Serie A

Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Puma

Ko će biti prvak Italije za sezonu 2023/2024?

Anketa je završila: 23 dec 2023, 07:43.

1. Napoli
7
9%
2. Inter
21
26%
3. Milan
26
32%
4. Juventus
17
21%
5. Roma
8
10%
6. Lazio
2
2%
7. neko drugi
1
1%

Ukupno glasova: 82

tutankamon1905
Kontakt:

Re: Serie A

Post Postao/la tutankamon1905 » 19 sep 2023, 10:44

AjsKjub je napisao/la:
19 sep 2023, 06:19
Da. Taj isti Thuram je dobra 2 mjeseca bio slobodan igrac. Cijeli prem + top2 La Lige i Bundeslige su ga mogli dovesti.
134 nastupa u BMu i 33 gola, 12 u repki i 1 gol, 72 i 12g u francuskoj. Fullkrug vecini Bundesligaskih timova bio veci prioritet od njega. World class nema sta
Pavard pored Rupamecana i Mazraouia nema mjesta
Sassuolo kada je Davide morao povuci ekipu zbog povrede Berardia u polusezoni prosle imao samo 4 pobjede. Bounce back napravili samo kad se ovaj oporavio
Dumfries mediokritet ko i Calabria
Nastavi da zivis u zabludi.

Ne zaboravimo i da si ti licno ovdje bio najveci pljuvac Hakana. Sta bi?
auh druze kakave budalastine ti pises..Za Hakana cu ti samo odgovorit da ga ni sad ne volim, al je ok igrac i pokazuje puno vise volje za zivotom nego u Milanu..

a ovo ostalo nema smisla ni komentirat...pavard sa 120utakmica nema mjesta pored upamecana i mazrouia :wtf:
fratesi veznjak trebo povuc momcad i namirit golove napadaca berardija :crazy: thurama niko nije zelio uzet sigurno.. :urnebes:

Razumijem da ste racunali i na thurama i na fratesija, ali **** ga odose u Inter, ne mogu odma postat losi igraci

A usput gledam i kombinovanu klupu Citya i Reala zadnju utakmicu...nacho, paz, ake, bobb, gomez, lewis, brahim, vazquez, garcia, canizares...ne znam kako bi se ovi propaliteti iz intera ovde izborili za minutazu...fali tu par dobrih ozljedjenih igraca, ali i kad se vrate opet ce ostat 4-5 ovih indijanaca..jer nisi se zaustavio na tome da samo tri igraca mogu igrati u prvih 11 elitnih klubova(jer inter to nije :bow: ) nego da niko ne bi ni na klupi bio :rol:

AjsKjub
Kontakt:

Post Postao/la AjsKjub » 19 sep 2023, 11:28

al je ok igrac i pokazuje puno vise volje za zivotom nego u Milanu.
Nope. Bukv isti igrac, samo sto ovaj put igra pod normalnim trenerom i postojecim sistemom.
a ovo ostalo nema smisla ni komentirat...pavard sa 120utakmica nema mjesta pored upamecana i mazrouia
Imao je i Isco 353, jos u ekipi gdje je pozicija bila nenormalno kontestovana. I na kraju? Muci muke u Betisu a vrijednost opasno pada. Na kraju krajeva, gledas transfermarkt i wiki a ne loptu. Pavard vec neko vrijeme nije u najboljih 11 bavaraca. Ulazak na 20ak minuta se broji kao nastup naravno. Dalje, top igraci ne mijenjaju klubove za "pisljivih" 30m u danasnjem fudbalu.
fratesi veznjak trebo povuc momcad i namirit golove napadaca berardija
Ne, kao mezzala trebas asistirati i proigravati. Sassuolo niti je postizao, a veliki Frattesi zavrsio sezonu sa vrtoglavih 0 asistencija.
Razumijem da ste racunali i na thurama i na fratesija
Slobodno precesljaj moje postove. Ni jednog nisam ni u jednom momentu prizivao. Thuram bi bio ok opcija za oko 4m godisnje, trazenih 6 je previse za igraca sa prosjecnom statistikom iz slabije lige.

Da je bilo ko od Milanovih ili Juventusovih igraca presao u Inter sad bi se na iste drk.alo ko da su regeni Zinedina, Luis Figa, Tottija...

