FK Željezničar

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

U sezoni 2025/26. očekujem:

1. Borbu za titulu
44
18%
2. Borbu za Evropu
109
46%
3. Sredinu tabele
48
20%
4. Borbu za opstanak
37
16%

Ukupno glasova: 238

Amidzatvojnajdrazi
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la Amidzatvojnajdrazi » 09 okt 2023, 15:09

Sarun je napisao/la:
09 okt 2023, 15:05
Mi smo u psihicki bas lošem stanju. Onaj ko je igrao fudbal, zna da se hemija izmedju igrača i trenera ne može popraviti i da se trener mora mijenjati.

Iako je solidan trener, on vise ne moze ništa dobro donijeti.
Poceo je on opasno da ide na qrac sa demagogijom, da ne spominjem izmisljanje tople vode iz utakmice u utakmicu. Samo koga dovesti, pitanje je. Mozda dati Stili da bude trener-igrac :urnebes:
1921

NoDi80
Kontakt:

Post Postao/la NoDi80 » 09 okt 2023, 15:16

Junioru ucetvuju u kupu u Saudijskoj Arabiji u grupi sa Real Madridom, Benficom, Dinamom Zagrebom i Rute Falcons
Turnir se igra krajem 2023 i pocetkom 2024
Tremini utakmica bice uskoro
slika
Yugoslav First League: ⭐️
BiH Republic League: ⭐️
League of BiH: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Cup: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Supercup: ⭐️⭐️⭐️
European competitions
UEFA Cup/UEFA Europa League
Semi-finalists (1)
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)

TeaM87
Kontakt:

Post Postao/la TeaM87 » 09 okt 2023, 15:31

Nesto je trulo u ovoj upravi, i to dobro trulo, to sam pisao jos prije 2 mjeseca (nakon pobjede protiv Borca), a ovdje me napadose da stvaram losu atmosferu...sve se tacnim ispostavilo, dakle jos tad kad je sve izgledalo bajno, moglo se naslutiti da ce doci do ovoga, samo ne znam dokle ide ovaj slobodni pad.

odlazite stoko bezobrazna
FKŽ !

desnibocni
Kontakt:

Post Postao/la desnibocni » 09 okt 2023, 15:40

TigerWoods je napisao/la:
09 okt 2023, 14:15
Saurman je napisao/la:
09 okt 2023, 11:09
Privatizacija kluba je jedini put izlaska iz ove situacije jer dok god ti klub vodi ulica i navijači nema tu hajra.Zamisli rukovodstvo koje nije u stanju naći sponzora nego samo mole navijače da im spašavaju dupe.
Željezničar nikada neće biti na prodaju!
I tu nam je kraj.
...moja ljubav za sva vremena... FKŽ

AjkulaCekicarka
Kontakt:

Post Postao/la AjkulaCekicarka » 09 okt 2023, 15:41

Ublehaši, jestel se spakovali?

godrina
Kontakt:

Post Postao/la godrina » 09 okt 2023, 15:43

TeaM87 je napisao/la:
09 okt 2023, 15:31
Nesto je trulo u ovoj upravi, i to dobro trulo, to sam pisao jos prije 2 mjeseca (nakon pobjede protiv Borca), a ovdje me napadose da stvaram losu atmosferu...sve se tacnim ispostavilo, dakle jos tad kad je sve izgledalo bajno, moglo se naslutiti da ce doci do ovoga, samo ne znam dokle ide ovaj slobodni pad.

Ma realno citav klub je na konopcima. Da nije nas, da ne volimo ismijavali bi.
Ja ne mogu da vjerujem da se ne moze nac ekipa ljudi koji su kvalitetni, koji znaju i mogu pomoc Zelji.
Da se toliko godina ceka na prostore ispod istoka, da u ovoj situaciji nemamo 2 3 igraca od 20 godina koji igraju i napreduju, da su bitan faktor.
Dosadan sam sebi sa pitanjem ali bas me zanima kako su racunali nadomjestit pare od Evrope i od potencijalno manje prodatih ulaznica...ž Da li su uopste razmisljali o tome...
Boze spasi nas hrvatske kulture, srpskog junastva i pitarskog humora.
Glupahopka - neizivljeni debil
Samo je jedan klub na dunjaluku optuzen javno na zvanicnoj stranici svoje navijačke grupe da namješta utakmice.

master44
Kontakt:

Post Postao/la master44 » 09 okt 2023, 15:52

Drinu kad vidim u prvoj postavi od sad, odmah pišem poraz. Hasić ga nadvisi sa 1.77m, treći gol isto podleti pod loptu. Očajno postavljanje i osjećaj za prostor i protivničkog igrača.

