FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

banovan
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la banovan » 10 mar 2011, 19:36

jovanbl je napisao/la:
banovan je napisao/la: Ispade da kod vas ima mnogo takvih "ostrašćenih ljudi", malo previše za moj ukus. Na sportskoj temi o Borcu, znači, nije politika. A da su svi djeca, nisu. Znam jer su pisali po sportsportu.
S druge strane, nađi mi slične postove na ovom forumu pa i na sa x-u(na temi SPORT). Toga nema, jer nas ne zanimate, realno. Pa prošle godine u kupu je kompletan stadion u BL skandirao ubij Turčina ili gazi balije, na travi je ležao Srđan Savić ili Srđan Stanić :mrgreen:
Mi i vi nismo, nadam se da nikad nećemo biti prijatelji. Nakon svega, vi ste opet radikalniji od nas. To jeste argument, meni ne može biti draži Borac od Veleža, upravo zbog navedenih stvari. Sport je nastavak ratovanja, "miroljubivog". Bez oružja. Vi ste dokazali ko ste i šta ste, u ratu, a niste se promijenili ni nakon rata. Meni je to dovoljno.
mislio sam da ti odgovorim, ali sam ipak odustao, jer sa podebljanim si rekao sam sve o sebi i svojoj filozofiji
nema svrhe ... odustajem
Ne moraš ti meni ništa odgovarati. Riječi su čudna stvar. Možeš jedno pričati, drugo raditi a treće misliti. Djela su ono što je bitno. A vi tu konstantno padate ;)

Što se tiče odnosa sporta i rata, ne vidim šta ti nije jasno
Mnoge atletske discipline proizvod su rata (bacanje koplja, skok sa motkom, trčanje na duge staze) i mogle su kao sustav vježbi pronaći svoju korisnost u obuci budućih vojnika. Streličarstvo,borilački sportovi…sve su to bili oblici aktivnosti koje su vojnici formirali (prvo slučajno, a kasnije namjerno) sa ovim ciljem. Paralelno sa formiranjem ovih prvih oblika “sportskih disciplina” zadržavali su potražnju za onim istim vrednotama koje su toliko naučili cijeniti tokom rata.
Sportovi su danas, kako tvrdi Chris H. Gray, na mnoge načine bliži ritualnom ratu nego sam rat. Mark Gerzon ide tako daleko da sportove smatra obredima postizanja muškosti u zapadnom svijetu u kojem nema rata.

lech
Kontakt:

Post Postao/la lech » 10 mar 2011, 19:39

Mirsad94 je napisao/la:ko nam je najstandardinji
LAZAR POPOVIC :smajlikojiplace:

Capt_Billy
Kontakt:

Post Postao/la Capt_Billy » 10 mar 2011, 19:45

Imena dobitnika ulaznica

http://www.fkzeljeznicar.com/vijesti/im ... ulaznica-0

Dobitnici ulaznica za utakmicu protiv Travnika su:

Admin Čaušević

Adis Kepes

Haris Peljto

Dino Omerbegović

Izudin Helać

Mirza Hasanbegović

Rijad Saljunonović

Tarik Omanović

Nihad Drakovac

Aldin Kolubara

Oni su tačno odgovorili na naše pitanje: Koji fudbaler Željezničara je odigrao sve prvenstvene utakmice u ovoj sezoni? Tačan odgovor je Srđan Savić.

Dobitnici svoje ulaznice mogu preuzeti u klupskim prostorijama na dan odigravanja utakmice u 12.00h, uz predočen identifikacijski dokument sa fotografijom. Sretnim dobitnicima čestitke, a ostalim više sreće drugi put.
[/i]

Utakmice Kup-a u direktnom prenosu

http://www.fkzeljeznicar.com/vijesti/ut ... om-prenosu[/i]
VIVA ŽELJO, VIVA MANIJACI!!!!
FORZAA ZELJOOO!!!! FORZAA LAZIOOOO!!!

AmanijakzO
Kontakt:

Post Postao/la AmanijakzO » 10 mar 2011, 19:47

lech je napisao/la:
Mirsad94 je napisao/la:ko nam je najstandardinji
LAZAR POPOVIC :smajlikojiplace:
Pa idi i placi...

HAJDE LAZAREEEEE!

jovanbl
Kontakt:

Post Postao/la jovanbl » 10 mar 2011, 22:06

banovan je napisao/la:
Što se tiče odnosa sporta i rata, ne vidim šta ti nije jasno

Mnoge atletske discipline proizvod su rata (bacanje koplja, skok sa motkom, trčanje na duge staze) i mogle su kao sustav vježbi pronaći svoju korisnost u obuci budućih vojnika. Streličarstvo,borilački sportovi…sve su to bili oblici aktivnosti koje su vojnici formirali (prvo slučajno, a kasnije namjerno) sa ovim ciljem. Paralelno sa formiranjem ovih prvih oblika “sportskih disciplina” zadržavali su potražnju za onim istim vrednotama koje su toliko naučili cijeniti tokom rata.

