Manchester City FC

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Otelo

Da l' će Manchester City uzeti ligašku titulu pod Guardiolinim vodstvom?

1. Da
92
49%
2. Ne
30
16%
3. Kakav Guardiola, Mourinho je za njeg izmislio trenerski posao
31
16%
5. Gdje je opcija broj 4?
10
5%
4. Evo je.
25
13%

Ukupno glasova: 188

Los_Blanos2
Kontakt:

Re: Manchester City FC

Post Postao/la Los_Blanos2 » 11 mar 2011, 00:24

Tekmu sam gledao, dobro je City prosao mogli su ljudi tri komada strpati..

:lol: aje onih komentatora na OBN, mislim na onog starog papana najvise, koji biser :lol:
El mejor club del siglo XX Real Madrid C.F.

Raul artista siempre madridista

FK Željezničar

Podrška Papetu

haxonja
Kontakt:

Post Postao/la haxonja » 11 mar 2011, 00:36

Dok je Manchina ja se ne brinem za City hocel ucestvovati u borbi za titulu, da nekim slucajem je Mouhrino trener City bi bio 1 mogu garantovati! Manchini neka ga jos 30 godina! :D
There is only one United!!!!

I will never go blue, I don't need no guns and I'd rather walk alone!MUFC.

BIG
Kontakt:

Post Postao/la BIG » 11 mar 2011, 08:53

Jad, cemer, tuga i bijeda od igre... Nikad Edin nece uspjeti pokazati ni 50% onog sto zna i moze u ovoj plasticnoj ekipi.
http://www.youtube.com/watch?v=A4IRDnDrXac

Andres
Kontakt:

Post Postao/la Andres » 11 mar 2011, 10:21

TGo je ta ekpa iz samog vrha BA lige, koja nemoze povezat 3 passa protiv Dynamo Kyeva...
Smjesan klub , smjesni igraci , smjesan trener , sve im smjesno.... Kyev ih je rastavio na proste faktore...Engleska liga gdje se kao igra najjaci fudbal se pokazalo ponovno , igraci Dyama kao da su za 3 klase snazniji , brzi i spremniji...Ali eto to jer NBA liga...U onoj ekipi jednimo sto valja je Silva uz Yayu i kolarova ostalo su sve smjesni igraci , koji su precjenjeni i nafurani da su bog zna kakvi individualci...
Tamo nema igre sve se nekako na silu pokusava i nesta individualno...
Naravno ni LvP nije nista bolji , oni su dobili Bragu pa ih je po usima i ona opalila, dobro su prosli sa 1:0 kao i vi sa 2:0

Drag mi je Edin nevjerovatno ali ako ostane u ovom klubu njegova karijera moze samo tonuti a ne rasti...
Marketinski i novcano napucan klub , bez igre i bez ikakvih ideja i bez ikakve logike kakvu on formaciju igra... Ma citava je i liga takva tako da ne cudi !

Valencia
Kontakt:

Post Postao/la Valencia » 11 mar 2011, 13:38

Omerbavarac je napisao/la:Nikad od njih velikog tima.
Vec su u kratkom vremenu napravili znacajan pomak. Od tavorenja u sredini terena, dosli su u priliku da se izbore za LP. Svi znamo koliko je tesko uci medju prve cetri ekipe u EPL.

Ne moze nista preko noci. Posebno ne moze ako se ovako rapidno gomila ekipa. Treba vremena da se to poslozi. Sjetite se Celsija dok ih je vodio Ranijeri. Imali su mnogo problema da od dobrih individualaca naprave tim. 'Samo' je razlika u tome sto su oni u timu imali Terija i Lamparda, koji su bili domaci igraci i 'nosioci' timskog duha. To Siti nazalost nema. Celsi je im'o dobar odabir igraca,.. Daf, Kol, Roben, Esien, Drogba, Karvaljo, Kol.. Al' ne sumnjam da ce Siti doci na nivo Celsija sa ovakvim budzetom. Imaju dobrih igraca, trebaju jos ubosti dva ekstra pojacanja i eto mocnog tima. Nema sumnje da ce ubadati dok ne ubodu pravo :mrgreen: .

Ipak sam misljenja da Manciniju sto prije treba uruciti otkaz. Tacno je da na raspolaganju ima nekompatibilne igrace, od kojih je tesko napraviti jak kolektiv,.. Al' to je najvise njegova krivica, tako da treba snositi posljedice loseg odabira. Ne mogu shvatiti sta je mislio napraviti sa ovakvim timom. Nije izgradio prepoznatljiv stil igre, sto je prvo sto mora uraditi. Ustvari, imaju neki uzasno defanzivan stil i Teveza. Da nema Teveza, imali bi makar 10 bodova manje, sto bi ih eliminisalo iz borbe za LP. Mnogi su kukali na Teveza, ali je svakom razumnom jasno da su bez njega potpuno bezopasni. Da se vratim na stil,.. Barsa ima prepoznatljiv stil u koji se uklopi svaki igrac ako imalo vrijedi. Jaja Ture je briljir'o u Barsi, a u Sitiju izgleda kao prosjecan igrac. Sitiju treba trener sa viziom.

