Hamburger Sport-Verein

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo

Thioune će:

1. ostati do oktobra
0
Nema glasova.
2. ostati do kraja sezone 20/21
3
13%
3. se proslaviti u HSV-u
3
13%
4. Thioune who?
18
75%

Ukupno glasova: 24

I LOVE BVB
Kontakt:

Re: Hamburger Sport-Verein

Post Postao/la I LOVE BVB » 12 mar 2011, 19:07

Predvođeni tandemom popularno nazvanim "Robbery", nogometaši Bayerna nadigrali su na Allianz Areni HSV sa 6-0, ostvarivši tako najuvjerljiviju vlastitu pobjedu sezone u prvoj utakmici nakon što je klub najavio rastanak s trenerom Louisom van Gaalom na kraju sezone.

Robben je zabio hat-trick (od 1-0 do 3-0) čime je došao do brojke od osam prvenstvenih golova iz osam nastupa, s obzirom da je u kadru tek od 2011. godine. Jednako je dobar bio Franck Ribery, koji je osim sjajnog pogotka, baš na Robbenovu asistenciju za 4-0, asistencijama pomogao još tri gola domaćih. Posebno je impresivna bila ona u 85. minuti, kojom je, poslije sjajnog prodora po lijevoj strani, prisilio Heika Westermanna da zabije autogol.

Mladen Petrić odigrao je cijelu utakmicu za HSV, a najbliže je golu bio na samom početku utakmice, pri 0-0 rezultatu. Njegov je lijep udarac lijevom nogom obranio Thomas Kraft.

Danijel Pranjić odigrao je pak cijelu utakmicu na pobjedničkoj strani na poziciji lijevog beka.

Razloga za slavlje više je imao drugi Bayernov bek: Philipp Lahm. Kapetan je protiv HSV-a odigrao svoju stotu službenu utakmicu za Bayern u neprekinutom nizu. Seriju je započeo srazom Lige prvaka protiv Barcelone 14. travnja 2009. godine.

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 13 mar 2011, 00:29

Posto sam danas imao previse obaveza nisam mogao pratiti utakmicu, i kretanje rezultata sam pratio preko mobitela i prvi put u zivotu sam se radovao porazu svoje ekipe i jedva cekao da dodjem kuci da procitam vijest da je onaj retard od trenera otpusten i da imamo novog trenera koji ce privesti sezonu kraju. Toliko sam bio sretan da nisam znao koju cu stranicu prije otvoriti i kada sam vidio da retard jos nije otpusten i da sutra imaju sastanak da razmisle sta i kako dalje nisam znao ili da se smijem ili da placem. Sta se ima tu razmisljati danas je dokazao da ga boli neka stvar i trebalo ga je odmah poslati u PM.
Naravno da glavni dio krivice snosi i retard kojem je DFB nekako dao tu trenersku licencu - izgledadanas to posjeduje svaki idiot - ali ruku na srce nakon danasnjeg ponovnog bojkota i lijecenje svojih frustracija na racun kluba od kojeg ZIVE, treba napraviti remont ekipe i sviju staviti na transfer listu, ili raskinuti ugovor izuzev Aogo-a, Kacar-a, Son-a i Besic-a. Nadam se da je Arnsen nakon danasnje utakmice uvidio da problem nije samo trener i da sve igrace treba kao onog retarda poslati u PM.

PS: Cestitke Bayernu na zasluzenoj pobjedi i kao sto sam sinoc na njihovoj temi napisao sve ispod pet komada u nasoj mrezi ce biti veliki uspjeh. Ubjedjen sam da bi mi s foruma one pic.kice uspjeli pobjediti.
"My Favorite Ring is Always the Next One"

harishp
Kontakt:

