FK Željezničar

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

U sezoni 2025/26. očekujem:

1. Borbu za titulu
50
20%
2. Borbu za Evropu
117
46%
3. Sredinu tabele
48
19%
4. Borbu za opstanak
41
16%

Ukupno glasova: 256

Tempero
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la Tempero » 19 sep 2023, 12:02

Vracanje dugova prioritet. Gradnja juga odlicna stvar. Podrska. Samo zajedno.

Amidzatvojnajdrazi
Kontakt:

Post Postao/la Amidzatvojnajdrazi » 19 sep 2023, 12:04

MojaMalenkost je napisao/la:
19 sep 2023, 12:01
Ma bog zna koliko smo mi duzni. Svako malo ispliva neka nova cifra.

Interesantno ce biti vidjeti kojim tempom ce se odvijati situacija sa poslovnim na istoku i izgradnjom juga.
Kakve razlike? Nema novih cifara, nego ljudi ne kontaju da imas dug prema poreskoj i ukupan dug. U ovo drugo ulaze pare koje plivas dobavljacima, bivsim i trenutnim uposlenicima, itd.
1921

Bistriksg
Kontakt:

Post Postao/la Bistriksg » 19 sep 2023, 12:04

Prije dvije godine imali smo dug blizu 9mil, prodaja pomocnog vecina su vidjela kao jedini izlaz iz dubioze. Dvije godine poslije toga dug je u pola smanjen, a vrijednost pomocnog je jos veca. Vrijednost nase imovine je kao svih ostalih premijerligasa zajedno. 4 miliona nisu neke pare i to cemo ako Bog da brzo zavrsiti. Prostori na istoku ce uskoro ako Bog da poceti generisati prihode, a nasa Grbavica ce sa novim Jugom zasjati nikad ljepsa. Zato i pucaju cirevi na ovim drugim temama, gdje im je svima glavna tema Fk Zeljeznicar

elSaik
Kontakt:

Post Postao/la elSaik » 19 sep 2023, 12:11

Bistriksg je napisao/la:
19 sep 2023, 12:04
Prije dvije godine imali smo dug blizu 9mil, prodaja pomocnog vecina su vidjela kao jedini izlaz iz dubioze. Dvije godine poslije toga dug je u pola smanjen, a vrijednost pomocnog je jos veca. Vrijednost nase imovine je kao svih ostalih premijerligasa zajedno. 4 miliona nisu neke pare i to cemo ako Bog da brzo zavrsiti. Prostori na istoku ce uskoro ako Bog da poceti generisati prihode, a nasa Grbavica ce sa novim Jugom zasjati nikad ljepsa. Zato i pucaju cirevi na ovim drugim temama, gdje im je svima glavna tema Fk Zeljeznicar
Nažalost pucaju čirevi i na ovoj temi...

Kako god, odličan press, otvoren i informativan. Nadam se da je istina što Bašić govori, i da bez obzira šta se desilo naredne četiri utakmice, da ćemo ostati na pravom putu.

Kamaga11
Kontakt:

Post Postao/la Kamaga11 » 19 sep 2023, 12:19

Mogli bi mi i ispast od ove Slobode.
MI SMO ŽELJINI ŽELJO JE NAŠ
90KA pobjednik SS foruma.

NerminFatic
Kontakt:

Post Postao/la NerminFatic » 19 sep 2023, 12:21

Predsjednice, ne mo’s ba reci “kad se probudis svakog prvog da si u minusu 320000 KM”.Al hajde, neka malo pozitive. Jasno je da nam je budzet oko 4 miliona.

elSaik
Kontakt:

Post Postao/la elSaik » 19 sep 2023, 12:22

Znači, ćao liga ćao kup. 😂
Treba se već pripremati na narednu sezonu, krojiti ekipu, povući par juniora i kadeta da se kale na ovim revijalnim utakmicama do kraja. 😁

IceTea
Kontakt:

Post Postao/la IceTea » 19 sep 2023, 12:23

Kamaga11 je napisao/la:
19 sep 2023, 12:19
Igramo dobro i povezano, klupa napokon obećava, vidjet ćemo.

Rekao bih da su šanse 35:65 za vaš tim. :thumbup:

Mi imamo šta pokazati, nadam se da neće biti loš fudbal kao prošla na Tušnju. Samo vrijeme da posluži, u Manijake ne sumnjam.

