Chat - bez politike i ratnih prica
Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88
Re: Chat - bez ratnih i političkih tema
Zeznuto je kad ne znaš da imaš problema. Meni je okidač bilo jedno iskustvo da počnem da se pitam i istražujem sebe. I našao sam bar jedno 2-3 mentalna poremećaja od kojih je najžešći anoksioznost. Poslije tog, prema broju simptoma je OCD, pa onda depresija. Kad znaš šta ti je onda izbjegavaš ono što ti to pojačava, i onda bude bolje i lakše.
- ASD
- Kontakt:
Ja bio sportski aktivan. Išao redovno na treninge boksa. Trčao na Tušnju redovno 10 kilometara. U međuvremenu se pojavi depresija. I odem s dvojicom da trčim ovdje na jedno brdo ispred Banovića, a oni nisu u životu bili sportski aktivni. Meni u glavi taj tempo, rekoh, ovo će biti lako.
Poslije 150 metara odustanem.
Odem u teretanu poslije par mjeseci depresije, nemam snage da šipku dignem na benču.
Nekad radio sklekove dvije godine svaki dan uzastopno, tad pokušao, nisam mogao nijednog skleka uraditi.
Trebalo mi bar dva mjeseca teretane da dignem nekih 60 kila na benču i da dođem do nekih desetak sklekova.
Međutim, ne gledam na depresiju kao lošu stvar. Mjesec dana sam znao spavati po pola dana, toliko je bilo iscrpljujuće. Ali je i dosta pozitivnog donijela. Nakon što sam je porazio drugi put, shvatio sam da sam mentalno i emocionalno prejak.
Poslije 150 metara odustanem.
Odem u teretanu poslije par mjeseci depresije, nemam snage da šipku dignem na benču.
Nekad radio sklekove dvije godine svaki dan uzastopno, tad pokušao, nisam mogao nijednog skleka uraditi.
Trebalo mi bar dva mjeseca teretane da dignem nekih 60 kila na benču i da dođem do nekih desetak sklekova.
Međutim, ne gledam na depresiju kao lošu stvar. Mjesec dana sam znao spavati po pola dana, toliko je bilo iscrpljujuće. Ali je i dosta pozitivnog donijela. Nakon što sam je porazio drugi put, shvatio sam da sam mentalno i emocionalno prejak.
- ASD
- Kontakt:
Ja koristim Esram, nisam nikad mijenjao.xaviesta je napisao/la: ↑25 sep 2023, 21:00Hvala na podršci.ASD je napisao/la: ↑25 sep 2023, 20:52Puna podrška.
Ja kad sam prvi put imao depresiju, bio sam zakucan za krevet. Nisam skoro jeo ništa (nisam mogao ništa, sve na silu jeo), a od tableta i nekretanja sam se za mjesec-dva udebljao bar 10-15 kila.
Pobijedim to poslije nekih 7-8 mjeseci.
Kasnije se vrati, jer sam imao fazu da nisam izlazio vani. Čitao neke knjige po kući. Ali sam tada znao šta me čeka, pa pobijedim za mjesec dana.
Treći put se pojavilo za vrijeme Covida. Nisam se mogao boriti jer je bio Lockdown.
Mimo toga je bilo faza od par dana.
I ja sam se od prvog AD udebljao 15 kila, zamijenio ga Zoloftom i bilo mi je super.
E od lockdowna mi se pogoršalo stanje, lockdown je bio samo dodatak, neke druge životne situacije su se bas poklopile sa tim.
Također puna podrška svima sa ovim i sličnim problemima.
Depresija je odvratna stvar koju ni u kojem slučaju ne treba potcjenjivati i koja ni u jednom društvu ne bi smjela biti neka vrsta sramote ili tabu teme.
Depresija je odvratna stvar koju ni u kojem slučaju ne treba potcjenjivati i koja ni u jednom društvu ne bi smjela biti neka vrsta sramote ili tabu teme.
The saddest thing in life is wasted talent.
To je haman jedini kojeg nisam pio.

Sad sam na Velafaxu, prije dvije godine počeo s njim i taman kad je počeo djelovati nestane lijeka u čitavoj državi.
Don't hate what you don't understand.
Ali izbjegavanjem zatvaras i ode ti u podsvjest, ta energija ostaje u tebi. Svi zelimo da budemo na suncanoj strani uvijek, pa kad ti se desi kisno, ne zelis da mislis o tome, bjezis da sto prije prodje, prodje ali ostaje negdje u tebi, a ako se suocis onda prebrodis, inace si samo pobjego. Na dugorocno nije zdravo za um/mentalnu stabilnost, jer previse zatvaranja te energije ne moze biti zdravo. Moje misljenje. Zdravije je caprkanje po podsvjesti gdje ne zelis da zalazis.sljivo je napisao/la: ↑25 sep 2023, 21:11Zeznuto je kad ne znaš da imaš problema. Meni je okidač bilo jedno iskustvo da počnem da se pitam i istražujem sebe. I našao sam bar jedno 2-3 mentalna poremećaja od kojih je najžešći anoksioznost. Poslije tog, prema broju simptoma je OCD, pa onda depresija. Kad znaš šta ti je onda izbjegavaš ono što ti to pojačava, i onda bude bolje i lakše.
