Hvala Bogu sad je bolje, kad je gosku dosudio faul iz kojeg je postignut gol za 1:1,kartoniranje protiv Veleza u prvom poluvremenu, sinoc penal. Ne kazem da zbog sudija smo losi, ali nije nesto strano da nas sudijak kolje.MrAmarOsim je napisao/la: ↑09 okt 2023, 19:41Otišao poslije DK, ali eto kao ostali su njegovi pomoćnici. Nas su tu jesen sudije klale kako su stigle.jointunija je napisao/la: ↑09 okt 2023, 19:29Ako se ne varam Amar je otišao poslije tekme sa Mladosti DK,i mislim da je klub bio jako oštećen od utakmice sa Krupom ako me sjećanje služi.
FK Željezničar
Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo
Re: FK Željezničar
Fk Željezničar.
-
- Kontakt:
Imam ja prijedlog.
Evo mene postavite da upravljam klubom,ja cu odmah od kamatara uzeti 10miliona i staviti stadion kao zalog.
Necemo placati reprogram i ostale dugove,i garantujem borbu za titulu sljedece sezone,a one tamo titulu 100%.
Sta ima veze sto za 5 godina necemo imati ni stadion,ni poslovne prostore ni pomocni,imacemo titulu,dvije, a mozemo igrati i u Hrasnici,Hadzicima,Ilijasu ili Vogosci,a nozda zavrsimo i na Kosevu.
Sta mislite?
Evo mene postavite da upravljam klubom,ja cu odmah od kamatara uzeti 10miliona i staviti stadion kao zalog.
Necemo placati reprogram i ostale dugove,i garantujem borbu za titulu sljedece sezone,a one tamo titulu 100%.
Sta ima veze sto za 5 godina necemo imati ni stadion,ni poslovne prostore ni pomocni,imacemo titulu,dvije, a mozemo igrati i u Hrasnici,Hadzicima,Ilijasu ili Vogosci,a nozda zavrsimo i na Kosevu.
Sta mislite?
-
- Kontakt:
Zeljo ne smije doci u situaciju da se bori za opstanak. Ako u nekom finisu ne osiguramo 4.5 kola prije kraja , kakvi smo i kakve golove primamo i vani na grbavici ispascemo
- avalPacidoroP
- Kontakt:
Samo se vi furajte i dalje radnički klub itd itd..
Moglo je 100.godina, 110-u nećemo dočekat ako ne legnu ozbiljne pare.
Shvatite više, da su Zrinjski,Sarajevo,Borac daleko iznad nas. Nikad dalje u historiji Premijer Lige. A ako ovako nastavimo, ubrzo će Velež, Široki, Tuzla City i ostala buranija napraviti istu stvar.
Nama treba hitan kapital, do 1.januara bukvalno, da bi se stigli spremiti za sljedeću sezonu.
U suprotnom nam predviđam još dvije sezone maximalno životarenja, a onda pravo u bunar. Sa Stupčanicom ćemo derbi igrati na Grbavici.
Da se čovjek barem može pouzdati u OP, a ono nikad gori u historiji nije bio. To je posebna tema rasula kluba.
Najgore od svega, što me muči već par sezona, je što smo postali imuni na ovakve nizove i poraze. Ništa se ne dešava, a klub doživljava najveće blamaže.
Ovim ne prozivam navijače, ovim prozivam mazlume iz skupštine. Kad kontate reagovati??????
Shvatite više, da su Zrinjski,Sarajevo,Borac daleko iznad nas. Nikad dalje u historiji Premijer Lige. A ako ovako nastavimo, ubrzo će Velež, Široki, Tuzla City i ostala buranija napraviti istu stvar.
Nama treba hitan kapital, do 1.januara bukvalno, da bi se stigli spremiti za sljedeću sezonu.
U suprotnom nam predviđam još dvije sezone maximalno životarenja, a onda pravo u bunar. Sa Stupčanicom ćemo derbi igrati na Grbavici.
Da se čovjek barem može pouzdati u OP, a ono nikad gori u historiji nije bio. To je posebna tema rasula kluba.
Najgore od svega, što me muči već par sezona, je što smo postali imuni na ovakve nizove i poraze. Ništa se ne dešava, a klub doživljava najveće blamaže.
Ovim ne prozivam navijače, ovim prozivam mazlume iz skupštine. Kad kontate reagovati??????
