FK Sarajevo
Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz
Re: FK Sarajevo
Kad su karte u prodaji, je li se ovo čeka sa cijenom jer će biti nekih poskupljenja ili? Očekujem 3-3500 ljudi na Sjeveru 6000 na Istoku i 5000 (Pitara) na Zapadu.
🇵🇸 FREE PALESTINE! 🇵🇸
- NisamIsmirMirvic
- Kontakt:
Joj raja, ima vas sto bas padate na sibicarenje
Dodje Bekric socijala i kaze igraju svi za milju i po, Rustemovic odbio 15 hiljada da dodje, niko nije tu zbog para nego jer voli klasu radnicku - i vi povjerujete. Normalno da su im tolike plate samo na papiru, ostalo dobiju u kovertama
Drugo, Basic satro ostavku podnosi, ovi odbijaju. Nemojte molim vas padati na to. Patetika zadnja, ili on pokusava da razdrma ekipu i vrati svlacionicu. Ko biva, uprava mi ne da da idem, sad me morate slusat
Trece i najbitnije, sta ste se usrali koji ****? Kaze jao go u 94oj, nije moglo gore po nas. Da su dobili 3-0 bilo bi, jao nalupali Siroki nije moglo gore po nas. Da je njih Siroki ubio 4-0 bilo bi, jao najgore po nas, mi smo im zadnja sansa, opet ce preko derbija da okrecu sezonu. Kome treba razlog da se prepadne i bude negativan, vrlo lako ce ga naci.
Ja se nadam da ova razmisljanja ne dopiru do igraca i SS, nemojte da nas losija ekipa opet mlatne na muda i nekakve psiholoske igrice za siromasne tj. izlizane sibicarske fazone. Nemojte molim vas! Prvo, oni su mentalno unisteni. Znaci ne mogu da hodaju po terenu kako treba niti da daju tacne pasove prvom do sebe. Ubili ih ovi porazi totalno.
Kvalitetom su daleko ispod nas. Ne kazem da su bezopasni i da ih treba potcijeniti, ali su ispod. Po meni, najozbiljniji igraci su im: Stilic, Amoah, Mekic (ako ima dobar dan), Ovcina. I ovaj mali Arap je fakat dobar, ali je dijete i prevelik mu je derbi zalogaj. U princpipu, zatvoris im Stilica i pola posla si zavrsio. Samo odigrati mirno, stalozeno, od noge do noge, ne dozvoliti da nas navuku na neke gluposti i to je to, ide 3:0 lagano.
Drugo, Basic satro ostavku podnosi, ovi odbijaju. Nemojte molim vas padati na to. Patetika zadnja, ili on pokusava da razdrma ekipu i vrati svlacionicu. Ko biva, uprava mi ne da da idem, sad me morate slusat
Trece i najbitnije, sta ste se usrali koji ****? Kaze jao go u 94oj, nije moglo gore po nas. Da su dobili 3-0 bilo bi, jao nalupali Siroki nije moglo gore po nas. Da je njih Siroki ubio 4-0 bilo bi, jao najgore po nas, mi smo im zadnja sansa, opet ce preko derbija da okrecu sezonu. Kome treba razlog da se prepadne i bude negativan, vrlo lako ce ga naci.
Ja se nadam da ova razmisljanja ne dopiru do igraca i SS, nemojte da nas losija ekipa opet mlatne na muda i nekakve psiholoske igrice za siromasne tj. izlizane sibicarske fazone. Nemojte molim vas! Prvo, oni su mentalno unisteni. Znaci ne mogu da hodaju po terenu kako treba niti da daju tacne pasove prvom do sebe. Ubili ih ovi porazi totalno.
Kvalitetom su daleko ispod nas. Ne kazem da su bezopasni i da ih treba potcijeniti, ali su ispod. Po meni, najozbiljniji igraci su im: Stilic, Amoah, Mekic (ako ima dobar dan), Ovcina. I ovaj mali Arap je fakat dobar, ali je dijete i prevelik mu je derbi zalogaj. U princpipu, zatvoris im Stilica i pola posla si zavrsio. Samo odigrati mirno, stalozeno, od noge do noge, ne dozvoliti da nas navuku na neke gluposti i to je to, ide 3:0 lagano.
-
- Kontakt:
Lijevo,desno,gore-dole,kad sve saberes i oduzmes kao i svaki put do sada,mi smo sebi najveca prijetnja.
Ako Rozman uspije usaditi im u glave da je ovo prije svega tekma za tri bobe kao i svaka druga,razguzicemo ih.
To naravno ne znaci da trebas tekmi pristupiti kao da je Famos u pitanju,treba tog pozitivnog naboja svakako jer tada dajes i vise od svojih mogucnosti.
