Arsenal - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Artetitis
- AllGunsBlazing
- Kontakt:
- armin arsenalovac
- Kontakt:
Re: Arsenal
Kako vas nije stid kudit Cesca..nakon sto je odigrao loshe jedu utakmicu od njih 100...lik nas je 300 puta izvadio iz govana..sami znate da bez njeg nasa igra nije to to....a sta ce nam benzema...da igra jednu utakmicu a sljedeci 300 prehoda i nigdje ga nemaArsenalisation je napisao/la:Ma nek ide dzaba bolan samo je ono izjavio, ko fol da je kriv i moli za oprost,da bi ga navijaci otjerali u Barcu a nek se Wenger sad napravi mangup i proslijedi ga Mourinhu(mada je i ovaj pomalo glup sto stalno kritikuje Wengera,pa je to otezavajuca okolnost)...Nek nam daju Ozila lik je brzi,prodorniji a nista mu ni pas igra nije slabija od one koju ima Fabregas...Megamon je napisao/la:Ponovo povrijedjen Fabregas nece igrati protiv MANU.Ja bi ga prodao,jos ako je u igri onaj trade Benzema i 40 milki
Naravno bez doplate...
BH ce u sl. generaciji imati jednu od najboljih ekipa na svijetu,zapamti ove rijeciAllGunsBlazing je napisao/la:Bilo bi lijepo kad bi, a vjerovatno nece..

A Hajrovic ce biti jedan medju njima

---------------Seferovic---------Dzeko------------
Sub:Sehic,Sudic,Terzic,Colic,,Stilic,Ibricic,Dzafic...i mnogo talenata,koji ce vjerovatno uspjeti,al' da nenabrajam,u Njemackoj sam skoro pobroj'o njih oko 25 u mladjim kategorijama

Arsenal nek na vrijeme mahne Pjanica i Seferovica,pa da smo i mi rahat i Wenger

Edit:za Kasumovica se je AW ozbiljno zagrijo i ne bi me cudilo da od sl sezone zaigra u Arsenalu,sad je clan Hanovera

Do zadnjeg dana života mog samo Saraj'vo!!!
"How do you know what is right and what is wrong? Well you just try to analyse the situation as well as you can." - Arsene Wenger
"How do you know what is right and what is wrong? Well you just try to analyse the situation as well as you can." - Arsene Wenger
- -Paja
- Kontakt:
Sto se tice Fabregasa nimalo nije inteligentan vidi se odakle dolazi, glupan je htio i da igra ono finale Carling kupa to mu nije dozvoljeno ali sada mu se popustilo on nikako nije smio izaci na teren jer je apsolutno nespreman a najgore od svega je sto se prije poluvremena obnovila ozlijeda a on ostao na terenu vjerovatno neprijavljujuci ozlijedu. To je jedino na cemu mu zamjeram a sto se igre tice nije bio spreman a igrao je sad nas to moze kostati bodova u premiershipu koji zlata vrijede sada. Najgore je sto ce ona lopata na gol nadam se samo da ce Szchechny sto prije da se oporavi jer sa Almuniom titula nije moguca.
Dio Arsenala
Almunia je ispuco svoju kvotu odbrana za ovu sezonu
, elem sad smo ga nayebali jer su nam trenutno 4 golmana povrijeđena i to Fabianski, Szszesny, Manonne i izgleda i Shea.
Šta ako se i ovaj povrijedi ? Stavit će Ebouea na gol.
Fabregas me je razočarao, ono nije kapitenska igra, i ove sezoni nije ni sjena Fabregasa kakvog ja znam. On definitivno nije naš kapiten i nije kapiten ovog tima, on tu traku može nosit koliko hoće ali on kapiten i vođa nije. Nadam se da će RvP čim prije zasluženo dobiti traku, a zamjenik zna se. Jackie.
I Vermaelen se definitivno neće vratit ove sezone.

Fabregas me je razočarao, ono nije kapitenska igra, i ove sezoni nije ni sjena Fabregasa kakvog ja znam. On definitivno nije naš kapiten i nije kapiten ovog tima, on tu traku može nosit koliko hoće ali on kapiten i vođa nije. Nadam se da će RvP čim prije zasluženo dobiti traku, a zamjenik zna se. Jackie.

