San Antonio Spurs
Re: San Antonio Spurs
The San Antonio Spurs have signed No. 44 overall pick Sidy Cissoko to a three-year deal.
This means San Antonio will have to waive three players by October 23rd.
The Spurs also have one last two-way spot they can use to fill out the roster.
This means San Antonio will have to waive three players by October 23rd.
The Spurs also have one last two-way spot they can use to fill out the roster.
Being second is to be the first of the ones who lose.
- NEZALAGANJE
- Kontakt:
Definitivno iznenadjenje obzirom na broj igraca na rosteru sa garantovanim ugovorom, ali nikako nezasluzeno.Naprotiv.

Cissoko je pokazao elitni defanzivni potencijal i odlican pregled igre.Sve ostalo, a posebno sut, je nesto sto ce se morati dobro oznojiti da bi dodao u svoj arsenal. Ovo je tip ugovora kakav smo dali Jonesu kad je biran kao pik 2.runde.
Sad ostaje pitanje, koje to 3 igraca nece biti na rosteru na pocetku sezone? Birch je sigurno jedan, za broj 2 tipujem na Grahama, bez obzira si i za sezonu 24/25 ima garantovanih skoro 3mil, dok za 3.mjesto stvarno ne znam.Nije iskljuceno da to bude cak i Mamu, jer je njegovo produzenje samo na 1 godinu.
Mamu mi je se svidio i nadam se da ce biti tu, tesko je naći tog trećeg. Ja bi najvise volio da to bude Doug ako se ne varam i on ulazi u zadnju godinu ugovora, samo neznam jeli ima garantovane pare ili kako to vec ide.Predpostavljam da je ugovorom vezan jos tu jednu godinu i da jedino kroz trade moze ici,dobro bi sjeo nekom kontenderu, a nama takav ne treba igrač.
- NEZALAGANJE
- Kontakt:
Jednog od najboljih sutera lige u Dougu, bez obzira na njegovu losu defanzivu, nikako ne otpustas.To je covjek koji ima trade vrijednost. Mamu je solidan igrac, ali ako cemo realno igra na delikatnoj poziciji, a slab je defanzivac.I Bassey i Barlow su u tome mnogo bolji.Nama Mamuova neka kreacija ne znaci mnogo.Kugla3 je napisao/la: ↑27 jul 2023, 21:27Mamu mi je se svidio i nadam se da ce biti tu, tesko je naći tog trećeg. Ja bi najvise volio da to bude Doug ako se ne varam i on ulazi u zadnju godinu ugovora, samo neznam jeli ima garantovane pare ili kako to vec ide.Predpostavljam da je ugovorom vezan jos tu jednu godinu i da jedino kroz trade moze ici,dobro bi sjeo nekom kontenderu, a nama takav ne treba igrač.
Ma i išao sam na to soluciju tradea, jer bi dobro došao nekom contenderu, tako da je sve moguće do deadlinea, a sljedeće sezone svakako je na tržištu. Tako da bi gledao taj 2 mjesec i deadline. Ali opet tesko je sada ista reći, Mamu mi je se svidio sad dali ostaje tko zna. Jedva čekam da počne pa cemo vidjeti tko ce imati kakve uloge bar os ovih role igrača i tko ce biti taj treći koji otpada.NEZALAGANJE je napisao/la: ↑27 jul 2023, 22:07Jednog od najboljih sutera lige u Dougu, bez obzira na njegovu losu defanzivu, nikako ne otpustas.To je covjek koji ima trade vrijednost. Mamu je solidan igrac, ali ako cemo realno igra na delikatnoj poziciji, a slab je defanzivac.I Bassey i Barlow su u tome mnogo bolji.Nama Mamuova neka kreacija ne znaci mnogo.Kugla3 je napisao/la: ↑27 jul 2023, 21:27Mamu mi je se svidio i nadam se da ce biti tu, tesko je naći tog trećeg. Ja bi najvise volio da to bude Doug ako se ne varam i on ulazi u zadnju godinu ugovora, samo neznam jeli ima garantovane pare ili kako to vec ide.Predpostavljam da je ugovorom vezan jos tu jednu godinu i da jedino kroz trade moze ici,dobro bi sjeo nekom kontenderu, a nama takav ne treba igrač.
- NEZALAGANJE
- Kontakt:
Za trade McDermotta prije deadlinea ok, ali mi moramo imati 15 igraca na rosteru do 23.oktobra tj.do pocetka RSa.Kugla3 je napisao/la: ↑27 jul 2023, 22:30Ma i išao sam na to soluciju tradea, jer bi dobro došao nekom contenderu, tako da je sve moguće do deadlinea, a sljedeće sezone svakako je na tržištu. Tako da bi gledao taj 2 mjesec i deadline. Ali opet tesko je sada ista reći, Mamu mi je se svidio sad dali ostaje tko zna. Jedva čekam da počne pa cemo vidjeti tko ce imati kakve uloge bar os ovih role igrača i tko ce biti taj treći koji otpada.NEZALAGANJE je napisao/la: ↑27 jul 2023, 22:07Jednog od najboljih sutera lige u Dougu, bez obzira na njegovu losu defanzivu, nikako ne otpustas.To je covjek koji ima trade vrijednost. Mamu je solidan igrac, ali ako cemo realno igra na delikatnoj poziciji, a slab je defanzivac.I Bassey i Barlow su u tome mnogo bolji.Nama Mamuova neka kreacija ne znaci mnogo.Kugla3 je napisao/la: ↑27 jul 2023, 21:27Mamu mi je se svidio i nadam se da ce biti tu, tesko je naći tog trećeg. Ja bi najvise volio da to bude Doug ako se ne varam i on ulazi u zadnju godinu ugovora, samo neznam jeli ima garantovane pare ili kako to vec ide.Predpostavljam da je ugovorom vezan jos tu jednu godinu i da jedino kroz trade moze ici,dobro bi sjeo nekom kontenderu, a nama takav ne treba igrač.
Znaci, 3 igraca do tada moraju ici.Mislim da nije realno da sw McDermott trejda prije pocetka sezone.To ti govorim.

