FK Željezničar

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

U sezoni 2025/26. očekujem:

1. Borbu za titulu
50
20%
2. Borbu za Evropu
115
45%
3. Sredinu tabele
48
19%
4. Borbu za opstanak
40
16%

Ukupno glasova: 253

plavi033
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la plavi033 » 22 sep 2023, 19:51

Vojkoo je napisao/la:
22 sep 2023, 19:34
I kod nas Kovacevic ulaze. Imat ce sad prihode od soka i cipsa koji su zabranili da se unose. Rekao je neće više Konzum zarađivati na dvojnom C, sad ćemo mi. I tako bogme bi.
Toliko se izdesavalo stvari da sam zaboravio na ovu famoznu strategiju, od svih stvari koje su se mogle uraditi, a koje nisu znali, ili htjeli, oni su zabranili da se unosi hrana i piće, sto je sam po sebi svakako glup potez jer neka raja nece maksuz dovesti sina/kcerku zbog toga, jer nece dodatno da trosi.

Ne znam sto se raja ibreti na ovakve postove umjesto da se ibrete na realna desavanja u klubu, a ovdje dok je dobro onda ne smijes A pisnut ni protiv uprave, a ni kluba. Evo sad malo se vise smije, ako izgubimo naredne dvije tri i ispadnemo od Slobode onda ce sve moci, a los je potez -LOŠ , pa makar osvojili Ligu Prvaka.

Vojkoo
Kontakt:

Post Postao/la Vojkoo » 22 sep 2023, 19:58

plavi033 je napisao/la:
22 sep 2023, 19:51
Vojkoo je napisao/la:
I kod nas Kovacevic ulaze. Imat ce sad prihode od soka i cipsa koji su zabranili da se unose. Rekao je neće više Konzum zarađivati na dvojnom C, sad ćemo mi. I tako bogme bi.
Toliko se izdesavalo stvari da sam zaboravio na ovu famoznu strategiju, od svih stvari koje su se mogle uraditi, a koje nisu znali, ili htjeli, oni su zabranili da se unosi hrana i piće, sto je sam po sebi svakako glup potez jer neka raja nece maksuz dovesti sina/kcerku zbog toga, jer nece dodatno da trosi.

Ne znam sto se raja ibreti na ovakve postove umjesto da se ibrete na realna desavanja u klubu, a ovdje dok je dobro onda ne smijes A pisnut ni protiv uprave, a ni kluba. Evo sad malo se vise smije, ako izgubimo naredne dvije tri i ispadnemo od Slobode onda ce sve moci, a los je potez -LOŠ , pa makar osvojili Ligu Prvaka.
Ma brate to se zove strategija. Od navijača tražiš pare da prezivis, onda im podignes cijene karata, zabranis unos na stadion svega. A pri tome im ne dovedeš nijednog igraca I onda lagano znas da si u talu s Manijacima da sigurno neće tražiti ostavke. Ma ljepota od života.
Kakvi degenerici sve pišu na temi to je za proučavanja

Pririsak
Kontakt:

Post Postao/la Pririsak » 22 sep 2023, 20:01

Hulahopka se vratio.

Ali da, vec sam rekao da cemo vjerovatno ispasti od slobode i to je Basicev kraj nazalost. A onda nekad kad Basic napravi nesto sa drugim klubom plakat cemo i srati kao i do sad.

Mi smo karna postali. I idemo koracima Celika i Slobode samo sto nikad necemo biti tako mali da ispadnemo iz lige ali ista mahalska politika se vodi. Nisu cista posla definitivno

Kamaga11
Kontakt:

Post Postao/la Kamaga11 » 22 sep 2023, 20:04

Vojkoo je napisao/la:
22 sep 2023, 19:58
plavi033 je napisao/la:
22 sep 2023, 19:51
Vojkoo je napisao/la:

Ma brate to se zove strategija. Od navijača tražiš pare da prezivis, onda im podignes cijene karata, zabranis unos na stadion svega. A pri tome im ne dovedeš nijednog igraca I onda lagano znas da si u talu s Manijacima da sigurno neće tražiti ostavke. Ma ljepota od života.
Bla bla blaaaaa. Hulahopkice smaras imas sizofrena cjepanja davno sam ti to rekao. Eto Manijaci imaju nesto sto im tim gubi utakmice bravo glupsone.
MI SMO ŽELJINI ŽELJO JE NAŠ
90KA pobjednik SS foruma.