Sasvim mi je nejasan Mancinijev odabir igraca. Prodaje Adebajora, a dovodi Dzeku. Adebajor je dokaz'o da je dobar u EPL, dok dovodjenje igraca iz inostranih liga uvijek sa sobom nosi odredjen rizik. Dzeko nije centralni napadac, nije klasicni sidras, nije igrac sesnaesterca,.. On se voli izvlacit na stranu i driblingom pokusati doci u sansu da ugrozi protivnicki gol. Mancini ga je zamislio kao sidrasa sto je katastrofalna zamisao. Protiv Arisa je postig'o dva fenomenalna gola, jer se izvuk'o na stranu. On u sredini moze napraviti jako malo u ovom trenutku, ako se ne desi dramatican napredak. I sam Magat, koji je od Dzeke napravio igraca (najbolje ga poznaje), porucio je Manciniju da Dzeko nece napraviti nista ako bude igr'o sidrasa. Zbog pogresne procjene Mancinija i samog Dzeke, obe strane su u losoj poziciji. Dzeko u goroj, karijera mu je ugrozena, a Siti ce lako prezaliti 'par' milioncica. Nejasan je odbar Milnera. Sta je sa njim Mancini zmislio!? Gdje ga je mislio koristiti!? Ako zeli vrhunske rezultate, ne moze igrati sa Milnerom na krilu, jer je taj momak dosta limitiran u ofanzivi. Kao centralni vezni, radilica, on moze biti od koristi, ali na kirlu - nikako. Mancini ga nikako nije koristio u vezi, jer tu igra cuveni trio Beri, Jong i Ture :mrgreen: . Bilo bi puno bolje i nesto kreativnije da je Milnera koristio umjesto beskorisnog Jonga. Dovodjenje Balotelija je neodgovoran potez. Momak je idiot, ozbiljna ekipa si ne smije priustiti luksuz da u svlacionici ima tempiranu bombu. Uz to, taj momak nije pokaz'o gotovo nista da bi se za njega kesiralo toliko novca. Nije mi jasno zbog cega je doveden Jaja Ture. Mancini je im'o Berija i Jonga. Izgleda da mu je treb'o treci defanzivni vezni za njegovu revolucionarnu taktiku :mrgreen: . Ture je ipak dobar igrac, dosta bolje od Berija i Jonga. Dovodjenje Silve je imalo neke logike.

Dakle, ponavljam, potpuno je nejasno sta je Mancini zamislio sa ovakvim igracima. Mozda je mislio da im sa tri defanzivna vezna niko nece moci prici golu, a da ce Silva i Tevez sami pobjedjivati protivnike :mrgreen: . Mancini u ekipi ima tri troma defanzivna veznjaka, koji igraju uzasno spor fudbal, protok lopte je sporiji nego sto je bio 60tih godina proslog stoljeca :mrgreen: . Takvom igrom ne mogu 'otvoriti' protivnika i napraviti visak u sredini terena. Na krilu imaju ocajno lose igrace, ne znam da li su oupste postigli neki gol zahvaljujuci prodoru nekog krilnog igraca. Silva nije dovoljno dominantan, a i nije naviknut na EPL da bi mog'o napraviti razliku kroz sredinu terena Ako su losi kroz sredinu, losi i na krilu, kako ce onda napasti protivnika!?? Samo igrom na 'ho - ruk', uz nadu da ce razliku napraviti neki maestaralan potez Teveza. Dakle, Sitiju treba vise brzine u sredini, trebaju brze i pokretljivije igrace od Jonga i Berija/Turea. Na krilu trebaju brze i prodorne igrace, da bi mogli malo rasiriti igru, a ne ko mutavi usporenim pasovima pokusavati proci korz sredinu. Ovako su predvidivi, ograniceni na Silvu i Teveza, sto ozbiljne ekipe lako neutralisu. Da imaju brze igrace u vezi i prodorna krila, bili bi opasni i kroz sredinu i preko krila.

Evo sta bih ja uradio,... Prod'o bih Jonga, Zoa, Teveza, Balotelija, Filipsa,... Za te pare bih doveo Granera, Matu i Eta.

---------------------Hart-----------------------
--Ricards---Ture-----Leskot--Kolarov--
----------------------Ture----------------------
---------Granero---------Silva--------------
---Lenon-------------------------Mata--------
------------------------Eto------------------------

Klupa.. Given, Kompani, Boateng, Beri, Dzonson, Dzeko,...

Ova formacija bi se u fazi napada mogla transformisati u 4-4-2,... Granero i Ture centralni, Lenon i Silva na krila, a Eto i Mata u napad.

