Prva liga FBiH 2023/2024

Moderator/ica: GracanicaAA

avenija
Kontakt:

Re: Prva liga FBiH 2023/2024

Post Postao/la avenija » 24 sep 2023, 21:57

Mačak Tom je nastimao i izvlačenje protivnika u Kupu.

Željo je trebao nama :plac:
DVA NAJTRAGIČNIJA DATUMA U HISTORIJI ZENICE:
02.10.2016 KASUMOVIĆ POSTAO GRADONAČELNIK ZENICE
21.10.1697 EUGEN SAVOJSKI SPALIO ZENICU DO TEMELJA

Hitman22
Kontakt:

Post Postao/la Hitman22 » 24 sep 2023, 21:59

Ma realno smo mentalno jaki , dobar kadar trenutno imamo i treba ga ojačati na proljeće sa tri igrača koja bi koristili u PL. Uvjek postoji mogućnost rezultatske krize , ali ne smijemo gledati Nazad nego isključivo naprijed.
FK SLOBODA 1919 ❤️🖤

legenda reala
Kontakt:

Post Postao/la legenda reala » 24 sep 2023, 22:01

IceTea je napisao/la:
24 sep 2023, 21:16

Što se Goražda tiče, ne plašim se njih. Oni tek treba da igraju one najteže utakmice. Svaka njima čast na drugom mjestu ali su imali najlakši raspored. Tek ih čeka susret s nama, sa Stupčanicom, Gradinom, Zvijezdom itd.
Ne plasimo se ni mi vas :P
Nismo mi vama prijetnja nikakva nema veze sto smo drugi mi nemamo uslove za PL
Raspored ste vi imali najlaksi niste makli od kuce sedam kola jbt, mi bili dva puta u Kaknju,Gracanici,Zenici, kuci Tomislav,Rahic sad Tosk nije to bgmi lagan raspored uopste.
Ta gostovanja osim daljine(za nas)nisu uopste "teska", ja ne pamtim odavno slabije rostere Zvijezde i Gradine
Španski bijeli vuk, neprevaziđeni El Matador. Anđeo Madrida. Šef lob udaraca. Njegovo istinsko kraljevsko visočanstvo. Raul Gonzalez Blanco.

prisonbreak
Kontakt:

Post Postao/la prisonbreak » 24 sep 2023, 22:02

Hitman22 je napisao/la:
24 sep 2023, 21:59
Ma realno smo mentalno jaki , dobar kadar trenutno imamo i treba ga ojačati na proljeće sa tri igrača koja bi koristili u PL. Uvjek postoji mogućnost rezultatske krize , ali ne smijemo gledati Nazad nego isključivo naprijed.
Dobra ste i ekipa ovako, jos ak bi se na zimu pojacali mogli bi imati finu ekipu i za PL.

U Gradaccuje sreca bila na vasoj strani, protiv Stupcanice isto takodjer i portiv Radnika, al Nala igra takav fudbal, tvrd fudbal. I mi da igramo na taj nacin imali bi vise bodova, al igramo dosta vise napadacki tako da se desavaju greske nazad.

I kako god biti ce derbi na Bilinom, koloko god bodova razlike, bilo bi puno bolje da je manje al tako je sad, jbg.
Samo godine tuge s' tobom imam ja..
Samo godine bola i nadanja..

Sky9
Kontakt:

Post Postao/la Sky9 » 24 sep 2023, 22:03

antisisoja1919 je napisao/la:
24 sep 2023, 21:55
Ne treba se puno silit i zalijetat. Samo utakmicu po utakmicu. Ovdje je dovoljno da jednu utakmicu neplanirano kiksas i odmah potencijalna sansa da udjes u krizu.
Ja bih sad miksao ekipu za željkana, neku ratničku postavu izvesti koja voli udarati. A glavne bih sačuvao za Mdk i Goražde. ;)
🅵🅺 🆂🅻🅾🅱🅾🅳🅰 🆃🆄🆉🅻🅰 🔴⚫🔴⚫🔴⚫🔴

Beduin
Kontakt:

Post Postao/la Beduin » 24 sep 2023, 22:03

Truhlo je napisao/la:
24 sep 2023, 21:51
Beduin je napisao/la:
24 sep 2023, 21:46
Zenicani, jestel vratili onaj duj firmi za odrzavanje terena, Alba ili kako se vec zove firma?
I ko vam sad odrzava teren?
Čelik nikad nije imao dug prema Albi, to je dug grada prema Albi. Oni i dalje održavaju, dobili su ugovor na 3 godine nedavno i grad to plaća. Ako nije 120k KM godišnje za održavanje.
A da, grad je i pravio ugovor sa Albom. Sjecam se da je tad bilo duga prema njima i nekad u tom periodu je i poceo travnjak da se susi. Tad su poceli i neke reprezentativne utakmice preusmjeravati na Grbavicu i max se stedio travnjak.
A vidim da je i sad travnjak zapusten u odnosu na omaj period kad je bio vrhunski. Pitanje je kakvi uslovi su i dogovoreni sa Albom i dal' je sve placeno. Sta mislis?

