Juventus FC - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Puma

Koga mislite da ćemo dobiti u 1/4 finalu?

Anketa je završila: 15 mar 2019, 07:26.

Barcelona
3
12%
Tottenham
2
8%
Porto
7
28%
Ajax
4
16%
United
5
20%
City
0
Nema glasova.
Liverpool
4
16%

Ukupno glasova: 25

Padovan
Kontakt:

Re: Juventus F.C.

Post Postao/la Padovan » 10 mar 2011, 18:36

SoloJuve26 je napisao/la: Ma sto se mene tice nek igraju 4-3-3 i ovako nemamo vise sta izgubiti,, samo mislim da Del Piero to nebi mogo igrati nema on snage za krilo neko,,

Ja bi vise igro onda Matri- Iaqinta-krasic,, Znam da je Iaqinta los al sta je tu je,,
Mnogi smatraju da ce Juventus na kraju sezone zavrsiti na 6,e mjesto,, znaci jedna pozicija bolja od prosle sezone.. :D ,, ko zna za 5 god mozda smo prvaci he he he

Neznam jeste li citali izjave od Capella koje nam igrace preporucuju, svi englezi ,,Kod nas najbolje idu Francuzi i Talijani mix i koji iz Urugay (Montero) 8-)
Ma i ja znam da za Del Piera nije ova formacija niti da je voli, ali sam samo prokomentarisao izjave u novinama za mogući sastav protiv Cesene.

Capello neki dan predlaže trenere danas igrače, šta je slijedeće pa on hoće da ekipa bude engleska izgleda, novinarske gluposti, ljudi dovode Talijane i sad od jednom Capelo kaže devesti Lenona, Wilsher, Baines, Jonson nidje veze :roll: .
1992-1995 nikad zaboraviti...

38 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

FC Ljuta Krajina

SoloJuve26
Kontakt:

Post Postao/la SoloJuve26 » 10 mar 2011, 18:46

Ma slazem se totalno glupost,, englezima nejde u Serie A nesto,,Al ipak nebi ovaj Lennon bio los 8-)

al stvarno red je vise dovesti provjerenog trenera, nemoze se ovako vise.. Nadam se stvarno da na kraj sezone nebude ni Vialli ni Gentile ni Conte trener,, jer nisu jednostavno spremni i bit ce isti slucaj ko sa Ferrarom..
al naravno treba tu i dovesti kvalitetne igrace i sve ovo prodati iz ekipe sto nevalja ...

vrijeme je za promjenu
30 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

sarajlija89
Kontakt:

Post Postao/la sarajlija89 » 10 mar 2011, 18:48

Ne obracajte previse paznju na te novinske naslove.takve gluposti ja i ne citam....sve sto mozete procitati je u vecini slucajeva neutemeljeno i nema veze sa zivotom.... :roll: :roll:

A svjedoci smo sta sve citamo :lol: ...

ja samo konkretne stvari citam,vezane za ekipu...a eventualna nagadjanja oko transfera i svega ostalog....cuvam za ljeto ;) 8-)

Mec Cesena-Juve,sudi Mauro Bergonzi...do sada nam je sudio 9 meceva...6 pobjeda,remi i 2 poraza...al ono sto je zanimljivo dao nam je 2 crvena i 5 penala protiv nas svirao..a ni jedan u nasu korist.Sudio je mec Chievo-Juve,gdje smo osteceni poprilicno...pa ce zbog svega navedenog,biti pod posebnom lupom :roll: :lol:
"The only real competition between us and the clubs from Milan will be among those who will come first: we to put the third star, they thier second."-GIANNI AGNELLI

★ 29 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO ★

SoloJuve26
Kontakt:

Post Postao/la SoloJuve26 » 10 mar 2011, 18:59

sarajlija89 je napisao/la:Ne obracajte previse paznju na te novinske naslove.takve gluposti ja i ne citam....sve sto mozete procitati je u vecini slucajeva neutemeljeno i nema veze sa zivotom.... :roll: :roll:

A svjedoci smo sta sve citamo :lol: ...

