Željovac je napisao/la:jacky09 je napisao/la:Kakve veze ima Spahić sa BiH? Rođen u Hrvatskoj, otac Crnogorac, a majka ako se ne varam iz Sandzaka?
Po tome svemu nikakve, kao ni Gavranović sa Hrvatskom. Ostalo je sve do njihovih osjećaja i opredjeljenja. A meni ona u Mariovom slučaju nisu poznata.
Zeljovac,obrati posebno pozornost na ono "srce vuče"
24SI - Mario Gavranović jedan je u nizu fudbalera koji su odrasli u dijaspori i tamo “dobili ime”, a čiji su roditelji porijeklom iz BiH. Dvadesetjednogodišnji Gavranović fudbaler Schalkea našao se u žiži interesa švicarske, hrvatske i bosansko-hercegovačke sportske javnosti nakon gola postignutog Valenciji.
Prema pravilima FIFA-e, Gavranović dok ne nastupi na službenoj utakmici za neku A-selekciju, ima pravo birati za koga želi da igra. Do sasda su "u redu" stajale Švicarska i Hrvatska, a sada borbu za Gavranovića najavljuje i Safet Sušić koji ga želi u dresu "Zmajeva".
Za razliku od Sušića koji je tek saznao da Gavranović ima pravo nastupa za BiH, i Bilića, sa Gavranovićem je već nekoliko puta razgovarao švicarski selektor Ottmar Hitzfeld.
"On mi je rekao da će me pozvati u A reprezentaciju ako počnem dobro igrati u Schalkeu. Ako bih dobio njegov i Bilićev poziv, ne znam što bih odlučio. Morao bih razmisliti. Srce vuče u Hrvatsku, ali rođen sam u Švicarskoj", kazao je Gavranović.
Koliko će Gavranoviću trebati da razmisli kada sazna da ga i Safet Sušić želi, ako ništa selektor bar zaslužuje pohvalu za trud.
"Drago mi je zaista ako postoji mogućnost da Gavranović igra za nas, ukoliko Mario zaista bude mogao igrati za BiH, dobit će moj poziv" kazao je Sušić.
Izvor vijesti:
http://www.24sata.info/sport/fudbal/582 ... z1GJDrA3kZ