PS. Jeste li vodu rijesili, isplatili, s obzirom da je fakturisalo se na klub pa ste i tu pokusavali napraviti neki kompromis oko otplate i podjele utroska sa drugima? Jeste li uspjeli razdvojiti mjerila za vodu?
Ko od harama zivi, godisnje 2 puta ne podrigne.

075 ❤

Sky9
Kontakt:

Post Postao/la Sky9 » 24 sep 2023, 22:08

legenda reala je napisao/la:
24 sep 2023, 22:01
IceTea je napisao/la:

Što se Goražda tiče, ne plašim se njih. Oni tek treba da igraju one najteže utakmice. Svaka njima čast na drugom mjestu ali su imali najlakši raspored. Tek ih čeka susret s nama, sa Stupčanicom, Gradinom, Zvijezdom itd.
Raspored ste vi imali najlaksi niste makli od kuce sedam kola jbt, mi bili dva puta u Kaknju,Gracanici,Zenici, kuci Tomislav,Rahic sad Tosk nije to bgmi lagan raspored uopste.
Ta gostovanja osim daljine(za nas)nisu uopste "teska", ja ne pamtim odavno slabije rostere Zvijezde i Gradine
Svaka vama čast, kasno ste krenuli sa pripremama, i nakon pola polusezone 2. ste. :thumbup:

Ono što ja vidim, vaši aduti su trener, Ramović, Handžić, Tatar. Ima li još ko dobar?
🅵🅺 🆂🅻🅾🅱🅾🅳🅰 🆃🆄🆉🅻🅰 🔴⚫🔴⚫🔴⚫🔴

Hitman22
Kontakt:

Post Postao/la Hitman22 » 24 sep 2023, 22:12

IceTea je napisao/la:

Respekt za Gorazde nakon svih početnih problema.
Ma niko se nikoga ne boji i ne treba , time će liga biti jača , konkurencija puno bolja i pravit ćemo igrače mlađe. Raspored nas je poslužio i hvala svima koji su nam tu gentlmenski pomogli
FK SLOBODA 1919 ❤️🖤

antisisoja1919
Kontakt:

Post Postao/la antisisoja1919 » 24 sep 2023, 22:15

Sky9 je napisao/la:
24 sep 2023, 22:03
antisisoja1919 je napisao/la:
24 sep 2023, 21:55
Ne treba se puno silit i zalijetat. Samo utakmicu po utakmicu. Ovdje je dovoljno da jednu utakmicu neplanirano kiksas i odmah potencijalna sansa da udjes u krizu.
Ja bih sad miksao ekipu za željkana, neku ratničku postavu izvesti koja voli udarati. A glavne bih sačuvao za Mdk i Goražde. ;)
Da se mene pita i ja bih to uradio. Lelic, Mucaj, Sejranic i ostali sa manjom minutazom da dobiju sansu.
Bitno je nabrijat raju da se napuni stadion.
Eh jedino ako se ukaze prilika da bi mogli iscackat prolaz, onda probat ubacivanjem malo jacih igraca.
Mada ne sumnjam ko god dobije sansu da ce ginuti i pokazat najbolje od sebe.
Volim tebe, više od sebe

Hitman22
Kontakt:

Post Postao/la Hitman22 » 24 sep 2023, 22:20

Manite se toga, pa da nas Željo destabilizira sa 0:3, samo u kost
FK SLOBODA 1919 ❤️🖤

Truhlo
Kontakt:

Post Postao/la Truhlo » 24 sep 2023, 22:20

Beduin je napisao/la:
Truhlo je napisao/la:
Beduin je napisao/la:
24 sep 2023, 21:46
Zenicani, jestel vratili onaj duj firmi za odrzavanje terena, Alba ili kako se vec zove firma?
I ko vam sad odrzava teren?
Čelik nikad nije imao dug prema Albi, to je dug grada prema Albi. Oni i dalje održavaju, dobili su ugovor na 3 godine nedavno i grad to plaća. Ako nije 120k KM godišnje za održavanje.
A da, grad je i pravio ugovor sa Albom. Sjecam se da je tad bilo duga prema njima i nekad u tom periodu je i poceo travnjak da se susi. Tad su poceli i neke reprezentativne utakmice preusmjeravati na Grbavicu i max se stedio travnjak.
A vidim da je i sad travnjak zapusten u odnosu na omaj period kad je bio vrhunski. Pitanje je kakvi uslovi su i dogovoreni sa Albom i dal' je sve placeno. Sta mislis?