Kako mislis investitor kad onda nece biti talova na relaciji generalni sponzor - klub.. neko na ovom svemu profitira i nije slucajno da najnesposobnija uprava ima ovako dug neefikasan mandat. Dobri su jer su nesposobni i sto se preko njih mogu svakakve stvari izmanipulisati. Kao i obicno ko igra za raju i zanemaruje taktiku zavrsice karijeru u nizerazrednom vratniku. E tako i mi imamo klub kojeg nezvanicno vodi ulica ili dio nje i mi kao ocekujemo nesto spektakularno.avalPacidoroP je napisao/la: ↑09 okt 2023, 20:31Samo se vi furajte i dalje radnički klub itd itd..
To po meni i jest kvaka. Klub kao nece pomoc ili ne treba pomoc a svi vidimo da ovaj tempo nije izdrzljiv. Evo cjelo vrijeme se pitam kako planiraju nadomjestiti pare ako ne odemo u Evropu ili ako opadne posjeta. Ne pljujem ja njih ali mislim ili zelim da mislim da ovo moze jos jace, brze.perodeformero je napisao/la: ↑09 okt 2023, 17:42Nista ja ne znam osim onoga sto je zvanicni stav, a svi znamo koji je evo sam ti napisao. Ali eto i ti znas sta neces, ok ali sta hoces, imas li neki prijedlog konkretan, osim da bi se trebalo pronaci neke ljude koji ce da pomognu, u cemu da pomognu i kako da pomognu kada klub koliko ja znam ne trazi nikakvu pomoc, osim materijalnu naravno to svakako nikada ni ne prestaje.godrina je napisao/la: ↑09 okt 2023, 17:30Ma nisam ja nigdje napisao da sam za prodaju. Super ako nema problema osim manjka love. Meni se malo po trenutnoj situaciji drugacije cini. Vjerujem da bolje znas, super ako je tako.perodeformero je napisao/la: ↑09 okt 2023, 17:17
Shvati da postoji klub i neki ljudi u tom klubu koji upravljaju i donose strateske odluke, a ta odluka je vec donesena i glasi da klub nije na prodaju niti ce se ici na model privatizacije, ok nije trenutno moguce zakonski, ali i da jeste to ne bi bila opcija. Dakle ono sto ti vidis kao problem, on realno ne postoji, osim manjka love, a i tu ide solidno vracaju se dugovi sigurno, nema drugih problema. Ljudi moraju sjesti i dogovoriti se gdje da se ide, to je temelj, pocetak pocetka. E onda kako doci tamo gdje se krenulo, pa tek onda traziti konkretnu pomoc i tu bi ti se red otego do Malte. Ali u situaciji gdje ne znas sta hoces niti sta neces sto je jos gore, traziti od nekoga neku pomoc je smijesno.
A i ovo je jedna od opcija za nekoga, sto sta fali, fino sredina zlatna nema puno sekiracije, sta god bude super, ne treba ti nesto puno, zapravo evo vec to imas fudbal ko fudbal hsj boga ti lopta se nabija svakako, ubiti jedan dan u sedmici i to je to
Izdobrit ce.
Evo ja kazem da sam za privatizaciju sad i odmah, bez šatriranja i izmišljanja nekih termina da se stvar ususka i ucini navijacima drazom. Znaci prodaja kluba, nista neka partnerstva i slicne gluposti odmah u glavu, 80% stranaca odmah dovesti u sdninistraciju za pocetak
Mene najvise boli OP, to je ono sto je Zelju vazda cinilo jakim a sad je cini mi se bas lose. Trebali su akcenat na to. Mozda je jednostavno meni previse mucno ovo sve gledat, dozivljavat pa lupam gluposti.
Boze spasi nas hrvatske kulture, srpskog junastva i pitarskog humora.
Glupahopka - neizivljeni debil
Samo je jedan klub na dunjaluku optuzen javno na zvanicnoj stranici svoje navijačke grupe da namješta utakmice.
Glupahopka - neizivljeni debil
Samo je jedan klub na dunjaluku optuzen javno na zvanicnoj stranici svoje navijačke grupe da namješta utakmice.