Machak
Kontakt:

Post Postao/la Machak » 22 sep 2023, 20:07

Iskoristiti umor Zrinjskog, sem ako se nasi ne umore od puta do Mostra. :mrgreen:
Mjau !

Amidzatvojnajdrazi
Kontakt:

Post Postao/la Amidzatvojnajdrazi » 22 sep 2023, 20:24

Pririsak je napisao/la:
22 sep 2023, 19:32
Pa ne treba igrati iz straha pogotovo jer igraju za brabonjke. Sta ces ti nekom reci ko je nekvalitetan a uz to nema za kifle od igranja za nas. .
Strah ne, ali stipu to za koliko igraju drug. Placeni su koliko su placeni jer toliko vrijede. Da vrijede vise bili bi vise placeni, tj. igrali bi negdje drugo. Vrlo jednostavno. Par igraca bi moglo imati negdje vece pare, ali vecina ne. Nije puno traziti od njih da postuju trenera i klub.
1921

plavi033
Kontakt:

Post Postao/la plavi033 » 22 sep 2023, 20:35

Znači kad krene liga i faktički su garantovana prva 3 mjesta, ostane borba za to četvrto, ili da potencijalno kup osvojiš i ti protiv svih tih direktnih konkurenata se UBJEDLJIVO najgore pojačaš, tj ne pojačaš se nikako nego oslabiš u odnosu na narednu sezonu i onda kad neko ukaze na to, ti si hulahopka odmah. Dajte molim vas. Trebao je barem reci, Nermin ne ide makar izgubili narednih 10, jer mu nismo obezbjedili ništa što je trazio jer trenutno samo vracamo dugove, a usput sta bude bude, ali jok... Otici ce svi, a on ce ostati upamcen kao taj sto je 'Zelju izvukao iz dugova' ili 'Zelji napravio jug', a nit je sta sam napravio, nit je sta sam osmislio, nit je sta sam ulozio.

Ovo je naravno sve oko predsjednika, a ako moze bilo kakav argument da sam u krivu nek se odmah iznese. Treba ukazivati na loše stvari, naravno da je dobra u odnosu na prosle godine sto se ne trose pare na gluposti, ali ovo sto se radi je zavaljivanje Basica, te pisanje po navijacima jer godinu nakon sto izadjes u Evropu i uzmes pare koje su bile neocekivane, onda je ocekivano da se nesto od tih para ulozi da bi ponovili taj uspjeh.

MrAmarOsim
Kontakt:

Post Postao/la MrAmarOsim » 22 sep 2023, 20:38

Pririsak je napisao/la:
22 sep 2023, 20:01
Hulahopka se vratio.

Ali da, vec sam rekao da cemo vjerovatno ispasti od slobode i to je Basicev kraj nazalost. A onda nekad kad Basic napravi nesto sa drugim klubom plakat cemo i srati kao i do sad.

Mi smo karna postali. I idemo koracima Celika i Slobode samo sto nikad necemo biti tako mali da ispadnemo iz lige ali ista mahalska politika se vodi. Nisu cista posla definitivno
Bašić u karijeri nije napravio ništa na najvišem nivou, dok svojim radom, učinkovitošću, izjavama nagovještava da i neće nikad takvo nešto napraviti. Sa druge strane mi kao Željo valjda težimo ka tome da budemo na najvišem nivou.
"Ovi igrači za koje se plaćaju enormne sume novca su prije svega životinje fizički."
Najtrofejniji trener PLBiH - Amar Osim

plavi033
Kontakt:

Post Postao/la plavi033 » 22 sep 2023, 20:43

MrAmarOsim je napisao/la:
22 sep 2023, 20:38
Pririsak je napisao/la:
22 sep 2023, 20:01
Hulahopka se vratio.