- Arsenalisation
- Kontakt:
Ma drug,to je vise furka jbg-a mora se na nekom naci krivac a Cesc je stvarno slabo odigra tekmu bolje bi i Debilson od njega odradio,ali citao sam da mu se povreda vratila nakon 15-ak minuta tekme i da nije htio izaci pored velike zelje koju je ima...Jbg ko ce ga znat....Ja bi bio najsretniji da on igra ko prosle godine 15-15(mislim na golove i asistencije) i da ga svi traze a ovako imas barem ja osjecaj kao da ponekad sam zeli iskazati svoju zelju za odlaskom i da spusti cijenu za Barcu(ja barem ne mislim da bi on otisao igdje osim tu)ali nadam se da sam u krivu...armin arsenalovac je napisao/la:Kako vas nije stid kudit Cesca..nakon sto je odigrao loshe jedu utakmicu od njih 100...lik nas je 300 puta izvadio iz govana..sami znate da bez njeg nasa igra nije to to....a sta ce nam benzema...da igra jednu utakmicu a sljedeci 300 prehoda i nigdje ga nemaArsenalisation je napisao/la:Ma nek ide dzaba bolan samo je ono izjavio, ko fol da je kriv i moli za oprost,da bi ga navijaci otjerali u Barcu a nek se Wenger sad napravi mangup i proslijedi ga Mourinhu(mada je i ovaj pomalo glup sto stalno kritikuje Wengera,pa je to otezavajuca okolnost)...Nek nam daju Ozila lik je brzi,prodorniji a nista mu ni pas igra nije slabija od one koju ima Fabregas...Megamon je napisao/la:Ponovo povrijedjen Fabregas nece igrati protiv MANU.Ja bi ga prodao,jos ako je u igri onaj trade Benzema i 40 milki
Naravno bez doplate...

“I hated every minute of training, but I said, ''Don't quit. Suffer now and live the rest of your life as a champion.''”-Muhammad Ali
O Fortuna
velut luna
statu variabilis...
♥ VICTORIA CONCORDIA CRESCIT ♥
O Fortuna
velut luna
statu variabilis...
♥ VICTORIA CONCORDIA CRESCIT ♥
Arsenal je najgori klub u historiji lige prvaka 
NIKAD ali NIKAD otkada se igra liga prvaka nije bil'o kluba koji nije ni zapucao na gol
To ne tvrdim ja ...i iako mi je Arsenal drag klub i zao mi je da je isp'o a npr Schalke,Tottenham,Sahtjor prosli prosli al jbg tako je.
A sto se tice ovog gore...sramota brate..pa bugojanska Iskra bi opalila po golu

NIKAD ali NIKAD otkada se igra liga prvaka nije bil'o kluba koji nije ni zapucao na gol

To ne tvrdim ja ...i iako mi je Arsenal drag klub i zao mi je da je isp'o a npr Schalke,Tottenham,Sahtjor prosli prosli al jbg tako je.
A sto se tice ovog gore...sramota brate..pa bugojanska Iskra bi opalila po golu

27.10.2020
Ne namjeravam da se varacam više na utakmicu protiv barse,ali fabregas je stvarno loše odigrao.Previše pokušava nekim svojim kreativnim potezima da pronađe rjesenje.Treba on još malo fizicki da ojaca,jer je to jedna od vrlina pravog kapitena.Bosco je napisao/la:Almunia je ispuco svoju kvotu odbrana za ovu sezonu, elem sad smo ga nayebali jer su nam trenutno 4 golmana povrijeđena i to Fabianski, Szszesny, Manonne i izgleda i Shea.
Šta ako se i ovaj povrijedi ? Stavit će Ebouea na gol.
Sto se tice golamana,pa kome ce se desiti takva situacija sa golmanima ako nece nama.Mi smo jedini klub na svijet koji u toku utakmice nije uputio šuta prema golu,a dali smo ga.Ja mislim da u historiji fudbala to nije viđeno.
Još da dodam da vec 47 hiljada ljudi želi da kupi godišnje karte za narednu sezonu na emiratima,i da uprava ozbiljno razmišlja o proširenju emirates stadiona zbog toga sto se svake godine povecava broj zahtijeva za godišnjim ulaznicama
- Faraon iz Visokog
- Kontakt:
Ja to gledam s pozitivne strane jedini tim koji nije pucao na gol a dao gol 

