Serie A - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Puma

JuveSissoko
Kontakt:

Re: Serie A

Post Postao/la JuveSissoko » 12 mar 2011, 08:40

ne znam o kakvom monopolu govoris, al recimo u jednoj Parmi je igrao Crespo,Buffon, dok s druge strane u Laziu si imao Nestu,Mancinia, i u takvom odnosu Juve je znao bit prvak Italije, eh sad ti meni reci kad je u Bundes Ligi Eintraht Frankfurt bilo koje godine,cisto primjera radi, imao ovakve igrace i prkosio Bayernu cuvajuci tu ekipu i cinio ligu jacom?? pa rijetko ili nikad, to odmah Bayern pokupuje i osvoji kao od sale, tek sad se stvari mjenjaju, dok jedna Parma je imala takve igrace a da ne govorim o stvarnim konkurentima za Seriu A, Milan Inter Roma kakve su oni dovodili igrace, jest da ce kasnije ovi igraci zavrsiti u velikoj trojci al samo hocu da ukazem koliko je ta liga bila teska za osvojit,sad je pala,nije relevantna za poredjenje, al eto Juve je najvise titula osvajao kad je bila veoma jaka,tek sad kad je ta liga pala na niske grane i Juve je pao ili obrnuto,a to sto pricas o subjektivnosti, pa naravno cim navijas za neki klub i koristis njega u poredjnju ne mozes bit objektivan al mozes pokusat :mrgreen:
gsol: According to these recent revelations, not only did Juventus win the title in 2005 without cheating but they did it without cheating against direct rivals who were cheating. HahaWOW we had a squad then.No wonder Juvitalia won the WC in 2006.

warden
Kontakt:

Post Postao/la warden » 12 mar 2011, 09:18

eurofighter typhoon je napisao/la:juvesissoko je kralj za vas sve.....Covjek je znao o cemu prica.....
Svi prelazite na temu uspjeh italijanske lige...?????????Jesam ja ikad to osporio----nisam--svaka cast italijanskoj ligi na tome!!!Ja kazem italija ima 4 a njemacka 3 titule ali po nekima je italija
warden je napisao/la: daleko uspjesnija
.....
Pa ja ,jel Italija zenskog roda il muskog (reprezentacija)matere ti, ja sam govorio za reprezentaciju , ,2 puta si ovako pogrijesio ,prvi put na Primeri ,ono kao ja nisam pratio a tako si izgubio ,i kako si se samo povukao spustenog nosa kada sam te uvjerio u suprotno ,ovo ti je drugi put italija ,a ne italijanska liga ,kad neko kaze Spania ,jel misli na primeru /spansku ligu il.... opet si otisao spustenog nosa ...mislim da bi bio red da se izvinis javno sad na ovoj temi ..bar meni ,za ostale me ne zanima ,bez zezanja :oops: :oops:
IO SONO INTERISTA
Non ha senso per me ..la mia vita senza te..!
il cuore della nord batte dentro di me ...ale ale
e era iniseme .. corniamo il sogno !!!

warden
Kontakt:

Post Postao/la warden » 12 mar 2011, 09:24

JuveSissoko je napisao/la:ne znam o kakvom monopolu govoris, al recimo u jednoj Parmi je igrao Crespo,Buffon, dok s druge strane u Laziu si imao Nestu,Mancinia, i u takvom odnosu Juve je znao bit prvak Italije, eh sad ti meni reci kad je u Bundes Ligi Eintraht Frankfurt bilo koje godine,cisto primjera radi, imao ovakve igrace i prkosio Bayernu cuvajuci tu ekipu i cinio ligu jacom?? pa rijetko ili nikad, to odmah Bayern pokupuje i osvoji kao od sale, tek sad se stvari mjenjaju, dok jedna Parma je imala takve igrace a da ne govorim o stvarnim konkurentima za Seriu A, Milan Inter Roma kakve su oni dovodili igrace, jest da ce kasnije ovi igraci zavrsiti u velikoj trojci al samo hocu da ukazem koliko je ta liga bila teska za osvojit,sad je pala,nije relevantna za poredjenje, al eto Juve je najvise titula osvajao kad je bila veoma jaka,tek sad kad je ta liga pala na niske grane i Juve je pao ili obrnuto,a to sto pricas o subjektivnosti, pa naravno cim navijas za neki klub i koristis njega u poredjnju ne mozes bit objektivan al mozes pokusat :mrgreen:
Nemoze ti reci jer nezna :) ,cijelo vrijeme govori njegov stav ,moj stav je ovo ,moj ono ..a kad mu lijepo argumentiras pogubi se kao abdest ... :lol: :lol:
IO SONO INTERISTA

eurofighter typhoon
Kontakt:

Post Postao/la eurofighter typhoon » 12 mar 2011, 12:22

JuveSissoko je napisao/la:ne znam o kakvom monopolu govoris
.......Kad kazem "monopol" fino sam rekao da se odnosi na neke godine kada je bilo relativno mlo klubova i kada ni milan,inter,roma niti bilo ko nisu uopste bili konnkurentni.........Nisam ja osporio sve juveove titule nego kazem da kroz 110 godina postojanja serie a bilo je godina gdje je juventus imao monopol kao sto je i bayern imao u bundesligi.....Trenutno(i unazad par godina) inter ima mnogo veci rezultatski monopol u seriji a nego bayern ,dok bayern imao onaj klasicni monopol tj.kupovao je sta hoce i kad hoce(ali to im vise ne znaci previse).......ali i dalje se cini da bayern ima apsolutni monopol jer realno samo bayern cini velike stvari u LP....I zato kazem da bayernov monopol u bundesligi opada i da se bude i ostali klubovi.....bar u bundesligi a evo hvala bogu i u LP..
JuveSissoko je napisao/la:al recimo u jednoj Parmi je igrao Crespo,Buffon, dok s druge strane u Laziu si imao Nestu,Mancinia, i u takvom odnosu Juve je znao bit prvak Italije, eh sad ti meni reci kad je u Bundes Ligi Eintraht Frankfurt bilo koje godine,cisto primjera radi, imao ovakve igrace i prkosio Bayernu cuvajuci tu ekipu i cinio ligu jacom??
Ja tebi garatujem da je bilo jakih igraca koji su pocinjali i u drugim klubovima jer je logicno da nisu svi pocinjali karijere u bayernu(ballack,ozil,i mnogi drugi)
Jest da je bayern jedini konstantno ima visok nivo igranja ali da kazes da nije nikad bilo ozbiljnih konkurenata---e pa bilo je..Cak su i osvajali LP(hamburg,borusija)i igrali finala(leverkusen,gladbah)
Bezz zabune ne govorim da je seria a veci monopol od bundeslige.....
JuveSissoko je napisao/la:a to sto pricas o subjektivnosti, pa naravno cim navijas za neki klub i koristis njega u poredjnju ne mozes bit objektivan al mozes pokusat :mrgreen:
Nije lahko odrediti ko je veci klub juventus ili bayern.....Ti imas neke argumente ja imam neke argumente....
Ja mislim da od svih klubova najteze je odrediti ko je veci izmedju juventusa i bayerna jer su nekako ta dva kluba poprilicno historijski izjednacena......Subjektivno ce mi uvijek bayern biti veci zato sto navijam za bayern...a i tebi juve i mislim da kad te neko upita koji je veci ti kazes da je juve mada znas da je veoma....al bas veoma tesko odrediti....
I ajd ba wardene opet spamas i govoris da sam ja negdje podvio nos,,,,ti to mislis i nameces drugima da je tako.....Pa neka ostali pogledaju tema Primera pa neka sami donesu sudove ko je podvio nos....
I ne mijesaj se u vezi Juve-bayer ako nemas sta pametno da kazes :lol: :lol:
I ovu temu trebas da gledas kao raspravu o dva kluba koji su superiorniji od intera i kad se javljas treba da dignes dva prsta(osim ako zelis nesto normalno da napises) :lol: :lol: :lol:
trener partizana Alexandar Stanojevic:sviđa mi se igra barcelone ali bih vise volio da igramo kao bayern!!!!!
The "bomber" is one of the best striker ever
Der "TITAN"
Der "KAISER"

warden
Kontakt:

Post Postao/la warden » 12 mar 2011, 12:51

eurofighter typhoon je napisao/la:
JuveSissoko je napisao/la:ne znam o kakvom monopolu govoris
.......Kad kazem "monopol" fino sam rekao da se odnosi na neke godine kada je bilo relativno mlo klubova i kada ni milan,inter,roma niti bilo ko nisu uopste bili konnkurentni.........Nisam ja osporio sve juveove titule nego kazem da kroz 110 godina postojanja serie a bilo je godina gdje je juventus imao monopol kao sto je i bayern imao u bundesligi.....Trenutno(i unazad par godina) inter ima mnogo veci rezultatski monopol u seriji a nego bayern ,dok bayern imao onaj klasicni monopol tj.kupovao je sta hoce i kad hoce(ali to im vise ne znaci previse).......ali i dalje se cini da bayern ima apsolutni monopol jer realno samo bayern cini velike stvari u LP....I zato kazem da bayernov monopol u bundesligi opada i da se bude i ostali klubovi.....bar u bundesligi a evo hvala bogu i u LP..
JuveSissoko je napisao/la:al recimo u jednoj Parmi je igrao Crespo,Buffon, dok s druge strane u Laziu si imao Nestu,Mancinia, i u takvom odnosu Juve je znao bit prvak Italije, eh sad ti meni reci kad je u Bundes Ligi Eintraht Frankfurt bilo koje godine,cisto primjera radi, imao ovakve igrace i prkosio Bayernu cuvajuci tu ekipu i cinio ligu jacom??
Ja tebi garatujem da je bilo jakih igraca koji su pocinjali i u drugim klubovima jer je logicno da nisu svi pocinjali karijere u bayernu(ballack,ozil,i mnogi drugi)
Jest da je bayern jedini konstantno ima visok nivo igranja ali da kazes da nije nikad bilo ozbiljnih konkurenata---e pa bilo je..Cak su i osvajali LP(hamburg,borusija)i igrali finala(leverkusen,gladbah)
Bezz zabune ne govorim da je seria a veci monopol od bundeslige.....
JuveSissoko je napisao/la:a to sto pricas o subjektivnosti, pa naravno cim navijas za neki klub i koristis njega u poredjnju ne mozes bit objektivan al mozes pokusat :mrgreen:
Nije lahko odrediti ko je veci klub juventus ili bayern.....Ti imas neke argumente ja imam neke argumente....
Ja mislim da od svih klubova najteze je odrediti ko je veci izmedju juventusa i bayerna jer su nekako ta dva kluba poprilicno historijski izjednacena......Subjektivno ce mi uvijek bayern biti veci zato sto navijam za bayern...a i tebi juve i mislim da kad te neko upita koji je veci ti kazes da je juve mada znas da je veoma....al bas veoma tesko odrediti....
I ajd ba wardene opet spamas i govoris da sam ja negdje podvio nos,,,,ti to mislis i nameces drugima da je tako.....Pa neka ostali pogledaju tema Primera pa neka sami donesu sudove ko je podvio nos....
I ne mijesaj se u vezi Juve-bayer ako nemas sta pametno da kazes :lol: :lol:
I ovu temu trebas da gledas kao raspravu o dva kluba koji su superiorniji od intera i kad se javljas treba da dignes dva prsta(osim ako zelis nesto normalno da napises) :lol: :lol: :lol:
To ko je podvio nos slazem se ,nek odu ljudi i nek pogledaju ,medutim napadas italijansku reprezentaciju i ocekujes da ne spamam ,zanimljivo, duznost svakog onog ko voli italijane u svakom smislu je da brani to sto voli ,prvo si rekao da nisam procito i da sam spominjo seriu a ,a ne italiju ,de mi reci sad jesam li ja spomenuo reprezentaciju ili ....odgovori molim te ....
drugo : jesam li se ja mijesao u bayern -juve .,ja se umijesam samo kad vidim da ima potrebe za tim ,,al vidim da te lik posteno mlati :lol: :lol: ,tako da mislim da nema potrebe ... vidim sad ,sta usvari radis poceo si temu sa reprezentacijom ,a sad spominjes timove ,zanimljivo ,cak si bio izjavio da ja spominjem timove ,zanimljivo takoder,kad su ti dokazali za reprezentaciju ,prelazis na timove a da sam ja to rekao ,kazao bi da ja ne pratim ...
IO SONO INTERISTA

Padovan
Kontakt:

Post Postao/la Padovan » 12 mar 2011, 13:30

eurofighter typhoon je napisao/la:pa kada je osnovana italijanska liga prvih trideset godina samo su jos englezi imali ligu.....vjerovatno nije bilo vise od 10 klubova u ligi i juve je tu uzeo nkoliko titula.....
Evo ti podatak, Juventus od 1898 do 1926 osvojio dvije titule, ne znam koliko je liga brojala timova, ali znam da su Genoa i Pro Vercelli dominirali tih godina. E idemo dalje 1931 do 1949 Juventus osvojio pet titula (u periodu od 1931-1935 osvojio pet titula zaredom), liga je brojala 18 ili 16 klubova u ovom periodu.

Nisam ni znao evo sad nešto gledam, pa Bayerna do 1969 nije bilo nigdje (jedna titula 1932), znam da je Budesliga osnovana tek kasnije, ali ipak nije ni ovo prije za odbaciti (ali ljudi igrali amaterski fudbal do 1950/60).

Ne znam kada se sve pogleda, pa Juventus je ipak klub koji je više vremena u svijetu fudbala, jer svi znamo da su bila vremena kada je Juventus bio prvi u Seria A, a da su mu prvaci Europe gledali u leđa u Seria A :D
1992-1995 nikad zaboraviti...

