Mislim da nama Peljto ne može suditi ako nije derbi sa Željom, jer je iz Sarajeva. Veći je problem tu kako i zašto Peljto nikad ne sudi Borcu njihove jače utakmice, mislim hajde znamo svi zašto, ali eto. Ne sude im čak ni Bilbija ni Bandić skoro nikad...TrofejiSuTu je napisao/la: ↑05 okt 2023, 14:04Zna li neko kad je nama posljednji put sudio Peljto?
Kad je covjek uopste sudio neki od derbija?
U tri utakmice ovaj kreten nam sudi dvije,i to kakva dva derbija. To je normalno?
Zato je proslu odmarao,bio cetvrti u B.L
Sve se unaprijed priprema i nista nije slucajno.
Ako su Peljto,Bilbija,Gigovic i Bandic etablirani kao najbolji,zasto onda nama ovaj sudi dvije od tri,i zasto nam Peljto nije sudio ko zna otkad,i zasto derbi u B.Luci vjerovatno niko od ovih nece suditi nego ce poslati onog ljigavca Kazlagica ili slicne njemu?
Petrovica sam zaboravio korektan sudija ili ocito on nije njihov pik?
Ali je zato delegiran kao cetvrti.
FK Sarajevo
Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz
Re: FK Sarajevo
„Neću više dolazit' na Grbavicu, pucat ću vam – s Vratnika!“ - Asim Ferhatović Hase
Lakše je čovjeku svariti sudijsko neznanje, nego tendenciju i namjeru da te ošteti. VIše volim da mi sudi neznalica koji griješi na sve strane, nego neko ko zna pa te sakati. GIgović dolazi sa zadatkom 100% samo ćemo vidjeti kojim nakon susreta. Moraćemo ih baš ubiti tri razlike da bi ga spriječili da uradi zbog čega je došao.
🇵🇸 FREE PALESTINE! 🇵🇸
Realno je da smo jaci od gurbeta, ne treba nam nicija pomoc, moze samo zalutala dva projektila biti kobna po nas, a i na to smo navikli.
Seronja ce nas masakrirati i pripremiti za cetnike
Seronja ce nas masakrirati i pripremiti za cetnike
"Znaš kako ti je to, rodiš se u Sarajevu i navijaš za Sarajevo. Ima i onih koji su u manjini i navijaju za Želju. Hvala Bogu ja nisam među njima". Dino Merlin
- napoleon72
- Kontakt:
O tom ko bi gdje bio i sta bi nosao (ili je vec bio u toj situaciji?) necemo. Nisi sugerisao da bi rat poceo al pricas o nekom stampedu navijaca, masovnoj tuci, uz ono neizbjezno "vidite li ba situacije u drzavi, vidite li sta nam rade?". Ja sam nekidan napisao povelik spisak precih stvari za dizanje drzave na noge, nekih stampeda, rusenja, belaja... od fudbala ili jedne fudbalske utakmice. I nikad ni do ceg nije ni doslo niti ce doc. PozdravNisamIsmirMirvic je napisao/la: ↑05 okt 2023, 14:03Vidim da si tip lika koji bi 92 nosao po gradu Titove slike dok snajperi rokaju i govorio "nece nas, ba, ko zeli rat u kuci mu bio" i slicne nebulozenapoleon72 je napisao/la: ↑05 okt 2023, 13:25De ba ne pretjeruj i ti. Sta se to desava oko nas, sta malo fali? Cetnici se skupljaju u Visegradu 20 godina, dlaka s glave im ne fali. Navijaci Zrinjskog skandiraju godinama da je ovo sugava zemlja, malo mediji piskaraju i to je to. Borcevi godinama pjevaju da Bosna nije njihova drzava, jel kad sta bilo? Daj ba, 25 godina slusam isto, malo fali, puknut ce, haos, treba iskra da zapali sve... koja ba iskra? Ko da je potpali? Na Kosevu tribine predaleko od terena, kakav stampedo moze krenut, zadnji put navijaci upali 2005. protiv Sirokog. Sad specijalaca kao u prici svaku tekmu, ko ce rizikovat pendrek po ledjima da bi kao ganjao Gigovica? Jarane svako malo neke price o skupljanju nekih cetnika, naoruzavanju, nekim ruskim padobrancima, neki teroristi lafo Drinu prelaze po noci... eto svi mi smo pametni, Mirvic i svi strani investitori koji dolaze iz dana u dan ovdje su glupi. Nemaju oni savjetnike, trpaju pare u drzavu toliko nestabilnu gdje moze na fudbalskom derbiju rat izbit. Smijesno, bukvalno istu pricu slusam od kraja rata pa do sad, a nigdje ni petarda da opali.NisamIsmirMirvic je napisao/la: ↑05 okt 2023, 13:13Ocm ovdje ljudi ko da u Svicarskoj zive. Pa pratite li imalo vi politicku situaciju u zemlji? Shvatate li sta se desava oko nas? Jeste svjesni koliko malo fali da sve ode u ****? Preko sporta se vrlo lako izreziraju incidenti i jako krupni poslovi obave. Ne guraju oni ni Borac sto ga vole i navijaju za njega, nego jer im je to politicki projekat, a Gigovic je u tome kljucni akter.