Rođen s tobom da budem
ARSENAL je prva momčad u povijesti Lige prvaka koja u utakmici Lige prvaka nije imala udarac prema golu. Iako se Topnici i Arsene Wenger nakon 3:1 poraza od Barcelone žestoko bune na suđenje, na brojke su zažmirli.
Detaljni podaci se vode od sezone 2003./04. i otad se u Ligi prvaka odigrala 981 utakmica. Svaki put je netko zapucao do golu pa makar kao Chivu koji je u utakmici Intera i Barce prošle sezone jedini udarac svoje momčadi uputio s 40 metara.
No 8. ožujka Arsenal je srušio i taj rekord. Topnici su 90 minuta bili na travnjaku Nou Campa i nisu zapucali. Jedini pogodak koji su postigli bilo je djelo Busqeutsa koji je ugurao loptu u vlastitu mrežu.
Barcelona je imala 68 posto posjeda lopte, 19 udaraca prema golu, 10 u okvir. Barcelona je imala 738 dodavanja na utakmici, a gosti 199. Barcelona je imala 49 minuta loptu u svojim nogama, Arsenal 22. Barcelona je u protivničkoj polovici imala gotovo sedam puta više dodira s loptom od Arsenala - 685 naprema 105. Imala je i 600 dodavanja u Arsenalovoj polovici, a Wengerova momčad 105...
A što je Wenger rekao na sve to nakon utakmice? "Ovaj sudac je katastrofa za nogomet!"....

Detaljni podaci se vode od sezone 2003./04. i otad se u Ligi prvaka odigrala 981 utakmica. Svaki put je netko zapucao do golu pa makar kao Chivu koji je u utakmici Intera i Barce prošle sezone jedini udarac svoje momčadi uputio s 40 metara.
No 8. ožujka Arsenal je srušio i taj rekord. Topnici su 90 minuta bili na travnjaku Nou Campa i nisu zapucali. Jedini pogodak koji su postigli bilo je djelo Busqeutsa koji je ugurao loptu u vlastitu mrežu.
Barcelona je imala 68 posto posjeda lopte, 19 udaraca prema golu, 10 u okvir. Barcelona je imala 738 dodavanja na utakmici, a gosti 199. Barcelona je imala 49 minuta loptu u svojim nogama, Arsenal 22. Barcelona je u protivničkoj polovici imala gotovo sedam puta više dodira s loptom od Arsenala - 685 naprema 105. Imala je i 600 dodavanja u Arsenalovoj polovici, a Wengerova momčad 105...
A što je Wenger rekao na sve to nakon utakmice? "Ovaj sudac je katastrofa za nogomet!"....

1974---1975---1976---2001---2013---2020
Ali, neka ti je Bogom prosto, nisi ti birao svoju sitnu dusu, dali su ti je, ne pitajuci, dosao si na red kad drugih, boljih, nije vise bilo."
M. Selimovic - Tvrdjava
M. Selimovic - Tvrdjava
A pobjedili bi sigurno da je ostao Persie..da ga nije buskets zabio ne znam kako bi vi dali gol hahahahah rekord oborili 0(0)...šššššššššššššššššššššššššššš..da ti sad ne nabrajam cijelu statitstikuBosco je napisao/la:Onda si ti pričo sa kloniranim vođom, pravi Vođa je rekao sve kako jeste i sudiji i Guardioli.
Zvijezda madridskog Reala Mesut Ozil izjavio je da napadač Arsenala Robin van Persie nije zaslužio crveni karton protiv Barcelone u utorak navečer.
Van Persie je dobio drugi žuti, odnosno crveni karton, nakon što je poslije sudijskog zvižduka šutnuo loptu.
"Svi su mogli vidjeti da je to bilo nepošteno pokazan crveni karton. Kako neko može uopšte tvrditi drugačije? Suosjećam se sa Van Persijem jer mogu misliti kako se osjećao kada je dobio crveni karton zbog banalne stvari u tako važnoj utakmici", rekao je Ozil.

