denimen99 je napisao/la: ↑18 sep 2023, 17:22
bodi123 je napisao/la: ↑18 sep 2023, 17:10
Novi format je svakako perverzija. Švicarac garantuje najjače moguće mečeve, nagledat ćemo se derbija svako kolo bukvalno.
Novi format je blijeda kopija Super Lige, koji će lošijim ekipama poput PSG-a ili Tottenhama davati i po dvije šanse da igraju last 16 kroz nekakav play off. Dakle Inter završi 9, Tottenham ili PSG 24. i Inter mora igrati sa njima da bi bio u last 16.
Ako je to fer, i ako to prati ovu evropsku tradiciju zasluge, o kojoj trabunja Čeferin onda ok.
Ne sviđa se ni meni jedino to što ovi od 9 do 24 igraju za osminu mečeve, da se ja pitam odmah bi 16 prolazilo i nokaut faza ide, al eto to je UEFA napravila da ima više cirkusa i dešavanja
Al švicarac je savršen sistem, imat ćeš garantovano svako kolo isključivo mečeve najboljih ekipa sa najboljim, znači svi ovi Bajern City Real Barsa Liverpool itd će odigrati barem 6-7 mečeva međusobno svako sa svakim, bit će dobrog fudbala na pretek
Isto tako više prolazak grupe neće biti nebitan u pogledu koga dobijaš u osmini jer ti sreća i kuglice odlučuju, sad će onaj ko prvi završi grupnu fazu imati u osmini 16. ekipu, pa u četvrtfinalu 8. ekipu iz regularnog dijela, dakle kako sam skontao žrijeb je potpuno dirigovan nakon grupne faze sve do finala, pravi se kostur kao u NBA playoffsu i to ti znači odmah da nisi džaba igro grupe jer imaš olakšan put do polufinala, kako si i zaslužio. A ne ovo sad završiš drugi u grupi izvučeš Porto, a neko završi prvi izvuče PSG, i tako svake godine, pa se desi da Inter i Milan igraju polufinale a tamo klanje Bajerna Citya i Reala
„Neću više dolazit' na Grbavicu, pucat ću vam – s Vratnika!“ - Asim Ferhatović Hase