Bojudaosinebu
Kontakt:

Post Postao/la Bojudaosinebu » 09 okt 2023, 15:55

I nakon jos jedne bruke i debkla niko ne odgovara ,tisina. Postali smo klub u kojem niko ne odgovara za bilo sta sto se desava, vrtimo se u krug godinama.
Kriv je Basic, al nije Bekric ga je uvalio nema igraca.
Kriv je Bekric al nije uprava ga je uvalila nema para.
Kriva je uprava al nije vracaju dugove na to se fokusirali maksimalno ne moze oboje.
Dakle niko nije kriv a mi u debelom qrcu.
Nismo htjeli da budemo Celik, sad smo Celik samo u premier ligi.

perodeformero
Kontakt:

Post Postao/la perodeformero » 09 okt 2023, 15:56

godrina je napisao/la:
09 okt 2023, 15:43
TeaM87 je napisao/la:

Ja ne mogu da vjerujem da se ne moze nac ekipa ljudi koji su kvalitetni, koji znaju i mogu pomoc Zelji.
Da se toliko godina ceka na prostore ispod istoka, da u ovoj situaciji nemamo 2 3 igraca od 20 godina koji igraju i napreduju, da su bitan faktor.
Dosadan sam sebi sa pitanjem ali bas me zanima kako su racunali nadomjestit pare od Evrope i od potencijalno manje prodatih ulaznica...ž Da li su uopste razmisljali o tome...
Sta znaci pomoci, kako ti zamisljas tu pomoc? Mnogo ljudi trenutno pomaze klubu i stalno se novi nude da budu na usluzi, pa evo i ovi sto su rukovodeci rade to volenterski

Robust
Kontakt:

Post Postao/la Robust » 09 okt 2023, 15:56

AjkulaCekicarka je napisao/la:
09 okt 2023, 15:41
Ublehaši, jestel se spakovali?
evo istog trubadura ponovno sa istom pricom vas klub ama nimalo ne zanima osim kako izvući korist od njega

Amidzatvojnajdrazi
Kontakt:

Post Postao/la Amidzatvojnajdrazi » 09 okt 2023, 16:02

master44 je napisao/la:
09 okt 2023, 15:52
Drinu kad vidim u prvoj postavi od sad, odmah pišem poraz. Hasić ga nadvisi sa 1.77m, treći gol isto podleti pod loptu. Očajno postavljanje i osjećaj za prostor i protivničkog igrača.
Slazem se da su reakcije odbrane, pogotovo Drinine, bile kriminalne, ali veci je problem sto smo imali Mekica koji je igrao preko qrca i Bibera koji se krio, kao sto se uvijek krije. Oni su nama ulazili u 16 kako su htjeli. Ko ima zeludac da pogleda sazetak, i tu se vide neke stvari. Gledaj samo sta Mekic i Biber rade kod njihovog drugog gola :urnebes:

1921

Pablo11
Kontakt:

Post Postao/la Pablo11 » 09 okt 2023, 16:07

Amidzatvojnajdrazi je napisao/la:
09 okt 2023, 16:02
master44 je napisao/la:
09 okt 2023, 15:52
Slazem se da su reakcije odbrane, pogotovo Drinine, bile kriminalne, ali veci je problem sto smo imali Mekica koji je igrao preko qrca i Bibera koji se krio, kao sto se uvijek krije. Oni su nama ulazili u 16 kako su htjeli. Ko ima zeludac da pogleda sazetak, i tu se vide neke stvari. Gledaj samo sta Mekic i Biber rade kod njihovog drugog gola :urnebes:

Ma sto niko kosorica nikad ne krivi, samo se Drina pljuje. Smijesno.
Fk Željezničar.