Ono sto ne smijes je da ti glava bude pregrijana i onda pravis poteze koji nisu rezonski,sjebavas kompletnu koncepciju,itd..
Samo odgovorno i disciplinovano,ponoviti tekmu sa Zrinjskim,to je sve!
I ne raditi stvari kao sa Zvijezdom,imas 2:0 i dodajes se na svojoj polovini danima kao da je tekma zavrsila.
Trpati u svakom momentu i kad god se ukaze prilika,ne odustajati.
Bas kao sto i Rozman kaze da zeli gol vise i vise atraktivnog fudbala.
Ako Rozman uspije usaditi im u glave da je ovo prije svega tekma za tri bobe kao i svaka druga,razguzicemo ih.
To naravno ne znaci da trebas tekmi pristupiti kao da je Famos u pitanju,treba tog pozitivnog naboja svakako jer tada dajes i vise od svojih mogucnosti.
Ono sto ne smijes je da ti glava bude pregrijana i onda pravis poteze koji nisu rezonski,sjebavas kompletnu koncepciju,itd..
Samo odgovorno i disciplinovano,ponoviti tekmu sa Zrinjskim,to je sve!
I ne raditi stvari kao sa Zvijezdom,imas 2:0 i dodajes se na svojoj polovini danima kao da je tekma zavrsila.
Trpati u svakom momentu i kad god se ukaze prilika,ne odustajati.
Bas kao sto i Rozman kaze da zeli gol vise i vise atraktivnog fudbala.
Biti srcem vezan,u tome lezi snaga!
Peljto je svaki derbi odsudio bez greske, za Deljkovica mislim da je dobar sudija, samo da onaj mali Vicin podanik iz Hrasnice ne sudi.OsmaDolazi je napisao/la: ↑03 okt 2023, 09:00Peljto je štrumf sa dna kaca, Deljković još veći pa ti vidi. Brat mu i jedan i drugi u aktivni u klubu. Jedan kroz tribinu, drugi u klubu. Dobri momci 1/1 ali eto imaju tu veliku mahanu!
Biti srcem vezan, u tome leži snaga..
-
- Kontakt:
Vjeruj mi na rijeć, sve sudije koje su došle u Premier Ligu za vrijeme vladavine Vice su Vicine kujice i kujice onog klošara iz Krajine koji je preuzeo svu sudijsku organizaciju. Radit će sve kako im Gicko kaže.esprit24 je napisao/la: ↑03 okt 2023, 11:08Peljto je svaki derbi odsudio bez greske, za Deljkovica mislim da je dobar sudija, samo da onaj mali Vicin podanik iz Hrasnice ne sudi.OsmaDolazi je napisao/la: ↑03 okt 2023, 09:00Peljto je štrumf sa dna kaca, Deljković još veći pa ti vidi. Brat mu i jedan i drugi u aktivni u klubu. Jedan kroz tribinu, drugi u klubu. Dobri momci 1/1 ali eto imaju tu veliku mahanu!
Trenutno su nam važniji bodovi u derbiju od bilo kakvog pretiža ili ponižavanja.
Čovjek nije slobodan dok sve ne izgubi.
Ma Peljto će sudit derbi, bezveze se opterećujete glupostima, čovjek je profesionalac, nikad nije tendenciozno sudio, a greškica se svakome može desiti.
„Neću više dolazit' na Grbavicu, pucat ću vam – s Vratnika!“ - Asim Ferhatović Hase
-
- Kontakt:
- napoleon72
- Kontakt:
Niko ne kaze da ih se bojimo jbt, samo da ne treba hajcat i najavljivat neke potope jer to u ovom derbiju nikad nije prolazilo. Boli me qrac za Dinamo Hajduk ili Manchesterski derbi, NIJE ISTO. Ne mozes ljudima utuvit u glavu neke stvari. Evo u zadnjih 10 godina par situacija:
Sezona 21/22: mi pojacani do neba, Avramovski, Hamza, novi trener, hajc, oni prosjaci, zadnji ekser... hop, 2:0 na Grbavici, suta nismo imali.
Sezona 19/20, derbi 1:3 na Kosevu, mi kuci imali 9/9 do te tekme, najavljivali osvetu za 5:2, hajcali, dizali se... hladjenje.
Sezona 18/19, derbi 0:3 na Grbavici. Mi kiksali dvije u nizu, Zrinjski nam dosao na -5, oni se napeli da nam izbiju titulu... hladjenje.