Sve u svemu, ne znam onda kako da objasnimo dvomec sa Bajernom koji je totalno demolirao velesilu danasnjeg fudbala. Ili to da se prolazak grupe morao osigurati u 80 i nekoj protiv Barce (ekipe koja nije mogla osigurati ni cetvrtinu europa lige btw)
Unico amore sei!
❤️🖤

obagol
Kontakt:

Post Postao/la obagol » 19 sep 2023, 14:43

AjsKjub je napisao/la:
19 sep 2023, 06:19
Da. Taj isti Thuram je dobra 2 mjeseca bio slobodan igrac. Cijeli prem + top2 La Lige i Bundeslige su ga mogli dovesti.
134 nastupa u BMu i 33 gola, 12 u repki i 1 gol, 72 i 12g u francuskoj. Fullkrug vecini Bundesligaskih timova bio veci prioritet od njega. World class nema sta
Pavard pored Rupamecana i Mazraouia nema mjesta
Sassuolo kada je Davide morao povuci ekipu zbog povrede Berardia u polusezoni prosle imao samo 4 pobjede. Bounce back napravili samo kad se ovaj oporavio
Dumfries mediokritet ko i Calabria
Nastavi da zivis u zabludi.

Ne zaboravimo i da si ti licno ovdje bio najveci pljuvac Hakana. Sta bi?
Bio je 2 mjeseca slobodan igrač jer je imao sve dogovoreno sa Interom. Sam je izjavio da je obećao da će preći u Inter još prije dvije godine ali ga onda ozljeda zeznula. A to kakvu je imao statistiku u BM ne igra nikakvu ulogu jer se svojim stilom uklopio u igru Intera. Nije world class ali je tačno ono što je Inzaghiju trebalo (neki mix Lukakua i Džeke). Možda Thuram neće zabiti 20 golova u sezonu ali na osnovu njegove igre će se i ostali napadači ali i veznjaci nadavati golova.
Što se tiče Pavarda, koliko si ozbiljan pokazuje tvoj komentar. Lik je prošle sezone odigrao za Bayern 30 utakmica u Bundesligi a od toga je pazi sad, započeo 27 i samo je 3 puta zamijenjen. U prosjeku je na 30 utakmica igrao 81 minutu. U Ligi prvaka je odigrao 9 utakmica, od toga 7 u početnom sastavu. Da li će biti top u Interu, ne znamo. Da li je vrhunsko igračko ime koje je došlu u Seriju A? Jeste.

AjsKjub
Kontakt:

Post Postao/la AjsKjub » 19 sep 2023, 15:12

Bio je kod nas nekad Romagnoli starter, bio kod vas Handanovic. Top igraci ne mijenjaju klubove za 30m. Da je to isao bi za 50-60 imajuci u vidu kontrakt.
Mazraoui je prije zjbn ozlijede imao svega 3 tekme po 90' i period uigravanja poslije. Logicno da ce ovaj drugi igrati ispred fakin Stanisica. Daleko od toga da je sad Mazraoui top kvaliteta kao Davies lijevo, ali to opet dovoljno govori o tom Pavardu. Nije 2019-2020, i Pavard je osjetno slabiji igrac. Ovo je jednako qurcenju milanista nakon transfera Maria Balvantelija nekad "davno".
Sta ce biti s njim ne znam i ne zanima me.

Poenta je da imate minimalno jacu ekipu od Milana, Juveta i Napolija i trenera koji je u potpunosti procitao nasu celavu prevaru. Opet da se ponovim, elitni klubovi kontinenta ne smiju i ne zavrsavaju sa istim brojem poraza kao Bolonja. Svim fanovima fudbala sem vama je ono bio prelagan put do finala

Ugl ovo sve je proizvod derbija a svi znamo da ti medjusobni susreti rivala za titulu skoro nikad ne odluce prvenstvno. Vidjeti cemo Milan i Inter u sredini sezone kada umor zavlada pa pocnu Empoli, Torino i drustvo muciti.
Unico amore sei!
❤️🖤

Romagnoli13
Kontakt:

Post Postao/la Romagnoli13 » 19 sep 2023, 15:26

Opet priča o tome kako je Seria A sve slabije. Pa ljudi do kad će se to pisati. Lani fantastična sezona za klubove iz Italije u Evropi. Nijanse su odlučivale.

