Chat - bez politike i ratnih prica
Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88
Re: Chat - bez ratnih i političkih tema
Jedna od najljepsih pjesma sa ovih prostora ikad.
Okusi strah, bol, mrznju i barut
i zivi u toj nadi da ce sutra ipak svanut,
na sekund nosi teret mojih rana
dok grad ti sapce pricu jezikom oziljaka.
- AshburtonG
- Kontakt:
Da se vratimo u buducnost. Marija osim sto g.uzi najbolje ribe estrade, gu.zi i ove pokusaje od pjevacica.
Pa realno najbolji zenski vokal.AshburtonG je napisao/la: ↑06 okt 2023, 17:04Da se vratimo u buducnost. Marija osim sto g.uzi najbolje ribe estrade, gu.zi i ove pokusaje od pjevacica.
@ASD-jeste,tada se pustala dobra muzika na TK

Jeste Bog vozi mercedes jak album
Sjecas se tog

Jak je cijeli album
Gdje ce se to zaboraviti,jos u toj pjesmi Ana Vilenica u spotu,nju tek nisam zaboravio 

- AshburtonG
- Kontakt:
Najgore je ako si zivio u tom nekom djecackom periodu u vrijeme Knockouta i ovih pjesama. Prve curice, zaljubljivanja, ovo ono i onda se ubijas ovim notama. 
Sta sam puta poslusao ovu pjesmu...

- ASD
- Kontakt:
Iz istog perioda.
Ko su mama i jaranica. Dijete isti Wojciech Szczesny.
Zadnja izmjena: ASD, dana/u 06 okt 2023, 17:40, ukupno mijenjano 1 put.
i sto je najzalivije pad ove nase pop muzike se tacno datira sa otvaranjem pinkbh kanala 2003 godine, od tada dolazi zestoki prodor prekodrinskog smeca kojim smo dns okupirani, bukvalno su nas ljudi medijski, muzicki,sundom okupirali vise ljudi pusi pricu sa happya nego sto gleda dnevnik FTV
Beograd je uvijek bio krvotok za folk muziku koja se kasnije rasirila ostatkom regije.
@alemsa kunem se da sam baš ovako kako ash piše doživio i proživio ovu pjesmu.AshburtonG je napisao/la: ↑06 okt 2023, 17:37Najgore je ako si zivio u tom nekom djecackom periodu u vrijeme Knockouta i ovih pjesama. Prve curice, zaljubljivanja, ovo ono i onda se ubijas ovim notama.

Sjećam se da sam je milijardu puta slušao kad sam prekinuo sa prvom velikom ljubavi.. tačno me stid.

The saddest thing in life is wasted talent.
- feniksptica
- Kontakt:
Sto se tice nase domace muzike..samo me zanima bi l Tose bio veci do Dine Merlina npr sad... stvarno je obećavao...mada su mu koncerti na rubu dosade bili
Plavo oko plakalo je.
BOT (ponude u inbox)
BOT (ponude u inbox)
- AshburtonG
- Kontakt:
Cirkus.scholsey je napisao/la: ↑06 okt 2023, 17:55@alemsa kunem se da sam baš ovako kako ash piše doživio i proživio ovu pjesmu.AshburtonG je napisao/la: ↑06 okt 2023, 17:37Najgore je ako si zivio u tom nekom djecackom periodu u vrijeme Knockouta i ovih pjesama. Prve curice, zaljubljivanja, ovo ono i onda se ubijas ovim notama.
Sta sam puta poslusao ovu pjesmu...![]()
Sjećam se da sam je milijardu puta slušao kad sam prekinuo sa prvom velikom ljubavi.. tačno me stid.![]()
![]()

Ja u tom periodu slusao samo pop (rock) i zbog neke lujke odem u narodnjacki klub, koji je prekoputa bukvalno ovog bara gdje se svirao Sobic, EKV, Merlin, Sars, Gibo i ostalo. Moj prvi susret s narodnjacima je bio ulaz u taj klub, i bas kao da mi se namjesti udjem i stanem za stol i krene od Cece: "Kukavica", ljudi u delirijumu, neko place, neko vristi, neko razbija casu, a ja ne znam ni o kojoj pjesmi se radi ni ko pjeva.

Nakon toga sam otkrio Lukasa, Sabana i upoznao jos lakih zena.

