Zaboravljeni i potencijalni fudbaleri u reprezentaciji BiH

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_

Arvid
Kontakt:

Re: Zaboravljeni i potencijalni fudbaleri u reprezentaciji BiH

Post Postao/la Arvid » 01 okt 2023, 22:57

Imajednabrigada je napisao/la:
01 okt 2023, 20:14
Dolazi Švabooo :D
Jel mu to došlo iz guyice u glavu :yawn:
I found freedom. Losing all hope was freedom.

izdzezveubrazil
Kontakt:

Post Postao/la izdzezveubrazil » 01 okt 2023, 23:22

Opet se moram sa Horozom složiti, apsolutno sve na mjestu. Huseinbašić nikakvo pojačanje u ovom momentu nije, a upitno je hoće li ikada i upadati u takvu kategoriju.

Njemu nije 19, njemu je 22 godine, nakon Eura kad bi ga pretpostavljam trebali inkorporirati u ekipu 23 godine.

L_blancos
Kontakt:

Post Postao/la L_blancos » 02 okt 2023, 00:05

Igrač Kolna koji je prije par mjeseci igrao ep sa njemackom U21 nije pojacanje u konkurenciji kakva jeste. Ali zato grijac klupe Darmstadta sa 26 jeste...

Svakako da ga treba probati, pogotovo kada se uzme u obzir da nemamo igraca koji iz drugog plana treba da useta u 16, a njemu je to najveći kvalitet.

Svetozar, huseinbasic a pogotovo esmir su igraci na koje bi se trebali kladiti u budućnosti

Sveti
Kontakt:

Post Postao/la Sveti » 02 okt 2023, 00:38

Win win za brigadu. Ako dodje bit ce insajder, ako ne dodje bice da je bacio kosku opet
naprijed rejal

Napoleon1921
Kontakt:

Post Postao/la Napoleon1921 » 02 okt 2023, 00:54

dedo26 je napisao/la:
01 okt 2023, 22:32
Koja to repka u nasoj grupi ima bolji tim osim Portugala? Mi smo uvijek imali solidnu repku, koja ima kvalitet da ide na velika takmicenja. Gledajuci imena igraca jaci smo od svih osim Portugala u grupi. I vjecito smo tako po imenima bili 2 po jacini u grupi, al samo jednom smo napravili iskorak. Nemamo taj pravi mentalitet, to nas koči. Za nadat se da se to može promjenit s godinama. Gledajući klubove gdje naši igraju; Atalanta, Sheffield, Salzburg, Ajax, Besiktas, Fener itd itd, sve su to dobri klubovi. Al mi izgubimo od Finske gdje im igraci igraju u poslednjem klubu na tabeli u Švedskoj ligi ili u MLSu na sredini tabeli. Igraš protiv Islanda u kom je odbrana iz Pise, Hackena i izgubis. Najmanji problem je gdje naši igrači igraju. Najveći problem je što nema žara i strasti, i naravno što igramo bez krila već 5 godina.
Ko god kaze da nemamo kvalitet nek naborji po tri igraca iz ostalih repki :D ...nema potrebe da iko pokusava nece nabrojat

gruezi
Kontakt:

Post Postao/la gruezi » 02 okt 2023, 01:08

Saric 90 minuta, hajra 60, dal 45, besirevic 74 za aik, nalic usao na poluvremenu, mujakic I djokanovic po 90 minuta, prcic ni u protokolu, menalo klupa

Imajednabrigada
Kontakt:

Post Postao/la Imajednabrigada » 02 okt 2023, 11:41

😅😅
"****** se trudi da uradi nešto korisno, bez ličnog interesa, i drvlje i kamenje na njega... Da se slučajno ne bi namnožilo takvih, to je formula po kojoj BiH funkcioniše." - @Horoz

BenjooJutub
Kontakt:

Post Postao/la BenjooJutub » 02 okt 2023, 11:57

Sveti je napisao/la:
02 okt 2023, 00:38
Win win za brigadu. Ako dodje bit ce insajder, ako ne dodje bice da je bacio kosku opet
Mislim da nije relevantno uzimati u obzir postove od člana foruma koji ima forumski staž tek dvije godine.

hurem
Kontakt:

Post Postao/la hurem » 02 okt 2023, 12:40

Sveti je napisao/la:
Win win win...
Tabakovic mu je joker u slučaju da ne bude ništa od Huseinbašića ili Karica. :)

Sveti
Kontakt:

Post Postao/la Sveti » 02 okt 2023, 12:42

hurem je napisao/la:
02 okt 2023, 12:40
Sveti je napisao/la:
Win win win...
Vidis, njega sam zaboravio :)
naprijed rejal

DuljevinhoHaraldo
Kontakt:

Post Postao/la DuljevinhoHaraldo » 02 okt 2023, 13:09

Sveti je napisao/la:
02 okt 2023, 12:42
hurem je napisao/la:
Sveti je napisao/la:
Win win win...
Vidis, njega sam zaboravio :)
:urnebes: :urnebes: :urnebes:

Ma nema o kome drugom pricati nego Huseinbasic.
⚜️~⚜️~⚜️

"Azur je za sve mlade golmane Jan Oblak" - A. Husarić

Mirvić + Dudić + Hadžija = Najjači trio BH fudbala

kad ce poljska liga, fali mi hamulic, hebo svjetsko:-) - @babino

dedo26
Kontakt:

Post Postao/la dedo26 » 02 okt 2023, 13:11

Horoz je napisao/la:
01 okt 2023, 22:46
dedo26 je napisao/la:
01 okt 2023, 22:32
Koja to repka u nasoj grupi ima bolji tim osim Portugala? Mi smo uvijek imali solidnu repku, koja ima kvalitet da ide na velika takmicenja. Gledajuci imena igraca jaci smo od svih osim Portugala u grupi. I vjecito smo tako po imenima bili 2 po jacini u grupi, al samo jednom smo napravili iskorak. Nemamo taj pravi mentalitet, to nas koči. Za nadat se da se to može promjenit s godinama. Gledajući klubove gdje naši igraju; Atalanta, Sheffield, Salzburg, Ajax, Besiktas, Fener itd itd, sve su to dobri klubovi. Al mi izgubimo od Finske gdje im igraci igraju u poslednjem klubu na tabeli u Švedskoj ligi ili u MLSu na sredini tabeli. Igraš protiv Islanda u kom je odbrana iz Pise, Hackena i izgubis. Najmanji problem je gdje naši igrači igraju. Najveći problem je što nema žara i strasti, i naravno što igramo bez krila već 5 godina.
**** ga i mentalitet je sastavni dio slike kvaliteta jedne ekipe, kao i profesionalizam saveza. Kad to sabereš sa individualnim kvalitetom, dobiješ snagu ekipe.
Mi i Srbi po pravilu igramo ispod individualnog kvaliteta koji imamo. Turci imaju sličan problem.
Ovi gore skandinavci o kojima pričaš, opet najčešće igraju preko indivindualnog kvaliteta.
Pa baš to, mentalitet je najvazniji. Ja garantujem da Portugal ima iste igrače u istim klubovima kao mi da bi bili opet prvi u grupi, a da mi njihove igrače imamo da bi bili drugi. Ljudi nemaju pojma kolko je to važno. Pogledaj npr Špance, nikad gori po imenima, a opet su dobri. Ili se sjeti Francuske 2010, pa onda ne znam, Portugala 2009 kad nas je dobio, to je cini mi se bila najgora generacija Portugala. Dosta ekipa ima taj problem, naveo si bas te ekipe za koje isto dijelim misljenje; Srbija, Turska, realno i Austrija i Švicarska mogu tu stat. Imaju igrače po Bundes ligi a nikad nisu nešto uspješni bili.

izdzezveubrazil
Kontakt:

Post Postao/la izdzezveubrazil » 02 okt 2023, 13:30

Bitan je mentalitet, ali ne treba ni pretjerivati, zamijeni Portugalce sa nama i mi bi bili prvi, a oni bi možda bili drugi.

19vendetta87
Kontakt:

Post Postao/la 19vendetta87 » 02 okt 2023, 13:38

izdzezveubrazil je napisao/la:
02 okt 2023, 13:30
Bitan je mentalitet, ali ne treba ni pretjerivati, zamijeni Portugalce sa nama i mi bi bili prvi, a oni bi možda bili drugi.
Upravo to. Bernardo Silva ili Leao ce izdriblati 1-2 igraca po krilu i stvoriti neku opasnu sansu, dok to kod nas ne mozes ocekivati od Menala ili evo sad Ziljkica
👉 Almedin Ziljkić - Ubica BORD mitomana i botova 😎

Imajednabrigada
Kontakt:

Post Postao/la Imajednabrigada » 02 okt 2023, 13:43

BenjooJutub je napisao/la:
02 okt 2023, 11:57
Sveti je napisao/la:
Mislim da nije relevantno uzimati u obzir postove od člana foruma koji ima forumski staž tek dvije godine.

Bravo majstore ovakve suvisle komentare volim iskreno.

