Mobilni- gdje, kako, šta?
Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88
Re: Mobilni- gdje, kako, šta?
Meni je veca fora da ti raji pametujes zbog toga, 100 ljudi 100 cudi
- Goalgetter
- Kontakt:
Svake dvije sedmica ista prica i rasprava ovdje.
Mnogo ljude zanima kako i zasto drugi trose svoje pare 

" moj Isak i bla bla pitanje kako može bit njegovo dijete ona crnoj gori on engleskoj dva mijeseca nije bila snjim da rodi 2 mijeseca ranije možda grešim reko sam mu de ti proveri DNK "
Ne kontaju ljudi da su iOS i Android dva razlicita svijeta. Sve je do preferencija. Ne bih Android koristio kad bih dobio najnoviji model samsunga svake godine za dzabe. Ne zato sto ne valja vec zato sto su mi prednosti iOSa bitnije a mane mi ne smetaju. I obrnuto za Android. Nek koristi kome sta odgovara.
I ta prica o cijenama je postala smijesna. Pa prosle godine najjaci xiaomi kostao skuplje od najjaceg iphonea. Flagship androidi nisu jeftiniji od iPhonea koji i izbacuje samo flagship telefone.
I ta prica o cijenama je postala smijesna. Pa prosle godine najjaci xiaomi kostao skuplje od najjaceg iphonea. Flagship androidi nisu jeftiniji od iPhonea koji i izbacuje samo flagship telefone.
i zavisi dosta koliko si uvucen u samu dubinu ekosistema, jednostavno ko je uzeo watch, ipad njemu je bolje da ostane na iphoneu tako i ja Google one mi je život bukvalno sto u vezi posla sto privatno i na kraju pixel se pokazao kao najbolji bang for the buck za toVGS je napisao/la: ↑04 okt 2023, 13:56Ne kontaju ljudi da su iOS i Android dva razlicita svijeta. Sve je do preferencija. Ne bih Android koristio kad bih dobio najnoviji model samsunga svake godine za dzabe. Ne zato sto ne valja vec zato sto su mi prednosti iOSa bitnije a mane mi ne smetaju. I obrnuto za Android. Nek koristi kome sta odgovara.
isto sranje drugo pakovanje nema razlike nikakve u korištenju mobitela jedino u glupavoj americi gdje je sve u zelenom i plavom baloncicu kod nas je apsolutno svejedno koji flagship nosis
Tacno tako. Sve ostalo je preseravanje i rasprava na nivou cr7 vs messi prije 7-8 godina.Robust je napisao/la: ↑04 okt 2023, 15:27i zavisi dosta koliko si uvucen u samu dubinu ekosistema, jednostavno ko je uzeo watch, ipad njemu je bolje da ostane na iphoneu tako i ja Google one mi je život bukvalno sto u vezi posla sto privatno i na kraju pixel se pokazao kao najbolji bang for the buck za toVGS je napisao/la: ↑04 okt 2023, 13:56Ne kontaju ljudi da su iOS i Android dva razlicita svijeta. Sve je do preferencija. Ne bih Android koristio kad bih dobio najnoviji model samsunga svake godine za dzabe. Ne zato sto ne valja vec zato sto su mi prednosti iOSa bitnije a mane mi ne smetaju. I obrnuto za Android. Nek koristi kome sta odgovara.
isto sranje drugo pakovanje nema razlike nikakve u korištenju mobitela jedino u glupavoj americi gdje je sve u zelenom i plavom baloncicu kod nas je apsolutno svejedno koji flagship nosis
- Donnie Darko
- Kontakt:
Istina. S tim da je obični iPhone 14 qurcina od flagship telefona.VGS je napisao/la: ↑04 okt 2023, 13:56Ne kontaju ljudi da su iOS i Android dva razlicita svijeta. Sve je do preferencija. Ne bih Android koristio kad bih dobio najnoviji model samsunga svake godine za dzabe. Ne zato sto ne valja vec zato sto su mi prednosti iOSa bitnije a mane mi ne smetaju. I obrnuto za Android. Nek koristi kome sta odgovara.
- VensanKasel
- Kontakt:
Ono nije watch , ono je gadgetRobust je napisao/la: ↑04 okt 2023, 15:27i zavisi dosta koliko si uvucen u samu dubinu ekosistema, jednostavno ko je uzeo watch, ipad njemu je bolje da ostane na iphoneu tako i ja Google one mi je život bukvalno sto u vezi posla sto privatno i na kraju pixel se pokazao kao najbolji bang for the buck za toVGS je napisao/la: ↑04 okt 2023, 13:56Ne kontaju ljudi da su iOS i Android dva razlicita svijeta. Sve je do preferencija. Ne bih Android koristio kad bih dobio najnoviji model samsunga svake godine za dzabe. Ne zato sto ne valja vec zato sto su mi prednosti iOSa bitnije a mane mi ne smetaju. I obrnuto za Android. Nek koristi kome sta odgovara.