38 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

FC Ljuta Krajina

eurofighter typhoon
Kontakt:

Post Postao/la eurofighter typhoon » 12 mar 2011, 14:15

juventus 0244 je napisao/la:E idemo dalje 1931 do 1949 Juventus osvojio pet titula (u periodu od 1931-1935 osvojio pet titula zaredom), liga je brojala 18 ili 16 klubova u ovom periodu
Opet navodim da ne kaljam juve nego samo u nekim godinam ga osporavam.....Vidim da dobro poznajes fudbal i da ti ovo kazem.....Juventus osvaja 5 titula za redom za vrijeme musolinija i vjerujem da znas da je juventusov stadion dugo vremena nosio naziv Mussolini stadium--ili tako nesto...I nezz dal tebi ovih 5 titula zvuci u potpunosti opravdano jer vjerujem da znas(za razliku od nekih)da je mussolini imao svoje prste umijesane u nogomet za vrijeme vladavine jer isto tako mislim da znas da je pod mussolinijevom prijetnjom protivnickim ekipama italija uzela 2 SP-a...
Slazem se da je juventus klub sa duzom tradicijom ali kad bi to bilo glavno mjerilo onda bi najveci klub bio Notts county--
juventus 0244 je napisao/la:Nisam ni znao evo sad nešto gledam, pa Bayerna do 1969 nije bilo nigdje (jedna titula 1932), znam da je Budesliga osnovana tek kasnije, ali ipak nije ni ovo prije za odbaciti (ali ljudi igrali amaterski fudbal do 1950/60).
Pa njemacka je stalno bila u nekim ratovima i sumnjam da su nijemci bili poklonici nogometa jer i hitler nije drzao do toga da njemacka nesto osvoji(jer za vrijeme njegove vladavine nijemci nista nisu osvojili a mogao je namjestiti da nesto osvoje)
I opet da kazem da zbog svih "cudnih" historijskih dogadjaja i okolnosti tesko mi je da bilo koji od ova dva kluba objektivno prozovem vecim(kad kazem vecim mislim na uspjeh a ne na starost)...
Nadam se da me razumijes....jer oba kluba imaju dio argumenata na svojoj strani...
trener partizana Alexandar Stanojevic:sviđa mi se igra barcelone ali bih vise volio da igramo kao bayern!!!!!
Der "TITAN"
Der "KAISER"

Padovan
Kontakt:

Post Postao/la Padovan » 12 mar 2011, 14:36

eurofighter typhoon je napisao/la:Opet navodim da ne kaljam juve nego samo u nekim godinam ga osporavam.....Vidim da dobro poznajes fudbal i da ti ovo kazem.....Juventus osvaja 5 titula za redom za vrijeme musolinija i vjerujem da znas da je juventusov stadion dugo vremena nosio naziv Mussolini stadium--ili tako nesto...I nezz dal tebi ovih 5 titula zvuci u potpunosti opravdano jer vjerujem da znas(za razliku od nekih)da je mussolini imao svoje prste umijesane u nogomet za vrijeme vladavine jer isto tako mislim da znas da je pod mussolinijevom prijetnjom protivnickim ekipama italija uzela 2 SP-a...
Slazem se da je juventus klub sa duzom tradicijom ali kad bi to bilo glavno mjerilo onda bi najveci klub bio Notts county-
Pa dobro bilo je svega i svačega kroz historiju, ali ipak Juventus je dokazan klub kroz historiju (naravno vidim da ti to ne sporis, tako da to nije problem, razumijemo se). Iako ovo za Musolinia malo se i pretjeruje, jer ipak bilo je u to doba isto jaki državnika koji su mu se mogli suprostaviti, da bi zaštitili svoje reprezentacije (ali je to već neka druga priča :D). Dobro razlika između Notts County i Juventusa je velika, jer oni jesu tradicionalno jak klub, ali isto tako ih sad nema nigdje (mislim nisu sad ni N od onog prije County-a) Juventus je ipak opstao kroz cijelu historiju bio veliki klub, dokaz tome je i izbacivanje u seria B, jer su se u rekordnom roku uspjeli vratiti (mnogi su očekivali da to neće biti tako lako). Naravno ovo za County je samo iz razloga što si ga ti uzeo za primjer.
eurofighter typhoon je napisao/la: Pa njemacka je stalno bila u nekim ratovima i sumnjam da su nijemci bili poklonici nogometa jer i hitler nije drzao do toga da njemacka nesto osvoji(jer za vrijeme njegove vladavine nijemci nista nisu osvojili a mogao je namjestiti da nesto osvoje)
I opet da kazem da zbog svih "cudnih" historijskih dogadjaja i okolnosti tesko mi je da bilo koji od ova dva kluba objektivno prozovem vecim(kad kazem vecim mislim na uspjeh a ne na starost)...
Nadam se da me razumijes....jer oba kluba imaju dio argumenata na svojoj strani...
Ali zato oni neće nikad biti ono što su Talijani ili Englezi (i oni se malo počeli gubiti :D), jer kod njih fudbal isto nije glavna stvar, jer kod Švabe je lova no.1 ;).