Lani je Inzaghi bio tjeran na sva usta do aprila i onda odjednom najbolji trener u ligi. Tako je to među svima nama koji volimo jedan klub. Naša mišljenja se nerijetko formiraju nakon 5 dobrih ili 5 loših utakmica. Inzaghi je odličan trener koji ima svoje mahane, a ko ih nema?

Pioli je dobar trener i on je klasu ispod Inzaghija, što ovaj i pokazuje jer ga šamara redovno ko Charlie Sheen svoje kuje.
'Namaz moj, i obredi moji, i život moj, i smrt moja doista su posvećeni Allahu, Gospodaru svjetova.''' (El-En'am)

obagol
Kontakt:

Post Postao/la obagol » 19 sep 2023, 15:38

AjsKjub je napisao/la:
19 sep 2023, 15:12
Bio je kod nas nekad Romagnoli starter, bio kod vas Handanovic. Top igraci ne mijenjaju klubove za 30m. Da je to isao bi za 50-60 imajuci u vidu kontrakt.
Mazraoui je prije zjbn ozlijede imao svega 3 tekme po 90' i period uigravanja poslije. Logicno da ce ovaj drugi igrati ispred fakin Stanisica. Daleko od toga da je sad Mazraoui top kvaliteta kao Davies lijevo, ali to opet dovoljno govori o tom Pavardu. Nije 2019-2020, i Pavard je osjetno slabiji igrac. Ovo je jednako qurcenju milanista nakon transfera Maria Balvantelija nekad "davno".
Sta ce biti s njim ne znam i ne zanima me.

Poenta je da imate minimalno jacu ekipu od Milana, Juveta i Napolija i trenera koji je u potpunosti procitao nasu celavu prevaru. Opet da se ponovim, elitni klubovi kontinenta ne smiju i ne zavrsavaju sa istim brojem poraza kao Bolonja. Svim fanovima fudbala sem vama je ono bio prelagan put do finala

Ugl ovo sve je proizvod derbija a svi znamo da ti medjusobni susreti rivala za titulu skoro nikad ne odluce prvenstvno. Vidjeti cemo Milan i Inter u sredini sezone kada umor zavlada pa pocnu Empoli, Torino i drustvo muciti.
Pavard je jedan od najjačih igrača koji je zadnjih 4-5 godina došao u Seriju A. Tu nema nikakve rasprave. Da je ostao u Bayernu, i dalje bi bio standardan.
To prelagan put, to su priče za malu djecu. Na početku Lige prvaka, niko nije smatrao da će Inter proći grupu. I Benfica i Porto su zadnjih 10 godina klubovi koji su bili u LP daleko ispred Intera. Benfica je redovno izbacivala italijanske klubove i u taj dvomeč Inter nije ušao kao favorit da bi neko mogao reći da je to bio lagan ždrijeb. Naravno da je lakše igrati protiv Benfice nego protiv Reala ali kad su bile prognoze u pitanju, nije baš puno ljudi smatralo da će ih Inter izbaciti.
Ako top 10 UEFA rankinga, dva finala euro takmičenja u zadnjih 4 godina ne znači da je Inter elitni klub, ne znam onda kako se postaje elitni klub. Valjda ako imaš poraza u sezoni kao Bologna, gubiš taj status.

Voland
Kontakt:

Post Postao/la Voland » 19 sep 2023, 15:53

Romagnoli13 je napisao/la:
17 sep 2023, 22:04
Ja očekujem da svi Italijani osim Lazia prođu grupu. A za dalje ćemo da vidimo.
Jedino mi Inter i eventualno Napoli djeluju kao sigurni putnici u 1/8. Milan mi ne djeluje nimalo sigurno sa PSG-om, BVB-om i Newcastlom. Večerašnja utakmica će pokazati mnogo toga. Lazio ima finu grupu za proći, ali ipak, to je Lazio :mrgreen:

Romagnoli13
Kontakt:

Post Postao/la Romagnoli13 » 19 sep 2023, 15:56

Voland je napisao/la:
19 sep 2023, 15:53
Jedino mi Inter i eventualno Napoli djeluje kao sigurni putnici u 1/8. Milan mi ne djeluje nimalo sigurno sa PSG-om, BVB-om i Newcastlom. Večerašnja utakmica će pokazati mnogo toga. Lazio ima finu grupu za proći, ali ipak, to je Lazio :mrgreen:
Newcastle ne djeluje nikako dobro na početku sezone, Dortmund je wow ili užas nema između. PSG ima najjači tim u grupi ali zasad ništa specijalno ni od njih. Ako Milan dobije noćas, onda očekujem da će uspjeti skupiti dovoljno bodova za prolaz. Ako večeras izgube, mislim da su šanse minimalne za prolaz. Jer ako želiš proći moraš makar 7 bodova kod kuće skupiti.
'Namaz moj, i obredi moji, i život moj, i smrt moja doista su posvećeni Allahu, Gospodaru svjetova.''' (El-En'am)

Voland
Kontakt:

Post Postao/la Voland » 19 sep 2023, 15:59

19 sep 2023, 15:56
Voland je napisao/la:
19 sep 2023, 15:53
Jedino mi Inter i eventualno Napoli djeluje kao sigurni putnici u 1/8. Milan mi ne djeluje nimalo sigurno sa PSG-om, BVB-om i Newcastlom. Večerašnja utakmica će pokazati mnogo toga. Lazio ima finu grupu za proći, ali ipak, to je Lazio :mrgreen:
Newcastle ne djeluje nikako dobro na početku sezone, Dortmund je wow ili užas nema između. PSG ima najjači tim u grupi ali zasad ništa specijalno ni od njih. Ako Milan dobije noćas, onda očekujem da će uspjeti skupiti dovoljno bodova za prolaz. Ako večeras izgube, mislim da su šanse minimalne za prolaz. Jer ako želiš proći moraš makar 7 bodova kod kuće skupiti.
Upravo tako. Grupa u kojoj je sve moguće. Milan može biti prvi, ali i oprostiti se od Evrope u decembru. Bit će zabavno za nas neutralce gledati utakmice ove grupe :thumbup:

meepo
Kontakt:

Post Postao/la meepo » 19 sep 2023, 16:16

19 sep 2023, 15:26
Pioli je dobar trener i on je klasu ispod Inzaghija, što ovaj i pokazuje jer ga šamara redovno ko Charlie Sheen svoje kuje.
Pioli je prosjecan trener. Dobar trener ne pusi istu foru 6 puta ,niti mu tim ima periode gdje izgleda kao da se bori za opstanak ,a bgm dobar trener se ne sramoti protiv timova kao sto su Sassuolo koji 10-ak utakmica ne pobijedi i zabije 7-8 golova u tih 10 tekmi da bi njemu uvalili petardu.

Romagnoli13
Kontakt:

Post Postao/la Romagnoli13 » 19 sep 2023, 16:20

meepo je napisao/la:
19 sep 2023, 16:16
19 sep 2023, 15:26
Pioli je prosjecan trener. Dobar trener ne pusi istu foru 6 puta ,niti mu tim ima periode gdje izgleda kao da se bori za opstanak ,a bgm dobar trener se ne sramoti protiv timova kao sto su Sassuolo koji 10-ak utakmica ne pobijedi i zabije 7-8 golova u tih 10 tekmi da bi njemu uvalili petardu.
Prosječan trener ne može osvojiti titulu i dovesti solidnu ekipu do polufinala LPa. To može dobar trener. Dakle od 1 do 5 solidna trojka. On bolje od toga ne zna i ne može. Zato sam priželjkivao da dobije otkaz ljetos, ali eto ...

Biscione
Kontakt:

Post Postao/la Biscione » 19 sep 2023, 18:14

Kada je bilo izvlačenje pomislio sam da Milan nema nikakve šanse ali u ovom trenutku mislim da imaju itekako šansu. BVB je užasan ove sezone, Newcastle nije u dobroj formi plus nemaju iskustva igranja Euro takmičenja.
"It'll be born here and it'll always be a team of great talent. On this splendid night, its colors will be given, the black and blue with a golden background of stars. It'll be called Internazionale, because we are brothers of the world."