Sretno i vama i nama, derbi je derbi. Bujrum za kolegu MrAmarOsim na forumu u našu čaršiju, pronaći će se on. :bih:
𝐒𝐋𝐎𝐁𝐎𝐃𝐀 𝐓𝐔𝐙𝐋𝐀

𝐅𝐔𝐊𝐀𝐑𝐄 𝟏𝟗𝟖𝟕

𝐅𝐑𝐄𝐄 𝐏𝐀𝐋𝐄𝐒𝐓𝐈𝐍𝐄

Kamaga11
Kontakt:

Post Postao/la Kamaga11 » 19 sep 2023, 12:26

IceTea je napisao/la:
19 sep 2023, 12:23
Kamaga11 je napisao/la:
19 sep 2023, 12:19
Igramo dobro i povezano, klupa napokon obećava, vidjet ćemo.

Rekao bih da su šanse 35:65 za vaš tim. :thumbup:

Mi imamo šta pokazati, nadam se da neće biti loš fudbal kao prošla na Tušnju. Samo vrijeme da posluži, u Manijake ne sumnjam.

Sretno i vama i nama, derbi je derbi. Bujrum za kolegu MrAmarOsim na forumu u našu čaršiju, pronaći će se on. :bih:
Ma bit ce fer i sportsko navijanje kao proslu tekmu na Tusnju u to ne sumnjam, nisu neke prijasnje godine. Pratim prvu ligu niste nimalo naivni prije bih rekao da je 50 50, pa nek bolji pobjedi.
MI SMO ŽELJINI ŽELJO JE NAŠ
90KA pobjednik SS foruma.

dubioza144
Kontakt:

Post Postao/la dubioza144 » 19 sep 2023, 12:27

Kup je naš ove sezone ne pitajte kako znam :bih:
Ali duboko u srcu, u središtu naše Grbavice osim ratnog plamena, tinjala je jedna iskra, iskra koja je tiho šaputala pjesmu ljubavi i znala da će doći neko drugo vrijeme!

Koliki je Željo, Željo je GOLEM, nije velik nego GOLEM, razlika je veliko i GOLEMO.

Amidzatvojnajdrazi
Kontakt:

Post Postao/la Amidzatvojnajdrazi » 19 sep 2023, 12:29

Nije ovo lijepo cuti i nije ugodno, ali je realnost. Ne znam sto se ljudi iscudjavaju, kao da je nesto novo. Veliki posao je uradjen, ali je jos puno ostalo pred nama. Dugove moras vratiti kad-tad. Krivi su oni koji su ih pravili, ne ovi sto ih sad vracaju, kakvi god bili.

Sto se kupa tice, Sloboda nije losa ekipa, ali je ekipa koja bi se u PLBiH borila za opstanak. Neozbiljno je porediti Federalnu i PLBiH, kakav god bila. Uz duzno postovanje prema Slobodi, to se mora proci.
1921

drzgemboadislic
Kontakt:

Post Postao/la drzgemboadislic » 19 sep 2023, 12:34

Naša realnost je sredina tabele i ne znam šta ljudi očekuju više. Mene boli samo što se ne forsiraju mladi igrači kad već nemamo ambicije nego guramo Drine, Drlje, Gasale i Beće

ExBlueone
Kontakt:

Post Postao/la ExBlueone » 19 sep 2023, 12:37

Leži nam Sloboda u posljednje vrijeme. Solidan skor imamo, tako da ne sumnjajm da ćemo ispasti :D

Machak
Kontakt:

Post Postao/la Machak » 19 sep 2023, 12:38

Kakvu ce to rezultatsku razliku napraviti mladi igraci ?

Izgleda da je fokus kluba da se dugovi otplate i juzna tribina (samo ne znam kako od kojih para), nasa realnost je borba za europu koja ce biti jako teska.

P.S. Vezano za juznu tribinu ako uspiju ovo sa dozvolama, i da opstina pomogne ove pripremne radove za kliziste to je velika stvar. "Tribina" u neka bolja vremena.
Mjau !

CentarsutNaClanak921
Kontakt:

Post Postao/la CentarsutNaClanak921 » 19 sep 2023, 12:59

U vecini posljednih utakmica kada se kuci hajcala protiv nas, Sloboda je izgubila (0:4 Svraka x3, 1:2 belaj na glavnoj tribini Varea i Nedo zabili, 0:1 Lendric, 1:4 polufinale kupa, zadnja 1:2). Dobili nas posteno u revansu kupa 3:1 i otkinuli mi sami sebi 2 boda kad je Stevo izjednacio na 2:2.

Igras protiv drugoligaske ekipe, nije ovo Engleska pa da je mozda realno da Leicester izbaci Chelsea. Ozbiljno od starta, kone su najbolja opomena (jest da su mozda bojkotovali, al svejedno) i idemo dalje :thumbup:
Zašto je sve u čemu smo mi, u čemu je Željo, uvijek tako teško?
- Zato što ako se nisi napatio, kao da nisi ni dobio!