Moja zemlja mala brana velikoj rijeci ludila ...
- rio_Ferdy88
- Moderator
- Kontakt:
kakve su im ovo cijene, ispade Pixel 8 pro skuplji 250 eur od s23u

A obični 50ak eur jeftiniji od iphone 15, ne znam kako misle da ga prodaju po tim cijenama, odma u startu pucali sebi u nogu
Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..
rio_Ferdy88 je napisao/la: ↑05 okt 2023, 09:05kakve su im ovo cijene, ispade Pixel 8 pro skuplji 250 eur od s23u![]()
A obični 50ak eur jeftiniji od iphone 15, ne znam kako misle da ga prodaju po tim cijenama, odma u startu pucali sebi u nogu

Pa nije skuplji od s23 ultra u njemačkoj, i sto mu je sada prednost u odnosu na sve androide 7 godina nadogradnje, stvarno su vrhunski uređaj napravili , one nove opcije u kameri su bolest

al android 14 na pixelu su drama ispolirali bas sve leti na 7pro brz uredjaj postao jos brzi, ai dodaci su bas top i nova camera app je dobro odradjena i softwarski su dodali dosta stvari u njoj
Pixel vrh telefon
- rio_Ferdy88
- Moderator
- Kontakt:
Koliko vidim po netu svi se žale na tensor i bateriju, čak i mkbhd, barem na 6ici i 7ici, nije baš bez mana, a sa cijenom su pretjerali, vidjeh po redditu da se žale za evropske cijene, jer je sada Samsung na akciji i dođe jeftinijeRobust je napisao/la: ↑05 okt 2023, 09:24rio_Ferdy88 je napisao/la: ↑05 okt 2023, 09:05kakve su im ovo cijene, ispade Pixel 8 pro skuplji 250 eur od s23u![]()
Pa nije skuplji od s23 ultra u njemačkoj, i sto mu je sada prednost u odnosu na sve androide 7 godina nadogradnje, stvarno su vrhunski uređaj napravili , one nove opcije u kameri su bolest![]()
al android 14 na pixelu su drama ispolirali bas sve leti na 7pro brz uredjaj postao jos brzi, ai dodaci su bas top i nova camera app je dobro odradjena i softwarski su dodali dosta stvari u njoj
Po meni telefon samo za fanove, kao blackbery za bombaya, tako i ovo, posebno sa ovim cijenama, da su htjeli da budu konkurentni spustili bi cijene
Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..
Pa ne moze ti dati osmicu po cijeni sedmice ako su ispravili mane koje su imali i ako je telefon sad bolji. Ovo govorim u slucaju da su uradili navedeno, ako i dalje imaju te probleme **** ga onda
ja cu sedmicu uzeti vjerovatno jer je i dalje top mobitel, pa kasnije mijenjati za osmicu