Post Postao/la harishp » 13 mar 2011, 01:29

:mrgreen: Djes @amere kuco stara :lol:
Ja da sam na Vehovom mjestu odmah bi optuzio Besica za ovaj poraz i sve druge poraze.
Onakav ''rodjeni ''stoper Kacar nije kriv ni za jedan gol.Ni sad ni prije. :D
Salu na stranu.Kacar je sasvim solidan igrac ali jadnik na totalno nenormalnoj za njega poziciji..
Besica je skinuo i sa klupe,onog Sona koji ima potencijal isto tako ubija u pojam.
Nistelroy je zasluzio hladnjenje ali ne u ovakvim situacijama kad se bori za Evropu.
Iskreno niste bolje ni zasluzili.Staviti Veha kao trenera koji ce vam shjebati i ono malo sto valja.
Sacuvaj me boze onih navijaca repke koji na domaci mec te repke moraju nositi putovnicu ili ti ga pasos, a uz to jos svoji na svom.
-----------
A Begovic sta je branio Spaniulusu?To je cudesna suma Jel?By @bhsport
-----------
Pravda za @Kurtmu

gruezi
Kontakt:

Post Postao/la gruezi » 13 mar 2011, 02:16

ljudi sta ovo ima za solomona kaloua...

warden
Kontakt:

Post Postao/la warden » 13 mar 2011, 10:12

Hey Sport -verein ,da vas je Borussia uzela 6:0,pa hajde ,al ovako slabasan :D Bayern ,to nikako ne mogu razumjeti :)
IO SONO INTERISTA
Non ha senso per me ..la mia vita senza te..!
il cuore della nord batte dentro di me ...ale ale
e era iniseme .. corniamo il sogno !!!

Omerbavarac
Kontakt:

Post Postao/la Omerbavarac » 13 mar 2011, 12:18

@Amerosm mustuluk. :D
Veh dobio otkaz.
ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!

majestic24
Kontakt:

Post Postao/la majestic24 » 13 mar 2011, 12:26

Omerbavarac je napisao/la:@Amerosm mustuluk. :D
Veh dobio otkaz.
e moj omere,j.ebes takav mustuluk. Da se to desilo u novembru pa hajd,a sad kad je sj.ebano sve nema nikakve fajde od toga. Al dobro je opet..bolje ikad nego nikad
GLORY,GLORY MAN.UNITED : 1907–08, 1910–11, 1951–52, 1955–56, 1956–57, 1964–65, 1966–67, 1992–93, 1993–94, 1995–96, 1996–97, 1998–99, 1999–2000, 2000–01, 2002–03, 2006–07, 2007–08, 2008–09, 2010–11 , 2012-13

..:::The Black Mamba Strikes Again::...

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 13 mar 2011, 12:59

Konacno je i retard dobio otkaz, jos jedna sezone je otisla u nepovrat i sada vec treba poceti planirati stvari za narednu sezonu. Nadam se da ce Arnsen dovesti kvalitetnog trenera koji ce pratiti njegovu filozofiju igre i koja ce na kraju pokazati rezultat. Spominjeu se mnoga imena no imam povjerenja u Arnesena da ce odabrati pravo rjesenje.

Omerbavarac
Kontakt:

Post Postao/la Omerbavarac » 13 mar 2011, 13:41

majestic24 je napisao/la:
e moj omere,j.ebes takav mustuluk. Da se to desilo u novembru pa hajd,a sad kad je sj.ebano sve nema nikakve fajde od toga. Al dobro je opet..bolje ikad nego nikad
Nije jos kasno. Dosta bodova je u opticaju i postoji mogucnost da HSV dodje do 5 mjesta i EL-e iako ce za to trebati i dosta srece.
Ko zna mozda novi trener unese dozu optimizma i HSV uspije dograbiti to mjesto, sto bi bilo idealno za Bundesku, jer ne vidim da bi Mainz i Hannover mogli nesto napraviti u Europi.
ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!

forza
Kontakt:

Post Postao/la forza » 13 mar 2011, 18:31

izvinite nisam citao ... je li igrao nas Besic i igral cesto il ga nesto nema odavno ??
Samo je jedan, grijeha je vrijedan ..... TM87

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 13 mar 2011, 23:31

forza je napisao/la:izvinite nisam citao ... je li igrao nas Besic i igral cesto il ga nesto nema odavno ??
Retard koji je danas dobio otkaz ga je poslao u drugu ekipu i vise mu nije pruzao priliku da se dokaze u prvih 11. Iskreno nadam se da ove sezone nece dobijati priliku da igra za prvi tim, jer se nalazimo u tolikim gov.nima da bi svaka njegova greska bila ravna samoubistvu. Treba sacekati vidjeti ko ce biti novi trener i onda ga polahko ubacivati u igru od naredne sezone.