I found freedom. Losing all hope was freedom.
Jel se ovi ljudi na Pinku drogiraju il šta
I found freedom. Losing all hope was freedom.
- numanumaye22
- Kontakt:
Malo jace od 100 godina. Zaninljiv video, teska sirotinja smo tad bili, vide se magarci kako robu prenose, seljacke nosnje, fijakeri, spavalo se na slami vani.
Jos da ne dodje Austrougarska, ne smijem ni pomislit koliko bi bili zaostali za svijetom.
Ma sve ove ofiraže namjerno rade. Drugačije niko iole normalan na njih ne bi obraćao pažnju..
The saddest thing in life is wasted talent.
Da, u mom slučaju izbjegavanje je pogrešno, bolje se suočiti sa realnosti, i mislio sam da se izbjegavaju stvari odnosno hrana/piće(hemija) koje imaju uticaja na to.alemsa je napisao/la: ↑25 sep 2023, 21:27
Ali izbjegavanjem zatvaras i ode ti u podsvjest, ta energija ostaje u tebi. Svi zelimo da budemo na suncanoj strani uvijek, pa kad ti se desi kisno, ne zelis da mislis o tome, bjezis da sto prije prodje, prodje ali ostaje negdje u tebi, a ako se suocis onda prebrodis, inace si samo pobjego. Na dugorocno nije zdravo za um/mentalnu stabilnost, jer previse zatvaranja te energije ne moze biti zdravo. Moje misljenje. Zdravije je caprkanje po podsvjesti gdje ne zelis da zalazis.
Jednom mi je nešto iskočilo na koži, neka ranica ili neki ekcem, i onda sam fasovo napad panike i anoksioznosti da sam mislio da sam fasovo rak kože i da ću sutra umrijeti. To je trajalo onoliko vremena dok nije prošlo ili dok se u glavi nisam predao da ću umrijeti. Nisam mogao da vjerujem šta mi se dešava. Mislim bilo je sličnih slučajeva ali nikad nisam imao takve napade, pa sam se uz to i shebavo šta mi je. I još neki slični primjeri.
VensanKasel je napisao/la: ↑25 sep 2023, 20:32Bome se ne šali budala , evo od 39 minute priča :Robust je napisao/la: ↑24 sep 2023, 17:10niko to nije bolje sumirao kao Richard Branson kad je spomenuo biznis u vezi avijacije kad su ga upitali kako postati milioner, a on odg tako sto otvoris aviokompaniju kao milijarderVensanKasel je napisao/la: ↑24 sep 2023, 14:27
Ma jašta , baš prevelik . Jedino da država tu dobro pogura pa bi i nešto imalo smisla .
a sto se tice mitrovica on se drzi air pinka sad ima 20 letjelica i ubija pare sa njima, svake sedmice barem minimalno tri puta njegov avion sleti na sjj i nisu mu cijene nesto pretjerano skupe za tu zezanciju
Nisam znao da je toliko Air Pink jak , kaže da imaju 22 aviona i da su drugi u Evropi , prvi je Air Hamburg .

Air Hamburg ubi posao svake sedmice po nekoliko puta je u Sarajevu, ti znas vrtis se dole da jedna firma ubi posao sa ovim privatnim letovima oni rade Hamburg i air pink i ubise pare na njima

- ASD
- Kontakt:
On je turski. Ne znam koji je slovenski, sličan proizvod esramu, doktor mi ga preporučio da kupim EU kada sam na putu da ne švercam. Rigorozni su na granici po pitanju ovih tableta.
Sad sam guglao, pio sam i Esram pod nazivom Citram. Nisam nikad imao problema na granici, doduše nisu me nikad ni pitali. Doktorica kaže ponesi samo nalaz.
Četnici vrše genocid i teror nad bosnjacima na okupiranoj teritoriji sjeveroistočne Bosne svaki dan sve više. Progon. Majku je.balo ostavilo košarkašku loptu probijenu ispred porodicne kuce ubijenog bosnjackog mladica u logoru Susica i to na dan ubistva. Kosarkas bio, brat mu pronasao loptu kada je bio u obilasku kuce .da bog da izumrli svi redom, Bolestan i jeziv narod.