Sezona 17/18, derbi na proljece: mi pet pobjeda u nizu (ukljucujuci 4:1 protiv Zrinje i 2:0 protiv Listice), oni u zadnjih 5 tekmi 4 bez pobjede, prosuli titulu u Mostaru sa 0:3 na 3:3 u 5 minuta... oni nas dobiju
Novembar iste sezone: takodje 5 pobjeda u nizu (1:3 Slobodu i Zrinjskog, 5:0 Celika), dodjemo na Grbavicu i prebiju nas u onom blatu
Sezona 16/17: njima treba bod za titulu, mi 4 dana ranije izgubili kup, igraci bjeze iz grada, atmosfera nula... sanse nam nisu stvorili, dobijemo derbi
Sezona 15/16: "pitanje je samo koliko razlike", sve je jasno
Ista sezona proljece: mi 4 pobjede u nizu, nafurani, ubijemo ih na derbiju al jedan prekid i 0:1 izgubimo
Stoti derbi: oni aktuelni prvaci, 4 pobjede uvezali, mi fasovali od Celika (?) pa remi u Gradačcu, dobijemo derbi
Samo u zadnjih 10ak godina, hrpa primjera. Niko se ne boji njih niti bilo koga u ovoj ligi, samo mali pokazatelj da forma i omjer FAKAT nista ne znace.
Sezona 21/22: mi pojacani do neba, Avramovski, Hamza, novi trener, hajc, oni prosjaci, zadnji ekser... hop, 2:0 na Grbavici, suta nismo imali.
Sezona 19/20, derbi 1:3 na Kosevu, mi kuci imali 9/9 do te tekme, najavljivali osvetu za 5:2, hajcali, dizali se... hladjenje.
Sezona 18/19, derbi 0:3 na Grbavici. Mi kiksali dvije u nizu, Zrinjski nam dosao na -5, oni se napeli da nam izbiju titulu... hladjenje.
Sezona 17/18, derbi na proljece: mi pet pobjeda u nizu (ukljucujuci 4:1 protiv Zrinje i 2:0 protiv Listice), oni u zadnjih 5 tekmi 4 bez pobjede, prosuli titulu u Mostaru sa 0:3 na 3:3 u 5 minuta... oni nas dobiju
Novembar iste sezone: takodje 5 pobjeda u nizu (1:3 Slobodu i Zrinjskog, 5:0 Celika), dodjemo na Grbavicu i prebiju nas u onom blatu
Sezona 16/17: njima treba bod za titulu, mi 4 dana ranije izgubili kup, igraci bjeze iz grada, atmosfera nula... sanse nam nisu stvorili, dobijemo derbi
Ista sezona proljece: mi 4 pobjede u nizu, nafurani, ubijemo ih na derbiju al jedan prekid i 0:1 izgubimo
Stoti derbi: oni aktuelni prvaci, 4 pobjede uvezali, mi fasovali od Celika (?) pa remi u Gradačcu, dobijemo derbi
Samo u zadnjih 10ak godina, hrpa primjera. Niko se ne boji njih niti bilo koga u ovoj ligi, samo mali pokazatelj da forma i omjer FAKAT nista ne znace.
GRMI SA SJEVERA!
1946
90ka deseti heroj Bosne
1946
90ka deseti heroj Bosne
Zato je najbolja moguća stvar što nam je trener Slovenac kojeg samo rad zanima, a glavni nam igrači nisu znali gdje se nalazi Bosna na karti prije dolaska, tako da ih ove naše lokalne polemike ne dotiču plaho. Što nama može ići u prilog samo tako...
🇵🇸 FREE PALESTINE! 🇵🇸
sta je sa onim sudijom Kaljancem. Sudio nam je 2-3 derbija i frajer nestade
FC United Of Manchester !
Against Modern Football !
This is how it feels to be FC
This is how it feels to be Home
This is how it feels when you don't sell you're arse to gnome !
Against Modern Football !
This is how it feels to be FC
This is how it feels to be Home
This is how it feels when you don't sell you're arse to gnome !
