Chat - bez politike i ratnih prica
Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88
Re: Chat - bez ratnih i političkih tema
Svako ima pravo da pusti u SVOJU kuću, koga on hoće. Otkud bilo kome pravo da naredi nekome da u kuću primi koga neće? Kakve su ovo bedastoće. Ljudi neće imigrante, i očigledno su potpuno u pravu...
🅵🅺 🆂🅻🅾🅱🅾🅳🅰 🆃🆄🆉🅻🅰 🔴⚫🔴⚫🔴⚫🔴
- ASD
- Kontakt:
Zašto bi izašli? Oni žele biti dio EU. Ali ne žele primati ilegalne migrante i neće.rio_Ferdy88 je napisao/la: ↑24 sep 2023, 10:32Pa nek izadju onda iz EU, sta koji klinac uzimaju lovu od iste kad im toliko smeta, nek naprave ogradu oko cijele poljske sto se mene tice, ko da ce nekome to zasmetati, samo ce sebe unazaditi i vratiti u hladno ratovsko doba
Niko ih ne može ni natjerati, jer to nije uopšte nadležnost Evropske Unije.
Nisu Poljaci jedini koji ih neće. Neće ih ni druge države.
Ne voli ih niko, ni mi. Eto nama je bilo milina gledati šta rade one štetočine po Krajini.
Zadnja izmjena: ASD, dana/u 24 sep 2023, 10:38, ukupno mijenjano 1 put.
- tuzlak1987
- Kontakt:
Zamisli da se svi ponasaju kao on. Da nisu spremni za saradnju ovako i da unose nemir 
Ovo je onaj Dodikovski stav, daj mi sve sto zelim, a ja necu nista da vratim. Mislim dodjes ovako u parlament sa ratobornim stavom, a bio si prije EU najveca bijeda. Jednostavno je problem u njemu koji je kratkovid i zadrt.

Ovo je onaj Dodikovski stav, daj mi sve sto zelim, a ja necu nista da vratim. Mislim dodjes ovako u parlament sa ratobornim stavom, a bio si prije EU najveca bijeda. Jednostavno je problem u njemu koji je kratkovid i zadrt.
- MortemHz
- Interni moderator
- Kontakt:
Ne znam kako si zaključio da im smeta kad oni zagovaraju što snažniju EU. Kao što sam i prije pisao, oni nemaju problem sa demografijom i u plusu su koliko god ljudi ide vani što je vrlo rijetko u EU. Odlaze neki Nijemci i Britanci isto tako, nisu oni jedini. Poljska je jako dobro vođena država.rio_Ferdy88 je napisao/la: ↑24 sep 2023, 10:34Pa oni ce to lahko rijesiti, ti poljaci ce ostati tamo kao njihovi drzavljani, a nadoknadit ce ostatak iz drugih drzava i to je to.AshburtonG je napisao/la: ↑24 sep 2023, 10:31Pa maloprije si i sam spomenuo ko ce zaliti. Ovo sto Poljaci rade za 1.500€ Svabe, a pogotovo Britanci i Skandinavci nece ni za 2.500€.rio_Ferdy88 je napisao/la: ↑24 sep 2023, 10:27Pa ako im EU smeta nek izadju iz nje, ko da ce neko zaliti za Poljskom, svakako ce jedini gubitnici biti oni jer ce ostati bez EU fondova i prava koja uzivaju kao i ostali Evropljani
Peta clanica po broju stanovnika i sa najvecom stopom rasta stanovnistva od skoro 3%. Od ovih ispred samo Francuska ima pozitivnu stopu rasta i to svega 0,20%.
Ako im smeta EU sta koji klinac uzimaju lovu i idu vani raditi onda, nek ostanu u Poljskoj i rade za platu tamo, covjek bi pomislio da je Poljska nova Svica ili Norveska
Ne mogu vjerovati da ovo pišem ali ne, nisi fašista ako ne želiš ilegalne migrante.