DRŽAVA ŽELJO!
FC BARCELONA! "Mes Que Un Club"
★Champions League 1991–92, 2005–06, 2008–09, 2010–11★
Lionel Messi Ballon d'Or ★2009,2010,2011★!
FC BARCELONA! "Mes Que Un Club"
★Champions League 1991–92, 2005–06, 2008–09, 2010–11★
Lionel Messi Ballon d'Or ★2009,2010,2011★!
ahaha sad im i Fabregas ne valja...
Ja idiota !
Ako vam ne valja , dajte ga nama da sjedi na klupi...Jednostavni kompromis, za 20 miliona neka ide..Ne treba vam , kako pricate, bolji Jack itd.
Sad je i Ozil vjerovatno puno bolji , tako da vjerovatno je on bolja ankvizicija...
Kako ste jadni.
Vezni red Arsenala se ne moze stavit u istu misao sa veznim redom Barcelone koji je jedno 6 puta kvalitetniji....
Ne moze ni sa Realovom...Xabi,Mesut , Sami pa ponekad i Ronaldo su od te djecurlije duplo bolji...
No neko rece da Barca ne bi mogla ovako u Premiershipu???
Kako Arsenal svaku tekmu ima 500-600 dodavanja i razvlace na sve strane protivnika , ali tako igraju protiv svakog u "NBA"....
Ako jedan Arsenal to moze, pa stavite samo pomisao da Arsenal ne moze 3 pasa povezat protiv Barce i onda je sve kristalno jasno
Ja idiota !
Ako vam ne valja , dajte ga nama da sjedi na klupi...Jednostavni kompromis, za 20 miliona neka ide..Ne treba vam , kako pricate, bolji Jack itd.
Sad je i Ozil vjerovatno puno bolji , tako da vjerovatno je on bolja ankvizicija...
Kako ste jadni.
Vezni red Arsenala se ne moze stavit u istu misao sa veznim redom Barcelone koji je jedno 6 puta kvalitetniji....
Ne moze ni sa Realovom...Xabi,Mesut , Sami pa ponekad i Ronaldo su od te djecurlije duplo bolji...
Kako Arsenal svaku tekmu ima 500-600 dodavanja i razvlace na sve strane protivnika , ali tako igraju protiv svakog u "NBA"....
Ako jedan Arsenal to moze, pa stavite samo pomisao da Arsenal ne moze 3 pasa povezat protiv Barce i onda je sve kristalno jasno

- AllGunsBlazing
- Kontakt:
I onda kazu kako mi(''navijaci'' Arsenala) imamo komplexe, imamo nekakve probleme, na nekoga smo ljubomorni, a ovi lonci iz katalonije
(yea right) ne izlaze iz ove teme, vjerovatno im je i na home nastimana... Boli vas sto ste kradjom morali proci, a nama je svejedno, boli vas sto je jedan sunderland Arsenalu bitniji od Barcelone, sto su Arsenalu bitniji i Wolvesi, i WBA, pa i Newcastle... Boli vas sto je Wenger rekao da je bitnija liga, a skoro vas izbacio iz LP, boli vas sto je Pep(inace svjetski strucnjak
) ispao k**** od takticara, sto njegova ekipa nije mogla nista dok sudija nije unistio igru, boli vas iskrenost Wengera, Nasrija, Robina, koji su rekli da su pokradeni, titule mogu osvojiti ''igraci'' iz katalonije, ali nikad 11v11 uvijek to zavrsi obicno ili 11v10 ili ako vec ne moze druga ekipa imati 10, onda jednostavno katalonci imaju 12.. I da statistika pokazuje sve, osim onog bitnog, a to je rezultat, na koji je sudija utjecao.. a sad pozdrav,budite sretni, i naravno jos se nasladjujte pobjedama koje nisu vase, vec uefine.. Messi<Platini..