Ovaj tim bi u sredini im'o brzinu preko Granera i Silve. Oba su Spanci, tako da bi se dobro razumjeli i unjeli spanski stih u ovu ekipu. Na jednom krilu bi bio super prodorni Lenon, na drugom Mata koji se moze transformisati u poluspica i spica, a u napadu jedan od najboljih napadaca na svijetu.
Nikad za nista ne krivi druge. Cim si u situaciji da ti sudbina zavisi od drugih, nesto si pogrijesio.

mandraX
Kontakt:

Post Postao/la mandraX » 11 mar 2011, 13:41

@valencia, jadan ti sad, kad vide da bi Dzeku na klupu stavio :mrgreen:

Valencia
Kontakt:

Post Postao/la Valencia » 11 mar 2011, 13:58

mandraX je napisao/la:@valencia, jadan ti sad, kad vide da bi Dzeku na klupu stavio :mrgreen:
Ma pusti, napadali su i na 'sirotog' Rizaha, pa se ispostavilo da je momak bio u pravu (za sada) :mrgreen: . Dzeki sam dav'o 60% sanse da ce uspjeti u Sitiju (imaju komentari kad je tek dos'o), a sada je taj procenat znatno manji. Uvijek sam govorio da je prelazak u Siti za njega veliki rizik, jer neki renomiraniji igrac od njega nisu uspjeli (Adebajor i Robinjo), te su nakon 5-6 slabo odigranih utakmica bili prekrizeni. Za njega je bilo najbolje da je pres'o u Bajern ili Arsenal. Ti klubovi bi vise odgovarali njegovom stilu igre, a i imaju strpljenja sa novajlijama.

Ne bih volio da sjedi na klupi, ali mi je bilo glupo da ga stavim na transfer listu nakon tako kratkog vremena :mrgreen: . Mozda i uspije u Sitiju, nikad se ne zna. Ipak bih bio najsretniji da ode iz Sitija, po mogucnosti u Arsenal 8-) . Venger bi znao sa Dzekom 8-) .
Nikad za nista ne krivi druge. Cim si u situaciji da ti sudbina zavisi od drugih, nesto si pogrijesio.

MaGiCa
Kontakt:

Post Postao/la MaGiCa » 11 mar 2011, 14:40

Dzeko se, s oprostenjem, zajebo. Da je sacekao leto u Wolfsima, pa zapalio u Torino - napravio bi potez karijere. Za trenutne napadace Juventusa - on je 1 vBasten glavom i bradom, a od trenutnih napadaca Cityja - on je 3 .ili 4. resenje. Jbga, kockao se i pogresio (sem kod novcanog dela). City ne moze biti veci klub od Juventusa, za nasih zivota, a Mancester ne moze biti prijatniji za zivot od Torina - nikada.

Slazem se sa @Valenciom: City je troma ekipa, bez kreatora igre, sa Silvom kao jedinim igracem koji moze da stvori nesto i sa divljim Tevezom. Na to sve se nadovezuju Cook, koji ne ume da kupi potrebne igrace, i Mancini, koji je sasvim prosecan trener. Osvojio je to sve sa Interom, jer je imao ubedljivo najjacu ekipu u Italiji. Moratti je pokazao, dovodjenjem Mourinha, sta misli o Manciniju kao top treneru.

Monolog
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Monolog » 11 mar 2011, 14:54

@Valencia,

Kao i obično, dijelim tvoje mišljenje u mnogim stvarima koje si naveo. No, nadam se da je i meni dozvoljeno nešto napisati. Helem, odlazak Adebayora je iz više razloga: prije svega, Mancini se polako rješava igrača koje je doveo Hughes(Adebayor je jedan od njih, bili su i Robinho, Bridge, Bellamy...), a ne smijemo zaboraviti ni negativnu atmosferu koju ovaj Togoanac stvara. Da se razumijemo, svaki ozbiljniji trener bi lupio šakom o stol i pokaz'o ko je gazda, al' kako Mancini to nije kadar učiniti(opet, razlozi su višestruki, navest ću ih u nastavku), pa je odabr'o najlakšu soluciju - prodaju igrača kojeg ne želi(ili s kojim nije naš'o zajednički jezik) i dovođenje nekoga za koga misli da bi se odlično prilagodio engleskom nogometu te uklopio u formaciju koju Talijan forsira. Što se tiče Mancinija, on sam zna da mu otkaz visi nad glavom; vidio je šta se desilo sa Hughesom pod čijim vodstvom je City barem ličio na ekipu, al' problem su bili mnogobrojni remiji(kao i sada u Fulhamu, samo što to sad nije problem, već majstorstvo :mrgreen: ). Dakle, Mancini želi pobjeđivati, iako te pobjede nisu plod dobre utakmice, neke mega-dobre taktičke zamisli, već isključivo plod inspiracije pojedin(a)ca(ponajviše Teveza).

Također, veliki problem Cityja predstavlja gomilanje igrača(u posljednjem prelaznom roku su malo podigli ručnu, pa su se odlučili i riješiti pojedinih igrača). Svi znamo da je konkurencija dobra stvar, al' imati 10 igrača koji bi igrali na 2 pozicije je čista ludost. To je ona poznata:"Kupiću ga ja, da ga ne bi kupio neko drugi". Eh, takvim stavom se ne može daleko dogurati. Stvara se negativna atmosfera u preplaćenom timu, animozitet među igračima, a to rezultira lošom igrom(vidimo to iz utakmice u utakmicu).