@feniksptica
Tose bi sigurno bio najuspjesniji balkanski umjetnik van granica Balkana. Mislim da je njemu bio cilj da pravi karijeru po USA i pogide taman kad je poceo snimat pjesme (cak i album cini mi se) na engleskom. Za Balkan ne znam, ali vrlo moguce. Ovo ne moze ni sad niko ponovit:
Toše bi bio GOAT na Balkanu. Nema sumnje u to.
𝐒𝐋𝐎𝐁𝐎𝐃𝐀 𝐓𝐔𝐙𝐋𝐀
𝐅𝐔𝐊𝐀𝐑𝐄 𝟏𝟗𝟖𝟕
𝐅𝐑𝐄𝐄 𝐏𝐀𝐋𝐄𝐒𝐓𝐈𝐍𝐄
𝐅𝐔𝐊𝐀𝐑𝐄 𝟏𝟗𝟖𝟕
𝐅𝐑𝐄𝐄 𝐏𝐀𝐋𝐄𝐒𝐓𝐈𝐍𝐄
Ma bježi ba.AshburtonG je napisao/la: ↑06 okt 2023, 18:16Cirkus.scholsey je napisao/la: ↑06 okt 2023, 17:55@alemsa kunem se da sam baš ovako kako ash piše doživio i proživio ovu pjesmu.AshburtonG je napisao/la: ↑06 okt 2023, 17:37Najgore je ako si zivio u tom nekom djecackom periodu u vrijeme Knockouta i ovih pjesama. Prve curice, zaljubljivanja, ovo ono i onda se ubijas ovim notama.
Sta sam puta poslusao ovu pjesmu...![]()
Sjećam se da sam je milijardu puta slušao kad sam prekinuo sa prvom velikom ljubavi.. tačno me stid.![]()
![]()
![]()
Ja u tom periodu slusao samo pop (rock) i zbog neke lujke odem u narodnjacki klub, koji je prekoputa bukvalno ovog bara gdje se svirao Sobic, EKV, Merlin, Sars, Gibo i ostalo. Moj prvi susret s narodnjacima je bio ulaz u taj klub, i bas kao da mi se namjesti udjem i stanem za stol i krene od Cece: "Kukavica", ljudi u delirijumu, neko place, neko vristi, neko razbija casu, a ja ne znam ni o kojoj pjesmi se radi ni ko pjeva.
Nakon toga sam otkrio Lukasa, Sabana i upoznao jos lakih zena.![]()

Ja sam tad vazda oko nekih curica trčkarao pa sam furao neke romantike, ovo ono.. Magazin, Colonia, Vesna Pisarović, Merlin, Grašo - toga je tada bilo na pretek.
E tek poslije prvog slomljenog srca je počeo rep, rock, Viki, Haris, Šaban i slični.

The saddest thing in life is wasted talent.
Tose kad je poginuo imao je 27 godina otprilike kao i ova folkerusa,tada je smatran za najvecu mladu zvijezdu u regionu,kako smo u 15 godina od Tose dosli do priye...zali Boze.
Taj album na engleskom je izbacen tek poslije njegove smrti i sigurno bi se kretao ka svjetskoj karijeri,da li bi uspio ne znam.Jbga dovoljno o njegovoj velicini govori da se najveci stadion u Makedoniji zove po njemu.
Taj album na engleskom je izbacen tek poslije njegove smrti i sigurno bi se kretao ka svjetskoj karijeri,da li bi uspio ne znam.Jbga dovoljno o njegovoj velicini govori da se najveci stadion u Makedoniji zove po njemu.
Ne znam, znam da je bilo Srba i tad, Aca, Funky G, B3, Twins, Osvajaci (tece vino crveno), Luna, Karleusa, Iggy pop itd. Od Hrvata Petar Graso, Magazin, Dar Mar, Severina, Colonia. Bilo je to sve.Robust je napisao/la: ↑06 okt 2023, 17:39i sto je najzalivije pad ove nase pop muzike se tacno datira sa otvaranjem pinkbh kanala 2003 godine, od tada dolazi zestoki prodor prekodrinskog smeca kojim smo dns okupirani, bukvalno su nas ljudi medijski, muzicki,sundom okupirali vise ljudi pusi pricu sa happya nego sto gleda dnevnik FTV
@scholsey u pravo ovako kako je @ash napisao, tad sam bio 5-6 osnovne

- Marsal
- Kontakt:
Mislim da ne bi imao nešto veliku karijeru, većina pjesama mu je dosadna i paćenićka. Dobar pjevač ali ništa više. Slavu je više stekao zbog blagog karaktera, dobrog izgleda i zbog toga što je stvarno izgledao kao lijepo vaspitan momak u moru seljadije. Umro je na vrhuncu slave i to je od njega napravilo legendu veću nego što jest ustvari.
Heroji Grada Zenice = NGG Za Čelik i UG Robijaši 1988
Trenutno korisnika/ca: bavariapivo i 41 gost.