Celik!3,2,2.
Pored ovakvog Arsenala , jedino sto smo mogli je da kupimo sudije pa da vas nadigramo...AllGunsBlazing je napisao/la:I onda kazu kako mi(''navijaci'' Arsenala) imamo komplexe, imamo nekakve probleme, na nekoga smo ljubomorni, a ovi lonci iz katalonije![]()
(yea right) ne izlaze iz ove teme, vjerovatno im je i na home nastimana... Boli vas sto ste kradjom morali proci, a nama je svejedno, boli vas sto je jedan sunderland Arsenalu bitniji od Barcelone, sto su Arsenalu bitniji i Wolvesi, i WBA, pa i Newcastle... Boli vas sto je Wenger rekao da je bitnija liga, a skoro vas izbacio iz LP, boli vas sto je Pep(inace svjetski strucnjak
![]()
![]()
) ispao k**** od takticara, sto njegova ekipa nije mogla nista dok sudija nije unistio igru, boli vas iskrenost Wengera, Nasrija, Robina, koji su rekli da su pokradeni, titule mogu osvojiti ''igraci'' iz katalonije, ali nikad 11v11 uvijek to zavrsi obicno ili 11v10 ili ako vec ne moze druga ekipa imati 10, onda jednostavno katalonci imaju 12.. I da statistika pokazuje sve, osim onog bitnog, a to je rezultat, na koji je sudija utjecao.. a sad pozdrav,budite sretni, i naravno jos se nasladjujte pobjedama koje nisu vase, vec uefine.. Messi<Platini..
Inace Arsenal je strasna ekipa kao i ostali poluklubovi iz Engleske mesarske lige

Da vam nije bitno , pricali bi o Suderlandu 5 dana kolko pricate o ovoj utakmici...
Vi kao sigurno osvajate EPL ????
Daj komedija ste kao i vas mizerni klub...
Fabregas posto nevalja a do neki dan je bio najbolji vezni grac svijeta: izbacivali ste neke statistike o passovima , akcijama , bla bla bla bla...trazil ste do 80 miliona a lik qrcu nevala po vasoj prici , de ga onda Wengeru proslijedi na Camp Nou gdje mu je mjesto iako ce grijati klupu ali ce makar drkat na svoje idole
- AllGunsBlazing
- Kontakt:
Kao sto rekoh sve se potvrdi, prije ili kasnije, ne bi ti ovoliko vremena provodio da sudije nisu odlucile..
E sad ostali sto ovo citate, vidite kako navijaci Barce racunaju svoje kao nase, jer ovdje niko ne prica o utakmici, ja pricam o njima, bosco prica o hajrovicu, arnelinho, isto, hairlija o cescu, paja isto, znaci niko o utakmici
U toj mesarskoj ligi Barca ne bi bila ni medju prva 4 (CINJENICA)a pricamo o najjacoj ligi na svijetu.
E sad ostali sto ovo citate, vidite kako navijaci Barce racunaju svoje kao nase, jer ovdje niko ne prica o utakmici, ja pricam o njima, bosco prica o hajrovicu, arnelinho, isto, hairlija o cescu, paja isto, znaci niko o utakmici

