NK Čelik Zenica

Moderator/ica: GracanicaAA

AllGunsBlazing
Kontakt:

Re: NK Čelik Zenica

Post Postao/la AllGunsBlazing » 29 sep 2023, 13:49

Samo sam cekao da neko spomene Sarica. Ako gledamo statistiku, ok, nije on bio los, ali ako smo gledali utakmice, nije pokazao nista vise od pomenutih. Dribling nema, a konstantno drzi loptu, nema ni brzinu neku aman zaman. Jedino sto je pokazao u G. Rahicu jeste da ga boli neka stvar za odbranom. Naime, G. Rahic je odigrao kontru nakon naseg kornera, 2 igraca njihova, a u odbrani Saric i Sivac, ako se ne varam. Saric je samo pogledom ispratio svog igraca, nije ni pokusao da ga stigne i potrci. Jesam ja zagovarao da se krila oslobode defanzivnih zadaca, ali u takvim situacijama moras ispratiti svog igraca. Ljudi se zaprepastili na tribini.

Helem nejse, duga sezona, svi ce dobiti svoju sansu, najbolji ce ostati, ostalim vise srece i to je to.
Celik!3,2,2.

Truhlo
Kontakt:

Post Postao/la Truhlo » 29 sep 2023, 13:59

Dobro, jasno je svima da momak ne igra odbranu, ali ima kvalitet, pokazao je protiv Goražda šta može kada ga oslobodiš odbrane, pokazao je i protiv Radnika driblingom i prodorom za bod u 97. minuti da može.

Problem je što se ekipa ne kroji prema karakteristikama igrača. Ako imaš takvog, daj pusti ga neka čeka kontranapad i neka bude koristan ekipi. Duvnjak to mora bolje uklopiti. I Durmiš da se ne troši defanzivno, bio bi kvalitetniji u završnici. Isto važi i za Karalića, Hrelju. Daj posloži to sa 3 trkača u sredini da mogu nadoknaditi to u odbrani, plus da se jedno od krila povremeno vraća. Napisao sam detaljnu analizu rostera i da je 4 3 3 idealno za naš roster, da bi se izvukao maksimum.

Duvnjak nažalost za sad ne izvlači ni 50% mogućnosti ovog rostera i nadam se da će vidjeti gdje griješi i prilagoditi igru i startnih 11 kvalitetu koji ima.
All football clubs in Bosnia & Herzegovina are registered as not-for-profit associations of citizens. However, in practice, only one club allows its members to democratically participate and vote in its General Assembly - NK Čelik Zenica.

AllGunsBlazing
Kontakt:

Post Postao/la AllGunsBlazing » 29 sep 2023, 14:05

Reci da ne igra odbranu je preblago. Frajer ne postoji kad nema lopte. Ima kvalitet, ali ima i velikih musica u glavi. On maltene igra sam i jedini s kojim ima neku igru je Masic, ostali kao da ne postoje. Vidi se da nije dzaba dao onolike golove u FL prosle godine i moze se na njeg ozbiljno racunati, ali mora i on ozbiljnije igrati. Ne mora se trositi u odbrani, ali ako te trener postavi kao osiguraca, tu vise nema pitanja da li moras ili ne, to ti je zadatak.

Pa i Duvnjak je mlad i neiskusan. Treba njemu jos koja godina da izgradi autoritet, da napreduje takticki i da spremi bolje ekipu. Sto ne znaci da ga ne trebamo trpiti jer bismo tad imali fantasticnog trenera. On je trebao dovoditi igrace za sistem koji zeli igrati, a posto nije, treba igrati sistem koji odgovara igracima.
Celik!3,2,2.

Truhlo
Kontakt:

Post Postao/la Truhlo » 29 sep 2023, 14:14

Ma nisam nikad u pitanje Duvnjaka doveo, puna podrška ide, pa makar i naredne 3 kiksali i izgubili sve. Ovo pišem iz razloga da se trzne i prilagodi rosteru koji ima, kako bi se stabilizovali i krenuli naprijed.

Grehota je ne iskoristiti potencijal koji ova ekipa ima naprijed. Eto uspio je stabilizovati odbranu i dva veznjaka koliko toliko, nadošao je tu i shvatio šta može proći. Ostaje još ova četvorka u napadu, gdje nam se krila strašno troše, gdje 10ka kampuje u špicu sa napadačem i nikakve koristi u odbrani i u napadu.

Daj razbiji to, pokušaj krila rasteretiti sa trkačima Vardom i Mehićem na box to box i sa Begićem nazad, možda upali. Ali također, Žuna, Tabaković mogli bi se uklopiti u 4 3 3 na pozicijama box to box, momcima nije mrsko trčati.
All football clubs in Bosnia & Herzegovina are registered as not-for-profit associations of citizens. However, in practice, only one club allows its members to democratically participate and vote in its General Assembly - NK Čelik Zenica.