Sportovi su danas, kako tvrdi Chris H. Gray, na mnoge načine bliži ritualnom ratu nego sam rat. Mark Gerzon ide tako daleko da sportove smatra obredima postizanja muškosti u zapadnom svijetu u kojem nema rata.
Znaci ipak moram da ti odgovorim i to samo zato sto sad prodajes muda pod budrege i izvlacis se glupim citatima sa wikipedije ili odakle vec.

Ti si ovdje napisao da je sport samo nastavak rata drugim(miroljubivim) sretdstvima ( nisi ulazio u etimologiju sporstkih disciplina i njhove etimoloske karakteristike.

Kako je poznato da je rat nastavak politike drugim ( nemiroljubivim sredstvima) to je analogijom sport ,po tebi, nastavak rata samo drugim sredstvima, tj politika u jednom od svojih oblika.

To si ti napisao a nisi karakterisao sam sport u smislu kako je nastao i kakve su mu psiho-socijalne vrijednosti.

znaci obicna podvala odnsono poznto kao prodaja muda pod bubrege ;)

Ocito je da si lik preopterecen politikom ( nisi nikakav izuzetak , takva je vecina ljudi u bih) i u svemu vidis politiku, a ton sa kojim se obracas neistomisljenicima ( narocito ako su iz tebi mrskog entiteta) je provokativan i u sebi nosi puno negativnog naboja.

Vidis, za razliku od tebe, ja umoran o politikom zatrovane svakodnenvice, na forum dodjem da pricam o sportu ocekujuci opustenu i politike rasterecenu pricu ( iu kojoj sve vrste prepucavanja sem politickih su mi cak zabavna) i onda mi ti i tebi slicni pokvare zabavu , na nacin da me podsjete gdje zivim i da je ovdje poltika najbolja zabava vecini stanovnistva

csh
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la csh » 10 mar 2011, 22:08

Ovo je bio kraj vase rasprave na ovoj temi!!!
AMAR OSIM!!!

tm84
Kontakt:

Post Postao/la tm84 » 10 mar 2011, 23:11

zeljocity je napisao/la:
tm84 je napisao/la:
zeljocity je napisao/la:Kakav nam je omjer protiv Veleza za vrijeme Yuge? Isto sam negdje bio nasao da npr. ako je Partizan bolji od Dinama onda je Hajduk bolji od Partizana a Zvezda bolja od Hajduka a onda Dinamo ima bolji omjer protiv Zvezde ako me razumijes pravo cudno mi bilo na prvi pogled. Sad ne kazem da je ovako kako sam ja napisao ali u tom smislu je bilo nesto.

Jel ti mozes mozda to postavit negdje na forumu (mozda vec ima nisam siguran) pa da ostane "upamceno" na netu :D
zvezda: bolji omjer od partizana i dinama
partizan: bolji omjer od hajduka i dinama
hajduk: bolji omjer od zvezde
dinamo: bolji omjer od hajduka

napomena: za vrijeme bivse juge!

a ako te interesuju velikani bh fudbala i omjeri protiv njih:
sarajevo: 63 21 23 19 85-83
velez: 71 30 19 22 100-90
sloboda: 52 18 15 19 67-69
celik: 41 20 9 13 60-39
borac: 39 16 12 11 66-53
sloboda: 52 18 15 19 67-69 :?: Ovo nisam znao. Hvala na infou.
imam omjere sa svim timovima kojima je zeljo igrao od 1921. tako ako ti treba meni je sekunda da ih izbacim na forum :)
u principu skupljam podatke vec godinama... nije bilo lako doci do nekih, ali mislim da imam sve... :)
7x drzavni prvak (rekord) // 5x osvajac kupa (rekord) // 3x osvajac superkupa (rekord)
rekordi se obaraju a trofeji osvajaju!!!

Hawking
Kontakt:

Post Postao/la Hawking » 10 mar 2011, 23:13

Izbaci ako mozes, i mene bi zanimalo, da vidim kako stojimo i sa velikom cetvorkom i sa nasim klubovima... nije ni vjecna tabela na odmet, ako ima...
Boju dao si nebu i boju dao si moru, ja Želji darujem sebe, sav život i pjesmu ovu!

