Ne mozes ih nikako porediti, Jasarevic je za Galica televizor u boji, zna se ubacit, asistirat, pogodit. Ovaj drugi od dolaska ne samo da je skupio citavih 0 asistencija, vec je imo mozda 2 upotrebljiva ubacaja.
FK Željezničar
Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo
Re: FK Željezničar
NEW PRIMITIVES ALL OVER BASCARSIJA
"Želјo je prapočelo svega što se ne predaje, bunt, krik, matica svih individualaca, karavan-saraj na dugom i uzaludnom putovanju ka pravednom."
"Želјo je prapočelo svega što se ne predaje, bunt, krik, matica svih individualaca, karavan-saraj na dugom i uzaludnom putovanju ka pravednom."
Jedno pitanje:
KO JE BACIO SIHRE NA COSICA SINOC?
KO JE BACIO SIHRE NA COSICA SINOC?

"Ali, kad dođeš u Zenicu, ne da ti se ne igra, više ti se ni ne živi" : ivica osim za jutarnje novine
- KONTRASVIH
- Kontakt:
Sta je ono bilo. Od 10 pasova 6 je u aut otislo.

HEROJI SU IZ ULICE A NE IZ NEREALNOG FILMA
Drina je uvijek bio dobar poredeci sa ostalim stoperima, imao je kikseve u rangu sa Cocalicem i Kosoricem, Dubackic vec nije takve kikseve imao, ali se raja tovari Drini a ovim ne.elSaik je napisao/la: ↑03 okt 2023, 07:46Sad je Drina dobar opet![]()
Ko ima ovakve navijače ne trebaju mu pitari i pijaćari![]()
Obzirom da su imali pet poraza zaredom, da je atmosfera krajne toksična a klub pod udarima sa svih strana, i posjeta/podrška i igrači su bili odlični.
A na derbiju samo hrabro, nemamo šta izgubiti, napasti pa ili pukovnik ili pokojnik
[quote="harishp"]Ovaj ako bude mjenjao Misimovica,onda smo fakat nayebali.
Moze imati minutaze k'o i Vrsaljevic,Svraka,Sesar i to bi bilo to.
Inace Stevanovic za Izmeta i ovakav je svemirski brod.[/quote]
Corinne Diacre - prof. fudbala
Megamiske - najvece zlo od 1921
- AjkulaCekicarka
- Kontakt:
Pobjeda zlata vrijedna!
Zalaganje i borba za 10!
Štilić, Cocalić, Muftić, Krpić
Ostale neću komentarisati.
Al Jabera zadržati po svaku cijenu...
Da su imali promil osnova, Krpiću bi poništili i drugi gol.
Kidisali su kerovi da ostane neriješeno...
VTŽ!
Zalaganje i borba za 10!
Štilić, Cocalić, Muftić, Krpić

Ostale neću komentarisati.
Al Jabera zadržati po svaku cijenu...
Da su imali promil osnova, Krpiću bi poništili i drugi gol.
Kidisali su kerovi da ostane neriješeno...
VTŽ!
- dubioza144
- Kontakt:
Kada ce biti zavrseni papiri za Selimovica i Boljevica hocemol uopste racunat na njih do drugog dijela
Ali duboko u srcu, u središtu naše Grbavice osim ratnog plamena, tinjala je jedna iskra, iskra koja je tiho šaputala pjesmu ljubavi i znala da će doći neko drugo vrijeme!
Koliki je Željo, Željo je GOLEM, nije velik nego GOLEM, razlika je veliko i GOLEMO.
Koliki je Željo, Željo je GOLEM, nije velik nego GOLEM, razlika je veliko i GOLEMO.
Drina je bio dobar sinoć, malo me nervira kad on i Coca glume Pirla i šalju one duge dijagonale na drugi dio terena, ali to je više do veznog reda jer nemaju kome da daju loptu.