Prvo što im Bašić mora pokazati na analizi je ovo,

Igrač koji je visok 1,77, na ovoj slici djeluje kao Kobi Brajant, prije svega zato što niko od ove trojice nije ni skočio u duel. Da stvar bude još gora, niti ga je ko od njih omeo kad mu se lopta vratila.
E ovo su ti amaterski golovi koje redovno primamo. Za ovo nije kriv Bašić, jer ne treba ti trener da ti kaže da skačeš u duel i da se ne smije desiti da te igrač malo viši od metar i po ovako napravi smiješnim.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.
Voli te tvoje Sarajevo.
- dubioza144
- Kontakt:
Sve je ovo jedan proces kako na terenu tako i van njega
Ali duboko u srcu, u središtu naše Grbavice osim ratnog plamena, tinjala je jedna iskra, iskra koja je tiho šaputala pjesmu ljubavi i znala da će doći neko drugo vrijeme!
Koliki je Željo, Željo je GOLEM, nije velik nego GOLEM, razlika je veliko i GOLEMO.
Koliki je Željo, Željo je GOLEM, nije velik nego GOLEM, razlika je veliko i GOLEMO.
-
- Kontakt:
Sta imaju nadomjestiti, ekipa ce ti biti jos jeftinija, a nece biti gora kvalitetom sigurno, to ti je sto ti je kao i danas, nadamo se trofejima, a molimo boga da ostanemo u ligi. To moze 2-3 hiljade redovnih budala finansirati i tako ce ti biti godinama dok konacno ne dodje toliko zeljeni deda mrazEvo cjelo vrijeme se pitam kako planiraju nadomjestiti pare ako ne odemo u Evropu ili ako opadne posjeta.
KAKO DA TI KAZEM KOLIKO MI ZNACIS
- MocMahale444
Steta golema nema pressa.
Uprava napolje
Bekric
Basic
Uprava napolje
Bekric
Basic
1921 1921 1921 1921 💙⚜️💙⚜️☪️
Hoće li biti bar šta od južne tribine? Fudbalski klub ovu sezonu očito nismo, pa da bar pređemo na građevinu.
Cisto sumnjam. Moje misljenje

Željezničar über alles!
Slava Ukraïni!
Leeds United Football Club!
Slava Ukraïni!
Leeds United Football Club!
- MrAmarOsim
- Kontakt:
Neće san na oči drugu noć zaredom, ali ko da smo mi smrtnici uopšte bitni. Uprava da je donekle dosljedna i da imaju stav, Bašić je odmah poslije utakmice trebao biti bivši, ali jok.
Kad pomislim evo već drugi put u zadnjih 15 dana da ukoliko zijanimo iduću mi propadamo još više, ne znam jel me više ubije ta hipoteza u pojam ili me uzme nenormalna huja. Pa hljebe dragi ja ne znam kako ti ljudi koji su ikakav faktor u klubu mogu zaspati i ako mogu, kako, kako mogu zaspat.
Kad pomislim evo već drugi put u zadnjih 15 dana da ukoliko zijanimo iduću mi propadamo još više, ne znam jel me više ubije ta hipoteza u pojam ili me uzme nenormalna huja. Pa hljebe dragi ja ne znam kako ti ljudi koji su ikakav faktor u klubu mogu zaspati i ako mogu, kako, kako mogu zaspat.
"Ovi igrači za koje se plaćaju enormne sume novca su prije svega životinje fizički."
Najtrofejniji trener PLBiH - Amar Osim
Najtrofejniji trener PLBiH - Amar Osim
-
- Kontakt:
A sta njih boli briga za rezultatima? Basic je juce rekao kako Evropa nije cilj, tj.nemamo uopste rezultatski cilj za ovu sezonu, nego iskljucivo im je želja srezati sto vise duga.MrAmarOsim je napisao/la: ↑10 okt 2023, 01:27Neće san na oči drugu noć zaredom, ali ko da smo mi smrtnici uopšte bitni. Uprava da je donekle dosljedna i da imaju stav, Bašić je odmah poslije utakmice trebao biti bivši, ali jok.
Takvim luzerskim stavom ubijaš i volju igracima za igranjem, jer sto bi se dzaba trudili i trcali kad je cilj samo izbjeci ispadanje i prezivjeti nekako sezonu s minimalnim troskovima
👉 Almedin Ziljkić - Ubica BORD mitomana i botova 😎
A spiker prije utakmice protiv Borca rece da je cilj Evropa #samokazem 

Željezničar 1921! Arsenal FC 1886!