P.S.Eto i Mamu zvanicno potpisan.
- NEZALAGANJE
- Kontakt:
Raspored naseg In-Season turnira:
Spurs In-Season Tournament Schedule
-Spurs vs. Timberwolves on Nov. 10th at 7:00 PM CT
-Spurs @ Thunder on Nov. 14th at 6:30 PM CT (TNT)
-Spurs vs. Kings on Nov. 17th at 6:30 PM CT (ESPN)
-Spurs @ Warriors on Nov. 24th at 9:00 PM CT (ESPN)
Jedina smo ekipa koju ce imati 3 tekma na nacionalnoj frekvenciji u SADu.Wemby efekat.
Inace, kompletan raspored izlazi za 2 dana i izbacice se 80 utakmica.Preostale 2 tekme bice utvrdjene nakon zavrsetka grupne faze ovog turnira, odnosno tokom i nakon zavrsetka istog za timove koji se plasiraju u cetvrtfinale.
Spurs In-Season Tournament Schedule
-Spurs vs. Timberwolves on Nov. 10th at 7:00 PM CT
-Spurs @ Thunder on Nov. 14th at 6:30 PM CT (TNT)
-Spurs vs. Kings on Nov. 17th at 6:30 PM CT (ESPN)
-Spurs @ Warriors on Nov. 24th at 9:00 PM CT (ESPN)
Jedina smo ekipa koju ce imati 3 tekma na nacionalnoj frekvenciji u SADu.Wemby efekat.
Inace, kompletan raspored izlazi za 2 dana i izbacice se 80 utakmica.Preostale 2 tekme bice utvrdjene nakon zavrsetka grupne faze ovog turnira, odnosno tokom i nakon zavrsetka istog za timove koji se plasiraju u cetvrtfinale.
- NEZALAGANJE
- Kontakt:
Nas kompletan raspored...

- NEZALAGANJE
- Kontakt:
Otpustili smo Paynea.Donekle i ocekivano, jer je njegov trejd bio za assete.
Roster je trenutno na 17 igraca neracunajuci 2way igrace.Do pocetka sezone treba trejdovati/otpustiti jos 2 igraca.
Roster je trenutno na 17 igraca neracunajuci 2way igrace.Do pocetka sezone treba trejdovati/otpustiti jos 2 igraca.
- NEZALAGANJE
- Kontakt:
Blizi se pocetak trening kampa, a time se privodi kraju i izgradnja cijelog kompleksa u kojem ce biti smjesten i novi trening centar fransize...I dok je njegova izgradnja u zavrsnoj fazi, finaliziranje cijelog kompleksa ocekuje se krajem oktobra...
Zaista impresivno sve ovo izgleda
Zaista impresivno sve ovo izgleda

- NEZALAGANJE
- Kontakt:
Odradjen je buyout i Bullocka cime je broj igraca sa garantovanim ugovorom dosao na 16. Jos jedan igrac mora ici do pocetka sezone.Nekako tu stalno pominjem Bircha, ali ovi nasi nikako da ga otpuste.
Zaista bih bio iznenadjen ako taj zadnji igrac bude neko izvan Bircha ili Grahama.

