Ma jest mrvu bolje na CDu ali nije to vrijedno zayebancije s tim. Bolje uzeti dobar player i spojiti fino na ozvucenje kako treba, imat ces super zvuk.
Za slusalice si u pravu, al pricamo o autu

Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88
Ma jest mrvu bolje na CDu ali nije to vrijedno zayebancije s tim. Bolje uzeti dobar player i spojiti fino na ozvucenje kako treba, imat ces super zvuk.
Vratit' će se on u modu opet, k'o i Vinyl, pa ćeš me se sjetit'.
Ma bolje je jebga posebno ako je orginalani CD, drugaciji beats i frekvencije.... Pa mozes slusalice i u autuharden je napisao/la: ↑18 sep 2023, 17:04Ma jest mrvu bolje na CDu ali nije to vrijedno zayebancije s tim. Bolje uzeti dobar player i spojiti fino na ozvucenje kako treba, imat ces super zvuk.
Za slusalice si u pravu, al pricamo o autu![]()
Nece, nije praktican za auto, moras se peglati sa CD-om, traziti pjesme, pa ti se izgrebe, pa ti pjesma pocne preskakati, pa ako ti se slusa druga pjesma a ona na drugom CD-u, vadi- trazi itd. Prakticnije je dosta pustiti na spotify. Vinyl je drugo to se maksuz slusa.Centre forward je napisao/la: ↑18 sep 2023, 17:26Aleme, ma znam da se Vinyl vratio. Napis'o sam da će se CD vratit' u modu, k'o što se Vinyl vratio.
Čak je i Jugoton (Croatia Records) tamo negdje 2013 il' 2014 uradio sve LP albume Dugmeta od 1974 do 1984 do kad su saradjivali. Znam da sam gled'o da kupim, al' bilo užasno skupo. Na sreću, imam sve te originale.
Ne fali ništa radio je extra, zvuk fino drma nego hoću da puštam svoje play-liste a ne šta mi Mix radio pusti a AUX ulaz je syebanCentre forward je napisao/la: ↑18 sep 2023, 15:44Ja zaista volim muziku, i rijetke su situacije kad je ne slušam. U autu je obavezna osim kad se recimo ide na Dženazu il slično. Stoga ne bih nikad ni te transmitere ni one multimedije (a im'o sam povoljne opcije da nabavim) i co. Samo fabrički radio, CD unutra i uživancija uz maximalni kvalitet svakog akorda.
@Foste, šta fali radiu na tvom Focusu? Odlično reprodukuju zvuk. Koji je model radia kod tebe ?
Ja mislio ljude se zezaju kad hvale Japanca. Najjaca marka ubjedljivo
Najjaca nacija po kvaliteti za normalnog covjeka, kad uzmes u obzir sta sve prave i kvalitet istog (cijelokpuno znaci). Nema dileme da su oni #1. Ford meni pravi bolje SUVs, ne u smislu mashine nego prostora.
Derdiyok je napisao/la: ↑30 sep 2023, 14:51Asteriks, imam problem jedan. Maloprije stigao u Novi Pazar i haj reko odoh do grada, udjem u auto da pritisnem kvačilo da upalim noga propade a kvačilo se vraća. Da li je do druk ležaja ili može biti još nešta ? Astra H 1.6 85kw gtc 2008.
Sad pitah nekog majstora kaže najvjerojatnije hidraulični druk ležaj, mora se skidati mjenjač.
Šta misliš da tražim šta polovno jer sam svakako mislio prodavati ga
Ma brate i mislio sam je prodati kad se vratim. Nadjoh majstora ali u ponedeljak tek, skidanje mjenjača kaže 100 eura jer mora i mjenjač i trap skidati i eto zamjena ležaja. Nadji ti meni rekoh polovan ležaj da mogu se vratiti jer ću prodavati. Hvala tebi.Asteriks je napisao/la: ↑30 sep 2023, 16:15Derdiyok je napisao/la: ↑30 sep 2023, 14:51Asteriks, imam problem jedan. Maloprije stigao u Novi Pazar i haj reko odoh do grada, udjem u auto da pritisnem kvačilo da upalim noga propade a kvačilo se vraća. Da li je do druk ležaja ili može biti još nešta ? Astra H 1.6 85kw gtc 2008.
Sad pitah nekog majstora kaže najvjerojatnije hidraulični druk ležaj, mora se skidati mjenjač.
Šta misliš da tražim šta polovno jer sam svakako mislio prodavati gaTo ti je "sistem" kvacila, ovako ugrubo jer ima jos nekih sitnih opruga itd.
Sad, struka kaze ako se cuje zvuk iz motora prilikom pritiska kvacila, uz jos neke simptome pa i taj koji si naveo, onda moze biti do ploce, lezaja itd. Na lameli se vremenom pojavljuju pravilni urezi zbog dotrajalosti, kontra tega ili ove potisne ploce. Zbog toga se preporucuju da se u setu kvacila sa lamelom mijenja i korpa i druk lezaj.
Roki, ja bi tu Astru cas prije prodao. Set kvacila npr. za Fokusa MK1 u servisu ti je oko 4 joje, a msm da bi tebi bio u tom regionu.
Trenutno korisnika/ca: b00t, kraljttbvb i 3 gosta.