Činjenica je da se jakim klubom ne postaje preko noći. City bi, uz sistematska ulaganja, mog'o napraviti pravu pometnju u klubovima velike četvorke(sada je to velika petorka, pa možda i šestorka). Dakle, uzimati ono što im je potrebno, a što je u istu ruku i kvalitetno. Dakle, ako je potrebno dobro desno krilo(lupam), ne vidim svrhu uzimanja defanzivnog veznog samo zato jer se isti naš'o na tržištu(odnosno, bilo bi to dobro, kada bi se u isti mah prod'o jedan defanzivni vezni, a ne gomilati što već napisah u pretnodnom pasusu). Mancini sigurno nije osoba koja će se dugo zadržati na klupi(moje osobno mišljenje), baš iz razloga što će on gledati kako da izmuze što više novca od vlasnika, a da pri tome ne unaprijedi igru il' ne osvoji poneki trofej(realno, miljama su daleko od istog).

Vidim da je kolega @Valencia, spomen'o Milnera. Iskreno, to je najprecijenjeniji igrač u današnjem fudbalu. Da nije postig'o gol u onim godinama kada je bio u Leedsu, sigurno da ne bi bio toliko precijenjen. Da se razumijemo, on je trkač, borben igrač, al' njegovo fudbalsko znanje je limitirano. Dakako, Mancini ga koristi na krilu koji Milner probije jednom u 5 utakmica, a taj centaršut koji uputi završi na 2. strani u autu :mrgreen: . Mišljenja sam da bi James bio korisniji u sredini, al'...Kada pogledamo ostatak ekipe vidimo da je tu previše trkača i radilica, a premalo fantazista i osoba koje su u stanju proslijediti zadnji pas. De Jong, Barry, Zabaleta :lol: , Toure su defanzivci(defanzivni vezni), a Silva jedini koji je u stanju razigrati napadače. Igra sa 3 klasična razbijača nije učinkovita; dobro to izgleda kada se vidi da nije primljen pogodak(što je rijetkost), al' u napadu je to "da Bog sačuva".

Napad je na papiru solidan, al' dati velike novce za prznicu i glupana kao što je Baloteli je smiješno. Taj čovjek je u Interu pod palicom Mourinha pokaz'o koliko problema može napraviti, a u City-ju se od njega traži neka disciplina, šta li? :lol: Da je talenat - jeste, al' da je njegova inteligencija upitna, to je još tačnije. Tevez je sigurno čovjek koji može igrati u svakom jačem klubu, al' ako neko ne želi igrati za klub, ja ne vidim razlog zašto bi se isti trpio(odnosno vidim; ostali ne mogu preći centar, jer samo on ima mu*a i znanja da to uradi, iako je nezadovoljan. Mogu samo zamisliti kako bi igr'o da je zadovoljan :mrgreen: ). Koliko god da mu se prebacivala sebičnost, Tevez je igrač koji nosi ovaj katastrofalni City i koji mu trenutno obezbjeđuje nastup u CL. Eh...

Što se tiče sljedeće sezone, očekujem odlaske/prodaju/ ovih igrača što su na posudbama i još jednu čistku u svlačionici. Jo, De Jong/Barry/Milner, Baloteli( :?: ), Lescott, Zabaleta, SWP/Johnson samo su neki od igrača koji bi mogli napustiti Eastlands. Dakako, onda slijedi bjesomučna kupovina zvijezda koje će biti preplaćene i koje će se pokušati uigrati :lol: . Naravno, ukoliko se prije dovede neki provjeren stručnjak, moguće je da ne bude toliko rezova u ekipi, al' da će biti promjena - biće.

U svakom slučaju, riješio bih se: Joa, Barry-ja(eng. reprezentativac, može se dobiti dosta novca njegovom prodajom), Lescotta(također), SWP-a(-II-), pa i nezadovoljnog Teveza te igrača sa posudbe, a doveo neka pojačanja u svakom dijelu. Al' pojačanja koja znaju igrat nogomet. Dakako, kren'o bih sa nekim fantazistom koji može asistirati, dakle, da se sve ne zasniva na Silvi(krila ne postoje kod City-ja :lol: , iako su na papiru solidni). Da l' će to biti Modrić(usput bi ukrali ovog igrača Tottenhamu i Manchester Unitedu :mrgreen: ), Lucho, Pastore ili neko četvrti, to je do njih. U svakom slučaju, potreban je neko ko može podvaliti taj pas.

Napadača je puno u opticaju, al' za dobrog napadača je potrebno izdvojiti i puno novca. Ukoliko ode Tevez možda bi mogli baciti udicu na igrača sličnih karakteristika(Hulk) ili se ipak okrenuti nešto provjerenijim igračima koji bi bili još skuplji(@Valencia je naveo Eto'oa, al' sumnjam da je njegov dolazak moguć). Što se tiče tih krilnih pozicija, Sanchez bi sigurno mog'o biti jedna od osoba koje će doći, al' isti se povezuje sa 456 timova, tako da će tu biti puno borbe. Nekako sumnjam da će se Tottenham riješiti svega što vrijedi(Modrić, Bale, Lennon), tako da se ne bih zanosio tim Lennonom koji meni uopće nije toliko dobar koliko ga predstavljaju engleski mediji(samo desnu nogu koristi, rijetko kada kreće u sredinu sa desne strane). Mata bi možda bio idealan, s obzirom da imaju Silvu i Tourea(također zna španski jezik, kao i Zabaleta), onda bi njegova prilagodba bila brža(za nadati se). Njegova cijena nije napuhana k'o kod engleskih igrača, tako da...