Logično je da svako svoje malo više uzdiže, tako da se ne može biti objektivan. ALi i u toj istoj LP koju je Juve osvojio 2 puta igrao je 7 finala, znači 5 finala izgubio. Jedini klub koji je igrao triputa zaredom finala od kako se ovo takmičenje zove LP. Klub koji je osvojio sve trofeje natjecanja u kojima je igrao, tako da ne znam šta da ti kažem :D.

FC Ljuta Krajina

sarajlija89
Kontakt:

Post Postao/la sarajlija89 » 12 mar 2011, 14:45

Eh...ma ne moze Bayern nikada biti veci klub od Juventusa....sa Juventusom se mogu porediti samo Real i Barcelona...pa i Milan...

ta 4 kluba su najveca na svijetu..pa onda svi ostali...

Zasto je Juventus tako veliki i sta cini velicinu jednog kluba....

- najtrofejniji najpopularniji talijanski klub svih vremena...14 miliona fanova u Italiji i oko 200 miliona sirom svijeta :shock: :lol:

- 7 igraca Juventusa osvajalo zlatnu Loptu(rekord)...da ne govorim o ostalim velikanima koji su tu igrali

-prvi klub koji je osvoji sve UEFA takmicenja i uopce jedini klub na svijetu,koji je osvojio sve kontinentalna takmicanja i internacionalno prventsvo 8-)

-klub koji je dao najvise igraca u historiji SP-a, nezz tacno koliko...cak 22 igraca Juventusa su osvojila SP..a i 2006. je bilo 9 igraca Juventusa u finalnoj tekmi...

-2 puta imali Zlatnu Kopacku SP-a...Rossi i Squilacci

-Platini jedini igrac koji je 3x za redom osvajao Zlatnu loptu

Najvise kapitena koji su pdoizali trofej SP-a i Ep-a...

- Klub koji je u svakoj deceniji pocevsi od 70-tih igrao u finalima LP-a..

- najbolji golman svih vremena..Buffon..mada bi ja i Zoffa spomenuo..

-3 finala Lp zaredom..nikom nije uspjelo..

od 95 do 99 i poraza u polufinalu od Uniteda...Juventus nije ispao prije finala u nekom od evropskih takmicenja,sto je apsolutni rekord,po broju odigranih utakmica u nizu...

-Da ne govorim o rekordima u serie A,najjacoj ligi svih vremena..gdje pored Juventusa igraju i takvi veikani..poput Intera i Milana..

Juventus ima tradiciju kao skoro ni jedan klub na svijetu a sam nazim Stara dama..govori sve kakav je to klub.. :)

Po mnogim parametrima,Juve je najveci klub na svijetu...sve je crno na bijelo.. 8-)

Fino kaze Platini: "Igrao sam za najveci klub regije Loran-Nancy, zatim za najveci francuski klub- St. Ettiene, i za najveci na svijetu- JUVENTUS"
"The only real competition between us and the clubs from Milan will be among those who will come first: we to put the third star, they thier second."-GIANNI AGNELLI

★ 29 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO ★

MaGiCa
Kontakt:

Post Postao/la MaGiCa » 12 mar 2011, 15:13

1 italijanski klub - 7 LS

slika

cela Bundesliga - 6 LS (BMx4, HSV & BvBx1)

Nema potrebe vise raspravljati. ;)

sarajlija89
Kontakt:

Post Postao/la sarajlija89 » 12 mar 2011, 15:16

Ma nigdje ne postoje tako 3 velika kluba kao u serie A....samim tim je i konkurencija veca.....i veca vrijednost tih trofeja..ma koliko to neko osporavao...
"The only real competition between us and the clubs from Milan will be among those who will come first: we to put the third star, they thier second."-GIANNI AGNELLI

Padovan
Kontakt:

Post Postao/la Padovan » 12 mar 2011, 15:18

E sad malo da se vratimo na aktuelne teme:

Cesena - Juventus Utakmica koja se igra večeras od 20:45, Cesena dočekuje Juventus koji je u nizu od tri poraza za redom, dok je Cesena u zadnje dvije utakmice upisala dvije pa možemo reći i ne očekivane pobjede, ali itekako bitne u borbi za opstanak u Seriji A. Tako da će večeras sigurno nošeni prepunim stadionom pokušati zadati novi udarac već poljuljanom Juventusu. Ali ako ova Cesena nije upisala pobjedu nad Juventusom 24 godine, mislim da bi sve osim pobjede Juventusa u ovoj utakmici bilo iznanadjenje.

Milan - Bari - Prva utakmica sutrašnjeg programa 12:30, Milan dočekuju feneraša i putnika u seriju B, pa tako da sve osim pobjede Milana bi bilo veliko iznanađenje, još kad se uzme u obzir da je Inter kiksao sinoć protiv Brescie, ovo je idealna prilika igračima Milana da odu korak dalje do titule. Bari u zadnjih 6 utakmica 2 boda, ali šta reći za ekipu kojoj je svaki bod u ovoj ligi uspjeh.