ja samo konkretne stvari citam,vezane za ekipu...a eventualna nagadjanja oko transfera i svega ostalog....cuvam za ljeto ;) 8-)

Mec Cesena-Juve,sudi Mauro Bergonzi...do sada nam je sudio 9 meceva...6 pobjeda,remi i 2 poraza...al ono sto je zanimljivo dao nam je 2 crvena i 5 penala protiv nas svirao..a ni jedan u nasu korist.Sudio je mec Chievo-Juve,gdje smo osteceni poprilicno...pa ce zbog svega navedenog,biti pod posebnom lupom :roll: :lol:

Ma protiv chieva smo sami sebi krivi,, kad smo dali go odma se povukli nazad i dal njihma incijativu, nemoze se to tako a znamo da su jaki kod kuce,

red je da svira sad penal na nasu korist ;)

ja sam jos optimista za 4 mjest,, siguran da mozemo stici Lazia,, a i Napoli je poceo nesto kiksati a njih imamo kod kuce isto,, 8-)

Bianconeri1988
Kontakt:

Post Postao/la Bianconeri1988 » 10 mar 2011, 19:18

slika

Andrea onako mrzovoljan kao i uvijek, dok se škrt smješka, konta "Jesam li lijep ovako?" :lol:
Ž '21!
Senza Fachetti niente scudetti, con Gasperini e Ranieri torni dove eri!

SoloJuve26
Kontakt:

Post Postao/la SoloJuve26 » 10 mar 2011, 19:25

Bianconeri1988 je napisao/la:slika

Andrea onako mrzovoljan kao i uvijek, dok se škrt smješka, konta "Jesam li lijep ovako?" :lol:

dobar stadion izgleda i ako jos nije gotov 8-)

bit ce dobro, samo steta sto necemo kako izgleda igrati LP na njemu :evil:

JuveSissoko
Kontakt:

Post Postao/la JuveSissoko » 11 mar 2011, 11:24

u pregovorima smo s agentom Bastosa, s Lyonom imamo dogovor, eh da i to vidimo, frisko
gsol: According to these recent revelations, not only did Juventus win the title in 2005 without cheating but they did it without cheating against direct rivals who were cheating. HahaWOW we had a squad then.No wonder Juvitalia won the WC in 2006.

Padovan
Kontakt:

Post Postao/la Padovan » 11 mar 2011, 14:08

JuveSissoko je napisao/la:u pregovorima smo s agentom Bastosa, s Lyonom imamo dogovor, eh da i to vidimo, frisko
Mislim da će on doći jer je i izjavio da bi volio igrati za Juve, jer to je taj jedan bolji transfer, kao onaj Krasića od ove sezone, samo da ne ostane na tome. Bastos, Paizon, dva beka i ne bi bilo loše.

Spominje se moguća razmjena Quagliarella-Giovinco, ako se budu odrekli Giovinca nije loša ova opcija, jer tako ne bi dali ništa za Quagliarellu. Iako bi volio da se Seba vrati u Juve.

FC Ljuta Krajina

sarajlija89
Kontakt:

Post Postao/la sarajlija89 » 11 mar 2011, 14:52

Toni propusta Cesenu :roll: al bar ce Alex igrati...

Sto se zamjene Seba-Quagliarella tice..pa mislim da je izgledna...Fabio zeli ostati u Juventusu,navijaci to zele..s druge strane,Napoli moze dobiti kvalitetnog igraca kao sto je Giovinco...a s obzirom da je teska povreda u pitanju bila...takav dogovor je i najposteniji ...tesko je kupiti igraca koji je imao takvu povredu i dati tolike pare....tako da ce se sigurno traziti neko kompromisno rjesenje...ovo navedeno je vrlo moguce..