@ omerbavarac

kakava crna EL mi se trebamo okrenuti prema donjem dijelu tabele, jer je razlika samo devet bodova od zone ispadanja i ako ovako nastavimo igrati za jedno tri-cetiri sedmice cemo biti u jos vecim gov.nima.

anton 1983
Kontakt:

Post Postao/la anton 1983 » 14 mar 2011, 14:09

Kaj im je fakat toliko trebalo da shvate da Vehu treba dati otkaz? Fakat im je preveč trebalo, no protiv ovakvog Bayerna teško da bi im iko pomogao. Sad je problem ko bi mogao preuzeti tim do kraja sezone jer sa nekim dobrim trenerom Europa se još uvijek može izboriti. Na potezu je mutava uprava HSV-a! Pa da vidimo...
Zasto je Bayernova stranica sad dostupna i na arapskom i ruskom jeziku Rummenigge je odgovorio:
"Da nas klubovi iz Londona, Manchestera, ili Pariza mogu razumjeti!!!"

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 14 mar 2011, 14:18

anton 1983 je napisao/la:Kaj im je fakat toliko trebalo da shvate da Vehu treba dati otkaz? Fakat im je preveč trebalo, no protiv ovakvog Bayerna teško da bi im iko pomogao. Sad je problem ko bi mogao preuzeti tim do kraja sezone jer sa nekim dobrim trenerom Europa se još uvijek može izboriti. Na potezu je mutava uprava HSV-a! Pa da vidimo...
Kada sam 25.05.2010.godine na forumu HSV-a napisao da veh ovu sezonu nece prezivjeti tamo su me navijaci poceli razapinjati kako nemam pojma, kako je od odlican trener itd itd., no na kraju se ispostavilo da sam bio upravu. Mutava uprava predvodjena Berndom Hoffmannom je dva puta nasjela na prevarante i pruzila im mogucnost da uz odlicna primanja pokazu svoje neznanje, no sada hvala Bogu u upravi ima covjek koji ima znanje koji ce odluciti sta je najbolje za klub, dosta je imena u igri no moj favorit je Stalle Sollbaken trenutno trener Kopenhagena koji je takodjer odlican prijatelj Arnesena i koji imaju istu filozofiju postavke igre na terenu. Ako je vjerovati medijima Frank Arnesen je sprijecio da mutava uprava za trenera postavi Ralfa Ragnicka. Moji favoriti su:

1. Stalle Sollbaken
2. Robin Dutt
3. Thomas Tuchel
4. Klaus Dieter Wollitz
5. Michael Laudrup
Zadnja izmjena: amerosm, dana/u 14 mar 2011, 14:23, ukupno mijenjano 1 put.

anton 1983
Kontakt:

Post Postao/la anton 1983 » 14 mar 2011, 14:22

Valjda će doći vrijeme kad ćete vi sa trenerom pogodilti. ja bi rekao da ste pogodili sa Jolom, ali mu ja završetak sezone bio loš iz više razloga. Da je on onda ostao ko zna, a ovako sa budalama poput veha nema napretka. Još sad kad uzmete nekog mutaFca ja ću popizdzit!
Zasto je Bayernova stranica sad dostupna i na arapskom i ruskom jeziku Rummenigge je odgovorio:
"Da nas klubovi iz Londona, Manchestera, ili Pariza mogu razumjeti!!!"

geronimo
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la geronimo » 14 mar 2011, 22:00

amerosm je napisao/la: Ako je vjerovati medijima Frank Arnesen je sprijecio da mutava uprava za trenera postavi Ralfa Ragnicka. Moji favoriti su:

1. Stalle Sollbaken
2. Robin Dutt
3. Thomas Tuchel
4. Klaus Dieter Wollitz
5. Michael Laudrup
Joj Amere, profa mi je na vrh prsta :lol: , begaj od njega, vrag ga odnjeo.
Ko je ovaj prvi na listi? Nekakav Danac oda was?
Od Dutta, Tuchela i Peleta nećemo lako dobiti novog Kloppa.
Zato lakapo sa željama.
Mišo Laudrup? Koga on trenira/trenirao? :shock:

Zašto se Hrubeš ne dovodi u pitanje?
Vom Jäger zum Gejagten

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 14 mar 2011, 22:16

geronimo je napisao/la:
amerosm je napisao/la: Ako je vjerovati medijima Frank Arnesen je sprijecio da mutava uprava za trenera postavi Ralfa Ragnicka. Moji favoriti su:

1. Stalle Sollbaken
2. Robin Dutt
3. Thomas Tuchel
4. Klaus Dieter Wollitz
5. Michael Laudrup
Joj Amere, profa mi je na vrh prsta :lol: , begaj od njega, vrag ga odnjeo.
Ko je ovaj prvi na listi? Nekakav Danac oda was?
Od Dutta, Tuchela i Peleta nećemo lako dobiti novog Kloppa.
Zato lakapo sa željama.
Mišo Laudrup? Koga on trenira/trenirao? :shock:

Zašto se Hrubeš ne dovodi u pitanje?
Krenimo redom. Stalle Solbakken je Norveski strucnjak koji trenutno trenira Kopenhagen u kojem je dosta toga napravio, covjek ima sistem koji se poklapa s zeljama Arnesena i njegov je glavni favorit za poziciju trenera, i s svojih 43 godine je Klopp Skandinavije, jer je neku "lijevu" ekipu iz trece Norveske lige uveo u prvu ligu i izborio nastup u Evropu tzv. "durchmarsch" i zatim prihvatio ponudu Kopenhagena.
Sto se tice pomenutog trojca ne treba teziti tome da se dobije kopija Kloppa, jer to je najgore sto se moze uraditi, svaki trener ima svoje prednosti i svoje mane i ostaje da se vidi sta se najbolje poklapa s filozofijom odredjenog kluba. Kod Arnesena bi pored Solbakken mislim jos jedino Tuchel dosao u obzir jer isti ne preferira odredjeni sistem i lahko bi se uklopio pod palicom Arnesena, no on otpada jer je sam izjavio da ne zeli napustiti Mainz, a Dutt je blizu prelaska u Leverkusen tako da mozemo njih dvojcu prekriziti.
Sto se tice Laudrupa on je trenirao onaj Getafe koji ste Vi u Kupu Uefa nekako izbacili, kada ste zivu glavu spasavali u prodzetcima. :D :D Nakon toga je imao neuspjesnu sezonu u Spartaku iz Moskve gdje je zakazao zbog jezika, a od ove sezone vodi Mallorcu.
Posto Arnesen zeli neko dugorocno rjesenje na klupi koji ce pratiti njegove vizije Hrubesch nije kandidat iz razloga sto je covjek vec u godinama, sto dosad nikad nije vodio ni jedan klub i mislim da se isti ne zna nositi s pritiskom od strane medija, no ponudjen mu je posao kao glavni korodinator za omladinski pogon no na njemu je da odluci hoce li prihvatiti ili ne.
Takodjer se nadam da mutava uprava nece doci na ideju da za trenera postavi Magatha ciji je otkaz sve izvjesniji u Schalke-u, jednostavno mi nemamo uslova za kratkorocan uspjeh a pitanje je moze li isti raditi na duge staze.
Kao nasljednik Bernda Hoffmanna se spominje bivsi sportski direktor HSV-a Dietmar Beiersdorfer koja ironija. :D :D

majestic24
Kontakt:

Post Postao/la majestic24 » 16 mar 2011, 16:51

Dobio Magath otkaz u schalke-u. Moglo bi sada biti svega. Sta ti kazes brate (amerosm )na to
GLORY,GLORY MAN.UNITED : 1907–08, 1910–11, 1951–52, 1955–56, 1956–57, 1964–65, 1966–67, 1992–93, 1993–94, 1995–96, 1996–97, 1998–99, 1999–2000, 2000–01, 2002–03, 2006–07, 2007–08, 2008–09, 2010–11 , 2012-13

..:::The Black Mamba Strikes Again::...

gruezi
Kontakt:

Post Postao/la gruezi » 17 mar 2011, 00:16

neko je pred pocetak sezone pisao da se sprema teren u hamburgu za magatha

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 17 mar 2011, 01:09

majestic24 je napisao/la:Dobio Magath otkaz u schalke-u. Moglo bi sada biti svega. Sta ti kazes brate (amerosm )na to
Magath je kroz svoj trenerski rad u Vukojebini i Schalke-u osjestio "krv" i zeli cijelu vlast imati u svojim rukama, sto kod nas nije moguce, i pored toga sto je jedan od najboljih trenera trenutno na trzistu. U februaru je doveden Arnesen koji ima za zadatak da "probudi uspavanog diva" s svojom filizofijom koju treba prenijeti od najmladjih do prve ekipe uz trenere koji ce pratiti taj njegovu filozofiju i koji ce biti isti za sve uzraste u omladinskom pogonu i za prvi tim. Time se zeli razviti omladinski pogon i da se odredjene pozicije u prvom timu mogu "krpiti" iz vlastite skole i da se ne trosi ogromna suma novca na pojacanja. Dakle kao novog trenera treba ocekivati osobu koja ima zajednicki jezik s Arnesenom i koja ce skupa s njim graditi odredjenu filozofiju, u sto Magath ne spada jer on ima toliki kvalitet i autoritet da mu niko ne moze narediti po kojem sistemu treba da se igra. Takodjer sto ne ide u prilog Magathu je cinjenica da se maksimalno dvije godine zadrzava u jednom klubu sto se u HSV-u zeli promjeniti i zele pruziti dugorocnu priliku treneru kojeg izabere Arnesen. Dakle Felix Magath jedino dolazi u obzir ukoliko ce se podrediti timskom radu i ukoliko bi nasao zajednicki jezik s Arnesenom u sta ja licno ne vjerujem da ce se dogoditi. Magath bi bio nesto najbolje za ove trenutne pic.kice u ekipi, jer bi nakon jednog njegovog treniga shvatili da je utakmica jedna velika nagrada i ginuli bi za svaki dio terena. Felix Magath donosi kratkorocan uspjeh no pitanje je koliko bi nas kosta taj uspjeh. Vidi na primjeru Vukojebine. Nemoj me pogresno shvatiti Magath je odlican trener ali u trenutnoj situaciji u kojoj se klub nalazi nema mjesta za istog, no mozda je dosao pameti i sjeti se svojih uspjesnih vremena iz Stuttgarta gdje je odlicno radio u timu. Ja i dalje stojim iza toga da je moj glavni favorit za novog trenera Stale Solbakken trenutno trener Kopenhagena.

PS: Inace jucer su Hoffmann i Kraus razrjeseni svojih duznosti u HSV-u i v.d.predsjednika ce biti Carl Jarchow, dok nadzorni odbor ne izabere novog covjeka, a kao zamjena za gospodju Kraus je dosao Joachim Hilke koji je dobio dvo-godisnji ugovor i njegovo podrucije poslovanja u upravi ce biti marketing. Dakle Nadzorni odbor zeli promjene u svim segmentima u klubu i mozda Magath bude imao zelju biti predsjednik kluba mada mislim da on kao i Seeler na toj funkciji nemaju blage veze, drugo je UH ono se ne radja svaki dan.

harishp
Kontakt:

Post Postao/la harishp » 17 mar 2011, 01:31

Nista onda @amere ''hebite'' se i dalje sa klocevima tipa Veh,Labadia. :roll:
Ebo direktora on fakticki i nevodi ekipu.Nego financije vecinom mjeri,igrace potencionalne niko bolje ne moze poznavati od trenera.Ako ce se HSV podredjivati tom Dancu,naebali ste onda.U stvari agonija se nastavlja.
Magatha klepite dok je vrijeme,manite se puno pametovanja.
Sacuvaj me boze onih navijaca repke koji na domaci mec te repke moraju nositi putovnicu ili ti ga pasos, a uz to jos svoji na svom.
-----------
A Begovic sta je branio Spaniulusu?To je cudesna suma Jel?By @bhsport
-----------
Pravda za @Kurtmu

Odgovori

Natrag na “Bundesliga”

Trenutno korisnika/ca: eaglebvb09 i 3 gosta.