Drina ako se dozvao, mogao bi biti dobar u paru sa Dubačkićem, to je dugoročno rješenje.
Selimovićeva papirologija je pri kraju, obojica bi trebali biti u rosteru poslije reprezentativne pauze.dubioza144 je napisao/la: ↑03 okt 2023, 09:07Kada ce biti zavrseni papiri za Selimovica i Boljevica hocemol uopste racunat na njih do drugog dijela
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.
Voli te tvoje Sarajevo.
- dubioza144
- Kontakt:
Sve utakmice koje smo dobili Borac, Igman, Tuzla, Siroki ni u jednom trenutku loptu nismo prepustili protivniku i sve utakmice smo i slavili izuzev Goska gdje nismo imali ni srece, utakmice na gostujucim terenima u svakoj smo se najmanje pitali i sve utakmice smo igrali defanzivno i bez lopte u posjedu cak se to moze reci i za utakmicu u kupu u Tuzli ukoliko takav prustup ponovimo na Kosevu necemo dobro proci, nadam se nekom ofanzivnijem fudbalu slicnom sto igramo na Grbavici sa nekoliko promjena u prvih 11.
Ali duboko u srcu, u središtu naše Grbavice osim ratnog plamena, tinjala je jedna iskra, iskra koja je tiho šaputala pjesmu ljubavi i znala da će doći neko drugo vrijeme!
Al najjace kad je se Bašić bacio na klupu kad je Čoske doda u aut
FK Zeljezničar Sarajevo 1921
AUT
AUT
-
- Kontakt:
Nadam se da je Basicu konacno jasno da Cosic ne moze igrati ovo sto on hoce. Nije Cosic nista kriv, zavaljen svaku tekmu, onda normalno da izgubi samopouzdanje i pravi amaterske greske.
Cosic je najbolju utakmicu odigrao protic Borca. Tu je vezni red bio Mekic-Rustemovic-Cosic. On blize aut liniji, spartao gore dole, iz drugog plana se prikljucivao, borio se, super bas odradio sve. Onda poslije toga (jel ono protiv Posusja?) trener ga stavi na lijevog beka. Onda kasnije u nekim utakmicama na zadnjeg veznog, protiv Sloge na 10. Na nekim je cini mi se i desnog beka igrao. Po sjecanju pisem, pa ne zamjerite. Ali evo, jucer stavi Cosica u vezu, upari ga s Biberom koji se krije od lopte i samo je daje nazad ili prvom do sebe. I to ga stavi lijevo, da sa Jasarevicem kao nesto kombinuje.
Ovo ne moze ni na igricama, da ovoliko saltas igraca i da on dobro igra. Znaci, svaku Cosicevu gresku mozete komotno Basicu fakturisati. Tumbanjem je dobio igraca koji je totalno ubijen u pojam i ne zna vise kuda uopste da se krece na terenu i sta da radi. Puno i Basic zavaljuje ekipu ovim rokadama koje ne bi ni u FM-u prosle.
Cosic je najbolju utakmicu odigrao protic Borca. Tu je vezni red bio Mekic-Rustemovic-Cosic. On blize aut liniji, spartao gore dole, iz drugog plana se prikljucivao, borio se, super bas odradio sve. Onda poslije toga (jel ono protiv Posusja?) trener ga stavi na lijevog beka. Onda kasnije u nekim utakmicama na zadnjeg veznog, protiv Sloge na 10. Na nekim je cini mi se i desnog beka igrao. Po sjecanju pisem, pa ne zamjerite. Ali evo, jucer stavi Cosica u vezu, upari ga s Biberom koji se krije od lopte i samo je daje nazad ili prvom do sebe. I to ga stavi lijevo, da sa Jasarevicem kao nesto kombinuje.