Eh,Liga Sampiona..samo o tom mislim :cry: :cry: Nezz kako cu gledati jos jednu sezonu bez nas...da hoce Bog dati neko cudo :roll: :( slavio bi ko scudetto...al tesko...ne toliko zbog bodovnog zaostatka,koliko zbog nacina kako igramo...ne mozemo nikoga dobiti...a do kraja igramo se laziom i romom i napolijem...a i bice dosta teskih mecava i za njih,gdje ce gubiti bodove...al dzaba..kad smo mi losi...
"The only real competition between us and the clubs from Milan will be among those who will come first: we to put the third star, they thier second."-GIANNI AGNELLI

king1000
Kontakt:

Post Postao/la king1000 » 11 mar 2011, 15:22

Nemojte gubiti nadu za Ligu prvaka ima još dosta utakmica ;) ;)

Adinjo
Kontakt:

Post Postao/la Adinjo » 11 mar 2011, 16:14

Marseille coach Deschamps explains leaving Juventus

“Every game was a battle. We really consumed a lot of energy and I knew that the expectations the following year would be even higher. But one couldn't pretend to win the Scudetto right away. We needed to go forward by degrees, to rebuild. My position at the time was clear: better to sign three very strong players a year rather than six or seven of average worth. To be at the height of their past and the expectations that surround the club, Juve need a continuous turnover of champions.

The club and I had different visions of the future and I must say that even those people close to me, like my agent, didn't advise me well.

..................................................................................................................................

Ono najvaznije sam postavio iz intervju-a.
Jedan od razloga, ako ne i najveci zbog cega je napustio Juve.

Nesto sjedim i kontam, proslo je pet godina od ovoga,
a mi jos uvjek istu transfer politku vodimo, dovodjenje prosjek-igraca i posudbe.
i da se nadas boljim danima. Tesko dok je Marotte i krivoustog morona !!
"A True Gentleman Never Leaves His Lady" - Alessandro Del Piero.

★ 30 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO ★

MaGiCa
Kontakt:

Post Postao/la MaGiCa » 11 mar 2011, 17:04

http://www.goal.com/en/news/10/italy/20 ... aching-job

http://www.sportske.net/vest/medjunarod ... 38757.html

Non si tocca Mazzari, codardi rubentini :!: :!: :!:

I posle neko pita, sto ne gotivim Rubentus?

Rade to namerno, da bi destabilizovali druge klubove preko onog Tuttoshita - najneobjektivnijeg sportskog lista u Evropi.

dzenan01
Kontakt:

Post Postao/la dzenan01 » 11 mar 2011, 17:10

MaGiCa je napisao/la:http://www.goal.com/en/news/10/italy/20 ... aching-job

http://www.sportske.net/vest/medjunarod ... 38757.html

Non si tocca Mazzari, codardi rubentini :!: :!: :!:

I posle neko pita, sto ne gotivim Rubentus?

Rade to namerno, da bi destabilizovali druge klubove preko onog Tuttoshita - najneobjektivnijeg sportskog lista u Evropi.
Koga da destabilizujemo, Napoli ??
Zašto?? Možda da bismo pomogli kinteru ili milanu??? Iskreno nidje veze :roll:

P.S. Nedo Bog ovog kloca za trenera, ovaj je isti k'o i Popaj, kojima je u karijeri vrh voditi prosječnu italijansku ekipu sa povremenim bljeskovima .
SAMO ZBOG LJUBAVI PREMA BORDO BOJI

sarajlija89
Kontakt:

Post Postao/la sarajlija89 » 11 mar 2011, 17:14

ne treba nama Mazzari...a novinska pisanja hmm..pa dobro i to je dio taktike...

Reko sam ja ranije,da cemo prije napoli prestici nego Lazio,koj je zrelija i po meni bolja ekipa od Napolija...a napoli vise nije siguran ni za LP..al opet velika je prednost u odnosu nas...a pri tome i udinese i lazio su ispred,tako da eventualno posrtanje napolitanaca...ne bi bilo dovoljno ukoliko laziali ili zebre,tj. bar jedan od njih, isto tako ne padne...

za nas je LP misaona imenica,po svemu sudeci :roll:

@dzeno

napoli se bori za LP..a ne za scudetto... 8-) :P

dzenan01
Kontakt:

Post Postao/la dzenan01 » 11 mar 2011, 21:06

sarajlija89 je napisao/la:ne treba nama Mazzari...a novinska pisanja hmm..pa dobro i to je dio taktike...