Bašić u karijeri nije napravio ništa na najvišem nivou, dok svojim radom, učinkovitošću, izjavama nagovještava da i neće nikad takvo nešto napraviti. Sa druge strane mi kao Željo valjda težimo ka tome da budemo na najvišem nivou.
pa koga je to vodio na najvisem nivou pa da je imao priliku da uradi? Evo sa Zeljom je izborio Evropu, sto mnogima nije uspjelo prije njega. Cuj mi kao Zeljo tezimo da budemo na najvisem nivou a plate nam ogranicene na 5000km, ko bi ozbiljan drugi dosao u klub sa takvim financijama i da radi za takvu platu... Mozes jedino Vladu Jagodica dovest.

Argentina
Kontakt:

Post Postao/la Argentina » 22 sep 2023, 20:50

Napravio je Basic najbolju igru u Evropi od Odovica od 2015, a samim time i izborio istu. Dati komplet sezonu da pokusa, jer ako sa ovim sastavom napravi bilonsta, madzionicar je i znalac
Prvak NR BiH: 1946
Prvak Jugoslavije: 1972
Prvak BiH: 1998, 2001, 2002, 2010, 2012 i 2013
Kup BiH: 2000, 2001, 2003, 2011, 2012 i 2018
Super kup BiH: 1998, 2000 i 2001
Dupla kruna: 2001 i 2012
Titula, kup i super kup: 2001
Kup UEFA: 1/4(1972) i 1/2(1985)

Bojudaosinebu
Kontakt:

Post Postao/la Bojudaosinebu » 22 sep 2023, 20:59

Evo Krpica nema do daljnjeg, ostali u napadu na Haracicu 🤣 nemas cak ni juniora da bude rezerva u napadu

samoposmatram
Kontakt:

Post Postao/la samoposmatram » 22 sep 2023, 21:02

Nebi niko kritikovao Basica da se vidi pomak u igri iz utakmice u utakmicu. Bilo je nekih naznaka, ali je bilo i sudijskog guranja.

Njegov odabir igraca za utakmice ukazuje na to da nije u stanju prepoznati snagu I slabosti ekipe.
Muftic zasluzio pauzu. Beca, Drina, Gasal, Dubackic imaju puno manju minutazu nego sto bi trebali.
Trose se previse iskusni igraci koji su izgubili na brzini i nemogu pratiti osrednje igrace sa 20 do 25 godina iz premijer lige.

Coca Kosa Stila i Krpic su dali svoj doprinos kao nosioci. Nemogu oni vise nositi ekipu u premijer ligi. Svaku deugu utakmicu moraju igrati Drina ili Duba. Cocalica da odmara Kosoric.

Svi vide da nemamo defenzivnog veznog kako je Hodzic otisao. Hajdarevic igrac zadatka i trkac nije ostao.

Volio bi da to Basic uvidi i napravi promjene, ali kako je zadnje tri vodio cisto sumnjam da je svjestan gdje skripi.

Vojkoo
Kontakt:

Post Postao/la Vojkoo » 22 sep 2023, 21:04

Bojudaosinebu je napisao/la:
22 sep 2023, 20:59
Evo Krpica nema do daljnjeg, ostali u napadu na Haracicu 🤣 nemas cak ni juniora da bude rezerva u napadu
Stabilizacija. Čuvamo imovinu, i tamo za pet,šest godina možeš očekivati napad na titulu i bar tri napadača u rosteru. Kovacevic kad ustane ujutru on se nasekira kako mu je težak život da vodi klub, ne znas ti to.
Ako dobro krene prodaja čipsa i soka možda bude ranije stabilizacija.
Zadnja izmjena: Vojkoo, dana/u 22 sep 2023, 21:08, ukupno mijenjano 1 put.

plavi033
Kontakt:

Post Postao/la plavi033 » 22 sep 2023, 21:04

Mi smo se ove godine opet oslonili na molitvu da nećemo imat ozbiljnijih povreda, prošle je prošlo, pa nema razloga da i ove ne prođe, iako to nigdje ne prolazi, ali eto...