U toj mesarskoj ligi Barca ne bi bila ni medju prva 4 (CINJENICA)a pricamo o najjacoj ligi na svijetu.
Celik!3,2,2.
Što se mene tiče Fabregas može put Katalonije već na ljeto, to bi bilo čak poželjno. Iako je extra fudbaler, onakva nula od čovjeka nam definitivno ne treba. Ili nek ide ili nek mu se uzme kapitenska traka. Cijelu sezonu ga nadigrava jedan Jack Wilshere, cijelu sezonu. Cesc jednostavno neće da se trudi.
- AllGunsBlazing
- Kontakt:
Vidi njemu samo treba oduzeti kapitensku, odlican je on igrac, ali nije za kapitena, i vjeruj mi da nece ici u Barcelonu, bar ne ovu godinu, sad kad na Old Traffordu zapjevaju aBd :''we've got cesc fabregas.. '' vidjeti ces, ovakav nam igrac treba, ali on ne bi trebao biti u centru paznje, cini mi se da to njeg koci, sto je u samom centru, sto od nasih, sto od njihovih, sto od udaraca sto od svega, i to mu skodi, cini mi se da ce slijedece godine biti bolji, jer ima vise igraca koji ce nositi njegov pritisak, Nasri, Jack, i aBd Robin...Bosco je napisao/la:Što se mene tiče Fabregas može put Katalonije već na ljeto, to bi bilo čak poželjno. Iako je extra fudbaler, onakva nula od čovjeka nam definitivno ne treba. Ili nek ide ili nek mu se uzme kapitenska traka. Cijelu sezonu ga nadigrava jedan Jack Wilshere, cijelu sezonu. Cesc jednostavno neće da se trudi.
I had hoped that by waiting a day to write this, I might be able to bring a calm and reasoned approach to this article. Unsurprisingly, the injustice of last night's exit is still lingering in the memory, along with the bitter taste of 'what might have been'. The hope is that Arsène can use that same injustice to further motivate our players for the forthcoming games, starting with the FA clash at Old Trafford.
This game was always going to place an unnatural level of focus on Fabregas, and his contribution to Barca's first goal has caused criticism to pour in from all corners. There's no defence really, it was a bad mistake, but you can see what he was trying to do. In a game of that intensity, it often takes a moment of magic to open up some space, and let's face it, he'd watched Barca players doing little tricks like that all night. The difference was that they were doing it around our box instead of their own. So yes, it was a bad mistake, but ultimately, one that did not have to be so costly. For me, the greater crime was to continue to play for an hour of the game with a dodgy hamstring.
No player is bigger than the team, and unfit players should not be on the pitch as they are a liability. It was heartbreaking to read Cesc's comments on Twitter, blaming himself entirely for the result, and I would urge those people who are calling for him to be shipped out in the summer to remember how many games he has won for us. And if you can't remember, reading a report of a game such as Aston Villa (December 2009) ought to remind you.
Another player much criticised after last night was Laurent Koscielny, which I struggle to understand. He and Djourou were as solid as you could hope for against a Barcelona team which is used to dancing straight through the centre of any defence, and the only real 'mistake' he made in the whole game, as far as I can remember, was deigning to be in a 5 metre radius of Pedro. I will touch upon the referee later, but for me, not a penalty – it would have been difficult for Pedro to get anywhere near the ball given that he was running perpendicular to it, just so that he could contact Koscielny. I mentioned in the preview that we would allow Barca to have the ball out wide, and the fullbacks are also taking criticism for some areas for not getting tight out wide. It's difficult to see how this is warranted, given that every single one of Barca's goals in this tie game straight through the middle of the pitch.
The mantra going around before the game was "keep it tight" and take our chances on the break, and to my mind, our defence performed magnificently in the face of the best attack in the world. Some people have criticised the high defensive line, but you have to press up to condense the space so that you have a chance of getting the ball back, otherwise they would just pass you to death. Leaving space on the wings is ok, because Barcelona don't play down the wings for the most part, but leaving big holes between midfield and defence would have been tactical suicide.
No match review of this particular game would be complete without comment on the officials' performance last night, mistakes ranging from the small (think the corner RvP won in the first half) to the ultimately inconsequential (Sagna's undeserved booking) to the provocative (lack of punishment for a scissors challenge on Nasri) to the downright game-changing (no example needed). I've already mentioned the penalty incident, and in terms of refereeing blunders, two other major moments come to mind, both contributing to the 58th minute travesty of justice.
Firstly, van Persie received his first yellow card for handing off Abidal, and yes, it was stupid from Robin. However, it was utterly avoidable if, in the minute prior, the referee had taken some action for any or all of (a) the challenge on Jack Wilshere, (b) the Barca player throttling Nasri, (c) the Barca player throttling van Persie. For the best team in the world, Barca sure feel the need to push and cheat their way through games (against us, anyway – I guess we should take that as a compliment).
The second and more important issue which the referee got irreparably wrong was of course van Persie's second yellow, for a shot taken 1 second after the whistle. In a silent room, it would have been harsh, given that it takes time for a message to travel from the ears to the brain and down to the legs. In a stadium of 95,000 people, where approximately 90,000 of those spent every second of Arsenal possession whistling, it was just downright ludicrous. It was so obvious that even the most dim-witted of dim-witted Sp*rs fans think so. It's becoming increasingly clear why officials don't give post-game interviews – sometimes there just is no possible explanation for a decision.