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
- rio_Ferdy88
- Moderator
- Kontakt:
Oni su dio EU kad treba uzimati lovu od te iste EU, a kad treba ispostovati zakone onda se bune, pa ne moze tako, to isto da ja dodjem u kafic gdje se ne sluzi alkohol i trazim pivu, ako ti se ne svidja izadji i trazi onaj gdje se sluzi ili obrnuto, da trazim da se ukine alkoholASD je napisao/la: ↑24 sep 2023, 10:36Zašto bi izašli? Oni žele biti dio EU. Ali ne žele primati ilegalne migrante i neće.rio_Ferdy88 je napisao/la: ↑24 sep 2023, 10:32Pa nek izadju onda iz EU, sta koji klinac uzimaju lovu od iste kad im toliko smeta, nek naprave ogradu oko cijele poljske sto se mene tice, ko da ce nekome to zasmetati, samo ce sebe unazaditi i vratiti u hladno ratovsko doba
Ne voli ih niko, ni mi. Eto nama je bilo milina gledati šta rade one štetočine po Krajini.
Dobili su sva prava, a odbijaju obaveze, to je supacki, ako ti se ne svidja EU pa imas uvijek pravo napustiti istu, nije ih niko tjerao da budu clanovi
Ljudi su zabranili abortus cak i kad je to dijete produkt silovanja, toliko o tome koliki si oni ekstremisti, nista bolji od ovih islamskih protiv kojih se bore
Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..
Ko je ovim debilima kriv što se ne razmnožavaju dovoljno, pa moraju uvoziti većinom bagru...
🅵🅺 🆂🅻🅾🅱🅾🅳🅰 🆃🆄🆉🅻🅰 🔴⚫🔴⚫🔴⚫🔴
- ASD
- Kontakt:
Prema kojem to zakonu oni moraju primiti ilegalne migrante?rio_Ferdy88 je napisao/la: ↑24 sep 2023, 10:48Oni su dio EU kad treba uzimati lovu od te iste EU, a kad treba ispostovati zakone onda se bune, pa ne moze tako, to isto da ja dodjem u kafic gdje se ne sluzi alkohol i trazim pivu, ako ti se ne svidja izadji i trazi onaj gdje se sluzi ili obrnuto, da trazim da se ukine alkoholASD je napisao/la: ↑24 sep 2023, 10:36Zašto bi izašli? Oni žele biti dio EU. Ali ne žele primati ilegalne migrante i neće.rio_Ferdy88 je napisao/la: ↑24 sep 2023, 10:32
Pa nek izadju onda iz EU, sta koji klinac uzimaju lovu od iste kad im toliko smeta, nek naprave ogradu oko cijele poljske sto se mene tice, ko da ce nekome to zasmetati, samo ce sebe unazaditi i vratiti u hladno ratovsko doba
Dobili su sva prava, a odbijaju obaveze, to je supacki, ako ti se ne svidja EU pa imas uvijek pravo napustiti istu, nije ih niko tjerao da budu clanovi
Ljudi su zabranili abortus cak i kad je to dijete produkt silovanja, toliko o tome koliki si oni ekstremisti, nista bolji od ovih islamskih protiv kojih se bore
Pazi, ne legalne, nego ilegalne. Ljude koji ne bi trebali biti tu.
Ali pazi sad, ne da ih neće Poljska, nego ih neće ni drugi.
Le Pen i Zemmour jedva čekaju da Macron napravi grešku pa primi par hilhada iz Lampeduse.
- rio_Ferdy88
- Moderator
- Kontakt:
Ne moraju primiti, imaju opciju da plate po svakom migrantu oko 22 hiljade eura. Usvojeno na nivou EU, vecinskim glasanjem ministara. Primaju Ukrajince normalno, a bune se protiv ovih sa bliskog istoka.ASD je napisao/la: ↑24 sep 2023, 10:51Prema kojem to zakonu oni moraju primiti ilegalne migrante?rio_Ferdy88 je napisao/la: ↑24 sep 2023, 10:48Oni su dio EU kad treba uzimati lovu od te iste EU, a kad treba ispostovati zakone onda se bune, pa ne moze tako, to isto da ja dodjem u kafic gdje se ne sluzi alkohol i trazim pivu, ako ti se ne svidja izadji i trazi onaj gdje se sluzi ili obrnuto, da trazim da se ukine alkoholASD je napisao/la: ↑24 sep 2023, 10:36
Zašto bi izašli? Oni žele biti dio EU. Ali ne žele primati ilegalne migrante i neće.
European Union interior ministers reached a majority agreement on sharing responsibility for the care of migrants and refugees. Under this agreement, each EU member state would be responsible for a certain number of people, but would not necessarily have to take them in. Countries that are not willing to take in illegal migrants and refugees arriving in the EU could help with money – around €22,000 per person – equipment, or staff.
Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..