PS. Jeste li vodu rijesili, isplatili, s obzirom da je fakturisalo se na klub pa ste i tu pokusavali napraviti neki kompromis oko otplate i podjele utroska sa drugima? Jeste li uspjeli razdvojiti mjerila za vodu?
Travnjak je odličan s obzirom da se nije održavao od čini mi se sredine oktobra prošle godine do početka marta ove godine. To su neka Fudina prepucavanja, nije lik normalan. Pokvari pa popravlja i kaže gledaj šta sam uradio :urnebes:

Dug za vodu je i dalje tu, dok se riješe ove prioritetnije stvari, to će se zadnje riješavati. Ako je gdje Čelik oštećen, to je taj dug, gdje se zimi fakturisalo po 10k, a kap vode se nije koristila, to je toliki bučkuriš i cijela javnost zna da Čelik nije stvorio taj dug. Npr alba održava teren, grad renta poslovne prostore na stadionu a računi se fakturišu Čeliku. :rol: Najvjerovatnije će se sjesti sa gradom i vikom da se pronađe način za otpis tog duga. Problem pravi i pravomoćna presuda gdje je vik tužio klub prije 10 godina i ne može se knjigovodstveno otpisati... Naći će se način kroz sponsorstvo ili tako nešto, vidjet ćemo.

Vodomjeri su se trebali raditi, ali tad je bio rat sa fudom, tako da je on to stopirao. Sad su "dobri" odnosi, pa bi se trebalo raditi u dogledno vrijeme. I pored toga treba stadionu umivanje od minimum milion maraka, raspada se, pa neka bude lekcija svima od većih gradova, šta se dešava kad seljaka dovedeš na čelo grada.
Zadnja izmjena: Truhlo, dana/u 24 sep 2023, 22:23, ukupno mijenjano 1 put.
All football clubs in Bosnia & Herzegovina are registered as not-for-profit associations of citizens. However, in practice, only one club allows its members to democratically participate and vote in its General Assembly - NK Čelik Zenica.

Sky9
Kontakt:

Post Postao/la Sky9 » 24 sep 2023, 22:21

Hitman22 je napisao/la:
24 sep 2023, 22:20
Nismo ništa ni postigli ako prođemo željkana, a kiksamo protiv Mdk...
🅵🅺 🆂🅻🅾🅱🅾🅳🅰 🆃🆄🆉🅻🅰 🔴⚫🔴⚫🔴⚫🔴

Skver
Kontakt:

Post Postao/la Skver » 24 sep 2023, 22:24

prisonbreak je napisao/la:
24 sep 2023, 22:02

Dobra ste i ekipa ovako, jos ak bi se na zimu pojacali mogli bi imati finu ekipu i za PL.

U Gradaccuje sreca bila na vasoj strani, protiv Stupcanice isto takodjer i portiv Radnika, al Nala igra takav fudbal, tvrd fudbal. I mi da igramo na taj nacin imali bi vise bodova, al igramo dosta vise napadacki tako da se desavaju greske nazad.

I kako god biti ce derbi na Bilinom, koloko god bodova razlike, bilo bi puno bolje da je manje al tako je sad, jbg.
Nala igra fudbal za bodove, odlicno pripremljena ekipa sto fizicki, sto psihicki i zna se sta mu ko u ekipi radi, mada ce mozda neki reci i da ga sreca sluzi, naravno da ce i protivnicke ekipe imati sanse. Celik fizicki lose pripremljena ekipa, igraci kao da rade RMK Zenica i amaterski se bave fudbalom, trener amater pocetnik, losa selekcija igraca, iskreno ocekivao sam puno vise od Celika.
🔴⚫️

Truhlo
Kontakt:

Post Postao/la Truhlo » 24 sep 2023, 22:26

Sky9 je napisao/la:
24 sep 2023, 22:21
Hitman22 je napisao/la:
Sky jedini pamti prošlu epizodu Slobode u federalnoj, ostali isto da su rođeni poslje 2017te :kafa:

Ja sam mislio da ćete bataliti kup već u kaknju, tako radi ozbiljan kandidat za ulazak. Ne možete ni b postavu izvesti, kad imate priliku syebati željkana :pray: , yebeš potencijalni kiks kasnije :mrgreen:
All football clubs in Bosnia & Herzegovina are registered as not-for-profit associations of citizens. However, in practice, only one club allows its members to democratically participate and vote in its General Assembly - NK Čelik Zenica.