Ovo ne moze ni na igricama, da ovoliko saltas igraca i da on dobro igra. Znaci, svaku Cosicevu gresku mozete komotno Basicu fakturisati. Tumbanjem je dobio igraca koji je totalno ubijen u pojam i ne zna vise kuda uopste da se krece na terenu i sta da radi. Puno i Basic zavaljuje ekipu ovim rokadama koje ne bi ni u FM-u prosle.
Zadnja izmjena: Amidzatvojnajdrazi, dana/u 03 okt 2023, 10:26, ukupno mijenjano 1 put.
1921
- QUARTERBACK
- Kontakt:
druze ne ofiraj se beca nije bolji od nekih juniora imao je milion prilika ne pamtim igraca koji se toliko trpio i nista..
daj nove momke niko treneru ne bi prigovorio pola rijeci da se djeca vise guraju u prvi tim pa makar i po 15 minuta tanak je kvalitet trenutno da se kaze da nemaju mjesta nikako
Ja ne znam ko dovede onog Allysona, pa kakve je ono prevara ljudi dragi. Cosic katastrofa, ali mislim da je zavaljen na neprirodnoj poziciji. Drina odlican
Drljo takodjer odlican kad je usao, bolji je od Allysona 10 puta. Drago mi je i zbog Krpica, vidi se koliko mu znaci ovaj go. Amoah i Stila su dva najbolja igraca ove ekipe. Al Jaber mali ima pravo potencijala, ali i dalje bih stavljao Stilica, a njega ubacivao zadnjih pola sata. Mufta svaka cast 

FKŽ !
-
- Kontakt:
Tuzno je sto ovo pisem ali od Bibera sigurno nije bolji. Nekakav bezvoljan, nezainteresovan, odbija se od igraca.
Al zato Turururu redovno igra, e to mi vec nije jasno zasto i kako. Ocam bara bara sa Becom, doslovno. Zasto ovaj igra, a Beca ne igra treba pitati Basica. Alison je super igrac, al za futsal. Mislim da mi mogao pojačati MNK Zeljeznicar

Dobro se Basic zna izgubiti, bas dobro. Startni vezni red u sastavu Cosic, Biber, Stilic je bas katastrofa u najavi. Tako smo i igrali do greske Sirokog i postignutog gola. Nema igraca koji zna i moze da iznese loptu, to se odmah vidjelo.
Mufta, kralju, sahu, oprosti mi, prvi sam jeo **** kako si nizak za golmana

Sinoćnja pobjeda nam daje taj luksuz da rasterećeni čekamo derbi. Sav pritisak je na Sarajevu, oni se još uvijek nadaju tituli, iako se više ne kofrče, ali način na koji prate utakmice Zrinjskog i Borca nam jasno govori koliko su opsjednuti tim trofejom. To je apsolutno razumljivo jer su potrošili ogroman novac ovog ljeta i po tome su svojevrstan fenomen, da uložiš desetine miliona u ekipu i da za šampionom zaostaješ 70 bodova u dvije sezone, za to se baš moraš potruditi.
Renan Oliveira je najopasniji igrač i jedan od rijetkih sa Kromolja koje cijenim, jbg, ne možeš da ne poštuješ takvu igračinu. Polušanse pretvara u golove, to mogu samo majstori.
Po onome što sam vidio u prethodnim utakmicama, uglavnom imaju period u kojem dominiraju i šta tu urade - uradili su. U prvih 4-5 utakmica to je bio početak meča, prvih 15-20-25 minuta i ako tada ne zabiju, ritam i tempo im opada i onda protivnik dobije svoje prilike.
Jednostavno nisu kao Zrinjski koji te melje dok te ne samelje, a mi smo to najbolje osjetili na svojoj koži. Imaju mračne periode u igri, nerijetko znaju pokloniti loptu u opasnoj zoni i mi to ne smijemo propustiti, a sigurno će ih biti.
Naša realizacija mora biti mnogo bolja, da smo iskoristili 20% zicera koje smo promašili danas bi imali 3-4 boda više. Samo 20%.