Znaci derbi je utakmica u kojoj vec imas maksimalne tenzije i Vico ovog klosara stavi da sudi. Od svih sudija na svijetu sto postoje, on je zadnji koji treba suditi ovu utakmicu. Pa je li mislite da je nemoguce da se potuku igraci npr? Ili da navijaci ulete u teren, da izbije neki stampedo ili masovna tuca? Da nam puknu kazne, suspenzije? Ovo govorim o nekim najbezazlenijim opcijama.
Bas moras bit dijete da kontas da Dodikov necak Gigovica salje samo radi kartona. Nema glupljeg insana od balije. Ovo se radi da se isprovocira neka situacija koja ce se oteti kontroli.Ustvari, vidio sam neki dan kad si branio Slobu tj. Savu Milosevica.
Nebitno, bolje da ne otvaramo odredjene teme. Nisam ni sugerisao da bi nekakav rat poceo na utakmici Sarajeva i Zelje, Boze sacuvaj. Naravno da ne bi, all ti si izuzetno naivan ako mislis da je Vico gurnuo Gigovica da sudi derbi iz nekog banalnog razloga. Od svih sudija bas njega koji je njegovi najveci i najodaniji placenik? Ma daj ba.
U nabjoljem slucaju ce upropastiti utakmicu, odluciti pobjednika, i nas nafilovati kartonima. U najboljem, o ostalim mogucnostima necu vise ni da razmisljam. Sve ce nam se samo kazati pa se cujemo nakon tekme. Zivio.
GRMI SA SJEVERA!
1946
Sumnja ubija više snova, nego što će neuspjeh ikada.
1946
-
- Kontakt:
Ovo je samo da Vico pokaze ko je glavni,kao u fazonu evo vam chetnik neka vas kara u Sarajevu,yebo li mu Gigovic sestru.
Jesam li fino prije deset dana pisao da ce nam Gigaru poslati, vi mi niste vjerovali
- Lobudaraczapamcenje
- Kontakt:
koje pisanje po predstavnicima dominantnog i vecinskog naroda, koji od licnih kradja, pozicija i novca bi majku svoju prodali. Kod nas je sve lokal, minder politika na dnevnom nivou, ne vidimo sumu od drveta nikad. A i ruku na srce, samo se vecinom ljigavi, bezobrazni i oni najglasniji ljudi izguraju kod nas. Ovi fini sute, merhametli.
- 1 9 4 6 -
pored nas ovakvih, dusmani nam nisu potrebni!
MI NIKAD ODUSTATI NECEMO!
pored nas ovakvih, dusmani nam nisu potrebni!
MI NIKAD ODUSTATI NECEMO!
Nabrojao si sve moguće scenarije.H8Z7 je napisao/la: ↑05 okt 2023, 13:08Postoje četiri moguća scenarija
1. Da sudi za kone i nas uništi pred Borac
2. Da sudi tako da mu je jedini cilj uništiti utakmicu i nama i njima
3. Najmanja mogućnost, da iz nekog razloga sudi za nas
4. Da sudi pošteno, jer ipak sudi UCL Youth, pa mu možda dođe u glavu da može nešto više napraviti u karijeri.
Za četvrti se nadam da će biti. Ali klub ne bi smio rizikovati već tražiti posmatrača utakmice još danas.

Ne postoji sudija koji kvalitetnu ekipu moze sprijeciti u njenom naumu da pobjedi. Ocit primjer je Zrinjski prosle godine. Dakle izadji na teren i zgazi i protivnika i sudiju. Gigovic ce nas qarat onoliko kolko mu mi pustimo. Igraj bordo bijeli ale ale
Biti srcem vezan, u tome leži snaga..