Roma - Lacio - Ujedno derbi Rima i derbi kola , nekad se ova utakmica igrala u večernjem terminu, ali u zadnje vrijeme je nedjeljni termin od 15 rezervisan za ovaj derbi (vjerovatno zbog navijačkih nereda i lakše organizacije tekem :D). Utakmica koja donosi duel dva kluba koja su na ratnoj nozi, a u ovoj sezoni se direktno bore za to 4 mjesto koje donosi igranje LP naredne sezone. Laziu igra i bod u ovoj utakmici, a pobjedom su već eliminisali Romu iz mogućnosti dostizanja tog 4 mjesta. Romi znači kako vidimo samo pobjeda donosi mogućnost igranja LP naredne sezone. Bit će ovo jedna teška utakmica, prošli derbi su obilježila dva penala, nadamo se da ovaj put neće biti sudijski navlačenja, i da će utakmica proći u fer i korektnom duhu, kako na terenu, tako i na tribinama. Mislim da bi krajnji ishod ovog meča mogao biti remi.

Cagliari - Udinese Također jedna zanimljiva utakmica Cagliari koji je već polako obezjedio opstanak i tako da do kraja sezone mogu lagano odigrati, bez mnogo pritiska. Sa druge strane ekipa koja je u drugom dijelu sezone bljesnula nošena triom (Inler-Sanchez-Di Natale) i tako se uključili u borbu za LP i u dobroj su poziciji da to urade. Ako bi sutra pobjedili i ako bi im se poklopili neke rezultati mogli bi zasjesti na treću poziciju, da nam je to neko rekao prije početka sezone rekli bi da je lud. Mislim da će ovo biti tvrda utakmica, ali remi mi nekako izgleda najravnoporavnije, ali nije ni siključena pobjeda Udinesea.

Catania - Sampdoria Dvije ekipe koje se bore za opstanak u društvu najboljih, ekipa koja je prošle sezone igrala kv. LP, sada strepi za opstanak, sa druge strane je ekipa koja na domaćem terenu rijetko gubi bodove, mislim da će i ovaj put biti tako pobjeda Catanie, a Sampdoriji preostaje teška borba da i naredne sezone budu u društvu najboljih.

Chievo - Fiorentina Chievo ekipa koja je ove sezone potapala favorite sada je ušla u krizu rezultata, u najgorem mogućem trenutku za njih, jer se sad lomi sezona. Dok Fiorentina koja je zakazala ove sezone polako se budi, ali ipak je to još slabo. Chievo inače igra bolje protiv ekipa koje imaju ime u Seriji A, tako da očekujem da bi ova utakmica mogla biti prekretnica za izlazak iz krize Chieva, znači pobjeda Chieva ili možda remi.

Genoa - Palermo Dvije ekipe koje su na sigurnim mjestima i nemaju mnogo briga o tome da li će igarti naredne sezone u Seriji A, pa tako da bi ovo mogla biti jedna dobra utakmica za oko. Plaermo u strašnoj krizi u zadnje tri utakmice tri poraza i gol-razlika 0:10 :? , promjenili su i trenera ali ponovo je uslijedio poraz. Genoa također zabilježila dva poraza zaredom. Svašta je moguće, ali mislim da bi ovo mogla biti utakmica sa mnogo golova.

Lecce - Bologna Lecce ekipa koja će morati zapeti mnogo kako bi igrali u Seriji A i naredne sezone, a Bologna pobjedom u ovom susretu može i definitivno obezbjediti igranje Serije A i neredne sezone. Nekako mi se u ovom trenutku remi čini kao najrealni ishod ove utakmice.

Parma - Napoli Utakmica koja se igra u večernjem terminu u nedjelju 20:45. Parma u zadnjim pet utakmica 4 nerješena rezultata. Dok je Napoli u malom padu forme, mnogi su govorili da Napoli neće moći izdržati cijelu sezone u kontinuitetu odigrati dobro, pa ostaje da se vidi, ali primjeti se i nedostatak Lavezzia. Napoliju treba pobjeda za vraćanje samopouzadnja pred odlučujuće borbe za 4 mjesto. Napoliju se može desiti da nakon dugo vremena "odu" sa pozicija koje vode u LP. Otvorena utakmica Napoli je favorit, ali ni remi nije isključen. Amauri i društvo su tu :mrgreen: .

Nadam se da je dobro! 8-)

FC Ljuta Krajina

baresi#6
Kontakt:

Post Postao/la baresi#6 » 12 mar 2011, 17:56

eurofighter typhoon je napisao/la: treba da znas da su dvije titule italijani osvojili za vrijeme musolinijeve vladavine i musolini je prijetio smrcu igracima,madjarske u finalu i naravno da je italija osvojila ali ti si
:lol: :lol: :lol:
Il club più titolato al mondo.