Romagnoli13
Kontakt:

Post Postao/la Romagnoli13 » 19 sep 2023, 18:28

Biscione je napisao/la:
19 sep 2023, 18:14
Kada je bilo izvlačenje pomislio sam da Milan nema nikakve šanse ali u ovom trenutku mislim da imaju itekako šansu. BVB je užasan ove sezone, Newcastle nije u dobroj formi plus nemaju iskustva igranja Euro takmičenja.
Brate, iskreno vjeruješ da Pioli može izaći iz te grupe na pravi način? Lik je pogubljen. Igraš prvi meč LPa na svom terenu i guraš Pobegu u prvih 11. Šta je sljedeće? Florenzi umjesto Thea.

Chinaglia
Kontakt:

Post Postao/la Chinaglia » 19 sep 2023, 18:30

lazio ce proci grupu, ali, vise me zanima koliko mogu u dvomecu protiv atl. madrida

mislim da ce pristup u lp biti ozbiljniji (obicno poslije sezone iznad ocekivanja, sljedeca bude losija, ali, trebali bi biti motivisani za lp)

Biscione
Kontakt:

Post Postao/la Biscione » 19 sep 2023, 18:34

19 sep 2023, 18:28
Biscione je napisao/la:
Brate, iskreno vjeruješ da Pioli može izaći iz te grupe na pravi način? Lik je pogubljen. Igraš prvi meč LPa na svom terenu i guraš Pobegu u prvih 11. Šta je sljedeće? Florenzi umjesto Thea.
Ako izuzmemo utakmicu protiv Intera, Milan je dobro ušao u sezonu, sviđa mi se što je konačno stavio par pravih wingera Čukuveze-Leao, tako sam ja očekivao od početka da ćete igrati ča da vidimo konačno.

p.s.ovaj @AjsKjub kolike je dobio komplekse od Intera, tačno se vidi da od silne mržnje i zavisti ne zna šta piše :urnebes:
"It'll be born here and it'll always be a team of great talent. On this splendid night, its colors will be given, the black and blue with a golden background of stars. It'll be called Internazionale, because we are brothers of the world."

Romagnoli13
Kontakt:

Post Postao/la Romagnoli13 » 19 sep 2023, 18:35

Biscione je napisao/la:
19 sep 2023, 18:34
19 sep 2023, 18:28
Biscione je napisao/la:
Ako izuzmemo utakmicu protiv Intera, Milan je dobro ušao u sezonu, sviđa mi se što je konačno stavio par pravih wingera Čukuveze-Leao, tako sam ja očekivao od početka da ćete igrati ča da vidimo konačno.

p.s.ovaj @AjsKjub kolike je dobio komplekse od Intera, tačno se vidi da od silne mržnje i zavisti ne zna šta piše :urnebes:
Sam ulaz u sezonu ne može se reći da je loš. Tu se slažemo. Ipak 3 od 4 je vrlo dobro, s obzirom na raspored i da su gostovali na 3 od 4 meča. Ali njegove taktičke akrobacije su najčešće samoubistvo.

AjsKjub
Kontakt:

Post Postao/la AjsKjub » 19 sep 2023, 18:39

Biscione je napisao/la:
19 sep 2023, 18:34

Sve sto sam napisao je objektivno tacno. Istina boli, sta ti mogu. Niko u italiji nije nivo Citya, Bajerna ili Reala niti ce biti u skorijoj buducnosti.
Unico amore sei!
❤️🖤

Chinaglia
Kontakt:

Post Postao/la Chinaglia » 19 sep 2023, 18:59

tek sad vidim da je luka jovic presao u milan, frajer umjesto da spasava karijeru, dosao u ekipu koja ce se boriti za scudetto

Biscione
Kontakt:

Post Postao/la Biscione » 19 sep 2023, 19:43

Tačno se vidi koliko Milan ima više iskustva u euro takmičenjima od Castla, ovi kao amateri. Pioli rasturio taktikom

Chinaglia
Kontakt:

Post Postao/la Chinaglia » 19 sep 2023, 20:08

da, ali, nije samo to razlog, milan ima kvalitetniji igracki kadar + bolje su poceli sezonu, newcastle djeluje kao da nece moci ponoviti prethodnu

Odgovori

Natrag na “Serie A”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.