Chat - bez politike i ratnih prica

Teme koje nemaju veze sa sportom

Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88

FoSte95
Kontakt:

Re: Chat - bez ratnih i političkih tema

Post Postao/la FoSte95 » 24 sep 2023, 15:39

:mrgreen:

Tekashi
Kontakt:

Post Postao/la Tekashi » 24 sep 2023, 15:56

FoSte95 je napisao/la:
24 sep 2023, 15:39

:rol:

Tekashi
Kontakt:

Post Postao/la Tekashi » 24 sep 2023, 16:30

Ubijeno dvoje napadača. Jedan je ranjen, a još jedan uhićen

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 24 sep 2023, 16:34

Policija na Kosovu ubila još jednog napadača, ostali se ne namjeravaju predati
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

meraba
Kontakt:

Post Postao/la meraba » 24 sep 2023, 16:48

FoSte95 je napisao/la:
24 sep 2023, 15:39

:rol: :rol: :rol:

slika

Rosicky
Kontakt:

Post Postao/la Rosicky » 24 sep 2023, 17:05

Zašto na ovoj smrdljivoj Areni stoji utakmica HNL a oni pustaju neke gluposti..vec 3 put

Robust
Kontakt:

Post Postao/la Robust » 24 sep 2023, 17:10

VensanKasel je napisao/la:
24 sep 2023, 14:27
Sky9 je napisao/la:
24 sep 2023, 14:23
24 sep 2023, 14:20

Air Bingo ništa , a ? Podržimo domaće :bih:
Mislim da je to ipak prevelik zalogaj za Senada.
Ma jašta , baš prevelik . Jedino da država tu dobro pogura pa bi i nešto imalo smisla .
niko to nije bolje sumirao kao Richard Branson kad je spomenuo biznis u vezi avijacije kad su ga upitali kako postati milioner, a on odg tako sto otvoris aviokompaniju kao milijarder

a sto se tice mitrovica on se drzi air pinka sad ima 20 letjelica i ubija pare sa njima, svake sedmice barem minimalno tri puta njegov avion sleti na sjj i nisu mu cijene nesto pretjerano skupe za tu zezanciju

Surreal
Kontakt:

Post Postao/la Surreal » 24 sep 2023, 17:14

La birra con gli amici vale più di tutto quello che possiedo.

🧡❤️AS Roma ❤️🧡
❤️🤍 FK Sarajevo ❤️🤍
❤️🖤 Ripcity ❤️🖤

U prošlosti sam velike probleme uspešno rešavao bekstvom, ali kuda pobeći od sebe?
Smrt je ništa. Smrt ne boli. Uživaj - to je smisao.

Goalgetter
Kontakt:

Post Postao/la Goalgetter » 24 sep 2023, 17:16

MortemHz je napisao/la:
24 sep 2023, 16:34
Vucic pomjerio svoje vanredno obracanje tek na 20h - treba smisliti spinova i lazi ovo mu je prerano bilo.

Nadam se da ce policija nezavisne republike Kosovo roknuti sve i jednog teroristu.

Surreal
Kontakt:

Post Postao/la Surreal » 24 sep 2023, 17:17

izgledao stradao vođa Levijatana
La birra con gli amici vale più di tutto quello che possiedo.

🧡❤️AS Roma ❤️🧡
❤️🤍 FK Sarajevo ❤️🤍
❤️🖤 Ripcity ❤️🖤

U prošlosti sam velike probleme uspešno rešavao bekstvom, ali kuda pobeći od sebe?
Smrt je ništa. Smrt ne boli. Uživaj - to je smisao.

VensanKasel
Kontakt:

Post Postao/la VensanKasel » 24 sep 2023, 17:19

Robust je napisao/la:
24 sep 2023, 17:10
24 sep 2023, 14:27
Sky9 je napisao/la:
24 sep 2023, 14:23

Mislim da je to ipak prevelik zalogaj za Senada.
Ma jašta , baš prevelik . Jedino da država tu dobro pogura pa bi i nešto imalo smisla .
niko to nije bolje sumirao kao Richard Branson kad je spomenuo biznis u vezi avijacije kad su ga upitali kako postati milioner, a on odg tako sto otvoris aviokompaniju kao milijarder

a sto se tice mitrovica on se drzi air pinka sad ima 20 letjelica i ubija pare sa njima, svake sedmice barem minimalno tri puta njegov avion sleti na sjj i nisu mu cijene nesto pretjerano skupe za tu zezanciju
Branson mi je odmah bio u glavi , kad sam to pročitao .

Mislim ideja jeste u njegovom stilu , ali on može da računa na pomoć države u svakom pogledu . Dobro i Vučku :mrgreen:

Napraviti LCC 2023. je ravno samoubistvu, napraviti LCC sa Embraerima je ravno ludilu kaže Alen .

Realno ja bih volio kada bi bio neki ex-Yu lokalni prevoznik , da možeš vikend skoknuti do većih gradova .
Nedavno je Air Serbia nudila do Beograda akciju za 80 eura povratna karta .
Moja zemlja mala brana velikoj rijeci ludila ...