Yet while no one can dispute that it was a terrible decision (think about it, when was the last time that there was no conceivable defence for a decision?) differences of opinion arise about its impact on the game. Arsène said that with 11 players we would have won the game, and if we substitute "could" instead of "would," then he's got a point. The way I see it is we set ourselves up to contain, just as we did in the first leg, and play heavily on the counter attack. Playing on the counter attack works because if the opposition pushes up their defence too much, they get caught and punished, and if they don't push up, they can't break through easily. However, by taking away the focal point of the attack, there is no reason for the defence to hold back. Even so, had Bendtner had a slightly better touch late on, then Barca might have been punished. It was no surprise that it was Mascherano who made that saving tackle rather than one of the centre backs, who had chosen to maraud forward at every opportunity following the referee's howler.
Pregame everyone was saying keep it tight, 0-0 or even 1-0 at half-time would be good. 99.9% of fans would have taken 1-1 after 57 minutes. Pretty much 0.1% of fans would have taken 1-1 and 10 men after 58 minutes. We were in with a decent chance of getting a result, until a referee from Switzerland, renowned for neutrality, contrived to turn the final 30 minutes into a farce.
Don't get me wrong, I am not claiming under any circumstances that we were the better team – I think our midfield and attack were a little naïve in their attempts to keep possession, despite our defence being laudably miserly – but we went there with a game plan, to keep it tight, and then try and assert ourselves in the latter stages of the game. Pregame we talked of goals from Walcott, Arshavin and van Persie after the 75 minute mark (4 out of our 6 goals against Barca, incidentally), but by the time we got there yesterday, we had been a player down for 20 minutes. The media this morning are talking of despondent, mentally weak Arsenal players. You have to wonder if they have ever played a game of football a player down, and clearly never against a team with the ball retention skills of Barcelona – it must be like playing with 7 against 11. I have played a game with only 7 players against 11, and let me tell you it is shattering.
It's sad, but the only Arsenal articles you can ever read which are even vaguely unbiased are written by Arsenal fans. Any other team would be lauded for a strong defensive performance, or strength in the face of adversity, yet we are criticised for not trying to play football. Last year, Inter had 14% possession, and yet the media was full of epic posts about Mourinho being a tactical genius. Of course, Barca weren't gifted a penalty against Inter, so they could hang on and weren't forced to chase the game. Last night, when it was 11 v 11, they created only one clear cut chance. Incidentally, chances are different to shots, for all those bemoaning our statistic of zero shots. Bendtner's 'chance' didn't end in a shot, but it was still an attacking move worthy of the name. Likewise, Alves' pathetic shot which accounted for Szczezza was not a chance in a game of that magnitude (unless the opposition has a goalkeeper like Rob Green – credit where it's due, Almunia played brilliantly, although I still wouldn't want him taking crosses in the Premier League if there's any way around it).
Overall, it was a gutting evening, and while in previous years I have supported Barcelona when we were knocked out early, the injustice of it all is too raw. Shakhtar, and former Gunner Eduardo, now get my support. And some really good medicine right now would be to see Sp*rs draw Barca in the next round and get thoroughly tonked by them – it would certainly silence the little people from down the road who have crawled out of the woodwork. If you want to see what the media would have to say if the game had finished after 55 minutes, and it was any other English team, just read some of the Sp*rs press tomorrow... I bet the phrase "defensive solidity" is bandied around a fair bit.
What better way to get back to winning ways, than to drub Man United at Old Trafford. I've got tickets, so I'll see some of you there, but no matter where you're watching the game, I don't doubt you'll be able to hear the best away support in the country. We're down, but we're certainly not out.
A small postscript: It seems some of you were a little put out that I didn't introduce myself last time around. I'm a new writer for Arsenal Mania, and I've followed the Gunners since early childhood, as Arsenal is the family club. I'm currently studying at university, but get to as many games as I can. I am occasionally accused of looking at the world through red-and-white tinted spectacles, for which I will neither apologise nor attempt to change. If you fancy more Arsenal-related ramblings, then you can follow me on Twitter @nellypop13, or you can just continue to look out for my posts on this website.
Celik!3,2,2.
- armin arsenalovac
- Kontakt:
kako vas nije stid reci da real ima bolje veznjake od arsenala...cesc(decko odigrao jednu utakmicu lose vi tako pricate) kako kheidira moze biti bolji od diabya...pa diaby je strasan,a o malom jacku da ne trosim rijeci..josh nasri ,wallcot pa vi ste smjesni samo barca ima bolju vezu od nasAndres je napisao/la:ahaha sad im i Fabregas ne valja...
Ja idiota !
Kako ste jadni.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.