- JavierBosnia
- Kontakt:
Rogić, Radović, Aničić, Đuričković, Beganović, Buljubašić, Julardžija, Avramovski, Hasić, Ziljkić, Oliveira
EDIN DŽEKO! <3 EDIN DŽEKO! <3 EDIN DŽEKO! <3
Pazi, nije samo problem ovo govedo Gigovic. Meni su gori ovi pomocni. To je stoka nedefinisana
JEDAN GRAD DVA KLUBA
JEDAN ŠPICA DRUGI TRUBA
JEDAN ŠPICA DRUGI TRUBA
- GalileoGalilei
- Kontakt:
Mustafić će zasigurno tu bitiJavierBosnia je napisao/la: ↑05 okt 2023, 15:08Rogić, Radović, Aničić, Đuričković, Beganović, Buljubašić, Julardžija, Avramovski, Hasić, Ziljkić, Oliveira
postavljas Gigovica na realno najvecu utakmicu u drzavi koja ce biti haoticna i zahtijeva itekako dobrog sudiju. Gigovic je u proslosti pokazao da je najlosiji nas sudija, vise puta nije prolazio fizicke testove, unistavao je utakmice na ocigled popunjenih stadiona, davao kartone igracima da ne mogu igrati slikedecu utakmicu itd itd
ovo je igra saveza evo vam najlosiji sudija nek unisti najgledaniju na tv, najposjeceniju u godinu i najbolju utakmicu u godini. On ce sigurno svirati nekih 50tak faulova podijeliti 15tak zutih i svesti utakmicu na cistu nervozu i nedaj boze neki prekid.
Ja se nadam da cemo mi krenuti silovito prvih 15tak minuta i zabiti gol pa mozda i dva i odvesti ugakmi u mirnije vode, sve ostalo osim ovoga ce povecavati nervozu i smanjivati prilike za pobjedom.
Kljucna je hladna glava i prvih 15tak min utakmice
ovo je igra saveza evo vam najlosiji sudija nek unisti najgledaniju na tv, najposjeceniju u godinu i najbolju utakmicu u godini. On ce sigurno svirati nekih 50tak faulova podijeliti 15tak zutih i svesti utakmicu na cistu nervozu i nedaj boze neki prekid.
Ja se nadam da cemo mi krenuti silovito prvih 15tak minuta i zabiti gol pa mozda i dva i odvesti ugakmi u mirnije vode, sve ostalo osim ovoga ce povecavati nervozu i smanjivati prilike za pobjedom.
Po markerima sa treninga,rekao bi da je ovo gore tacno.GalileoGalilei je napisao/la: ↑05 okt 2023, 15:12Mustafić će zasigurno tu bitiJavierBosnia je napisao/la: ↑05 okt 2023, 15:08Rogić, Radović, Aničić, Đuričković, Beganović, Buljubašić, Julardžija, Avramovski, Hasić, Ziljkić, Oliveira
Dilema je taj golman samo,ako Sahinovic nebude spreman(po slikama par dana sa treninga nema ga) ,onda ce Mirza vjerovatno ispasti iz ekipe pa ce Buljubasic poceti.
DINO MERLIN "Znas kako ti je to, rodiš se u Sarajevu i navijas za Sarajevo. Ima i onih koji su u manjini i navijaju za Zelju. Hvala Bogu ja nisam medju njima".
- napoleon72
- Kontakt:
Ovo boldirano oslikava svakog sudiju na derbiju ikad, osim mozda Peljtu. Sudili su i Kaljanac i Cuic i Sehovic i Jakupovic, i uvijek isto. Kompenzacije, lose vodjenje utakmice, nervoza, lose odluke.SHZ82 je napisao/la: ↑05 okt 2023, 15:17postavljas Gigovica na realno najvecu utakmicu u drzavi koja ce biti haoticna i zahtijeva itekako dobrog sudiju. Gigovic je u proslosti pokazao da je najlosiji nas sudija, vise puta nije prolazio fizicke testove, unistavao je utakmice na ocigled popunjenih stadiona, davao kartone igracima da ne mogu igrati slikedecu utakmicu itd itd
GRMI SA SJEVERA!