Reko sam ja ranije,da cemo prije napoli prestici nego Lazio,koj je zrelija i po meni bolja ekipa od Napolija...a napoli vise nije siguran ni za LP..al opet velika je prednost u odnosu nas...a pri tome i udinese i lazio su ispred,tako da eventualno posrtanje napolitanaca...ne bi bilo dovoljno ukoliko laziali ili zebre,tj. bar jedan od njih, isto tako ne padne...

za nas je LP misaona imenica,po svemu sudeci :roll:

@dzeno

napoli se bori za LP..a ne za scudetto... 8-) :P
Ne bih baš rekao da se sa nama bore za LP, 12 bodova je prevelika razlika u 10 tekmi .
SAMO ZBOG LJUBAVI PREMA BORDO BOJI

Padovan
Kontakt:

Post Postao/la Padovan » 12 mar 2011, 13:49

Ne znam ja sam čuo, da je ona grupacija što drži City otkupila te dionice od Gadafia, ali ništa preostaje da se vidi.
Bianconeri su u krizi nakon tri poraza u nizu i večeras putuju u Cesenu...

Prema pisanju Tuttosporta došlo je do svadje na jučerašnjem treningu kada se tim pripremao za večerašnju utakmicu.

Chiellini je u jedan duel ušao malo snažnije i Iaquinta je krenuo na njega pokazujući mu ožiljke na svojoj nozi.

Došlo je do tučnjave izmedju njih dvojice i suigrači su ih razdvojili.

Tuttosport tvrdi da to nije prvi takav incident zabilježen na treningu, jer je Chiellini takodjer razljutio i Miloša Krasića i Felipe Mela.
Čuj Mela krenuo dirati :mrgreen: , nije ovo loše neka se malo tuču bit će bolje, znači da su ljuti, a to nam treba :D

FC Ljuta Krajina

Padovan
Kontakt:

Post Postao/la Padovan » 12 mar 2011, 13:58

U okviru 28. kola Serie A Juventus nakon 3 uzastopna poraza putuje Ceseni. Utakmica se igra u subotu u večernjem terminu...

Cesena trenutno ima 28 bodova, isto kao i osamnaestoplasirani Lecce koji je u opasnoj zobi. Dakle, ekipi Massima Ficcadentia predstoji teška borba za opstanak i samo ih gol razlika trenutno ostavlja izvan opasne zone. U prošlom kolu su ostvarili pobjedu protiv Sampdorie od 3:2 u Genovi i nadaju se da će ih taj rezultat "podići" u narednim kolima te da će ostvariti pozitivnu seriju rezultata.

A nadaju se i da će ovog vikenda ostvariti pozitivan rezultat protiv Juventusa, odnosno najmanje jedan bod sa kojim bi sigurno apetiti klupskih čelnika i navijača bili zadovoljeni. Sa druge strane, Juventus je ostvario 3 uzastopna poraza od Leccea, Bologne i Milana i prema tome u ovoj utakmici razmišljaju samo o pobjedi te tome da se niz razočarenja prekine...

Cesena je dakle sedamnaestoplasirana nakon 28 kola sa 7 pobjeda, 7 remija i 14 poraza. Na domaćem terenu imaju skor od 5 pobjeda, 3 remija i 6 poraza, a na gostujućim 2 pobjede, 4 remija i 8 poraza. Bolje igraju na domaćem terenu za razliku od svojih gostiju, no nisu pretjerana "domaćinska ekipa".

Ipak, kod kuće su postigli više od duple količine pogodaka koje su postigli na gostovanjima. Na domaćem terenu iznos je 23 pogotka, a na gostujućim 10. Kod kuće također su primili 15 pogodaka, a na gostovanjima 23. Kada se sve sabere, Cesena je, što se tiče gol-razlike, u minusu od 15 pogodaka (23:38).