- ASD
- Kontakt:
Da li je to samo dogovor ili je zakon? To jest, da je pod must.rio_Ferdy88 je napisao/la: ↑24 sep 2023, 11:00Ne moraju primiti, imaju opciju da plate po svakom migrantu oko 22 hiljade eura. Usvojeno na nivou EU, vecinskim glasanjem ministara. Primaju Ukrajince normalno, a bune se protiv ovih sa bliskog istoka.ASD je napisao/la: ↑24 sep 2023, 10:51Prema kojem to zakonu oni moraju primiti ilegalne migrante?rio_Ferdy88 je napisao/la: ↑24 sep 2023, 10:48
Oni su dio EU kad treba uzimati lovu od te iste EU, a kad treba ispostovati zakone onda se bune, pa ne moze tako, to isto da ja dodjem u kafic gdje se ne sluzi alkohol i trazim pivu, ako ti se ne svidja izadji i trazi onaj gdje se sluzi ili obrnuto, da trazim da se ukine alkohol
European Union interior ministers reached a majority agreement on sharing responsibility for the care of migrants and refugees. Under this agreement, each EU member state would be responsible for a certain number of people, but would not necessarily have to take them in. Countries that are not willing to take in illegal migrants and refugees arriving in the EU could help with money – around €22,000 per person – equipment, or staff.
Oni podržavaju Ukrajinu u ratu protiv Rusije, te ih zbog toga podržavaju.
Mislim, u potpunosti ih podržavam u ovome. Ne žele probleme u svojoj zemlji i to je to.
Istog sam mišljenja i kada je BiH u pitanju. Radnici su dobrodošli, ilegalne migrante deportovati ili im maksimalno ograničiti slobodu kretanja.
Zašto naši ljudi uživaju da kupuju poklone i guraju koverte tamo gdje ne treba i nema potrebe?
I found freedom. Losing all hope was freedom.
Prateci i radeci sa ljudima mislim da je glavni razlog sto nijedna osoba ne zeli da ima ikakav osjecaj duga prema nekome, bez obzira kakve su to usluge, i drugo sto je to kod nas neko nepisano pravilo ponasanja iz kojeg niko ne zeli da izlazi pa da se osjeca drugacijim ili prozvanim. Uglavnom neke svjesno ili ne nametnute norme kojih se ne moramo pridrzavati, i ako ne, necemo se osjecati manje vrijednim.
- AshburtonG
- Kontakt:
Opet ti ne razlikujes legalnu i ilegalnu migraciju. Ukrajinci ulaze legalno u drzave, ne prelaze preko sumskih predjela, u kamionima medju stokom ili brodovima na neke divlje obale. Osim toga, Ukrajina i Poljska imaju dobar odnos, te im ne bi bio problem cak primat i ilegalne, da ih ima. Kakve poveznice oni imaju s nekim Alijem iz Afganistana? Da ne bude zabune, ovi Ukrajinci su mi se isto na qrc popeli. Puna ih je Njemacka. Uzivaju sve povlastice, dobijaju stanove i novac od drzave. Ali eto, makar mu znas ime i prezime, odakle je dosao i da li je krivicno gonjen, za razliku od ovih sa Istoka, koji pocijepaju sve papire i prave se mutavi. Ne vidim da ovi koji udju legalno imaju neke probleme. Imam u firmi par fakultetski obrazovanih Sirijaca, koji su pobjegli i kao normalni ljudi dokumentima dokazali sve i dobili brze vizu od mene zbog tog azilskog statusa ili sta vec.rio_Ferdy88 je napisao/la: ↑24 sep 2023, 11:00Ne moraju primiti, imaju opciju da plate po svakom migrantu oko 22 hiljade eura. Usvojeno na nivou EU, vecinskim glasanjem ministara. Primaju Ukrajince normalno, a bune se protiv ovih sa bliskog istoka.ASD je napisao/la: ↑24 sep 2023, 10:51Prema kojem to zakonu oni moraju primiti ilegalne migrante?rio_Ferdy88 je napisao/la: ↑24 sep 2023, 10:48
Oni su dio EU kad treba uzimati lovu od te iste EU, a kad treba ispostovati zakone onda se bune, pa ne moze tako, to isto da ja dodjem u kafic gdje se ne sluzi alkohol i trazim pivu, ako ti se ne svidja izadji i trazi onaj gdje se sluzi ili obrnuto, da trazim da se ukine alkohol
I fazon kod Ukrajinaca je sto ih se veliki broj zeli vratit nazad i ovo smatra samo kao privremenim boravkom dok se situacija ne smiri. Ovi sa Bliskog istoka ni ne pomisljaju nazad.