Zaista bih bio iznenadjen ako taj zadnji igrac bude neko izvan Bircha ili Grahama.
Ma to je to. Jedan od njih dvojice ide a vjerujem da je to Birch. Jos 10ak dana i konacno predsezona počinje. Jedva cekam opening night i Dallas.NEZALAGANJE je napisao/la: ↑01 okt 2023, 00:20Odradjen je buyout i Bullocka cime je broj igraca sa garantovanim ugovorom dosao na 16. Jos jedan igrac mora ici do pocetka sezone.Nekako tu stalno pominjem Bircha, ali ovi nasi nikako da ga otpuste.![]()
- NEZALAGANJE
- Kontakt:
Vala nema ko drugi da bude. Valjda racunaju na to da je Osman jos uvijek mlad i da se on moze probati.Kugla3 je napisao/la: ↑01 okt 2023, 01:29Ma to je to. Jedan od njih dvojice ide a vjerujem da je to Birch. Jos 10ak dana i konacno predsezona počinje. Jedva cekam opening night i Dallas.NEZALAGANJE je napisao/la: ↑01 okt 2023, 00:20Odradjen je buyout i Bullocka cime je broj igraca sa garantovanim ugovorom dosao na 16. Jos jedan igrac mora ici do pocetka sezone.Nekako tu stalno pominjem Bircha, ali ovi nasi nikako da ga otpuste.![]()
Za mene predsezona pocinje vec sutra Media Day-om.Odmah ce biti vise informacija.

- NEZALAGANJE
- Kontakt:
Media Day danas... Roster za kamp:

I jedan zanimljiv video o uklapanju Wembya u Spurs kulturu.
I jedan zanimljiv video o uklapanju Wembya u Spurs kulturu.

- NEZALAGANJE
- Kontakt:
- NEZALAGANJE
- Kontakt:
San Antonio Spurs G Devin Vassell has agreed on a five-year, $146 million contract extension.
To se cekalooo
The Devin Vassell $17.8M free agent hold will be replaced by a new salary north of $20M.
The Spurs are well positioned next offseason to have significant cap space.
$45-60M
Kljucno je ocuvanje max cap prostora.
To se cekalooo

The Devin Vassell $17.8M free agent hold will be replaced by a new salary north of $20M.
$45-60M
Ugovori počinju rasti s novim CBA, tako da je u suštini ovo jako dobar posao od strane SA, a tek od sljedeće godine (sezone) ovaj ugovor stupa na snagu.NEZALAGANJE je napisao/la: ↑02 okt 2023, 23:38San Antonio Spurs G Devin Vassell has agreed on a five-year, $146 million contract extension.
To se cekalooo![]()
![]()
$45-60M
Doug McDermott on new shooting coach Jimmy Baron: "He has been working a lot with Jeremy (Sochan) on his jumper, and he looks great. Jimmy is very humble with his approach...I think the guys really connect with him."
Bice zanimljivo vidjeti koliko je Jeremy napredovao u tom segmentu u odnosu na rookie sezonu.
Bice zanimljivo vidjeti koliko je Jeremy napredovao u tom segmentu u odnosu na rookie sezonu.
- NEZALAGANJE
- Kontakt:
Veceras 1.tekma predsezone za nas protiv OKCa. Kod nas nece biti Keldona i Sochana, a kod njih SGA i Micic nece igrati.
Bice lijepa prilika za vidjeti kako stvari stoje i kako se nosimo sa istim mladim protivnikom koji je malo ispred nas u razvoju!? Ono sto se moglo vidjeti na nasem otvorenom treningu je da Vassell izgleda mnogo snaznije i da sut ne promasuje, da je Wembyeva "gravitacija" na terenu ogromna, da Osman isto tako ne promasuje trojku i da je generalno svi dobro sutiraju, te da je Bassey totalno promijenio svoje tijelo.Decko nema vise grama viska.

Gdje li sam vec ovu sliku ranije vidio?

Bice lijepa prilika za vidjeti kako stvari stoje i kako se nosimo sa istim mladim protivnikom koji je malo ispred nas u razvoju!? Ono sto se moglo vidjeti na nasem otvorenom treningu je da Vassell izgleda mnogo snaznije i da sut ne promasuje, da je Wembyeva "gravitacija" na terenu ogromna, da Osman isto tako ne promasuje trojku i da je generalno svi dobro sutiraju, te da je Bassey totalno promijenio svoje tijelo.Decko nema vise grama viska.
Gdje li sam vec ovu sliku ranije vidio?

- NEZALAGANJE
- Kontakt:
Samo cu reci, strasno!!! Nista vise ne treba pricati. Bog nas je pogledao. 

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.