Amidzatvojnajdrazi
Kontakt:

Post Postao/la Amidzatvojnajdrazi » 09 okt 2023, 16:11

Smijesno ba, ovo im pokazi Basicu na analizi :urnebes:

slika
1921

godrina
Kontakt:

Post Postao/la godrina » 09 okt 2023, 16:11

perodeformero je napisao/la:
09 okt 2023, 15:56
godrina je napisao/la:
TeaM87 je napisao/la:

Sta znaci pomoci, kako ti zamisljas tu pomoc? Mnogo ljudi trenutno pomaze klubu i stalno se novi nude da budu na usluzi, pa evo i ovi sto su rukovodeci rade to volenterski
Ne mislim na pomoc tipa da smisljaju akcije gdje ce navijaci skupljat pare za Zelju ili gdje ce fokus bit na privlacenju raznih nivou vlasti zbog dodjele sredstava (sto ne mislim da je nebitno ali ne bi trebalo bit ni osnovno).
Mislim na pomoc da dodje tu, napravi plan. Dovede strucne i kompetetne ljude. Nadje sponzore, dovede ljude koji ce od omladinskog pogona napravit ono sto mu i jeste svrha. Uspjet za 4 5 6 godina osposobiti prpstpre ispod tribine, izdat lokale i uzimat cifru za to....
Samo je jedan klub na dunjaluku optuzen javno na zvanicnoj stranici svoje navijačke grupe da namješta utakmice.

braco
Kontakt:

Post Postao/la braco » 09 okt 2023, 16:13

Općenito mislim da su nam ti centaršutevi protivnika veliki problem i da smo tu ranjivi čitavu ovu 2023. godinu, evo da pokušam da nabrojim kroz ovu kalendarsku godinu gdje smo sve nakon centaršuteva primili golove:

Trenutna sezona: sinoć nakon centaršuteva primamo golove, protiv Zrinjskog nakon centaršuteva primamo golove, protiv Sloge nam onaj grmalj Vidić nakon centašuta daje gol, protiv Veleža nakon centaršuta primamo gol, drugi gol Neftčija nakon centaršuta primamo gol.

Onda u drugoj polusezoni prethodne sezone:

Prošli derbi 2:2 na Koševu nam Renan daje gol glavom nakon centaršuta Kyeremeha, s Igmanom 1:1 na Grbavici nam Ramić daje gol glavom, s Borcem u BL 2:0 smo oba gola primili nakon centaršuta, onda nam zabio Zvonić glavom nakon centaršuta iz kornera u revanšu polufinala kupa na Grbavici gdje smo izgubili 1:2 od Veleža, protiv Zrinjskog na Bašićevom debiju kad smo zijanili 2:0 oba gola smo primili nakon centaršuteva Zrinjskog, gol za poraz od Tuzle na Grbavici s igračem više 0:1 je također je došao nakon centaršuta, Leotar nas u Trebinju dobio 1:0 nakon dugog ubačaja iz auta, protiv Zvijezde u kupu na Grbavici dugu loptu protivnika Drina katastrofalno spušta glavom za njihovog igrača koji ubacuje nisku loptu na drugu stativu za igrača kojeg niko ne čuva i daju nam gol i protiv Igmana u porazu od 3:1 nam Ramić daje gol glavom.

Dakle ovo je samo u 2023. godini što sam nabrojao, da ne idemo dalje u prošlost.

Možda i ne bi bilo loše ono što su pojedini forumaši pisali ranije da se Drina oproba na poziciji defanzivnog veznog, pogotovo sad kad Selimović bude registrovan jer mi moramo s tim Selimovićem pokušati da malo stabilizujemo tu odbranu.

kontrasviju
Kontakt:

Post Postao/la kontrasviju » 09 okt 2023, 16:15

godrina je napisao/la:
09 okt 2023, 16:11
godrina je napisao/la:

Ne mislim na pomoc tipa da smisljaju akcije gdje ce navijaci skupljat pare za Zelju ili gdje ce fokus bit na privlacenju raznih nivou vlasti zbog dodjele sredstava (sto ne mislim da je nebitno ali ne bi trebalo bit ni osnovno).
Mislim na pomoc da dodje tu, napravi plan. Dovede strucne i kompetetne ljude. Nadje sponzore, dovede ljude koji ce od omladinskog pogona napravit ono sto mu i jeste svrha. Uspjet za 4 5 6 godina osposobiti prpstpre ispod tribine, izdat lokale i uzimat cifru za to....
Ma jok to, samo stabilizacija ba...
1921

zeljovolimte
Kontakt:

Post Postao/la zeljovolimte » 09 okt 2023, 16:16

Basicu odlazi nemoj Zelju brukati!!

Amidzatvojnajdrazi
Kontakt:

Post Postao/la Amidzatvojnajdrazi » 09 okt 2023, 16:25

Nidzo u kost :urnebes:
Legendarni Željin napadač Nikola Nikić u razgovoru za naš portal kaže da je rezultat mogao biti još i uvjerljiviji.