Ima ti logike post, ali isto tako kao dokaz ovi sto su tu 20 godina koliko su nesposobni i beskorisni.😉
"****** se trudi da uradi nešto korisno, bez ličnog interesa, i drvlje i kamenje na njega... Da se slučajno ne bi namnožilo takvih, to je formula po kojoj BiH funkcioniše." - @Horoz

Imajednabrigada
Kontakt:

Post Postao/la Imajednabrigada » 02 okt 2023, 13:46

hurem je napisao/la:
Sveti je napisao/la:
Win win win...
Jutro Kolumbo, gdje si ti bio kada sam ja jos u Aprilu ili Maju mjesecu rekao da je Tabakovic naš, tj da je uspostavljen kontakt.

To moze biti vijest samo za pocetnike kao sto si ti i ovi tvoji haveri. :D :urnebes:

hurem
Kontakt:

Post Postao/la hurem » 02 okt 2023, 13:54

Ma de ba zezam se. Radi svoj "posao" i to je to.
Ako pogodiš u kratkom roku za Huseinbašića imat ćeš moje poštovanje kao i za Jasica.
Ostalo piši propalo. :) pa tako i za Tabakovica. Ta vijest je bila starija od tvoje "ekskluzive" na forumu.

Horoz
Kontakt:

Post Postao/la Horoz » 02 okt 2023, 14:07

dedo26 je napisao/la:
02 okt 2023, 13:11
Pa baš to, mentalitet je najvazniji. Ja garantujem da Portugal ima iste igrače u istim klubovima kao mi da bi bili opet prvi u grupi, a da mi njihove igrače imamo da bi bili drugi. Ljudi nemaju pojma kolko je to važno. Pogledaj npr Špance, nikad gori po imenima, a opet su dobri. Ili se sjeti Francuske 2010, pa onda ne znam, Portugala 2009 kad nas je dobio, to je cini mi se bila najgora generacija Portugala. Dosta ekipa ima taj problem, naveo si bas te ekipe za koje isto dijelim misljenje; Srbija, Turska, realno i Austrija i Švicarska mogu tu stat. Imaju igrače po Bundes ligi a nikad nisu nešto uspješni bili.
Jeste mentalitet najvažniji, ali to i nisu neke zakucane, nepromijenjivwe vrijednosti. Naš pravi problem su endemska korupcija, kriminal i nemogućnost da se išta suštinski promijeni.
Ne možeš ništa promijeniti, jer u državi imaš de facto tri države koje su u ratu. To je opet idealno okruženje za kriminalce i mešetare, što se svaki dan potvrđuje.
Vidiš imenovanje Miloševića. Nijednog trenutka se nije raspravljalo o sportskom aspektu, argumentovalo, samo se o politici pričalo. Jedni su ga optuživali da je četnik, drugi su bili sda balijanderi. Sami Kodro i Milošević nisu ni bitni, bitan je način na koji se radilo. Potpuno netransparentno i neodgovorno.
Onda se takav ambijent naravno odrazi i na igrače i rezultate. Nisu igrači ni toliko glupi, a niti roboti, pa da sve to ne utiče na njih. Tu svaki patriotizam, pozitivan stav pada u vodu.
Kako se mali Dedić iz jednog Salzburga, osjeća kad vidi sav javašluk, amaterizam oko reprezentacije? Pa i ljubav prema domovini ima granice,. Na koncu će i on skontat da je bolje malo odmorit, udarit po ćevapima i baklavi i mirno nazad u klupske obaveze :D
Zadnja izmjena: Horoz, dana/u 02 okt 2023, 14:12, ukupno mijenjano 1 put.
“Dugotrajno robovanje i rđava uprava, mogu toliko unakaziti shvatanje jednog naroda, da mu se zdrav razum i sud potpuno izvitopere. Takav poremećen narod ne može da razlikuje, ne samo dobro od zla, nego i sopstvenu korist od očigledne štete.” - Pisac

Imajednabrigada
Kontakt:

Post Postao/la Imajednabrigada » 02 okt 2023, 14:11

Pa radim svoj posao, kako najbolje znam a bolje da se salis nego da vrijedjas svakako😄

Heh žudim za vašim postovanjem🤣

Horoz
Kontakt:

Post Postao/la Horoz » 02 okt 2023, 14:19

Imajednabrigada je napisao/la:
02 okt 2023, 14:11
Pa radim svoj posao, kako najbolje znam a bolje da se salis nego da vrijedjas svakako😄

Heh žudim za vašim postovanjem🤣
Ti znaš da se na ovim prostorima najviše mrze vizionari i ljudi koji imaju šta reći. :D
A najpopularniji su ovi što kao podjebavaju i bacaju provale iz šišabara.
“Dugotrajno robovanje i rđava uprava, mogu toliko unakaziti shvatanje jednog naroda, da mu se zdrav razum i sud potpuno izvitopere. Takav poremećen narod ne može da razlikuje, ne samo dobro od zla, nego i sopstvenu korist od očigledne štete.” - Pisac

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 20 gostiju.