1921ljoze
Kontakt:

Post Postao/la 1921ljoze » 22 sep 2023, 21:21

Vojkoo je napisao/la:
22 sep 2023, 21:04
Stabilizacija. Čuvamo imovinu, i tamo za pet,šest godina možeš očekivati napad na titulu i bar tri napadača u rosteru. Kovacevic kad ustane ujutru on se nasekira kako mu je težak život da vodi klub, ne znas ti to.
Ponovo se spasioci javljaju?oni koji su napravili 8.9 miliona duga golemo trebas biti pametan pa toliko zaduziti...a tjerali bi ove sto su vratili i spustili na 4.2 m (sa navijacima naravno)
Carapice znamo da si ti nemoj naglo

Vojkoo
Kontakt:

Post Postao/la Vojkoo » 22 sep 2023, 21:32

1921ljoze je napisao/la:
22 sep 2023, 21:21
Vojkoo je napisao/la:
Ponovo se spasioci javljaju?oni koji su napravili 8.9 miliona duga golemo trebas biti pametan pa toliko zaduziti...a tjerali bi ove sto su vratili i spustili na 4.2 m (sa navijacima naravno)
Slažem se s tobom. Imali prihode 2 miliona a vratili 5 miliona. David Koperfild je mila maca. Još ako naglo krene prodaja cipsa onda bi se moglo vratiti još 5 miliona.

Argentina
Kontakt:

Post Postao/la Argentina » 22 sep 2023, 21:33

Zrinjski, Borac i Sarajevo su kao i prosle godine favoriti da budu ispred nas, s tim da je Siroki bolja ekipa nego prosle godine, a mi slabiji. Ova dvojica njihovih crnaca su mi odlicna. Moramo se dozvati, koliko god ludo zvucalo, treba napasti Zrinjski, iskorisittli njihov umor, glavu koja je u Evropi i ocito i mamurluk od sinoc i danas.
Prvak NR BiH: 1946
Prvak Jugoslavije: 1972
Prvak BiH: 1998, 2001, 2002, 2010, 2012 i 2013
Kup BiH: 2000, 2001, 2003, 2011, 2012 i 2018
Super kup BiH: 1998, 2000 i 2001
Dupla kruna: 2001 i 2012
Titula, kup i super kup: 2001
Kup UEFA: 1/4(1972) i 1/2(1985)

Pririsak
Kontakt:

Post Postao/la Pririsak » 22 sep 2023, 21:34

Porediti proslu godinu gdje si imao najjace krilo lige i amoaha kao isto jako drugo krilo. Gdje je sredina veci dio sezone bila kicma tima zahvaljujuci Hodzicu i Stilicu ali ruku na srce igrali smo izbij nabij. Uz to kad dodamo da je vecina klubova igrala na zamjenskim terenima i da je bio haos u ligi onda se ovo sad stanje i ono od prosle godine ne moze porediti.

Imamo slabiju ekipu, po imenima nismo slabi ali kad bi to bili igraci u peeku svoje karijere a ne na zalasku. Ostali klubovi unijeli novac u tim. Svi igraju na svojim terenima. Po mom misljenju imamo boljeg trenera nego prosle godine. Kad se sve sabere i oduzme mi smo nazadovali dok su drugi napredovali i ovo je rezultat svega da ti igraci moraju dati 200% da bi x izvukli. A nemas toliko igrava da se moze dati 200% svaku tekmu da se ne povrijedi ili pregori.

Pojednostavljeno, koliko god to bolno bilo nama, ali mi nemamo kapaciteta da se nosimo sa nasom ligom nego bas ono sto smo u europi pokazali, mozemo odigrati nekoliko derbi utakmica dobro nakon kojih ces imati mrtav tim i to je to. Sasvim dovoljno za opstanak, samo ne znam kako ce se ti dugovi vratiti bez europe i navijaca.

Rijeci: SINERGIJA, STABILIZACIJA, REKUPERACIJA, PORODICA su mi opasno pocele ici na zivce od ljudi koji malo toga rade da poprave nesto. Nije problem dati vrijeme (ovo se odnosi na upravu a ne na sportski segment) ako se vidi neki napredak. ALI ONO STO JA VIDIM JESTE DA VEC 2 GODINE OVI LJUDI NISU SPOSOBNI NISTA URADITI SAMOSTALNO. SJEDI I CEKAJ PARE OD NAVIJACA (SAD CE KAO I MINI SPONZORI - NOVA MANDZA DA NAVIJACI DAJU PO STOJU).