AllGunsBlazing
Kontakt:

Post Postao/la AllGunsBlazing » 29 sep 2023, 14:48

Pa od starta govorim da je nas najveci problem sto daleko stojimo i sto smo previse staticni kad imamo loptu. Igramo neki bespotreban presing.

Ofanzivni vezni mora vise ucestvovati u igri, bolje se kretati. Presing treba biti oko pola i do nasih 16 metara. Nema potrebe gore ganjati stopere kad svakako ni jedan nije neki igracina da odigra neku top dugu loptu.
Celik!3,2,2.

avenija
Kontakt:

Post Postao/la avenija » 29 sep 2023, 15:17

Blizu ova Gračanica, šta je 95 km udaljenosti, znaci nema umora od puta + nisu igrali Kup, znaci odmorni sutra trebaju da lete po terenu ko rakete.
DVA NAJTRAGIČNIJA DATUMA U HISTORIJI ZENICE:
02.10.2016 KASUMOVIĆ POSTAO GRADONAČELNIK ZENICE
21.10.1697 EUGEN SAVOJSKI SPALIO ZENICU DO TEMELJA

Truhlo
Kontakt:

Post Postao/la Truhlo » 29 sep 2023, 16:25

Kakav posao sa sponzorima je odrađen :bow:

Kad se sjetim početka u kantonu kako je to izgledalo, a sada preko 70, 80 sponzora :tokralju:

Hajde Duvnjače, izvedi nabrijane rutonje, vrijeme je za pobjedu :ljepota:

almir2018
Kontakt:

Post Postao/la almir2018 » 29 sep 2023, 16:40

Najslabija karika u ovom trenutku smo mi navijači kad pogledam posjetu stvarno se razočaram iskreno
Gledaj uprave sta radi samo sponzori stižu i biti će ih jos sigurno
A mi ne možemo imati 2000 navijača na domaćim utakmicama i onda ovdje neki počnu sanjat neke snove o PL

Truhlo
Kontakt:

Post Postao/la Truhlo » 29 sep 2023, 16:45

almir2018 je napisao/la:
29 sep 2023, 16:40
Najslabija karika u ovom trenutku smo mi navijači kad pogledam posjetu stvarno se razočaram iskreno
Gledaj uprave sta radi samo sponzori stižu i biti će ih jos sigurno
A mi ne možemo imati 2000 navijača na domaćim utakmicama i onda ovdje neki počnu sanjat neke snove o PL
Čekaju termin kupa protiv Zrinjskog da izađu iz pećine :mrgreen:

PonosniSmogovci
Kontakt:

Post Postao/la PonosniSmogovci » 29 sep 2023, 17:55

Durmo
Sivac Isaković Bajramović Arnautović
Vardo Begić Mehić
Hrelja Mašić Durmiš

:pray: :pray: :pray:

laudrop
Kontakt:

Post Postao/la laudrop » 29 sep 2023, 18:09

Bratstvo napadački izuzetno jako na papiru.

Poturalić prošle godine 16 golova zabio, Maid Jaganjac kapiten stari lisac ove lige, Branislav Šer također robusan. Edis Smajić, propala karijera ali uvijek opasan.
Mnogi su smatrali da se Čelik izlaskom u posljednji rang bosanskohercegovačkog nogometa gasi. Bili su u potpunosti u krivu, a Čelik to dokazuje iz dana u dan!

Almo07
Kontakt:

Post Postao/la Almo07 » 29 sep 2023, 18:12

Jel vec poznato kad ce bit utakmica protiv Zrinjskog?

laudrop
Kontakt:

Post Postao/la laudrop » 29 sep 2023, 18:13

Almo07 je napisao/la:
29 sep 2023, 18:12
Jel vec poznato kad ce bit utakmica protiv Zrinjskog?
Ne, objavit će klub kada bude poznato
Mnogi su smatrali da se Čelik izlaskom u posljednji rang bosanskohercegovačkog nogometa gasi. Bili su u potpunosti u krivu, a Čelik to dokazuje iz dana u dan!

Eldar12
Kontakt:

Post Postao/la Eldar12 » 29 sep 2023, 18:41

AllGunsBlazing je napisao/la:
29 sep 2023, 14:05
Reci da ne igra odbranu je preblago. Frajer ne postoji kad nema lopte. Ima kvalitet, ali ima i velikih musica u glavi. On maltene igra sam i jedini s kojim ima neku igru je Masic, ostali kao da ne postoje. Vidi se da nije dzaba dao onolike golove u FL prosle godine i moze se na njeg ozbiljno racunati, ali mora i on ozbiljnije igrati. Ne mora se trositi u odbrani, ali ako te trener postavi kao osiguraca, tu vise nema pitanja da li moras ili ne, to ti je zadatak.

