Postao/la MrAmarOsim » 03 okt 2023, 16:56
Slegli se skoro utisci pa da i ja koju prozborim.
Neloša ali isto tako i ne neka predobra naša utakmica, ekipa, bez samopouzdanja i energije koliko god oni volje imali. Muftiću dobro došlo klupiranje da se malo dozove, daleko ranije je trebao odmorit jednu, ali dobro, bolje ikae nego nikad. Drina ubjedljivo naš najbolji štoper ali eto izbaci ga igrač Posušja 1 na 1 pa je odjednom taraba. Nije niti će ikad biti. Štila svoje standardno, krila su nam počela kao i bekovi, dobiju sve na tacni, uđu u 16 i umjesto da je opale i izbore korner, ili da probaju iznuditi penal, oni je vrate na nekih 16 metara gdje nigdje nikog nema. Bekovi katastrofalni, nedavno rekoh, od 10 centaršuteva koji oni upute, 1 je koristan i to greškom protivničke odbrane a ne zato što su dobri, to se posebno odnosi na Galića. Veza sa nešto drugačijim zadacima danas, Biber neloš, Ćosić ja ne znam jel odigrao ijednom na prirodnoj poziciji desnog beka. Arap obećava pravo, Drljo ima fudbalskog talenta ali je dečko toliko prirodno neinteligentan da je to nevjerovatno, ali eto pobjeda je pa ću izdržat.
Na kraju travnička ubleha se sad sjetila kako on kaže, staviti svoju poziciju na raspolaganje upravi, ipravit nas budalama i idiotima. Pa ubleho, kada već pakuješ nešto, onda dođi u upakuj kako treba pa reci da nudiš neopozivu ostavku a ne da stavljaš poziciju na raspolaganje.
Protiv pitara bih ovako nešto izveo:
Muftić
Ćosić, Drina, Cocalić, Jašarević
Biber Rustemović
Amoah Štilić Ovčina
Krpić
Ćosića na svoju prirodnu poziciju da odigra pa da vidimo valja li šta. Treba napomenuti da će čuvati Ziljkića i Penerandu koji su vrlo dobri u 1 na 1, iako oba vole peglati loptu, ali dobro.
Biber i Rustemović u vezi iz čistog razloga da mogu pomoći bekovima i štoperima, pogotovo jer se očekuje i onaj im Hasić jel mu ime, pa da ga Rustem pošteno izudara. Po meni nije Rustemović toliko loš sa obzirom da može dati ruke. Drugi problem i par cipela je to što nam je on predstavljen kao zamjena Arminu. Nešto defanzivnija veza, ali je i protiv Širokog to bilo neloše, jer su nam štoperi imali više prostora za gradnju napada, pa onda i više vremena za dijagonale na krila ili gađanje Krpe, što bi u drugačijim uslovima urodilo plodom, ali kod nas nažalost nije.
Zatim, jeste da je daleko, ali bih protiv Zvijezde ovakav sastav
Muftić
Musić, Drina, Dubačkić, Šehić/Jašarević
Biber, Rustemović/Beća
Amoah, Beća/Arap, Šehić/Alison
Krpić
"Ovi igrači za koje se plaćaju enormne sume novca su prije svega životinje fizički."
Najtrofejniji trener PLBiH - Amar Osim