Odbranu ne bih mijenjao, al' je pod moranjem da se ista uigra. Mancini k'o da nije Talijan, pobogu. :mrgreen:

Nego, sve ovo pada u vodu, jer će ovog ljeta biti riječ o nekim ovakvim transferima: Ribery za 60 miliona Eura, Kaka za 70 i Chielini za 50. :lol:
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”

Goalgetter
Kontakt:

Post Postao/la Goalgetter » 11 mar 2011, 15:32

Joj Balotellija juce :lol: Prvo sam mislio da ponovo zajebava, al onda mu je pravo nateklo lice, valjda neku alergiju imo :roll:

Devil
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Devil » 11 mar 2011, 16:31

Jel' me ono pamcenje vara ili je ovde bilo onih komentara upucenih meni zasto potcenjujem City i da on moze predvodjen Dzekom otici do samog kraja EL. :lol: :lol:

E pa evo odgovora u vidu sinocne utakmice.City k'o City,presmesan,ozbiljna ekipa ono sebi ne moze da dopusti da onako takticki bude ubijena(zanemaricemo Bayern protiv Zenita :) )Ovi seici previse slobode dozvoljavaju Manciniu da radi sta hoce u ekipi bez autoriteta.Rekao sam sredina aprila je kapak za njegov otkaz,posle toga sve cu smatrati neozbiljnoscu seika da ovako gomilaju "superstarove" a ostavljaju Mancinia na klupi.
Pa ja jos ne mogu sebi da dodjem od sinocnog sastava.Dakle Kolarov mu je cas igrao beka,cas krilo,donekle to mogu da razumem ali njegovo mesto je u defanzivi taman kada je krenuo da igra kako treba na toj poziciji nakon povrede.
Zabaleta,koji je klasicni desni bek,mu igra u paru sa Silvom levo krilo,ej Zabaleta od koga bolju tehniku ima Kenan Hasagic koji je bar nekoliko puta prodao fintu,a ja se ne secam da je Zabaleta nesta drustveno korisno uspeo da uradi. :roll: Da ne pricam o tome kako u veznom redu nema kreativca ni da ga svecom trazis,ili da mu ne igra najbolji igrac i igrac bez koga bi oni bili sada negde oko 7-8 mesta sa tendencijom plasmana u EL,a ne da kao sada i dalje razmisljaju o tituli. :roll:
Pozdravlja vas Cika Devil. Secajte me se. :)))

haxonja
Kontakt:

Post Postao/la haxonja » 11 mar 2011, 16:34

Andres je napisao/la:TGo je ta ekpa iz samog vrha BA lige, koja nemoze povezat 3 passa protiv Dynamo Kyeva...
Smjesan klub , smjesni igraci , smjesan trener , sve im smjesno.... Kyev ih je rastavio na proste faktore...Engleska liga gdje se kao igra najjaci fudbal se pokazalo ponovno , igraci Dyama kao da su za 3 klase snazniji , brzi i spremniji...Ali eto to jer NBA liga...U onoj ekipi jednimo sto valja je Silva uz Yayu i kolarova ostalo su sve smjesni igraci , koji su precjenjeni i nafurani da su bog zna kakvi individualci...
Tamo nema igre sve se nekako na silu pokusava i nesta individualno...
Naravno ni LvP nije nista bolji , oni su dobili Bragu pa ih je po usima i ona opalila, dobro su prosli sa 1:0 kao i vi sa 2:0

Drag mi je Edin nevjerovatno ali ako ostane u ovom klubu njegova karijera moze samo tonuti a ne rasti...
Marketinski i novcano napucan klub , bez igre i bez ikakvih ideja i bez ikakve logike kakvu on formaciju igra... Ma citava je i liga takva tako da ne cudi !
To je do ekipe, taj isti Kyev United rastavio na dijelove u Ukrajini 4:0, drugo je sto ovi imaju loseg trenera, sve je to do trenera nista vise.. i naravno nemaju sampionski mentalitet!
There is only one United!!!!

I will never go blue, I don't need no guns and I'd rather walk alone!MUFC.

Valencia
Kontakt:

Post Postao/la Valencia » 11 mar 2011, 21:56

Monolog

Slazem se sa svime napisanim u pasusima koji obuhvataju sadasnje stanje u Sitiju.

Za mene je Adebajor najbolji 'teskas' od napadaca, ali ako je problem bio neka vrsta konfrontacije, onda je opravdano sto nije igr'o i sto je prodat. Teveza treba prodati jer nije zadovoljan sa zivotom u Mancesteru, sto se sigurno odrazava na raspolozenje cijelog tima. Iako Beri, Leskot i Milner nisu igraci po mome ukusu, ne bih ih prodav'o. Dobro je u ekipi imati domace igrace. Mislim da su sva trojica dobri momci, da donose pozitivnu atmosferu u tim,.. U svakom slucaju bih prije prod'o Kompanija nego Leskota, Jonga nego Berija, Zoa nego Milnera. Za Son Vrajt Filipsa nema pomoci, potpuno beskoristan igrac.