NEMOJTE MI VISE MAZATI OCI. FUDBALSKI KLUB NIJE MJESTO ZA UHLJEBE I DRZAVNE SLUZBENIKE KOJI NIKAD NECE BITI U STANJU POTRUDITI SE ZA NESTO I NAPRAVITI POZITIVAN ISKORAK.

Press koji su odrzali je klasicno mazanje ociju da se pocinju infrastrukturni radovi kako bi smirili navijace da ispadne da nesto rade. Mozda i rade ali ruku na srce presporo. Direktorica, predsjednik na pressici izgledaju kao da su kidnapovani, znaju i oni da se malo toga uradilo, ali hajde to sve bih i prevalio ALI ONI MENI IZGLEDAJU KAO DA POJMA NEMAJU STA TREBA DA RADE, A PO MOM.MISLJENJU 2 GODINE SU SASVIM DOVOLJNE DA NADJES BAR JEDNOG SPONZORA A NE DA NEMAS POJMA MI DO KAD TI JEDAN OD SPONZORA IMA VAZECI UGOVOR.

1921ljoze
Kontakt:

Post Postao/la 1921ljoze » 22 sep 2023, 21:35

Vojkoo je napisao/la:
22 sep 2023, 21:32
1921ljoze je napisao/la:
22 sep 2023, 21:21
Vojkoo je napisao/la:

Slažem se s tobom. Imali prihode 2 miliona a vratili 5 miliona. David Koperfild je mila maca. Još ako naglo krene prodaja cipsa onda bi se moglo vratiti još 5 miliona.
Jug i sva normalna raja stoji uz ove ljude a ti kmeci ovdje carapice

plavi033
Kontakt:

Post Postao/la plavi033 » 22 sep 2023, 21:35

samoposmatram je napisao/la:
22 sep 2023, 21:02
Nebi niko kritikovao Basica da se vidi pomak u igri iz utakmice u utakmicu. Bilo je nekih naznaka, ali je bilo i sudijskog guranja.

Njegov odabir igraca za utakmice ukazuje na to da nije u stanju prepoznati snagu I slabosti ekipe.
Muftic zasluzio pauzu. Beca, Drina, Gasal, Dubackic imaju puno manju minutazu nego sto bi trebali.
Trose se previse iskusni igraci koji su izgubili na brzini i nemogu pratiti osrednje igrace sa 20 do 25 godina iz premijer lige.

Coca Kosa Stila i Krpic su dali svoj doprinos kao nosioci. Nemogu oni vise nositi ekipu u premijer ligi. Svaku deugu utakmicu moraju igrati Drina ili Duba. Cocalica da odmara Kosoric.

Svi vide da nemamo defenzivnog veznog kako je Hodzic otisao. Hajdarevic igrac zadatka i trkac nije ostao.

Volio bi da to Basic uvidi i napravi promjene, ali kako je zadnje tri vodio cisto sumnjam da je svjestan gdje skripi.
Vjerovatno svi kao i Basic kad god nesto ruzno hoce da kazu Kosoricu i Coci samo vide alternative u obliku Drine i Dubackica i budu zahvalni Bogu pa i to imaju :pray: .

Beca ti zasluzuje vise minuta? Pa on se ne moze nametnuti ni na treningu, njemu je vrhunac jos godina, dvije Zelje, ide onda u FBih i igrat ce termine sa rajom...Nit zna naprijed, nit nazad... nista ni sa cim.

Slazem se za Muftu.

Cuj svi vide da nemamo defanzivnog veznog da valja, a onda u narednoj recenici govori da bi volio Basic to da vidi, mislis da nije vidio? Sta kad 'vidi' po tebi, sta treba, da on ga dovede na Football manageru i potpise, ne kontam?

Stilic i Krpic su i dalje iznad prosjeka ove lige, dok ne dobijemo bolje....

Odgovori

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Alipasino, Lekqqq1921, Mamba21, NazorUso, Orvel i 43 gosta.