Koje su šanse da cijena sedmice opadne sad kad osmica dođe i koliko bi mogla "sić'" odoka?
- Donnie Darko
- Kontakt:
Pixelima će svakako opasti cijena relativno brzo, i ne vjerujem da će Pixel 8 Pro bit puno skuplji od 1500 koliko sam dao za 7 Pro. A ako je toliko bolji kao što vidim, onda je brutalan telefon.
Pašće te cijene brzo, ovaj obicni pixel 8 mi je ovako na prvu puno izbor bolji od obične 15-ke.rio_Ferdy88 je napisao/la: ↑05 okt 2023, 09:05kakve su im ovo cijene, ispade Pixel 8 pro skuplji 250 eur od s23u![]()
kako se tebi cini 14ka za sada, bas su fino ubrzali rad mobitela i sad je haptic feedback mnogo bolji, i fino su sredili kameru jos da nam dodje 2/3 stvari sa osmice u vezi kamere bilo bi topDonnie Darko je napisao/la: ↑05 okt 2023, 16:48Pixelima će svakako opasti cijena relativno brzo, i ne vjerujem da će Pixel 8 Pro bit puno skuplji od 1500 koliko sam dao za 7 Pro. A ako je toliko bolji kao što vidim, onda je brutalan telefon.

- AshburtonG
- Kontakt:
Po kojoj logici ce bit 250e skuplji od Samsunga? Pa evo ovaj Pixel 8 pro i Pixel watch 2 sve skupa 1099 u Mediamarktu, a S23U nemaju ispod 1300€.
https://www.mediamarkt.de/de/product/_g ... nerator-tm
Vezano gore za flagship modele mislim da velika vecina odredjuje po cijeni definiciju flagshipa, sto je apsolutno pogresno. Apple nudi flagship modele u vidu svojih Pro verzija, sve ostalo su regularni/ulazni modeli. To sto su skuplji od vecine flagshipa drugih proizvodjaca ih ne cini flagship modelima. S druge strane, iPhone bi iskljucivo uzimao u Pro verziji i to nakon par mjeseci kad im spadne cijena na nekih 1000€. Onda imas telefon za makar sljedece tri godine, koji ce i dalje bit u top 10ak telefona na trzistu. Prije bih npr uzeo ovaj Pixel 8 Pro, nego ulaznu verziju 15ke. Nakon par mjeseci Androidima cijena mnogo rapidnije ide ka dole. Onda all day flagship android ako moram birat izmedju njega i non-pro verzije iPhonea.
https://www.mediamarkt.de/de/product/_g ... nerator-tm
Vezano gore za flagship modele mislim da velika vecina odredjuje po cijeni definiciju flagshipa, sto je apsolutno pogresno. Apple nudi flagship modele u vidu svojih Pro verzija, sve ostalo su regularni/ulazni modeli. To sto su skuplji od vecine flagshipa drugih proizvodjaca ih ne cini flagship modelima. S druge strane, iPhone bi iskljucivo uzimao u Pro verziji i to nakon par mjeseci kad im spadne cijena na nekih 1000€. Onda imas telefon za makar sljedece tri godine, koji ce i dalje bit u top 10ak telefona na trzistu. Prije bih npr uzeo ovaj Pixel 8 Pro, nego ulaznu verziju 15ke. Nakon par mjeseci Androidima cijena mnogo rapidnije ide ka dole. Onda all day flagship android ako moram birat izmedju njega i non-pro verzije iPhonea.
Jesi zadovoljan sa 7 pro, razmišljam da kupim?Donnie Darko je napisao/la: ↑05 okt 2023, 16:48Pixelima će svakako opasti cijena relativno brzo, i ne vjerujem da će Pixel 8 Pro bit puno skuplji od 1500 koliko sam dao za 7 Pro. A ako je toliko bolji kao što vidim, onda je brutalan telefon.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 6 gostiju.