Modric i Silva!? Da li bi bili kompatibilni!?? Prije pocetka Svjetskog prvenstva zdusno sam prizeljkiv'o da Kapelo shvati da Dzerard i Lampard ne mogu zajedno igrati. Oba igraca su rodjeni lideri, vole da su glavni na terenu, da svaka lopta ide na njih,... Kada u ekipi igraju dva takva igraca, obicno dolazi do raspada sistema, jer takvi igraci nemaju moc prilagodbe. Oni vole da se kolektiv prilagodjava njima, a ne oni kolektivu. Dzerard vodi Liverpul, Lampard vodi Celsi, a Engleska ne moze valjati sa dva lidera na sredini terena. Silva apsolutno nema moc prilagodbe. Modric ima, samo bi mu neko treb'o objasniti da odigrava sto jednostavnije, da je Silva 'plejmejker', a on kreativni radnik :mrgreen: . Ako bi prihvatio takvu ulogu, onda bi moglo funkcionisati. Naravno, iza njih bi bio Jaja Ture/Beri. Ne vjerujem da bi bilo koristi od Luca, a i Pastore je sumnjiv :mrgreen: .

Sa neogranicenim budzetom nista nije nemoguce. Ako bi Siti ponudio za Eta 60 miliona eura i astronomsku platu, vjerujem da bi Kamerunac dos'o u Siti. 60 miliona eura zvuci puno za igraca koji ima skoro (koliko?) 30 kuka. Al' zar nije bolje kesirati 60 miliona eura za napadaca koji moze odigrati 4 godine na vrhunskom nivou i donjeti puno toga dobrog, nego baciti 100 miliona na 4-5 igraca pored kojih stoje upitnici velicine Mont Everesta!?? Uostalom, do sada su pokazali da im pare nisu problem,.. Sasvim je normalno pretplatiti igraca za 10-20 milioncica :mrgreen: . Njima je potreban rezultat, pare nisu problem. Za mene je Eto najbolji napadac svijeta kada Tores nije u top formi. Nema sumnje da bi briljir'o. Vjerujem da ti je poznato sta mislim o 'juznjacima' u EPL. Vecina ih odigra debelo ispod svojih mogucnosti, a u najboljim slucajevima, treba im makar godina da se naviknu na engleski fudbal. Mislis da bi Siti cek'o godinu dana Sanceza ili Pastorea :mrgreen: !? Slazem se da Lenon ima samo desnu nogu, da slab'o ulazi u sredinu, sto je svakako hendikep za njega. Njegova igra je predvidiva, nije tesko procjeniti da ce krenuti u desno. Al' sta to vrijedi protivniku kada Aron ima prebrze noge i nevjerovatnu startnu brzinu :mrgreen: !? Uz to, znacajno je popravio centarsut koji vise ne zavrsava na prvoj stativi. U vecini slucajeva se pokazalo ga jedan igrac ne moze zaustaviti, pa ga obicno moraju duplati. To je dobar doprinos, jer 'navlacenjem' dva igraca na sebe otvara dosta prostora za druge igrace. Iako je u zadnje vrijeme trend da lijevaci igraju na desnom krilu i obratno, da krila ulaze u sredinu,... Volim klasicna krila, volim kako igra Lenon 8-) . I da, ne vjerujem da ce Totenhem prodati vise od jednog igraca iz 'velike trojke', a Siti je svakako glavni favorit da ga dovede. Svaki igrac ima cijenu, ako se ponude neke 'bolesne' cifre, Totenhem ce prodati I Lenona I Bejla I Modrica :mrgreen: . Nema sumnje da je Siti spreman 'bolesno' platiti :mrgreen: . Mata je odlican igrac. Posebno mi se svidja sto ne pati loptu za razliku od nekih drugih spanaca. Konkretan i direktan, odlican timski igrac.

Vjerovatno ce stici ponude na adrese Kake, Riberija i Kielinia :mrgreen: . Nema sumnje da bi Kielini opravd'o svaku funtu. A o dovodjenju igraca poput Kake treba dobro razmisliti. Stavit cemo na stranu njegovu formu nakon povrede, pozabavit cemo se njegovim nacinom igre :mrgreen: . Glupi 'gradjevinari' (nije FK Rad Beograd, oni Perozovi, kako se ono zovu, znam samo da im je Perez predsjednik :mrgreen: :lol: ) dovedose Kaku i Ronalda, iako nema nikakve sanse da oni nekada prorade u tom timu. Kaka je dobar momak, voli da je glavni, ali voli i razigrati saigrace, za razliku od onog sebicnog pizduna. Da Kaka moze igrati ofanzivnog veznog (Snajder, Iniesta, Dzerard, Lampard,...), to bi nekako i moglo funkcionisati,.. Al' Kaka je klasicni poluspic, napadac koji trazi loptu da direktno napadne, bas kao i Ronaldo. Oni zajedno ne mogu dati sve od sebe. Na kraju se bolje pokaze onaj sebicniji, ego manijak - Ronaldo. Kada bi Siti doveo Kaku, odmah bi se morali rijesiti Silve. Nema sanse da bi njih dvojica mogli odigrati kvalitetno u istom timu. Kada bi to uradili, jos jednom bi potvrdili kakvi su 'ludaci',... Jednu godinu dovedu igraca brutalno puno placenog, a vec sljedece ga otpisu i zamjene jos skupljim :mrgreen: . Kaka se ne bi uklap'o u njihov sadasnji stil igre ( :mrgreen: :lol: ), tako da bi ga morali mjenjati :mrgreen: :lol: . Ne smiju odustajati od svoje koncepcije radi jednog igraca :mrgreen: .