- rio_Ferdy88
- Moderator
- Kontakt:
Znam na koje migracije ides, to su ovi sto idu sad preko Italije i Grcke najvise, al to je opet zajednicki problem EU, i citave Evrope, ne mozes ostaviti Italijane ili Grke na cjedilu i pustiti da se sami sa tim nose i da snose najveci teret te krize samo zbog svog geografskog polozaja, jer ako su svi ravnopravni clanovi te zajednice onda ce svi ucestvovati u rjesavanju tog problema. Nije da sad ti to mozes zaustaviti u nekoj vecoj mjeri, al mozes olaksati to tako sto ces podijeliti teret i ucestvovati u rjesavanju zajednickim mjerama, a ne nekim pojedinacnim jer time ne rjesavas osim sto prebacujes problem na druge.AshburtonG je napisao/la: ↑24 sep 2023, 11:21Opet ti ne razlikujes legalnu i ilegalnu migraciju. Ukrajinci ulaze legalno u drzave, ne prelaze preko sumskih predjela, u kamionima medju stokom ili brodovima na neke divlje obale. Osim toga, Ukrajina i Poljska imaju dobar odnos, te im ne bi bio problem cak primat i ilegalne, da ih ima. Kakve poveznice oni imaju s nekim Alijem iz Afganistana? Da ne bude zabune, ovi Ukrajinci su mi se isto na qrc popeli. Puna ih je Njemacka. Uzivaju sve povlastice, dobijaju stanove i novac od drzave. Ali eto, makar mu znas ime i prezime, odakle je dosao i da li je krivicno gonjen, za razliku od ovih sa Istoka, koji pocijepaju sve papire i prave se mutavi. Ne vidim da ovi koji udju legalno imaju neke probleme. Imam u firmi par fakultetski obrazovanih Sirijaca, koji su pobjegli i kao normalni ljudi dokumentima dokazali sve i dobili brze vizu od mene zbog tog azilskog statusa ili sta vec.rio_Ferdy88 je napisao/la: ↑24 sep 2023, 11:00Ne moraju primiti, imaju opciju da plate po svakom migrantu oko 22 hiljade eura. Usvojeno na nivou EU, vecinskim glasanjem ministara. Primaju Ukrajince normalno, a bune se protiv ovih sa bliskog istoka.
I fazon kod Ukrajinaca je sto ih se veliki broj zeli vratit nazad i ovo smatra samo kao privremenim boravkom dok se situacija ne smiri. Ovi sa Bliskog istoka ni ne pomisljaju nazad.
Isto kao sto imas migracije iz Meksika (i citave centralne Amerike) u USA, gdje ih miloni isto udju nelegalno, pa je Trump predlagao ogradu i slicno.
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..
- ASD
- Kontakt:
Pa samo će novi doći na njihovo mjesto.rio_Ferdy88 je napisao/la: ↑24 sep 2023, 11:34Znam na koje migracije ides, to su ovi sto idu sad preko Italije i Grcke najvise, al to je opet zajednicki problem EU, i citave Evrope, ne mozes ostaviti Italijane ili Grke na cjedilu i pustiti da se sami sa tim nose i da snose najveci teret te krize samo zbog svog geografskog polozaja, jer ako su svi ravnopravni clanovi te zajednice onda ce svi ucestvovati u rjesavanju tog problema. Nije da sad ti to mozes zaustaviti u nekoj vecoj mjeri, al mozes olaksati to tako sto ces podijeliti teret i ucestvovati u rjesavanju zajednickim mjerama, a ne nekim pojedinacnim jer time ne rjesavas osim sto prebacujes problem na druge.AshburtonG je napisao/la: ↑24 sep 2023, 11:21Opet ti ne razlikujes legalnu i ilegalnu migraciju. Ukrajinci ulaze legalno u drzave, ne prelaze preko sumskih predjela, u kamionima medju stokom ili brodovima na neke divlje obale. Osim toga, Ukrajina i Poljska imaju dobar odnos, te im ne bi bio problem cak primat i ilegalne, da ih ima. Kakve poveznice oni imaju s nekim Alijem iz Afganistana? Da ne bude zabune, ovi Ukrajinci su mi se isto na qrc popeli. Puna ih je Njemacka. Uzivaju sve povlastice, dobijaju stanove i novac od drzave. Ali eto, makar mu znas ime i prezime, odakle je dosao i da li je krivicno gonjen, za razliku od ovih sa Istoka, koji pocijepaju sve papire i prave se mutavi. Ne vidim da ovi koji udju legalno imaju neke probleme. Imam u firmi par fakultetski obrazovanih Sirijaca, koji su pobjegli i kao normalni ljudi dokumentima dokazali sve i dobili brze vizu od mene zbog tog azilskog statusa ili sta vec.rio_Ferdy88 je napisao/la: ↑24 sep 2023, 11:00
Ne moraju primiti, imaju opciju da plate po svakom migrantu oko 22 hiljade eura. Usvojeno na nivou EU, vecinskim glasanjem ministara. Primaju Ukrajince normalno, a bune se protiv ovih sa bliskog istoka.