Hitman22
Kontakt:

Post Postao/la Hitman22 » 24 sep 2023, 22:31

1 liga federacije ove sezone i prije 10 godina je neuporedivo slabija. Sloboda ove sezone u 1 ligi jača duplo nego tada prije 10 g sa Cirom, a bataliti kup protiv MDK u prvom kolu je sramota ipak
FK SLOBODA 1919 ❤️🖤

IceTea
Kontakt:

Post Postao/la IceTea » 24 sep 2023, 22:33

IceTea je napisao/la:

Oo bracuka moj, pa nisam znao da si iz Goražda. Tamo polemišemo o Ramovićkama, znao sam da si tresao jednu od njih. :P

Ma šalim se ja malo, treba svakoga respektovati. Vi ste najprijatnije iznenađenje lige i sviđa mi se što niste standardno mesarsko seljačka ekipa već imate neku svoju igru i držite je se.

Nemoj zezat niste imali ni Stupčanicu ni Budućnost, to su vaši rivali za to drugo mjesto. Nejse, želim vam puno sreće u nastavku.
Sky9 je napisao/la:
24 sep 2023, 22:21
Hitman22 je napisao/la:
A jesi pesimista je.bo ga ti. Kakvo miksanje, na Želju svim mogućim silama, derbi je to. Ljudi nas izbacili iz lige, doduše 90% posla smo mi tu us.rali, nismo ih dobili dvije i pol godine. Zamisli sad da skinemo gaće odmah, ma je.bo ti takav klub. Ovo je jedinstvena prilika da vidimo gdje smo i šta smo i kako bi kotirali u PL. Ako ih ne prođemo, nikom ništa. Ja neću zamjeriti, ali hoću ako džaba dođem na Zapad a ne bude borbe do zadnje kapi znoja.

Boli me q iskreno i za MDK, ljudi zadnji jbt, ako njih ne možemo na Tušnju dobit sa izmiksanim sastavom nek odmah neko drugi ide u viši rang. Deremo na gostovanjima i sad pesimizam protiv MDK.
𝐒𝐋𝐎𝐁𝐎𝐃𝐀 𝐓𝐔𝐙𝐋𝐀

𝐅𝐔𝐊𝐀𝐑𝐄 𝟏𝟗𝟖𝟕

𝐅𝐑𝐄𝐄 𝐏𝐀𝐋𝐄𝐒𝐓𝐈𝐍𝐄

Sky9
Kontakt:

Post Postao/la Sky9 » 24 sep 2023, 22:39

Ledeni kralju moj, znam ja nas, zato ovo sve i piše. Sve je ovo na osnovu iskustva.
🅵🅺 🆂🅻🅾🅱🅾🅳🅰 🆃🆄🆉🅻🅰 🔴⚫🔴⚫🔴⚫🔴

Beduin
Kontakt:

Post Postao/la Beduin » 24 sep 2023, 22:55

Truhlo je napisao/la:
Beduin je napisao/la:
Truhlo je napisao/la:

Travnjak je odličan s obzirom da se nije održavao od čini mi se sredine oktobra prošle godine do početka marta ove godine. To su neka Fudina prepucavanja, nije lik normalan. Pokvari pa popravlja i kaže gledaj šta sam uradio :urnebes:

Dug za vodu je i dalje tu, dok se riješe ove prioritetnije stvari, to će se zadnje riješavati. Ako je gdje Čelik oštećen, to je taj dug, gdje se zimi fakturisalo po 10k, a kap vode se nije koristila, to je toliki bučkuriš i cijela javnost zna da Čelik nije stvorio taj dug. Npr alba održava teren, grad renta poslovne prostore na stadionu a računi se fakturišu Čeliku. :rol: Najvjerovatnije će se sjesti sa gradom i vikom da se pronađe način za otpis tog duga. Problem pravi i pravomoćna presuda gdje je vik tužio klub prije 10 godina i ne može se knjigovodstveno otpisati... Naći će se način kroz sponsorstvo ili tako nešto, vidjet ćemo.