Renan Oliveira je najopasniji igrač i jedan od rijetkih sa Kromolja koje cijenim, jbg, ne možeš da ne poštuješ takvu igračinu. Polušanse pretvara u golove, to mogu samo majstori.
Po onome što sam vidio u prethodnim utakmicama, uglavnom imaju period u kojem dominiraju i šta tu urade - uradili su. U prvih 4-5 utakmica to je bio početak meča, prvih 15-20-25 minuta i ako tada ne zabiju, ritam i tempo im opada i onda protivnik dobije svoje prilike.
Jednostavno nisu kao Zrinjski koji te melje dok te ne samelje, a mi smo to najbolje osjetili na svojoj koži. Imaju mračne periode u igri, nerijetko znaju pokloniti loptu u opasnoj zoni i mi to ne smijemo propustiti, a sigurno će ih biti.
Naša realizacija mora biti mnogo bolja, da smo iskoristili 20% zicera koje smo promašili danas bi imali 3-4 boda više. Samo 20%.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.
Voli te tvoje Sarajevo.
Ofiras se ti, pogledaj Becine utakmice gdje je znao dati gol i asistencije i Stilinu ulogu gdje je jako dobro igrao, njegova mana je duel igra i u tome ga treba unaprijediti.QUARTERBACK je napisao/la: ↑03 okt 2023, 10:22druze ne ofiraj se beca nije bolji od nekih juniora imao je milion prilika ne pamtim igraca koji se toliko trpio i nista..
daj nove momke niko treneru ne bi prigovorio pola rijeci da se djeca vise guraju u prvi tim pa makar i po 15 minuta tanak je kvalitet trenutno da se kaze da nemaju mjesta nikako
Trutru ima duel ali nista ostalo nema, dok Biber nije u stanju dati pas prema naprijed, velika vecina njegovih pasova su nazad ili ukopavanje Mekica.
Uostalom Beca je jedini igrac koji nije dobio postenu sansu u ovoj sezoni.
Mali Jaber je ogroman dobitak, brzo misli, ima ideju i zna sve sa loptom. Sa Selimovicem kojeg treba probati na defanzivnom veznom i ovim crnogorcem pocinjemo liciti na finu ekipicu.
Treba probati i Cosica na njegovoj poziciji desnom beku pa da i Galic malo odmori i tog malog kadeta/juniora Šabica gurnuti na lijevog beka.
O manama igraca treba pricati i pokusati ih smanjiti jer da nemaju mane nebi igrali sigurno u nasoj ligi.
Puna podrska treneru i anomalije koje imas u ekipi otklanjaj odmah u startu inace ode glava.
Što se jufki tiče Oliveira i Zikljic su tu najopasniji, posebno Brazilac, Mustafic dobija vise sanse i tu na sredini ih treba pritisnuti, odbrana im je konsolidovana sa novim stoperom, bekovi im se dizu, golman im varira, imaju slabe strane i nadam se da Basic moze iskorisiti iste.
[quote="harishp"]Ovaj ako bude mjenjao Misimovica,onda smo fakat nayebali.