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 24 sep 2023, 17:38

Goalgetter je napisao/la:
24 sep 2023, 17:16
MortemHz je napisao/la:
24 sep 2023, 16:34
Vucic pomjerio svoje vanredno obracanje tek na 20h - treba smisliti spinova i lazi ovo mu je prerano bilo.

Nadam se da ce policija nezavisne republike Kosovo roknuti sve i jednog teroristu.
Isto mislim, sad će mu kabinet izmisliti priču u koju bi parizer nacija mogla povjerovati. Dok ovo pišem Kosovari su ubili još jednog teroristu.

VensanKasel
Kontakt:

Post Postao/la VensanKasel » 24 sep 2023, 17:55

Surreal je napisao/la:
24 sep 2023, 17:17

izgledao stradao vođa Levijatana
Hahahah i šiptari izgleda kopiraju mitomane , Pavle ker im je terorista :urnebes:

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 24 sep 2023, 17:58

Ministar u Vladi Kosova Nenad Rašić rekao da je situacija u okolini manastira Banjska i dalje dramatična, te da nema naznaka da će se brzo smiriti.

Prema njegovim informacijama, dio napadača ušao je u manastir, dok ih policija megafonom doziva da se predaju. Kako kaže na osnovu izvora iz policije, napadači su dobro organizovani i navodno naoružani teškim naoružanjem, zoljama i minobacačima. Prema njegovim informacijama, još uvijek se ne zna ko su napadači.

rio_Ferdy88
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la rio_Ferdy88 » 24 sep 2023, 17:59

AshburtonG je napisao/la:
24 sep 2023, 11:53
rio_Ferdy88 je napisao/la:
24 sep 2023, 11:34
24 sep 2023, 11:21

Opet ti ne razlikujes legalnu i ilegalnu migraciju. Ukrajinci ulaze legalno u drzave, ne prelaze preko sumskih predjela, u kamionima medju stokom ili brodovima na neke divlje obale. Osim toga, Ukrajina i Poljska imaju dobar odnos, te im ne bi bio problem cak primat i ilegalne, da ih ima. Kakve poveznice oni imaju s nekim Alijem iz Afganistana? Da ne bude zabune, ovi Ukrajinci su mi se isto na qrc popeli. Puna ih je Njemacka. Uzivaju sve povlastice, dobijaju stanove i novac od drzave. Ali eto, makar mu znas ime i prezime, odakle je dosao i da li je krivicno gonjen, za razliku od ovih sa Istoka, koji pocijepaju sve papire i prave se mutavi. Ne vidim da ovi koji udju legalno imaju neke probleme. Imam u firmi par fakultetski obrazovanih Sirijaca, koji su pobjegli i kao normalni ljudi dokumentima dokazali sve i dobili brze vizu od mene zbog tog azilskog statusa ili sta vec.

I fazon kod Ukrajinaca je sto ih se veliki broj zeli vratit nazad i ovo smatra samo kao privremenim boravkom dok se situacija ne smiri. Ovi sa Bliskog istoka ni ne pomisljaju nazad.
Znam na koje migracije ides, to su ovi sto idu sad preko Italije i Grcke najvise, al to je opet zajednicki problem EU, i citave Evrope, ne mozes ostaviti Italijane ili Grke na cjedilu i pustiti da se sami sa tim nose i da snose najveci teret te krize samo zbog svog geografskog polozaja, jer ako su svi ravnopravni clanovi te zajednice onda ce svi ucestvovati u rjesavanju tog problema. Nije da sad ti to mozes zaustaviti u nekoj vecoj mjeri, al mozes olaksati to tako sto ces podijeliti teret i ucestvovati u rjesavanju zajednickim mjerama, a ne nekim pojedinacnim jer time ne rjesavas osim sto prebacujes problem na druge.

Isto kao sto imas migracije iz Meksika (i citave centralne Amerike) u USA, gdje ih miloni isto udju nelegalno, pa je Trump predlagao ogradu i slicno.
Pa najgori nacin za pomoci Grcima i Italijanima je primat te ljude, jer onda samo dajes povod novim grupama da prelaze ilegalno nakon sto vide da to funkcionira i da nece bit deportovani nazad. Najbolje bi im pomogli da salju vojsku na te poznate rute i odmah ih vracaju trajektima ili avionima nazad.

I ja bih volio da sam se rodio u nekoj drugoj drzavi, pa sta cu, opet sam morao trazit legalan put za emigraciju. Apsolutno ne podrzavam i nemam nikakve empatije za ljude koji ilegalno prelaze granice, a pogotovo za one koji ne mogu dokazat identitet. Indijac, Sirijac, Ukrajinac ili Mekso, isti mi je qrac. Samo deportacija nazad i zabrana ponovnog ulaska makar 5 godina.
Za ove koji ne dolaze iz drzava zahvacenih ratom i nisu ugrozeni istim, ili progonjeni na neki drugi nacin, tipa Marokanaca, Alziraca, Pakistanaca se slazem, Sirijce i Libijce Iracane si morao primati ako traze azil, zbog rata tamo, isto kao i Ukraince.