Vodomjeri su se trebali raditi, ali tad je bio rat sa fudom, tako da je on to stopirao. Sad su "dobri" odnosi, pa bi se trebalo raditi u dogledno vrijeme. I pored toga treba stadionu umivanje od minimum milion maraka, raspada se, pa neka bude lekcija svima od većih gradova, šta se dešava kad seljaka dovedeš na čelo grada.
Pitam sve ovo radi vasih pisanja oko duga, a evo npr s ovim postom ste svi bili saglasni. A ocito mnogi neupuceni pa klimaju glavama na vas pojedinaca:
convict35 je napisao/la:
17 sep 2023, 09:47
Neutral je napisao/la:
17 sep 2023, 02:26
I dalje enigma ukupnog fonda dugovanja Celika, pitao sam ovdje vise puta bez odgovora. Koliko je dug kad se otislo u najnizi rang i koliko sada taj dug iznosi?

Sveukupno se dug smanjio za koliko KM? Glavnica, hajde necemo racunati milione kamate.
Sto nisi citao momci su vise puta pisali koliko je bio dug, uglavnom ostalo je 400 000km za povjerioce i porez.
Ostalo par miliona sa kamatama placa grad kroz reprogram na 10god sto ne opterecuje klub,a imamo i spor sa gradskim vikom za vodu i to je ti
Dakle, 400.000 maraka za povjerioce i porez (ne znam kakav porez, na postojeci dug kroz tuzbe?). A ovdje ne ulazi pravosnazna presuda za dug za vodu, na primjer?
Nemam toliko vremena se pozabaviti ovakvim stvarima i upratiti sve sto se pise ovdje, a nije da bi se moglo iskopati jos ovoga kao demant na vas dug od 400k, sto je iluziorna i neozbiljna cifra, priznat ces (mozes i u pp, ako te stid ovdje). :mrgreen:

Da li je to opravdan dug, to je druga prica. Kao i mnogi drugi dugovi moga i tvoga kluba gdje se naplacivalo sve i svasta.
Narocito vi ste imali kapacitet kroz rentanje poslovnih prostora od stadiona da sve te godine dizete ogromnu lovu i od toga dobro funkcuonisete. Sjecam se prije dosta godina je upravo izasao dokumentarac o vasem stadionu i tom rentanju prostora od cega klub nije imao nikakve koristi, a sto bi pomoglo u boljem funkcionisanju kluba. Tad je jos bilo jasno kako se mulja i kako se Celik steti decenijama tako. Ali to je sad druga prica.
Ko od harama zivi, godisnje 2 puta ne podrigne.

075 ❤

legenda reala
Kontakt:

Post Postao/la legenda reala » 24 sep 2023, 22:57

Sky9 je napisao/la:
24 sep 2023, 22:08
Ono što ja vidim, vaši aduti su trener, Ramović, Handžić, Tatar. Ima li još ko dobar?
Handzic je povrijeden pitanje hoce li igrati protiv vas uopste, a dobar je igrac ono dobio je od boga sve nemoguce mu je uzeti loptu.
Ramovic i Tatar su glavne poluge prema naprijed i dosta igra prema naprijed zavisi od njih dvojice.
Ima Konjalic odlican igrac igra krilo/bek pravo zahvalan tip igraca, bio je kod vas na probi al nije ostao vratio se u Gz.
Pozadi ima dobrih igraca Dučić,Hukara,Alic,Harambasic vjerovatno najbolje pokrivena poz je ta stoperska.
Problem nam je nedostatak u21 igraca i to nas koci
Španski bijeli vuk, neprevaziđeni El Matador. Anđeo Madrida. Šef lob udaraca. Njegovo istinsko kraljevsko visočanstvo. Raul Gonzalez Blanco.

mirsonetz
Kontakt:

Post Postao/la mirsonetz » 24 sep 2023, 23:06

Sky9 je napisao/la:
24 sep 2023, 22:39
Ledeni kralju moj, znam ja nas, zato ovo sve i piše. Sve je ovo na osnovu iskustva.
Ledeni legendo u najvecem naletu i jednu od najjacih ekipa trehne drina zadnja koja je vec ispala na tusnju toliko o nama… prva stvar u fudbalu je ne potcjenjuj nikog svi igraju lopte
Lopovi lopovi sve ste nam ukrali crveno crna zastava za vas nije svetinja.

Najveci grobar Slobode Elmir Secerbegovic.

1919 ❤️🖤

Zaključano

Natrag na “Prva liga FBiH”

Trenutno korisnika/ca: ASD i 2 gosta.