FK Pivopije
SS.ba Kup 🏆
SS.ba Superkup 🏆
SS.ba 3. liga 🏆

MrAmarOsim
Kontakt:

Post Postao/la MrAmarOsim » 19 sep 2023, 13:00

Nije ovo nimalo loša stvar. Eh sad, ako se nekim slučajem ode u Europu i ove sezone, iako po prikazanom do sad teško da ćemo moći izboriti takvo nešto, uz taj Plavi štit i poziv za Generalnog Sponzora od iduće sezone, uz rezulat i rad koji su uradili dosad, mislim da bi se kroz naredne dvije sezone, ne od ove, već od 2024/2025 i 2025/2026 mogao dug totalno riješiti. Mi prema poreznoj i dalje imamo nešto kamata jel tako, hoće li nam i to ponovo biti otpisano kada vratimo glavnicu, zna li iko slučajno?
Ono što im se zamjera je činjenica da se o sportskim rezultatima šuti i ne govori koji je cilj i što su se "nisu mogle pare naći" za neka prava pojačanja,ili barem za Armina i Santosa, ali su se mogla naći za igrače upitne kvalitete.
"Ovi igrači za koje se plaćaju enormne sume novca su prije svega životinje fizički."
Najtrofejniji trener PLBiH - Amar Osim

19vendetta87
Kontakt:

Post Postao/la 19vendetta87 » 19 sep 2023, 13:10

CentarsutNaClanak921 je napisao/la:
19 sep 2023, 12:59
U vecini posljednih utakmica kada se kuci hajcala protiv nas, Sloboda je izgubila (0:4 Svraka x3, 1:2 belaj na glavnoj tribini Varea i Nedo zabili, 0:1 Lendric, 1:4 polufinale kupa, zadnja 1:2). Dobili nas posteno u revansu kupa 3:1 i otkinuli mi sami sebi 2 boda kad je Stevo izjednacio na 2:2.

Igras protiv drugoligaske ekipe, nije ovo Engleska pa da je mozda realno da Leicester izbaci Chelsea. Ozbiljno od starta, kone su najbolja opomena (jest da su mozda bojkotovali, al svejedno) i idemo dalje :thumbup:
A sto ne bi bilo realno ispasti od nizeligasa? Sjeti se samo dvomeca sa Zvijezdom prosle sezone, izbacili smo ih teze od ocekivanog. A Sloboda je daleko jaci protivnik od njih. I GOSK je novajlija u premijer ligi, pa nas ljudi natamburase na Grbavici
👉 Almedin Ziljkić - Ubica BORD mitomana i botova 😎

ExBlueone
Kontakt:

Post Postao/la ExBlueone » 19 sep 2023, 13:18

19vendetta87 je napisao/la:
19 sep 2023, 13:10

A sto ne bi bilo realno ispasti od nizeligasa? Sjeti se samo dvomeca sa Zvijezdom prosle sezone, izbacili smo ih teze od ocekivanog. A Sloboda je daleko jaci protivnik od njih. I GOSK je novajlija u premijer ligi, pa nas ljudi natamburase na Grbavici
Pa ako ćemo gledati kvalitet, onda su ljudi bliži prolasku, ali uzdajemo se u neke druge stvari. npr da pobijedimo uz neki njihov autogol, da ga zabiju sami sebi, poput nesretnog Posušja od neku noć :D
Zadnja izmjena: ExBlueone, dana/u 19 sep 2023, 13:22, ukupno mijenjano 1 put.

MrAmarOsim
Kontakt:

Post Postao/la MrAmarOsim » 19 sep 2023, 13:18

Još jedna pohvala je konačna obnova web stranice, kao i nove slike igrača. Jedino šta me mori je što nema slike Abdulmalika :hmmmmm:
"Ovi igrači za koje se plaćaju enormne sume novca su prije svega životinje fizički."
Najtrofejniji trener PLBiH - Amar Osim

Amidzatvojnajdrazi
Kontakt:

Post Postao/la Amidzatvojnajdrazi » 19 sep 2023, 13:21

19vendetta87 je napisao/la:
19 sep 2023, 13:10

Ja ne znam sta je realno ili ne, ali bilo bi nedopustivo ispasti od Slobode. OK, fina ekipa, svaka im cast, ali ne mozes se nositi sa nekim Neftchijem, dobiti Dinama, pa ispasti od drugoligasa. Kad bi se to desilo, neko bi morao snositi odgovornost. Nisam od ovih sto vazda napadaju i kritikuju nesto, ali nemojte da sami sebe potcjenjujemo u ovolikoj mjeri. Ima valjda neki minimum koji se mora zadovoljiti, bez obzira na situaciju u klubu. Necu uopste da mislim o tome, iskreno, prolazak ne smije doci u pitanje.
1921

Odgovori

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: J1897 i 68 gostiju.