RKO
Kontakt:

Post Postao/la RKO » 12 mar 2011, 00:49

Ko kaze da Mancini nije dao pecat timu i da nemaju svoj stil.
Covjek igra sa tri zadnja vezna i tri klasicna napada ca u istom trenutku :lol: :lol: to jos niko nije uradio 100%

Mancini mi je jedan od najsimpaticniji trenera ali on nije za ovaku ekipu kojoj bi ja mislim Mourinho sjeo ko kec na deset.
Problem Citya odnosno trenera ili vlasnika kako god je gomilanje igraca na jednoj pozicji a nedostatak na drugoj.
Cityu trebaju krila i treba im kreativac i to je to uz naravno odbacivanje igraca koji su neposlusni i koji su nezadovoljni!
Treba shvatiti takodjer da je veoma veoma tesko za jednu sezonu stvoriti sampiona,treba malo vremena ipak da se to uigra ali je City ove godine dobro dogurao pravo i u Pl i u kupovima,iduce sezone sa ili bez Mancinija mislim da bi City uz par odlazaka-dolazaka igraca mogao napasti i titulu.
Neki idealan sastav i formacija Citya za iducu sezonu bi bio po mom misljenju

---------------------------Hart----------------------
Richards------Kompany------Toure-------Kolarov
--------------Y-Toure-------de Jong---------------
xxxxxxx------------yyyyyyyyyyy-----------Silva--
------------------------Dzeko------------------------

Pod xxxxxxxx tu bi dobro dosli Roben,Di Maria.....
Pod yyyyyyyyy Sneijder,Modric,Pjanic.........

Prodajom Teveza i Balotelija bi dobili ogroman novac ili bi ih mogli trejdovat za neke igrace.Dovesti krilo i kreativca za prvih 11+ rascistit i klupu malo i dovesti jos jednog napadaca da se rotira sa Dzekom sa Jo-om na klupi ponovo.
RIP SALE VILENJAK

SamoZeljo
Kontakt:

Post Postao/la SamoZeljo » 12 mar 2011, 01:21

Kratko i jasno, City NEMA igru i smijesno je pricati o ucinku igraca, pa tako i Dzeke.
Mancini izgleda nema ni znanja a ni muda da pokaze ko je gazda.....
Nije mi jasno zasto je Balloteli igrao a Tevez nije?? Ubacio ga je kasno a ja nikako ne kontam sto?? On tom svom Balloteliju pokusava napraviti mjesto na stetu Teveza ili Dzeke. Smijesno.
Taj Balloteli nikada nije trebao ni doci u City. On svakako nije za veceg kluba. Razloge znamo, da ih opet ne nabrajam.
Ima na stranici 55 (citiranje na komentar od devil), necu da se ponavljam.

NoName
Kontakt:

Post Postao/la NoName » 12 mar 2011, 09:05

Joj ja vam dugih komentara, sreća pa je subota, nema gužve na poslu, pa sam sve lagano pročitao.

Lično mislim da Mancini neće dobiti otkaz a to temeljim na činjenici da je on, sigurno uz dogovor sa šeikom, već krenuo u rekonstrukciju tima. Dovođenje Džeke je jedan korak u tom pravcu, sasvim sigurno, a to pokazuju i Mancinijeve izjave da puno očekuje u budućnosti od Edina, iako ovaj trenutno ne pokazuje mnogo.

Barry sigurno ostaje u Cityu, ako ništa, potreban im je zbog toga što je reprezentativac. Svaki klub u EPL, koliko vidim, želi da u svojim redovima ima nekoliko reprezentativaca, isti je slučaj i sa šeikom, sigurno je da navijači ne bi bili nimalo zadovoljni sa prodajom Barry-a dok mi se prodaja Milnera čini kao sasvim logičan potez. Mislim da u zadnjih 5-6 utakmica nije odigrao ni minuta a, koliko znam, nije povrijeđen.

Problem Citya danas jeste kadar, iako to zvuči jako smiješno. Oni zapravo nemaju niti jednog kvalitetnog veznog igrača koji je orjentisan na igru naprijed. Silva to sigurno nije i Silva može biti prateći vokal ali frontman nikako. On zapravo sve više izigrava Teveza, više je napadač nego srednjak, totalno nedefinisanu igru igra. Orjentacija veznih igrača Citya se lako vidi u svakoj utakmici, lopta po 175x se vrati nazad dok se ne krene naprijed. Od te igre nema ništa.

Naravno da je u takvoj situaciji teško organizovati neku kvalitetnu igru, sve se svodi na to da odbrane svoj gol a da nakon toga neko od mnogobrojnih zadnjih veznih loptu nekako proturi do Teveza ili Silve. Ako su ova dvojica u elementu onda se može nešto očekivati, a ako ne, onda nema šanse da City napravi rezultat. Pa u nekih 15 utakmica koliko sam gledao City ja mislim da sam vidio 10 izrađenih akcija (osim duplih pasova koje vječito pokušavaju) i 3 centaršuta. Igra WBA je za njih atomski fudbal, kod njih se sve svodi na pojedinca. Igra zapravo ne postoji.