$ $́" ?́& The greatest mixed martial artist of all time.

Krepat ma ne molat!

ŽELJO DRŽAVA!

Puma
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Puma » 12 mar 2011, 18:35

Nema nista bolje nego kad neznalicama ovako argumentovano opalis samarcinu :lol:
Call the coroner!
There's gonna be a lot of slow singin' and flower-bringin'
If my burglar alarm starts ringin'

warden
Kontakt:

Post Postao/la warden » 12 mar 2011, 19:04

Puma je napisao/la:Nema nista bolje nego kad neznalicama ovako argumentovano opalis samarcinu :lol:
:lol: :lol: :lol: ,MA TO CARE
IO SONO INTERISTA

eurofighter typhoon
Kontakt:

Post Postao/la eurofighter typhoon » 12 mar 2011, 19:08

prestao sam da pisem na ovu temu samo zato jer je juventus 0244 fino rekao da se prdje na aktuelne teme:
Puma je napisao/la:Nema nista bolje nego kad neznalicama ovako argumentovano opalis samarcinu
nema nista bolje kad neko drugi zna da pise i da nesto dokazuje dok ti to samo promatras i dajes fabulozne zakljucke.....
meni je cast kad neko na kulturan nacin nesto dokaze al evo sad jos kad me vec vucete za jezik:
Svaka cast sarajliji na iznesenim cinjenicama koje su veoma korisne i idu u prilog juvea ali ima i druga strana toga:pa vjerujem da i bayern kao i vecina vecih klubova ima nesto posebno po cemu su jedinstveni tj. drze neke rekorde(da sad ne trazim po netu---mislim da ce te razumjeti one npr:rekorde sa gerd mulerom i ostalim legendama) al vjerovatno juve tu prdnjaci....
Pa mogu navesti i tu cinjenicu:kad su bili tako dominantni zasto nisu osvajali LP(samo 2 puta)..
sarajlija89 je napisao/la:2 puta imali Zlatnu Kopacku SP-a...Rossi i Squilacci
ovaj podatak ne ukazuje na juveovu dugogodisnju dominaciju(mislim da je to bio cilj posta) nego na sposobnosti pojedinca....
sarajlija89 je napisao/la:3 finala Lp zaredom..nikom nije uspjelo..
nezzz....demantuj me ako grijesim ali je real imao zaredom 5 titula LP(samim tim i finala LP),bayern 3 puta zaredom,ajax 4,,,
I na kraju krajeva da upitam zasto bi to barca bila ispred bayerna,liverpoola ili ManU-a-----pa nisu nista uradili osim u zadnjem desetljecu....Mozda su punili statistike u Primeri al ne vidim po cemu bi bili veci klub od ovih nabrojanih......
I kao sto znate ja mislim da je glavni argument na mojoj strani a to je broj osvojenih LP....
I jos da napomenem da sam ja ovaj komparativ "veci" upotrebljavao kao uspjeh klubova a ne tradicija(sorry ako ste tako protumacili).....jer tako bi juve imao 60 godina duzeg staža jer kao sto sam vec rekao oni svi ratovi i ta sranja oduzeli su 60 godina zivota njemackom nogometu.....
I naravno da je Dama ako ce mo po tome neprikosnovena....cak i na bilo koji klub 8-) 8-) 8-)
I
Der "TITAN"
Der "KAISER"

tony-mortale
Lokacija: Ministarstvo za istraživanje ruda i gubljenje vremena
Kontakt:

Post Postao/la tony-mortale » 12 mar 2011, 19:13

eurofighter typhoon je napisao/la:prestao sam da pisem na ovu temu samo zato jer je juventus 0244 fino rekao da se prdje na aktuelne teme:
Puma je napisao/la:Nema nista bolje nego kad neznalicama ovako argumentovano opalis samarcinu
nema nista bolje kad neko drugi zna da pise i da nesto dokazuje dok ti to samo promatras i dajes fabulozne zakljucke.....
meni je cast kad neko na kulturan nacin nesto dokaze al evo sad jos kad me vec vucete za jezik:
Svaka cast sarajliji na iznesenim cinjenicama koje su veoma korisne i idu u prilog juvea ali ima i druga strana toga:pa vjerujem da i bayern kao i vecina vecih klubova ima nesto posebno po cemu su jedinstveni tj. drze neke rekorde(da sad ne trazim po netu---mislim da ce te razumjeti one npr:rekorde sa gerd mulerom i ostalim legendama) al vjerovatno juve tu prdnjaci....
Pa mogu navesti i tu cinjenicu:kad su bili tako dominantni zasto nisu osvajali LP(samo 2 puta)..
sarajlija89 je napisao/la:2 puta imali Zlatnu Kopacku SP-a...Rossi i Squilacci
ovaj podatak ne ukazuje na juveovu dugogodisnju dominaciju(mislim da je to bio cilj posta) nego na sposobnosti pojedinca....
sarajlija89 je napisao/la:3 finala Lp zaredom..nikom nije uspjelo..
nezzz....demantuj me ako grijesim ali je real imao zaredom 5 titula LP(samim tim i finala LP),bayern 3 puta zaredom,ajax 4,,,
I na kraju krajeva da upitam zasto bi to barca bila ispred bayerna,liverpoola ili ManU-a-----pa nisu nista uradili osim u zadnjem desetljecu....Mozda su punili statistike u Primeri al ne vidim po cemu bi bili veci klub od ovih nabrojanih......
I kao sto znate ja mislim da je glavni argument na mojoj strani a to je broj osvojenih LP....
I jos da napomenem da sam ja ovaj komparativ "veci" upotrebljavao kao uspjeh klubova a ne tradicija(sorry ako ste tako protumacili).....jer tako bi juve imao 60 godina duzeg staža jer kao sto sam vec rekao oni svi ratovi i ta sranja oduzeli su 60 godina zivota njemackom nogometu.....
I naravno da je Dama ako ce mo po tome neprikosnovena....cak i na bilo koji klub 8-) 8-) 8-)
I
kako si lukavo preskočio ovo, naravno jer ti ne paše :lol:
MaGiCa je napisao/la:1 italijanski klub - 7 LS

slika

cela Bundesliga - 6 LS (BMx4, HSV & BvBx1)

Nema potrebe vise raspravljati. ;)
znači milan>BL i to sve u vrijeme kad je musolini već godinama bio mrtav, tako da ti ni onaj glupi "argument" ne pije vode
Pato: Siamo una squadra fatta non di compagni, ma di fratelli.

Padovan
Kontakt:

Post Postao/la Padovan » 12 mar 2011, 19:15

eurofighter typhoon je napisao/la:
Jeste ali u formatu takmičenja koje se nije zvalo LP (pisalo je od kako se zove LP) ;), molim vas sve da se vratimo ovom kolu Serije A, evo momak je rekao svoje mi svoje i sad svako svojim putem :D

FC Ljuta Krajina

sarajlija89
Kontakt:

Post Postao/la sarajlija89 » 12 mar 2011, 19:25

@fighter

Govorim o LP a ne KES... :P otkada se igra LP pod tim nazivom...samo je Juve to uradio,3x finale LP u nizu igrao...a za Totta squilaccija i rossija...pa to govori kakvi su fudbaleri u Juventusu igrali...to sam htio reci :) ....jer i to pokazuje velicinu jednog kluba,igraci koji su igrali tu...

a Bayern je svakako veliki klub....tu nema sta...Ko jos ne zna za Kaiser Franca,Mullera,Rummenigea..itd...

samo,problem je sto nema odgovarajucu konkurenciju u BL..pa samim tim u ovome vremenu..tesko sta moze i u Evropi napravit...jbg..

sto bi to barca bila ispred bayerna,liverpoola ili ManU-a-----pa nisu nista uradili osim u zadnjem desetljecu....Mozda su punili statistike u Primeri al ne vidim po cemu bi bili veci klub od ovih nabrojanih...
Barcelona je jedini klub koji je svake sezone igrala u nekom od UEFINIH takmicenja..sto samo po sebi govori.Ima ogromnu tradiciju...Da ne nabrajam sve igrace koji su tu igrali,tu su i najveci vjerovatno...samih navijaca, koji zive za Barcu..ideologije toga kluba,nevidjenog nacina igre.....osvojenih trofeja...eto zasto :)

Vise od kluba,kako kazu..---i jeste tako je...

eto..dosta.. :P

robovi88
Kontakt:

Post Postao/la robovi88 » 13 mar 2011, 09:33

Sinoc su bile dodjele zvane "Manlio Scopigno Award" koje se dodjeljuju najboljem treneru u Seriji A i Seriji B
Nagradu je naravno odnio Massimiliano Allegri trener Milana
Ranije su tu nagradu dobivali Fabio Capello, Roberto Manicini, Luciano Spalletti i Marcello Lippi
Ovo je Allegriju vec 2. nagrada za redom, nakon sto ju je prosle godine osvojio pored Mourinha

Forza Max.
Grande Milan. 8-)

Massimiliano Allegri = Fabio Capello :lol:
Zlatan Ibrahimović : The most Complete Striker in The World !

A.C Milan The Most Successful Club in The World ! ♥

Mi dispiace per te non va, Noi Siamo in Serie A, ma tu vai bene per la Serie A HAHAHA!

Zaključano

Natrag na “Serie A”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.