Napokon lijepo spavanje nakon tekme. Cestitke momcima i strucnom stabu na super odradjenoj utakmici. Krenu cu sa losim stvarima kojih je bilo treba priznati. Cosic je bio pogubljen na terenu, brazilac je nesto pokusavao al je pored Cosica bio najlosiji dio tima. Galic i Jasarevic su nesto pokusavali al svaki centarsut je bio samo izgubljena lopta, kod gola onog garavog nije mogao nista jer je momak brzi i ima kvaliteta mora se priznati. Drina i Coca su bili odlicni uz njih se mora reci za Stilica, Krpica i Hamu. Biber je solidno odradio svoj dio i nema mu se puno zamjeriti. Kod rezervi mali Al Jaber je pokazao da ce biti vrhunsko pojacanje i trebalo bi mu dati malo vise prostora za igru. Drljo je za razliku od prethodnih utakmica bio izuzetno dobar, odlicno izveden slobodan udarac a i nije imao srece kod precke, golman je vec bio savladan. Turunjanin je osrednje igrao, borio se mora se priznati a Gasal kao da nije ni ulazio. Hvala bogu i sama utakmica je bila fer i korektna i nije bilo puno sudijskih gresaka osim sto nam je pomocnik ponistio cist pogodak Krpica. Sreca pa smo na kraju zabili taj drugi gol inace bi se danas brujalo samo o tome. To se takodje nesmije ne reci jer bice vremena kada neces moci dati gola a poniste ti regularan gol. Uporedite samo gol Vranjesa koji je priznat i gol Krpica koji je ponisten i sve ce vam biti jasno…. Drago mi je sto nisu prihvatili ostavku Basica, mislim da ce nam to dati samo jos jaci vjetar u ledja a jos kad se prikljuce ova dva pojacanja bice to dobra ekipa sigurno…Na kraju hvala momci i samo dajte srce na teren a u sportu vam je kao i u zivotu. Nekad dobijas, nekad gubis al je najvazniji pristup i niko vam nece zamjeriti….
----------------------------------Muftic-----------------
-------Ovcina-------Selimovic-------Drina---------Sabic------
--------------------------Goletic----------Mekic----------------
------------Amoah-----------Stilic-------------Boljevic
-------------------------------------Krpic--‐-----------------
Yugoslav First League: ⭐️
BiH Republic League: ⭐️
League of BiH: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Cup: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Supercup: ⭐️⭐️⭐️
European competitions
UEFA Cup/UEFA Europa League
Semi-finalists (1)
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)
BiH Republic League: ⭐️
League of BiH: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Cup: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Supercup: ⭐️⭐️⭐️
European competitions
UEFA Cup/UEFA Europa League
Semi-finalists (1)
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)
Malo sno se dozvali sinoć, vidio se ogorman manjak samopouzdanja u nesigurnost i kod nas i kod njih, nikad više lopti u aut nismo dodali, zahvaljujući Mehmedu i Allyssonu. Samo da hoće doći ta reprezentativna pauza da novopridošli registruju i možemk se nadati top6 do kraja polusezone. Muftić pokazo što je prvi golman i što tako treba biti, čak ga i Ziljkić hvali u pitarskom podcastu. Coca je naš najbolji igrač u dosadašnjem dijelu prvenstva, uz Amoaha. Čovjek jednostavno 8gra fudbal i to je to, najbolje igra sa Drinom jer ga ovaj može ispratiti kad je motorika u pitanju. Drina sinoć pozitivno iznenadio, začepio usta svim seratorima. Bez potrebe se naklatili momku na kosti. Treba ga istrpit sigurno, i njega i Muftu.
Bekovi korektni, konstantni su nazad obojica, sigurni, naprijed šta Bog da. Jašar je u igri glavom izuzetno dominantan i kad smo prešli na 3-5-2 on je baš fino pokrio trećeg stopera. Ovčina kad je igro beka nismo se mogli sastaviti. Ćosića još nidmo probali.
Biber korektan, krpio, zatvaro, krio se od lopte, nije komplikovo, za ne daj Bože nije loš.
Ćosiću stravu salit, nije on to što Bašić od njega hoće napravit al nikako, tanak. Čudno mi je da ga u svakoj izvodi na poluvremenu a vazda u prvoj postavi, ili je neka klauzula u pitanju ili ga Bašić čeka da nešto uradi, nevjerovatno da je svaku do sad bio najslabiji u prvom poluvremenu.
Štila magija, kako je samo lagan, jedino ga Amoah može ispratiti, ubitačan su tandem. Hvala mu na svemu, sve mu je oprosteno.
Amoah luđak, brz je tačno onoliko koliko treba, da nije njega bili bi druga liga, na desnom krilu je opasan ko plin.