Isto kao sto imas migracije iz Meksika (i citave centralne Amerike) u USA, gdje ih miloni isto udju nelegalno, pa je Trump predlagao ogradu i slicno.
EU treba da smisli način kako ih deportuje u njihove zemlje.
Ima još jedan problem sa poređenjem Ukrajine i drugih država. Poljska vlada sarađuje sa Ukrajinskom, u raznim poljima, pa i oko te izbjegličke krize. Koordinacija postoji.
Kod nas smo imali pakistanske izbjeglice, pa kad su naši kontaktirali Pakistan. Ovi neće da znaju za njih.
Zadnja izmjena: ASD, dana/u 24 sep 2023, 11:53, ukupno mijenjano 1 put.
- AshburtonG
- Kontakt:
Pa najgori nacin za pomoci Grcima i Italijanima je primat te ljude, jer onda samo dajes povod novim grupama da prelaze ilegalno nakon sto vide da to funkcionira i da nece bit deportovani nazad. Najbolje bi im pomogli da salju vojsku na te poznate rute i odmah ih vracaju trajektima ili avionima nazad.rio_Ferdy88 je napisao/la: ↑24 sep 2023, 11:34Znam na koje migracije ides, to su ovi sto idu sad preko Italije i Grcke najvise, al to je opet zajednicki problem EU, i citave Evrope, ne mozes ostaviti Italijane ili Grke na cjedilu i pustiti da se sami sa tim nose i da snose najveci teret te krize samo zbog svog geografskog polozaja, jer ako su svi ravnopravni clanovi te zajednice onda ce svi ucestvovati u rjesavanju tog problema. Nije da sad ti to mozes zaustaviti u nekoj vecoj mjeri, al mozes olaksati to tako sto ces podijeliti teret i ucestvovati u rjesavanju zajednickim mjerama, a ne nekim pojedinacnim jer time ne rjesavas osim sto prebacujes problem na druge.
I ja bih volio da sam se rodio u nekoj drugoj drzavi, pa sta cu, opet sam morao trazit legalan put za emigraciju. Apsolutno ne podrzavam i nemam nikakve empatije za ljude koji ilegalno prelaze granice, a pogotovo za one koji ne mogu dokazat identitet. Indijac, Sirijac, Ukrajinac ili Mekso, isti mi je qrac. Samo deportacija nazad i zabrana ponovnog ulaska makar 5 godina.
- ASD
- Kontakt:
Tome što je zapalio pasoš i pravi se mutav, ne bih ni vodu davao.
Prvo da vidimo, ko si i šta si.
Prvo da vidimo, ko si i šta si.
- ASD
- Kontakt:
Ne pamtim da sam vidio kampanju na internetu protiv jednog političara kao što je sada protiv Trudeau u Kanadi.
- MortemHz
- Interni moderator
- Kontakt:
Postavi jedan link ako ti nije problem
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
- ASD
- Kontakt:
Kada naletim, postavim, nije da to tražim ali mi svaki dan iskoči.
Ali svako malo bude video gdje neko priča kako teško živi u Kanadi, i onda optuže da je kriv Trudeau.
Ovo gore sam napisao, neki indijski truck driveri voze 70 sati sedmično za 3000. Zato su krivi porezi od Trudeau.
Jbt svi hoce jaku socijalnu drzavu da im sve bude besplatno ili jeftino a onda kukaju na poreze
"Ta američka razvojna liga... Tamo se ne igra odbrana, tamo se ne trenira, ja stvarno ne znam šta to oni tamo razvijaju"