Chat - bez politike i ratnih prica
Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88
-
- Kontakt:
Re: Chat - bez ratnih i političkih tema
A jesi našao Afganistan, 500 godina u zaostatku za civilizacijom..
Psihopata koji biju zene imas i po njemackoj, americi i po ostalim razvijenim zemljama. Ali drzava u kojima vlast zene smatra nizom vrstom nemas bas mnogo ali Afganistan je sigurno jedna od njih tako da pusti ti tu pricu i ne seri, yebalo te auto
Yebes to auto. Svakako ce ga kupiti mozda 0.5% populacije. Niko i nema para za njega. Jasta su nego zatucani. Ne daju zenama osnovna ljudska prava, o cemu dalje da se raspravlja?
Nije ni cudo sto ih pola ide prema Evropi, pa kad u BiH zaglave, kao da su dosli u London. Kakvi god da smo, za njih smo civilizacija.
Nije ni cudo sto ih pola ide prema Evropi, pa kad u BiH zaglave, kao da su dosli u London. Kakvi god da smo, za njih smo civilizacija.
Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.
"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
G.B.
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
- RacioEmocionalan
- Kontakt:
Da bi covjek napredovao, potrebno je da prepozna svoje manjkavosti i da radi na njima. Mi nemamo niti jedno niti drugo a rado vidimo mane drugih. Zato i jesmo razjedinjeni i rasuti po svijetu.
The willingness to be a fool is a precursor to a transformation.
Niko ne kaze da smo mi bog zna sta, **** smo mi realno ali eto prozivedeno sportsko auto odjednom izbrisalo godine i godine tlacenja stanovnistva i sl pa nisu zaostali sad, kako da ne.
kad nekad vidim zene u kruznom toku i kako tu voze,pozelim da sam u afganistanu ili iranu
Premier League of Bosnia and Herzegovina:
Winners (5): 1998–99, 2006–07, 2014–15, 2018–19, 2019–20
Yugoslav First League:
Winners (2): 1966–67, 1984–85
Bosnia and Herzegovina Cup:
Winners (7): 1996–97, 1997–98, 2001–02, 2004–05, 2013–14, 2018–19, 2020–21
Winners (5): 1998–99, 2006–07, 2014–15, 2018–19, 2019–20
Yugoslav First League:
Winners (2): 1966–67, 1984–85
Bosnia and Herzegovina Cup:
Winners (7): 1996–97, 1997–98, 2001–02, 2004–05, 2013–14, 2018–19, 2020–21
- Centre forward
- Kontakt:
Znaš li drug koliko je to insana ?DamirT je napisao/la: ↑10 okt 2023, 09:21Yebes to auto. Svakako ce ga kupiti mozda 0.5% populacije. Niko i nema para za njega. Jasta su nego zatucani. Ne daju zenama osnovna ljudska prava, o cemu dalje da se raspravlja?

Ovi individualni projekti gdje par genijalaca napravi neku egzotiku ne znači nista. Ne znam detalje al' motor i mjenjač su vjerovatno posudjeni od nekog etabliranog brenda. K'o što Rusi furaju onaj Aurus a motor i mjenjač su napravili (ili pomogli u razvoju) Porsche i čini mi se ZF.
Suština je da napraviš auto koje će se vozit od Kamčatke do Patagonije. To je snaga jedne nacije.
05.09.1995 ♥
11-0-0 Rekordmeister
Ratzel Hettner Ritter Meyer Waldseemüller CF Gauss
11-0-0 Rekordmeister
Ma haj jedna nula gore doleCentre forward je napisao/la: ↑10 okt 2023, 11:43Znaš li drug koliko je to insana ?DamirT je napisao/la: ↑10 okt 2023, 09:21Yebes to auto. Svakako ce ga kupiti mozda 0.5% populacije. Niko i nema para za njega. Jasta su nego zatucani. Ne daju zenama osnovna ljudska prava, o cemu dalje da se raspravlja?
Nije ni cudo sto ih pola ide prema Evropi, pa kad u BiH zaglave, kao da su dosli u London. Kakvi god da smo, za njih smo civilizacija.![]()
Ovi individualni projekti gdje par genijalaca napravi neku egzotiku ne znači nista. Ne znam detalje al' motor i mjenjač su vjerovatno posudjeni od nekog etabliranog brenda. K'o što Rusi furaju onaj Aurus a motor i mjenjač su napravili (ili pomogli u razvoju) Porsche i čini mi se ZF.
Suština je da napraviš auto koje će se vozit od Kamčatke do Patagonije. To je snaga jedne nacije.