"Rezultat je apsolutno realan, još nas je mali Muftić spašavao u nekoliko situacija. E sada, onaj gol što smo dali, ne znam da li je bio ofsajd ili nije, učinilo mi se i da nije i da jeste. Mogu ti reći da se Željo sučeljava sa istim problemom kao što ja imam u Bratstvu iz Gračanice, nema odbrane, to je katastrofa. Mislim da je samo moja odbrana gora od Željine, ali ja imam nesreću što imam povrijeđena dva standardna igrača. Ali onakve golove da primaš, onako da igrači prolaze..ono je strašno. Ne mogu da objasnim da možemo onako primati golove. Onaj prvi gol to je Bože sačuvaj. Onaj centrira i da čovjek od 160 centimetara skoči..pa vjerovatno Cocalić i Kosorić imaju dijete veće od njega i da čovjek skoči između trojice naših igrača, to je haos jedan. Nikada Željo nije prosipao demagogiju, međutim, ova dva mjeseca ja u životu vidio nisam da možemo prosipati demagogiju. Izvlačimo se stalno da nemamo para. Kol'ko je dužan Real i Barcelona? Željo nikad nije imao para ni kada sam ja igrao. Kada se izađe na utakmicu i kada se ne razmišlja o tome ima li ili nema para, već mora da pogine za Željin dres. I kažu nemamo ekipu, pa zar ekipu imaju Sloga Doboj, Posušje, GOŠK, zar oni imaju bolju ekipu od nas? Pa kada se spomene Željo, mora se ustati. Ne treba se obazirati, derbi se gubio i prije, nego mi moramo pobjeđivati ove 'slabije' ekipe - Slogu, Posušje, Zvijezdu, Tuzlu itd, ali ni to ne pobjeđujemo nego govorimo nemamo para. Bio sam se smirio, ali sam se opet, evo, iznervirao", govori Nikić.

Ističe da se nešto mora promijeniti.

"Kada je trener podnio ostavku, morala je Uprava da prihvati ostavku, ne zato što Bašić loše radi, već je morala nešto da poduzme. Mora nešto da napravi, pa vidi se na terenu da niko od onih igrača ne poštuje trenera. Pa vidjeli su svi na klupi da Bekrić dolazi i ljubi Štilu, a trenera kao da nema. Nije to da je Bašić loš trener, ali ne ide, pustite šuplju priču. Kod nas je uvijek problem, kada ekipa pobijedi, svi su zaslužni samo trener nije zaslužan, a kada ekipa gubi, samo je trener kriv, ali ne možeš promijeniti 20 igrača. Bašić je nakon što je UO odbio ostavku morao reći: 'Gospodo, doviđenja' i gotovo. Nego je ovo sada strašno, pa ispast ćemo j**o te. Ispast ćemo..imam osjećaj da igrači bojkotuju", zaključio je u razgovoru za **** popularni Nidžo.
1921

MocMahale444

Post Postao/la MocMahale444 » 09 okt 2023, 16:30

Ima osjecaj da igraci bojkotoju :rol: ma jok.

Uprava napolje
Bekricu mars
Basicu analiziraj u travniku.
Igraci su teske neznalice.

Nije vise nikom te nedamo, vec bujrum uzmi sve .
1921 1921 1921 1921 💙⚜️💙⚜️☪️

godrina
Kontakt:

Post Postao/la godrina » 09 okt 2023, 16:31

kontrasviju je napisao/la:
09 okt 2023, 16:15
godrina je napisao/la:
09 okt 2023, 16:11

Ma jok to, samo stabilizacija ba...
Mozda ja grijesim, nemam nikoga ko mi prenosi ikakve informacije ali kontam da je ovo posao koji uprava jednog kluba treba da radi. Ok ovi vracaju dugove, svaka cast ali realno vracaju dugove vecinom na osnovu navijaca i drzave. Sta su jos uspjeli ? Vjerujem ja da nije ni guzva ljudi ispred kapija stadiona koji hoce to da rade zato mi je malo nevjerovatno da ne postoji grupa ljudi u gradu u drzavi ili koji simpatisu Zelju koja bi se uhvatila tih problema. Mozda je i postojala pa je otjerana, ali vise niko ?
Nije uprava sinoc igrala, nije sva krivica na njima. Ona predstava od sinoc boli pa mi svi smetaju.

Odgovori

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 63 gosta.