DVA NAJTRAGIČNIJA DATUMA U HISTORIJI ZENICE:
02.10.2016 KASUMOVIĆ POSTAO GRADONAČELNIK ZENICE
21.10.1697 EUGEN SAVOJSKI SPALIO ZENICU DO TEMELJA
02.10.2016 KASUMOVIĆ POSTAO GRADONAČELNIK ZENICE
21.10.1697 EUGEN SAVOJSKI SPALIO ZENICU DO TEMELJA
Da, to bi nas narod rekao suha, imao sam to prije u ranoj mladosti ali sam onda promjenio citav koncept razmisljanja/dozivljaja. Iznerviro se? Neka si, tuzan, neka si, sje.ban neka si, sve je to energija koja se mora desiti tebi kao bicu. Kad mi dodje samo kazem good, znsci ide sunce poslije kise, i onda ti ta suha ne treaje toliko, tuga, bol sta bilo, ride the storm. Zivot je mnogo ljepsi kad prihvatis da to mora postojati, i napravis najbolje sto mozes od tog.sljivo je napisao/la: ↑25 sep 2023, 21:43Da, u mom slučaju izbjegavanje je pogrešno, bolje se suočiti sa realnosti, i mislio sam da se izbjegavaju stvari odnosno hrana/piće(hemija) koje imaju uticaja na to.alemsa je napisao/la: ↑25 sep 2023, 21:27
Ali izbjegavanjem zatvaras i ode ti u podsvjest, ta energija ostaje u tebi. Svi zelimo da budemo na suncanoj strani uvijek, pa kad ti se desi kisno, ne zelis da mislis o tome, bjezis da sto prije prodje, prodje ali ostaje negdje u tebi, a ako se suocis onda prebrodis, inace si samo pobjego. Na dugorocno nije zdravo za um/mentalnu stabilnost, jer previse zatvaranja te energije ne moze biti zdravo. Moje misljenje. Zdravije je caprkanje po podsvjesti gdje ne zelis da zalazis.
Jednom mi je nešto iskočilo na koži, neka ranica ili neki ekcem, i onda sam fasovo napad panike i anoksioznosti da sam mislio da sam fasovo rak kože i da ću sutra umrijeti. To je trajalo onoliko vremena dok nije prošlo ili dok se u glavi nisam predao da ću umrijeti. Nisam mogao da vjerujem šta mi se dešava. Mislim bilo je sličnih slučajeva ali nikad nisam imao takve napade, pa sam se uz to i shebavo šta mi je. I još neki slični primjeri.
- tuzlak1987
- Kontakt:
Relations between the Partisans and Chetniks were placed under pressure by the continued targeting of Muslims by Chetnik units. Over the period of 13–23 October 1941, a joint Chetnik-Partisan operation captured the town of Rogatica. During and after its capture, Chetnik elements of the force burned and looted Muslim homes, and Partisan units refused to obey orders to stop the Chetniks, stating they would not defend the "Turks".

Prvo svaka čast gore momcima koji se bore sa depresijom i anksioznosti.
Mene sada interesuje kada ste vi osjetili prve simptome i kako su oni izledali jer se djelimično i sam pronalazim u tome što ste pisali.
Msm nije se nikada desilo da sam zakucan za krevet ili da sam loše volje ali (koliko sam ja shvatio definiciju anksioznosti) mislim da je anksioznost u nekom manjem obliku prisutna
Mene sada interesuje kada ste vi osjetili prve simptome i kako su oni izledali jer se djelimično i sam pronalazim u tome što ste pisali.
Msm nije se nikada desilo da sam zakucan za krevet ili da sam loše volje ali (koliko sam ja shvatio definiciju anksioznosti) mislim da je anksioznost u nekom manjem obliku prisutna
Prvi simptomi anksioznosti su nelagoda, blagi osjećaj straha, trnci u prsima.FoSte95 je napisao/la: ↑25 sep 2023, 23:09Prvo svaka čast gore momcima koji se bore sa depresijom i anksioznosti.
Kad su mi se desilo najteži bio sam mokar od znoja, puls 180 a osjećaj kao da ti gori nešto u grudima. Jedne noći sam tri puta išao u hitnu na injekciju.
Mislim da su mirniji ljudi koji čekaju izvršenje smrtne presude.
Ma ko bi reko da bi se to ikad moglo desittuzlak1987 je napisao/la: ↑25 sep 2023, 22:43Relations between the Partisans and Chetniks were placed under pressure by the continued targeting of Muslims by Chetnik units. Over the period of 13–23 October 1941, a joint Chetnik-Partisan operation captured the town of Rogatica. During and after its capture, Chetnik elements of the force burned and looted Muslim homes, and Partisan units refused to obey orders to stop the Chetniks, stating they would not defend the "Turks".
![]()
Lepi naši pokreti
“You are never really playing an opponent. You are playing yourself, your own highest standards, and when you reach your limits, that is real joy.” Arthur Ashe
https://i.postimg.cc/ZKTJMnmW/Screenshot-4.png
https://i.postimg.cc/ZKTJMnmW/Screenshot-4.png
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 12 gostiju.