Ja negdje procita da je ta firma iz UAE, ali su valjda u Afganistanu to auto napravili. Mozda im dodje nesto kao podruznica, ne znam. Mada ja sumnjam da ce neko i kupovati to auto jer niko nije cuo za tu marku. Makar ja nisam cuo

Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
G.B.
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
U Afganistanu žena ne smije kod doktora muškarca, a ženama je zabranjeno školovanje.
Da bas su ispred nas jer su sastavili auto od tuđih dijelova.
Da bas su ispred nas jer su sastavili auto od tuđih dijelova.
Don't hate what you don't understand.
Nece ljudi da im se zene prce okolo
I ove nase lagano u rospije idu po uzoru na zapad
Vise se razvode ljudi nego sto se zene
Zene na bobama partijaju
Prce se okolo dok je muz na terenu
nek nasi sastave nesto s tudjim dijelovima kad je tako lahko
I u mercedesima novim a,c,e klasi je motor od Renault
Mnogi dijelovi nisu uopste mercedesovi
Zene na bobama partijaju
Yugoslav First League: ⭐️
BiH Republic League: ⭐️
League of BiH: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Cup: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Supercup: ⭐️⭐️⭐️
European competitions
UEFA Cup/UEFA Europa League
Semi-finalists (1)
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)
European competitions
Semi-finalists (1)
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)
- Centre forward
- Kontakt:
Kad je FAMOS pravio motore i mjenjače, niko istočno od Berlina nije znao mlin za kafu napravit', al' mi smo majstori za razyebat' sve živo.
Renault motori nisu nikad išli u Mercedes E klase, iz prostog razloga što od te klase i "počinje" Mercedes.
Konstrukcijski jesu isti, al' su ti Renault motori kao "poluproizvod" išli u Mercedesove fabrike i bili doradjivani, tako da nisu baš identični. Stvarno misliš da je isti motor instaliran u Daciu i Mercedes ?
Rijetko koji proizvidjač ne saradjuje sa drugim po pitanju razvoja motora. Prosto, tako se smanjuju troškovi.
Koliko bi koštala npr Škoda da ne koristi paletu VW grupe motora ? Propali bi za heftu.
Renault motori nisu nikad išli u Mercedes E klase, iz prostog razloga što od te klase i "počinje" Mercedes.
Konstrukcijski jesu isti, al' su ti Renault motori kao "poluproizvod" išli u Mercedesove fabrike i bili doradjivani, tako da nisu baš identični. Stvarno misliš da je isti motor instaliran u Daciu i Mercedes ?
Rijetko koji proizvidjač ne saradjuje sa drugim po pitanju razvoja motora. Prosto, tako se smanjuju troškovi.
Koliko bi koštala npr Škoda da ne koristi paletu VW grupe motora ? Propali bi za heftu.
05.09.1995 ♥
11-0-0 Rekordmeister
11-0-0 Rekordmeister
- Bazinga12345
- Kontakt:
Niko ti ne brani da se odseliš tamo.NoDi80 je napisao/la: ↑10 okt 2023, 12:30Nece ljudi da im se zene prce okolo
Zene na bobama partijaju
⭐ Velež Mostar ⭐
Zadnja klupa
Zadnja klupa
Biciklo je jedno od rijetkih stvari koje znamo diazjniati