Kapiten Blue Traina
Kapiten Blue Traina
Licno mislim da su male sanse ako klub mora nesto od tog uraditi jer onaj press kad su najavili gradnju juga je samo bio slamka spasa i skretanje teme sa bitnijih stvari tj njihove nesposobnosti. Ako je ipak grad ili savez ubacio pare, mozda i bude nesto od tog ali kako god jesmo zaredali katastrofa i vrijeme je da se svi dohavizamo. Mislim da nismo toliko slabi kakve rezultate imamo i nadam se da ce i realizacija na utakmicama napokon proraditi i da cemo zabijati bitne golove a isto tako malo manje primati neke glupe golove iz svake kontre i slicno.
- dubioza144
- Kontakt:
Ja bi da Stila odrzi jednu press konferenciju da vidimo zasto je bio ljut nakon izlaska
Ali duboko u srcu, u središtu naše Grbavice osim ratnog plamena, tinjala je jedna iskra, iskra koja je tiho šaputala pjesmu ljubavi i znala da će doći neko drugo vrijeme!
- drzgemboadislic
- Kontakt:
Privatizacija + maknuti jug iz kluba = jedini spas
Ne kaže se bez razloga da je vrijeme majstorsko rešeto.
Silno sam bio protiv otpuštanja Edisa Mulalića ali Uprava kluba je morala podilaziti navijačima, a to je najgore što jedan fudbalski klub može uraditi. Tu odmah bude jasno da nemaju hrabrosti i da im je uvijek potreban alibi.
Nisam ja branio Edisa jer je dobar trener, već sam uvijek ponavljao da je za ovakvog Želju daleko najbolje rješenje. Nedostatak kvaliteta se uvijek nadomjesti borbom i zalaganjem, a to je jedino što taj čovjek zna raditi tako da je bio savršen za nas.
Odigrali smo deset utakmica, imamo četiri pobjede i šest poraza, uz ispadanje u kupu od niželigaša. To je skor Nermina Bašića ove sezone. Nisam pobornik priče šta bi bilo kad bi bilo, ali sam siguran da bi sa Edisom danas imali više i ne bi doživjeli ono poniženje koje smo imali u nedjelju.
Ovo bi trebala biti jedna od najvažnijih lekcija i za navijače, da nauče da ne treba mijenjati samo da bi se mijenjalo, da se mora sagledati racionalno, šta imamo i čime raspolažemo, odnosno da li se izvlači maksimum iz rostera ili ne. Edis je izvlačio maksimum. Mada bih ja sad rekao da je izvlačio i preko maksimuma.
Naslušali smo se svakakvih gluposti nedavno, da su Mekić, Jašarević i još neki igrači prodisali kod Bašića, da ih je Edis sputavao, pa evo danas vidimo da je to jedna velika glupost, svaki igrač je lošiji nego je bio pod Mulalićem, a to što su imali jednan bljesak od dvije utakmice u Evropi nam ne govori apsolutno ništa.
Danas imate sve ono što ste zamjerali Mulaliću, koristimo više igrača, imamo neke smiješne pokušaje od taktike i nikad nismo izgledali lošije. Nije Edis bez razloga koristio malo igrača, koristio ih je jer zna koliko ovi ostali nemaju pojma, zna on da ti sa ovim poluamaterima ne možeš taktizirati, samo ih možeš naložiti da se bacaju na kopačku, i to je odlično radio.
Nermin Bašić je najslabiji trener koji se zadržao u Želji, u rangu Miloša Kostića. Ne tjeram ga, neka ostane jer njegova smjena ne bi donijela apsolutno ništa, ali on je daleko najslabija karika u ovom ionako slabom lancu.
Silno sam bio protiv otpuštanja Edisa Mulalića ali Uprava kluba je morala podilaziti navijačima, a to je najgore što jedan fudbalski klub može uraditi. Tu odmah bude jasno da nemaju hrabrosti i da im je uvijek potreban alibi.
Nisam ja branio Edisa jer je dobar trener, već sam uvijek ponavljao da je za ovakvog Želju daleko najbolje rješenje. Nedostatak kvaliteta se uvijek nadomjesti borbom i zalaganjem, a to je jedino što taj čovjek zna raditi tako da je bio savršen za nas.