Cesena u duel protiv Juventusa ulazi neporažena u zadnje 3 utakmice. Remizirali su sa Parmom (u gostima), bilo je 2:2, potom su savladali Chievo kod kuće sa 1:0 a u zadnjem kolu, kao što je već pomenuto, ekipa Massima Ficcadentia je slavila u Genovi protiv Sampdorie. U toj utakmici su imali vodstvo od 3:0, a Sampdoria je u finišu smanjila rezultat. Meč protiv "stare dame" je jedna od teških utakmica koje ih očekuju u zadjih 10 kola u kojima će se susreti sa, između ostaloga, Laziom, Palermom, Fiorentinom, interom i Genovom.

Sa druge strane, Juventus je zabilježio 3 poraza zaredom i razmišljaju samo o pobjedi u ovom meču. Četvrto mjesto je sve dalje i ekipa Luigia Del Neria, o čijoj se budućnosti ovih dana mnogo diskutuje, mora početi da pobjeđuje.

Del Neri neće moći računati na De Cegliea, Rinauda, Tonia, Mela, Sissoka i Quagliarellu, dok će domaćini biti bez Budana, Sammarca i Felipea.

Cesena je zadnji put slavila protiv Juventua još 1987. godine pobjedom od 2:0 u Torinu. Od zadnjih 6 susreta na domaćem terenu protiv "stare dame" zabilježeno je čak 5 remija.

Sudac će biti Mauro Bergonzi. Bergonzi će suditi Juventusu treći put ove sezone. Prvi puta je sudio Juventusu ove sezone kada je "stara dama" gostovala Udineseu i tu ostvarila pobjedu od 0:4. Drugu utakmicu koju je sudio bilo je meč protiv Chieva koji je završen remijem od 1:1. U totalu Mauro Bergonzi je sudio Bianconerima do sada devet puta. Pobjedili su šest utakmica, igrali jednu neriješeno i pretrpili dva poraza.

Na Manuzziu, Bergonziu će pomagati Elenito Di Liberatore i Luca Maggiani. Daniele Orsato je najavljen kao četvrti sudac.

Utakmica se igra sa početkom od 20:45h na stadionu "Dino Manuzzi".

Pozvani igrači:

1 Buffon
2 Motta
3 Chiellini
8 Marchisio
9 Iaquinta
10 Del Piero
13 Manninger
14 Aquilani
15 Barzagli
17 Traoré
19 Bonucci
21 Grygera
23 Pepe
25 Martinez
27 Krasic
30 Storari
32 Matri
35 Buchel
40 Spinazzola
43 Sorensen
Cesena ulazi u dobroj formi u ovu utakmicu (3 utakmice bez poraza), a sa druge strane nisu dobili od 1987 (24 godine), znači sigurna pobjeda i ništa više ni manje ne dolazi u obzir. Mogući sastav za večeras:

________________Buffon_______________

Sorensen_____Barzaglie____Chielini_______Traore

Krasić________Aquilani_____Buchel_______Marchisio

_____________Matri______Capitano______
Zadnja izmjena: Padovan, dana/u 12 mar 2011, 14:21, ukupno mijenjano 1 put.

FC Ljuta Krajina

sarajlija89
Kontakt:

Post Postao/la sarajlija89 » 12 mar 2011, 14:18

Potpuno rasulo u klubu ccc :|

Ne valja to ni za dionice,a tek ta tuca na treningu... :roll: :cry:

Nevjerovatno sta se Juventusu desava u posljednjih 5 godina... :cry:

Sto se tekme tice...a sta da kazem...ne mogu nista,osim da se nadam da ce biti bolje...ocekuje nas prepun stadion vjerovatno,maximalno naspanovani igraci i navijaci Cesene...jbg..Juventus dolazi...a posljednjih nekoliko tekmi je bilo dosta tenzija....ocekujem i crvene veceras 8-) :P

Adinjo
Kontakt:

Post Postao/la Adinjo » 12 mar 2011, 15:48

Cuj Johan Elmander blizu Juventusa. :lol: :lol:
Kako smo samo nisko pali, ali opet kad skontas, trenutno i ne mozemo privuci zvucnija imena.
CL je izgubljena, kako je krenulo ni EL nije sigurna.
Veceras ce biti povuci a bogami i potegni.
"A True Gentleman Never Leaves His Lady" - Alessandro Del Piero.

Zaključano

Natrag na “Juventus FC”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.