- NisamIsmirMirvic
- Kontakt:
Ne znaci forma nista, u derbiju je sve otvoreno, nikad ne znas sta se moze desiti i tako dalje, sve potpisujem. Ja samo kazem da je drugaciji pristup derbiju mentalno kod njih i kod nas. Oni uvijek imaju stav "ko ih je.be, hajmo ih dobit" dok mi vazda nesto racunamo, teoretisemo, analiziramo, pravimo nekakva predvidjanja, sto nerealno optimisticna, sto pesimisticna. Znaci sami sebi bezveze komplikujemo stvari i podapinjemo nogu. "Ko ih je.be, hajmo ih dobit" je 100 puta pametniji pristup, bar kad se o derbijima radi.napoleon72 je napisao/la: ↑03 okt 2023, 11:39Niko ne kaze da ih se bojimo jbt, samo da ne treba hajcat i najavljivat neke potope jer to u ovom derbiju nikad nije prolazilo. Boli me qrac za Dinamo Hajduk ili Manchesterski derbi, NIJE ISTO. Ne mozes ljudima utuvit u glavu neke stvari. Evo u zadnjih 10 godina par situacija:
-
- Kontakt:
+1.napoleon72 je napisao/la: ↑03 okt 2023, 11:39Niko ne kaze da ih se bojimo jbt, samo da ne treba hajcat i najavljivat neke potope jer to u ovom derbiju nikad nije prolazilo. Boli me qrac za Dinamo Hajduk ili Manchesterski derbi, NIJE ISTO. Ne mozes ljudima utuvit u glavu neke stvari. Evo u zadnjih 10 godina par situacija:
Ovo su cinjenice i razlog je jednostavan loš si u sezoni sve negativno i jedino sto ti preostaje je da pogines i probaš dobiti derby da izvuces sezonu i koliko toliko zadovoljiš navijace. Očito je da kod nas to prolazi da za tu slamkicu spasa svi poginu i uglavnom dobijaju derby. Zato mozda nije loše sinoc sto su dobili, omekšat ce ih i zadovoljiti pobjeda od sinoc, bolje sinoc da su prekinuli niz nego protiv nas. Naravno bolji smo ocekujemo pobjedu al nema tu lako cemo, deranje itd
-
- Kontakt:
Bas tako , realno ne bude derbi sa nekom kardinalnom greskom
I ja kao manijak sam za peljtu , samo da nam Njegomirovica ne posalju

Uspjeh protiv mitomana je zagarantiran ako trener postavi odbranu
Sa pojačanom sredinom.
Nešto kao 3:0 na Grbavici sa liberom ispred odbrane.
U derbijima ko kod uzme sredinu dobija.
Ziljkic u napadu bez suvišnog meljanja i pimplanja.
2 latinosa u napadu od početka pa nek gori Kosevo!
Sa pojačanom sredinom.
Mi smo Pitari,najaci smo najaci!
👉Ubica Mitomana i Botova😎
👉Ubica Mitomana i Botova😎
- Lobudaraczapamcenje
- Kontakt:
Moramo se nametnuti od starta, igrati kako mi zelimo. Od prve minute im dati do znanja gdje su dosli, nek spasavaju zivu glavu. Na klosarluke ne padati, ne biti glup, paziti one stiline promjene pravca, spore korake, izvlacenje prekrsaja na iskustvo. Dole Krpi prisiti dzetica..Pitarsam je napisao/la: ↑03 okt 2023, 12:08Uspjeh protiv mitomana je zagarantiran ako trener postavi odbranu
Sa pojačanom sredinom.
mislim da smo spremniji i da moramo pored primata na sredini, dobro ih nadtrcati, izmoriti do izenmoglosti.. a u napadu stvarno moramo biti ko ujed zmije, brz efikasan.. bez okolisanja, direktno - konkretno!
- 1 9 4 6 -
pored nas ovakvih, dusmani nam nisu potrebni!
MI NIKAD ODUSTATI NECEMO!
pored nas ovakvih, dusmani nam nisu potrebni!
MI NIKAD ODUSTATI NECEMO!
Samo trio kermah, pena i renan mogu ovu utakmicu odigrat hladne glave, bosanske vedete almedin i ajdin mogu nasjest na strumfovske podvale 

Biti srcem vezan, u tome leži snaga..
- GospodinIzSarajeva
- Kontakt:
Mislim da je ključna razlika između ovog i prošlih derbija što napokon imamo odličnog trenera. Pri tome je čovjek stranac i neće nafurati igrače da ćemo ih razbiti, već se isključivo fokusirati na skauting protivnika i na svopstvenu ekipu.
Izaći jako od prve minute, bez ikakvih kalkulacija. Najbitnije je da budemo nazad čvrsti kao i do sad na AFH. Od dolaska Simona u domaćim utakmicama gol razlika 7:0.
Mislim da smo dobili na čvrstoći uigravanjem jednog štoperskog para, a i ruku na srce i Aničić i Đuričković su pokazali da su kvalitetni, za sad ne znam jesu kombinovano 3 veće greške napravili.
Izaći jako od prve minute, bez ikakvih kalkulacija. Najbitnije je da budemo nazad čvrsti kao i do sad na AFH. Od dolaska Simona u domaćim utakmicama gol razlika 7:0.
Mislim da smo dobili na čvrstoći uigravanjem jednog štoperskog para, a i ruku na srce i Aničić i Đuričković su pokazali da su kvalitetni, za sad ne znam jesu kombinovano 3 veće greške napravili.
Vlasnik ssba foruma - @Devedesetka