1946
1946
- GalileoGalilei
- Kontakt:
Može, a i ne mora značiti. Mustafić je dobro igrao u zadnje vrijeme, među najboljima je. Nema mi logike sad da ga izostavi. Prva i glavna stvar, dosta trči, čvrst je na sredini, zato mislim da će prije Julardžije na teren. Naravno, ovo sve pod pretpostavkom da će Rogić na gol, što automatski obezbjeđuje mjesto Buljubašiću.miky_hz je napisao/la: ↑05 okt 2023, 15:17Po markerima sa treninga,rekao bi da je ovo gore tacno.GalileoGalilei je napisao/la: ↑05 okt 2023, 15:12Mustafić će zasigurno tu bitiJavierBosnia je napisao/la: ↑05 okt 2023, 15:08Rogić, Radović, Aničić, Đuričković, Beganović, Buljubašić, Julardžija, Avramovski, Hasić, Ziljkić, Oliveira
Dilema je taj golman samo,ako Sahinovic nebude spreman(po slikama par dana sa treninga nema ga) ,onda ce Mirza vjerovatno ispasti iz ekipe pa ce Buljubasic poceti.
- JuricaSpindl
- Kontakt:
Ne ide mi se na derbi uopste kad vidim da gigs sudi, valja gledat uzivo i ostat normalan... A najtuznije od svega je sto ce gurbete koji su raspad sistema GURATI, a nas osakatiti i to ne samo za derbi nego i za narednu tekmu...
P.s. i sta koji **** nasa uprava i ljudi rade povodom ovog????? Oni isto ko da u ovome vide nesto dobro
P.s. i sta koji **** nasa uprava i ljudi rade povodom ovog????? Oni isto ko da u ovome vide nesto dobro
Zadnja izmjena: JuricaSpindl, dana/u 05 okt 2023, 15:32, ukupno mijenjano 1 put.
“Koga zmija ujede i gustera se boji”
Razumijem potpuno nezadovoljstvo i nepovjerenje prema Gigovicu koji je uzgred receno vise puta dokazao kakav je supak.
Ipak, mislim da se previse dize tenzija i hype oko njegovog delegiranja. To nam samo moze stetit i eventualno proizvest neki tezi incident u toku utakmice pa da se bas dobro zajebemo. Sudio on ili neko drugi, mi ako budemo pravi ne moze nam nista. Na utakmici na kojoj ce bit minimalno 15000 ljudi i koju citava drzava gleda, sudija jednostavno ne moze tako lose i ofirno suditi.
Stavise, ja licno mislim da ce ovaj put Gigovic odsudit dosta solidno ako ne i dobro. Pokazao je da zna i tako kad hoce. Treba i njemu ovakva utakmica i dobra ocjena bez skandala, da se progura jos na UEFA listi. Realno nije on nas nesto odstetio ni u Sirokom a prica se puno i previse o tome. Mi smo sami sebi krivi odnosno promasene tri 100% prilike i poklon Sahinovica sto smo se iz Listice vratili bez bodova, nikako Gigovic.
Razumijem potpuno nezadovoljstvo i nepovjerenje prema Gigovicu koji je uzgred receno vise puta dokazao kakav je supak.
Ipak, mislim da se previse dize tenzija i hype oko njegovog delegiranja. To nam samo moze stetit i eventualno proizvest neki tezi incident u toku utakmice pa da se bas dobro zajebemo. Sudio on ili neko drugi, mi ako budemo pravi ne moze nam nista. Na utakmici na kojoj ce bit minimalno 15000 ljudi i koju citava drzava gleda, sudija jednostavno ne moze tako lose i ofirno suditi.
Stavise, ja licno mislim da ce ovaj put Gigovic odsudit dosta solidno ako ne i dobro. Pokazao je da zna i tako kad hoce. Treba i njemu ovakva utakmica i dobra ocjena bez skandala, da se progura jos na UEFA listi. Realno nije on nas nesto odstetio ni u Sirokom a prica se puno i previse o tome. Mi smo sami sebi krivi odnosno promasene tri 100% prilike i poklon Sahinovica sto smo se iz Listice vratili bez bodova, nikako Gigovic.
- JuricaSpindl
- Kontakt:
Kako ti bolan ne moze nista, kako da budes "pravi" kada je svaki kontakt faul? Kada do 20 minute ti imas igrace sa kartonima? Daj ba uozbiljite se, mozes biti Barselona prekinut ce ti svaki napad samo da te uspori i iznervirabadboy je napisao/la: ↑05 okt 2023, 15:30“Koga zmija ujede i gustera se boji”
Trenutno korisnika/ca: Google Adsense [Bot], SamoDaKazeem i 54 gosta.