" moj Isak i bla bla pitanje kako može bit njegovo dijete ona crnoj gori on engleskoj dva mijeseca nije bila snjim da rodi 2 mijeseca ranije možda grešim reko sam mu de ti proveri DNK "
To je proslost pravili su i u Mostaru dijelove za avioneCentre forward je napisao/la: ↑10 okt 2023, 12:38Kad je FAMOS pravio motore i mjenjače, niko istočno od Berlina nije znao mlin za kafu napravit', al' mi smo majstori za razyebat' sve živo.
Bukvalno citav avion su sastavljali
Tas, famos, energoinvest necu ni spominjati
Nema sta
Sve smo imali
Sad smo ****
A sto se tice skode
Skoda ti je pravila auta kad vw mrcedes audi i porsche nisu bili u planu jedno 30 godina prije njih su pravili auta
European competitions
Semi-finalists (1)
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)
European competitions
Semi-finalists (1)
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)
Meščini da neki ovdje malo previše gledaju i slušaju Miroljuba Petrovića..
The saddest thing in life is wasted talent.
- Centre forward
- Kontakt:
Kako Mercedes nije postoj'o, a ljudi patentirali prvi auto ? Nije se tako zvao tad, jer je dobio ime kasnije po jednoj ženi, al' suštinski je to to.
Energoinvest pravio dalekovode po Čileu i Mexicu, sad je vrhunac "Zlatna džezva" na polici nekog sirotinjskog marketa u Njemačkoj.
Za Škodu se nismo skontali, al' nejse.
Energoinvest pravio dalekovode po Čileu i Mexicu, sad je vrhunac "Zlatna džezva" na polici nekog sirotinjskog marketa u Njemačkoj.
Za Škodu se nismo skontali, al' nejse.

05.09.1995 ♥
11-0-0 Rekordmeister
11-0-0 Rekordmeister
- RacioEmocionalan
- Kontakt:
Covjek je za par stvari u pravu. Globalizacijom i cinjenicom da smo dio Evrope (kakav-takav) smo uvezli sve sto ne valja u nase drustvo kako zene - tako i muskarci. Ne osporavam da je omladina i prije se.ksualno opstila i bilo prevara na sve strane, medjutim, izmakli smo se od zrtvovanja i okrenuli sebi kao individui. Zaboravili smo da ako nesto zelis da dobijes, nesto moras i da das. Da sve ima svoju cijenu i da jednom kada se izmaknemo od porodice kao osnovne instance drustva, sve ce krenuti ka sunovratu. Kod nas se to ne primjeti toliko kao u nekim drustvima, ali smo debelo zagazili u tom pravcu.
The willingness to be a fool is a precursor to a transformation.
Svaka cast SARAJLIJE, kakav degenek mladim cetnicima 

Ko fasova nisam u toku
European competitions
Semi-finalists (1)
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)
European competitions
Semi-finalists (1)
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)
- numanumaye22
- Kontakt:
Jah eto sad sve ne valja sa zapada mi pokupili a afganistanci uredu.RacioEmocionalan je napisao/la: ↑10 okt 2023, 13:10Covjek je za par stvari u pravu. Globalizacijom i cinjenicom da smo dio Evrope (kakav-takav) smo uvezli sve sto ne valja u nase drustvo kako zene - tako i muskarci. Ne osporavam da je omladina i prije se.ksualno opstila i bilo prevara na sve strane, medjutim, izmakli smo se od zrtvovanja i okrenuli sebi kao individui. Zaboravili smo da ako nesto zelis da dobijes, nesto moras i da das. Da sve ima svoju cijenu i da jednom kada se izmaknemo od porodice kao osnovne instance drustva, sve ce krenuti ka sunovratu. Kod nas se to ne primjeti toliko kao u nekim drustvima, ali smo debelo zagazili u tom pravcu.

Arapi isto, kao mi pokupili sve sto ne valja sa zapada a nema vecih divljaka, velika vecina njih i po 3-4 zene ima. Koje licemjerno podrzavanje Hamasa samo eto sto palestinski narod pati, vjerovatno zato sto smo iste vjere, pa empatija. Pa kad je tako lose, sto svi ne sele u Afganistan i slicne zemlje, sto svi pohrlismo u mrske nam katolicke zemlje. Zasto u zemlje grijeha da se ide, uvijek mozete preseliti u Arabiju, Siriju, Afganistan, ocito su to prosperitetne zemlje sa mnogo slobode.

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 4 gosta.