Pa i Duvnjak je mlad i neiskusan. Treba njemu jos koja godina da izgradi autoritet, da napreduje takticki i da spremi bolje ekipu. Sto ne znaci da ga ne trebamo trpiti jer bismo tad imali fantasticnog trenera. On je trebao dovoditi igrace za sistem koji zeli igrati, a posto nije, treba igrati sistem koji odgovara igracima.
Mislim da nisi upravu, nisu dobili svi jednake sanse za dokazivanje, za ono sto je proveo na terenu pokazao je da je dobar na lopti i pravi razliku.

denisov

Post Postao/la denisov » 29 sep 2023, 18:53

Truhlo je napisao/la:
29 sep 2023, 13:59
Dobro, jasno je svima da momak ne igra odbranu, ali ima kvalitet, pokazao je protiv Goražda šta može kada ga oslobodiš odbrane, pokazao je i protiv Radnika driblingom i prodorom za bod u 97. minuti da može.

Problem je što se ekipa ne kroji prema karakteristikama igrača. Ako imaš takvog, daj pusti ga neka čeka kontranapad i neka bude koristan ekipi. Duvnjak to mora bolje uklopiti. I Durmiš da se ne troši defanzivno, bio bi kvalitetniji u završnici. Isto važi i za Karalića, Hrelju. Daj posloži to sa 3 trkača u sredini da mogu nadoknaditi to u odbrani, plus da se jedno od krila povremeno vraća. Napisao sam detaljnu analizu rostera i da je 4 3 3 idealno za naš roster, da bi se izvukao maksimum.

Duvnjak nažalost za sad ne izvlači ni 50% mogućnosti ovog rostera i nadam se da će vidjeti gdje griješi i prilagoditi igru i startnih 11 kvalitetu koji ima.
Jedan igrac mi reko da vec 3 dana treniraju to tako da mislim da imas informacije sta se radi unutar ekipe i stalno pisete neke informacije koje se kao ispostave tacnim
I kao Duvnjak vas poslusao.

AllGunsBlazing
Kontakt:

Post Postao/la AllGunsBlazing » 29 sep 2023, 19:16

Mi o 4-3-3 pisali prije tri kola. I nismo vala izmislili toplu vodu pa da nas neko poslusa. Obicna taktika kao i 4-4-2.

@eldar12 trener najbolje vidi zalaganje na treningu. Na kraju je i trenerov posao u pitanju, mene nece otpustiti zbog losih rezultata. Stoga, sta god da napravi, ima moju podrsku. Mozda se ne slazem, ali on nosi odgovornost.
Celik!3,2,2.

Truhlo
Kontakt:

Post Postao/la Truhlo » 29 sep 2023, 19:22

denisov je napisao/la:
29 sep 2023, 18:53
Truhlo je napisao/la:
29 sep 2023, 13:59

Jedan igrac mi reko da vec 3 dana treniraju to tako da mislim da imas informacije sta se radi unutar ekipe i stalno pisete neke informacije koje se kao ispostave tacnim
I kao Duvnjak vas poslusao.
:rol: :rol:

Daj buraz iskuliraj. Ne trebaš biti mozak da shvatiš da igramo u praksi 4 2 4 i da se to mora mijenjati. Pa @allguns je nakon radnika pisao da Ali kampuje gore u napadu i da mora bliže veznjacima igrati. Ovo za 4 3 3 sam detaljnu analizu napisao nakon poraza od Tomislava odmah tu noć, jer nas čeka jedno od najtežih gostovanja i trebaju nam iskusni igrači i tri trkača u sredini da se mogu potuči.

Niti gledam treninge, niti me interesuju. Pišem svoje viđenje nakon odgledane utakmice.

avenija
Kontakt:

Post Postao/la avenija » 29 sep 2023, 19:25

Duvnjak zna kako je igrati i zabijati u Gračanici.
DVA NAJTRAGIČNIJA DATUMA U HISTORIJI ZENICE:
02.10.2016 KASUMOVIĆ POSTAO GRADONAČELNIK ZENICE
21.10.1697 EUGEN SAVOJSKI SPALIO ZENICU DO TEMELJA

prisonbreak
Kontakt:

Post Postao/la prisonbreak » 29 sep 2023, 19:31

Ja se nadam da je istina ovo sto moamk pise, to znaci da bi sutra moglo biti bodova. :mrgreen:
Samo godine tuge s' tobom imam ja..
Samo godine bola i nadanja..

Truhlo
Kontakt:

Post Postao/la Truhlo » 29 sep 2023, 19:39

prisonbreak je napisao/la:
29 sep 2023, 19:31
Ja se nadam da je istina ovo sto moamk pise, to znaci da bi sutra moglo biti bodova. :mrgreen:
U slučaju poraza, preuzimamo odgovornost i nećemo više nikad pisati na ovom forumu. :kafa:

Odgovori

Natrag na “Prva liga FBiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 7 gostiju.