U skorijoj budućnosti, kostur ekipe trebaju sačinjavati: Hart, Kompany, Boateng, Kolarov, Richards, Barry, Jonson, Silva, Toure, De Jong, Džeko. Ovo ostalo rasprodati i kupiti normalne, timske igrače i tek tada očekivati neki rezultat, ovo do sada ne liči ni našta, čak i kad pobjede i dalje je to uz katastrofalnu igru i bljesak pojedinca.

Joj, stvarno pišete duge postove :)
Jbš državu koja nema Nobela, Oskara i Olimpijadu.
Pobjednici ostvaruju ciljeve, gubitnici traže izgovore.
SERGEJ, SERGEJ, SERGEJ BARBAREZ.

Rizah
Kontakt:

Post Postao/la Rizah » 12 mar 2011, 10:55

Prvi tim Cityija koji je igrao protiv Dinama ima u sebi Harta, Yayu, Silvu, Balotelija, Džeku, Kolarova. To je šest igrača koji su prošlo ljeto stigli u klub i nisu uspjeli da se uigraju. To je njihov glavni problem, neuigranost.
City se treba riješiti Boyate, Viere, Johnsona, Philipsa, Zabalete, Santa Cruza, Adebayora.
Njima je potreban još jedan igrač u vezi tipa Martinez iz Atletica ili Pastore iz Palerma i jedno lijevo krilo možda Ashley Young ili prebaciti Adama na lijevo a dovesti Sancheza na desno.

------------------Hart-----------------
-Richards-Company-Toure-Kolarov-
-------------Yaya Toure--------------
---------Silva-------Martinez--------
---Sanchez-----------------Young---
-----------------Tevez---------------

Klupa: Given, Lescot, Boateng, De jong, Milner, Adam, Džeko.

Tevez je najjači igrač Cityija i kad on igra igra i City. S obzirom da nema sa kim igrati, nije ni čudo što je čovjek sebičan. Bez daljneg, gdje će Tevez dodavati Džeki, argetinac bosancu, mislim da ne zna ni gdje se Bosna nalazi na karti.
Prije će Džeko otići iz Cityija nego Balotelli.
There got to be something for Liverpool big number nine ...

majestic24
Kontakt:

Post Postao/la majestic24 » 12 mar 2011, 11:04

Problem Cityja je sto Mancini nema muda da kaze neke stvari Tevezu i Baloteliju kako treba da igraju. Njih dvojica igraju kako zele i to je to.
GLORY,GLORY MAN.UNITED : 1907–08, 1910–11, 1951–52, 1955–56, 1956–57, 1964–65, 1966–67, 1992–93, 1993–94, 1995–96, 1996–97, 1998–99, 1999–2000, 2000–01, 2002–03, 2006–07, 2007–08, 2008–09, 2010–11 , 2012-13

..:::The Black Mamba Strikes Again::...

Rizah
Kontakt:

Post Postao/la Rizah » 12 mar 2011, 11:07

majestic24 je napisao/la:Problem Cityja je sto Mancini nema muda da kaze neke stvari Tevezu i Baloteliju kako treba da igraju. Njih dvojica igraju kako zele i to je to.
Na kraju sezone Rafa Benitez kad bi im došao bilo bi dobro za sve.
Imaju sada i opciju Van Gaala, a ko zna, možda i Mourinjo.
Sve to zavisi od šeika, šta on poželi to će i dobiti.
There got to be something for Liverpool big number nine ...

majestic24
Kontakt:

Post Postao/la majestic24 » 12 mar 2011, 11:10

Rizah je napisao/la:
majestic24 je napisao/la:Problem Cityja je sto Mancini nema muda da kaze neke stvari Tevezu i Baloteliju kako treba da igraju. Njih dvojica igraju kako zele i to je to.
Na kraju sezone Rafa Benitez kad bi im došao bilo bi dobro za sve.
Imaju sada i opciju Van Gaala, a ko zna, možda i Mourinjo.
Sve to zavisi od šeika, šta on poželi to će i dobiti.
Daj boze da im dodje Rafonja.

Vidjeli smo sta je taj napravio od Liverpoola i Intera. Hajd,sto se tice Liverpoola,nije cojk imao dovoljno para itd,mda je sam za to kriv,al sta debil uradi od Intera. Ljudi sve osvojili prosle sezone,a kad ih je on preuzeo,sve se raspalo u p.m

Jedina korist od toga ako dodje Benitez u City je to sto ce i dalje konkurenti za titulu biti MUFC,Chelsea i Arsenal te mozda i Liverpool. I da,ako dodje rumenko,biti ce rasprodaja i Cityju...50% popusta :mrgreen: :mrgreen:
GLORY,GLORY MAN.UNITED : 1907–08, 1910–11, 1951–52, 1955–56, 1956–57, 1964–65, 1966–67, 1992–93, 1993–94, 1995–96, 1996–97, 1998–99, 1999–2000, 2000–01, 2002–03, 2006–07, 2007–08, 2008–09, 2010–11 , 2012-13

..:::The Black Mamba Strikes Again::...

Odgovori

Natrag na “English Premier League”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.