Al opet ako su to neki strucnjaci u svom poslu, pa traze azil i dokazu da su kvalitetni strucnjaci bi i ostavio, al mora sve dokazati, tj imati diplome i ostalo, jer od njih mozes imati koristi.

Al ne mozes odma vracati ove sto prelaze mediteran u camcima na napuhuavanje, jer bi im time potpisao smrtnu presudu
Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..

Rosicky
Kontakt:

Post Postao/la Rosicky » 24 sep 2023, 18:00

24 sep 2023, 17:59
24 sep 2023, 11:53
24 sep 2023, 11:34
Znam na koje migracije ides, to su ovi sto idu sad preko Italije i Grcke najvise, al to je opet zajednicki problem EU, i citave Evrope, ne mozes ostaviti Italijane ili Grke na cjedilu i pustiti da se sami sa tim nose i da snose najveci teret te krize samo zbog svog geografskog polozaja, jer ako su svi ravnopravni clanovi te zajednice onda ce svi ucestvovati u rjesavanju tog problema. Nije da sad ti to mozes zaustaviti u nekoj vecoj mjeri, al mozes olaksati to tako sto ces podijeliti teret i ucestvovati u rjesavanju zajednickim mjerama, a ne nekim pojedinacnim jer time ne rjesavas osim sto prebacujes problem na druge.

Isto kao sto imas migracije iz Meksika (i citave centralne Amerike) u USA, gdje ih miloni isto udju nelegalno, pa je Trump predlagao ogradu i slicno.
Pa najgori nacin za pomoci Grcima i Italijanima je primat te ljude, jer onda samo dajes povod novim grupama da prelaze ilegalno nakon sto vide da to funkcionira i da nece bit deportovani nazad. Najbolje bi im pomogli da salju vojsku na te poznate rute i odmah ih vracaju trajektima ili avionima nazad.

I ja bih volio da sam se rodio u nekoj drugoj drzavi, pa sta cu, opet sam morao trazit legalan put za emigraciju. Apsolutno ne podrzavam i nemam nikakve empatije za ljude koji ilegalno prelaze granice, a pogotovo za one koji ne mogu dokazat identitet. Indijac, Sirijac, Ukrajinac ili Mekso, isti mi je qrac. Samo deportacija nazad i zabrana ponovnog ulaska makar 5 godina.
Za ove koji ne dolaze iz drzava zahvacenih ratom i nisu ugrozeni istim, ili progonjeni na neki drugi nacin, tipa Marokanaca, Alziraca, Pakistanaca se slazem, Sirijce i Libijce Iracane si morao primati ako traze azil, zbog rata tamo, isto kao i Ukraince.

Al opet ako su to neki strucnjaci u svom poslu, pa traze azil i dokazu da su kvalitetni strucnjaci bi i ostavio, al mora sve dokazati, tj imati diplome i ostalo, jer od njih mozes imati koristi.

Al ne mozes odma vracati ove sto prelaze mediteran u camcima na napuhuavanje, jer bi im time potpisao smrtnu presudu
Kako da znaa tko je tko kad nitko ne nosi dokumente

tuzlak1987
Kontakt:

Post Postao/la tuzlak1987 » 24 sep 2023, 18:05

Ma vidite da nije Srbin, pa Bihali je Madjar i to jos Jevrej. :mrgreen:

A ovdje je Vucicu cilj da Kosovari ostete taj manastir jer su se ovi povukli tu, pa da moze kasnije pricati kako se unistavaju svetinje po Kosovu.

Arvid
Kontakt:

Post Postao/la Arvid » 24 sep 2023, 18:09

I Dodik prije Ante prošetao Starim...
I found freedom. Losing all hope was freedom.

VensanKasel
Kontakt:

Post Postao/la VensanKasel » 24 sep 2023, 18:17

tuzlak1987 je napisao/la:
24 sep 2023, 18:05

A ovdje je Vucicu cilj da Kosovari ostete taj manastir jer su se ovi povukli tu, pa da moze kasnije pricati kako se unistavaju svetinje po Kosovu.
Treba i nama neko poput Levatijana , sad sam im pogledao par klipova na Telegramu , ne mogu da vjerujem koliko i na koji način ljudi zlostavljaju životinje , da ti se život zgadi ... :puke:

E vidite ove likove , za part godina će ovako neko dijete ili čovjeka ubiti , to je neminovno .
Zadnja izmjena: VensanKasel, dana/u 24 sep 2023, 18:20, ukupno mijenjano 1 put.

Tekashi
Kontakt:

Post Postao/la Tekashi » 24 sep 2023, 18:19

24 sep 2023, 18:17
tuzlak1987 je napisao/la:
24 sep 2023, 18:05

Treba i nama neko poput Levatijana , sad sam im pogledao par klipova na Telegramu , ne mogu da vjerujem koliko i na koji način ljudi zlostavljaju životinje , da ti se život zgadi ... :puke:

Metak nije skup.

Odgovori

Natrag na “Diskusije”

Trenutno korisnika/ca: ASD i 4 gosta.