Odigrali smo deset utakmica, imamo četiri pobjede i šest poraza, uz ispadanje u kupu od niželigaša. To je skor Nermina Bašića ove sezone. Nisam pobornik priče šta bi bilo kad bi bilo, ali sam siguran da bi sa Edisom danas imali više i ne bi doživjeli ono poniženje koje smo imali u nedjelju.
Ovo bi trebala biti jedna od najvažnijih lekcija i za navijače, da nauče da ne treba mijenjati samo da bi se mijenjalo, da se mora sagledati racionalno, šta imamo i čime raspolažemo, odnosno da li se izvlači maksimum iz rostera ili ne. Edis je izvlačio maksimum. Mada bih ja sad rekao da je izvlačio i preko maksimuma.
Naslušali smo se svakakvih gluposti nedavno, da su Mekić, Jašarević i još neki igrači prodisali kod Bašića, da ih je Edis sputavao, pa evo danas vidimo da je to jedna velika glupost, svaki igrač je lošiji nego je bio pod Mulalićem, a to što su imali jednan bljesak od dvije utakmice u Evropi nam ne govori apsolutno ništa.
Danas imate sve ono što ste zamjerali Mulaliću, koristimo više igrača, imamo neke smiješne pokušaje od taktike i nikad nismo izgledali lošije. Nije Edis bez razloga koristio malo igrača, koristio ih je jer zna koliko ovi ostali nemaju pojma, zna on da ti sa ovim poluamaterima ne možeš taktizirati, samo ih možeš naložiti da se bacaju na kopačku, i to je odlično radio.
Nermin Bašić je najslabiji trener koji se zadržao u Želji, u rangu Miloša Kostića. Ne tjeram ga, neka ostane jer njegova smjena ne bi donijela apsolutno ništa, ali on je daleko najslabija karika u ovom ionako slabom lancu.
Virtu4l je napisao/la: ↑09 apr 2023, 06:36Sad ću ti objasniti šta se dešava.
Koji je ovo trener po redu kojeg tjerate? Šta ste dobili? Mudo Marjanovo kao i uvijek.
Čovjek je bio u polufinalu kupa i četvrti na tabeli sa tri ozbiljna igrača i hrpom amatera i penzionera na zalasku karijere. Nekad smo igrali dobro, nekad loše, ali bili smo tu u vrhu i na mjestu koje vodi u Evropu što je bio jedini cilj. Od večeras je to završena priča jer je neka fudbalska neznalica odlučila da uradi najgori mogući potez u ovoj fazi oba takmičenja.
Klub se već godinama raspada, dužni milione, ugrožena je imovina kluba, igračima kasne plate, licence se čekaju do posljednjeg dana, ali Edis je kriv?
Šta je sad rješenje? Dovesti nekog rekonvalescenta tipa Adžem, ili Bekrića, pa sve ispočetka? Pa ćete onda njega ponovo tjerati jer je, gle čuda, izgubio utakmicu u gostima.
Koji je cilj otpuštanja Edisa Mulalića? Evropa? Pozitivan šok? Jesu li imali spremnu zamjenu? Devet kola prije kraja sezone? Ne postoji cilj, samo glupost da se eto kao nešto uradi.
Virtu4l je napisao/la: ↑20 apr 2023, 07:58Godinu dana kao papagaj ponavljam da je Edis Mulalić najbolje rješenje za Želju u trenutoj situaciji. Ne zato što nešto pretjerano volim Edisa, nego zato što je svakome ko ima dvije čiste u glavi jasno da imamo izuzetno limitiranu ekipu i da nemamo novca za nešto više. Mulalić je nekako uspijevao da izvuče maksimum iz ove skupine amatera, a taj maksimum je negdje oko trećeg i četvrtog mjesta na tabeli.
Malo ko je slušao glas razuma, a slušali su navijače i dobili smo ovo što sad imamo. To je ono što zamjeram Upravi koja nije prepoznala domet ove ekipe već su poletili da udovolje navijačima i sad mogu da se vade i traže alibi, tražili ste da Edis ode, evo otišao je.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.
Voli te tvoje Sarajevo.
Trenutno korisnika/ca: Armija1987, Blackwargreymon, bvsic, Google Adsense [Bot], newton_heath_lyr, TOMCRAFT, zemuntrg i 150 gostiju.