Allyssona otjerat sad, nikakve fudbalske inteligencije nema. On toliko nefudbalske poteze ima da samo tako može iznenadit protivnika.
Krpić se fajta ali njegovo vrijeme se bliži kraju. Od sljedeće sezone druga opcija.
Drljo fizički premoćan, ali baš ograničen igrač. S klupe je odličan.
Turanjanin **** mater ima nešto ali je baš duboko sakriveno u njemu, bezveze jučer.
Gasal realno pretanak, mislim da je Ovcina u svakom slucaju bolja opcija od njega.
Al Jaber je najlaganiji igrač kojeg sam ja vidio, mogao bi biti baš igračina, kad počne igrati više i mi ćemo. Jedini igrač uz Amoaha koji ne stane kad da pas nego se otvara. Nije prebrz ali se kreće fenomenalno i donosi najbolje moguće odluke. Vrituoso.
Haračić raširio odbranu ŠB
Bašić odigro igru na pressici, Manijaci ga podržali i trebaju. Prenio pritisak sa sebe na upravu, zavalili ga, on se pogubio jer vise ni sam ne zna sta ce i kako ce s kojim igracem.
Na derbiju idemo u kost, srčano i to je to. Moglo bi bit svega
Bekovi korektni, konstantni su nazad obojica, sigurni, naprijed šta Bog da. Jašar je u igri glavom izuzetno dominantan i kad smo prešli na 3-5-2 on je baš fino pokrio trećeg stopera. Ovčina kad je igro beka nismo se mogli sastaviti. Ćosića još nidmo probali.
Biber korektan, krpio, zatvaro, krio se od lopte, nije komplikovo, za ne daj Bože nije loš.
Ćosiću stravu salit, nije on to što Bašić od njega hoće napravit al nikako, tanak. Čudno mi je da ga u svakoj izvodi na poluvremenu a vazda u prvoj postavi, ili je neka klauzula u pitanju ili ga Bašić čeka da nešto uradi, nevjerovatno da je svaku do sad bio najslabiji u prvom poluvremenu.
Štila magija, kako je samo lagan, jedino ga Amoah može ispratiti, ubitačan su tandem. Hvala mu na svemu, sve mu je oprosteno.
Amoah luđak, brz je tačno onoliko koliko treba, da nije njega bili bi druga liga, na desnom krilu je opasan ko plin.
Allyssona otjerat sad, nikakve fudbalske inteligencije nema. On toliko nefudbalske poteze ima da samo tako može iznenadit protivnika.
Krpić se fajta ali njegovo vrijeme se bliži kraju. Od sljedeće sezone druga opcija.
Drljo fizički premoćan, ali baš ograničen igrač. S klupe je odličan.
Turanjanin **** mater ima nešto ali je baš duboko sakriveno u njemu, bezveze jučer.
Gasal realno pretanak, mislim da je Ovcina u svakom slucaju bolja opcija od njega.
Al Jaber je najlaganiji igrač kojeg sam ja vidio, mogao bi biti baš igračina, kad počne igrati više i mi ćemo. Jedini igrač uz Amoaha koji ne stane kad da pas nego se otvara. Nije prebrz ali se kreće fenomenalno i donosi najbolje moguće odluke. Vrituoso.
Haračić raširio odbranu ŠB
Bašić odigro igru na pressici, Manijaci ga podržali i trebaju. Prenio pritisak sa sebe na upravu, zavalili ga, on se pogubio jer vise ni sam ne zna sta ce i kako ce s kojim igracem.
Na derbiju idemo u kost, srčano i to je to. Moglo bi bit svega
-
- Kontakt:
NoDi80 je napisao/la: ↑03 okt 2023, 12:16----------------------------------Muftic-----------------
Ovčina do sad ništa na beku nije pokazo, u Veležu je samo mogo beka igrat jer mu je odgovarao sistem. Kod nas pogubljen totalno
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 69 gostiju.