imali su 3 rata sa Rimljanima, kad su projterani, tad Rimljani nisu bili krscani, mislim da su postali krscani oko 4og vijeka, a ti su se ratovi desavali prije. U 7om vijeku su Musliman uzeli Jerusalem, tad se po mnogim vodi da je ih je bilo oko 15% populacije. Kasnije se desavaju krstaski ratovi, i Jerusalem pripada opet Muslimanima za vrijeme Turaka. Njih nije bilo u tolikoj velicini da bi pravili razliku do 20og vijeka. Koliko znam iz glave, sad moguce da grijesim.

Zaključano

Natrag na “Diskusije”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.