Glory glory Man United!

tm84
Kontakt:

Post Postao/la tm84 » 10 mar 2011, 23:15

Hawking je napisao/la:Izbaci ako mozes, i mene bi zanimalo, da vidim kako stojimo i sa velikom cetvorkom i sa nasim klubovima... nije ni vjecna tabela na odmet, ako ima...
sa velikom cetvorkom sam vec izbacio stranicu prije... pogledaj...

a koji te timovi tacno zanimaju? zeljo je igrao sa preko 90 razlicitih timova iz bih-a zvanicne utakmice (prvenstvo, kup, superkup)...
7x drzavni prvak (rekord) // 5x osvajac kupa (rekord) // 3x osvajac superkupa (rekord)
rekordi se obaraju a trofeji osvajaju!!!

Hawking
Kontakt:

Post Postao/la Hawking » 10 mar 2011, 23:22

tm84 je napisao/la:
Hawking je napisao/la:Izbaci ako mozes, i mene bi zanimalo, da vidim kako stojimo i sa velikom cetvorkom i sa nasim klubovima... nije ni vjecna tabela na odmet, ako ima...
sa velikom cetvorkom sam vec izbacio stranicu prije... pogledaj...

a koji te timovi tacno zanimaju? zeljo je igrao sa preko 90 razlicitih timova iz bih-a zvanicne utakmice (prvenstvo, kup, superkup)...
Ja mislim da je najbolje da napraviš upload tog dokumenta što imaš, tako ćeš se najmanje mučiti, a onda nek svako gleda šta ga zanima... ovdje samo postavi link...
Boju dao si nebu i boju dao si moru, ja Želji darujem sebe, sav život i pjesmu ovu!

Glory glory Man United!

Penaltik
Kontakt:

Post Postao/la Penaltik » 11 mar 2011, 02:50

Nadam se da ce te kostolomce poslat kuci s 4-0 i paketom zavoja :evil: ;)
Tooooooop Listaaaa Nadrealistaaaaaaa dvaaaaaaa

armageddon666
Kontakt:

Post Postao/la armageddon666 » 11 mar 2011, 02:53

Penaltik je napisao/la:Nadam se da ce te kostolomce poslat kuci s 4-0 i paketom zavoja :evil: ;)
Da,da,samo se nadaj !
-Ronaldo Luís Nazário de Lima-

Roemello89
Kontakt:

Post Postao/la Roemello89 » 11 mar 2011, 03:39

joj raja nikad mi gore nije bilo, pa moram Zelju da propustim gledati..... :evil: :evil:
Željezničar Za Život Cijeli 19TM87

Stole iz Bora
Kontakt:

Post Postao/la Stole iz Bora » 11 mar 2011, 08:54

slika
AMAR OSIM

1921 - JAČI OD RATOVA, REŽIMA I PARTIJA!

AmanijakzO
Kontakt:

Post Postao/la AmanijakzO » 11 mar 2011, 11:17

Veziri s optimizmom na Grbavici

SELIMOVIĆ: DOLAZIMO SE NADIGRAVATI

Piše: A. Beganović
Petak, 11.03.11. 11:10.

U okviru 18. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine četvrtoplasirani Travnik gostovat će kod drugoplasiranog Željezničara, a šef stručnog štaba Vezira, Nedžad Selimović, optimističan je pred ovaj duel.

Šef stručnog štaba Travnika, Nedžad Selimović, u razgovoru za SportSport.ba istakao je da će njegova momčad na Grbavici igrati za gol više.

"Mi sa mnogo optimizma dolazimo na Grbavicu. Respektujemo Željezničar, ali u isto vrijeme smo uvjereni u svoje kvalitete, tako da očekujemo pozitivan rezultat. Znamo za probleme sarajevske momčadi, odnosno za veliki broj povrijeđenih igrača i to ćemo pokušati iskorisiti", rekao je Selimović za naš portal.

"Igrat ćemo otvoreno, težit ćemo nadigravanju i očekujem da u takvoj igri dođemo do pozitivnog rezultata. Nemamo se namjeru braniti jer prošlost je pokaza da tkva igra na Grbavici ne pije vodu. Dakle, dolazimo se nadigravati, s nadom da ćemo se u Travnik vratiti neporaženi", dodao je Selimović.

Veziri će na Grbavici biti lišeni usliga Ćurića i Šiljka, koji odrađuju žute kartone, dok su ostali igrači na raspolaganju Selimoviću.

www.sportsport.ba

Iker C
Kontakt:

Post Postao/la Iker C » 11 mar 2011, 11:45

Kad Selimović kaže da se Travnik dolazi nadigravati to u prijevodu znači da će najvjerovatnije na klupi imati 1 napadača a na terenu nijednog. Travnik ne zna igrati 10 u odbranu pa šta bude.
FEDERER= KLOC

zeljocity
Kontakt:

Post Postao/la zeljocity » 11 mar 2011, 12:59

Pa mislim stvarno ako je bas iskren kada kaze da ce doci da se nadigravaju ja mu skidam kapu do poda jer ja da sam trener bilo koje ekipe evo recimo Travnika dosao bi na Grbavicu, Kosevo itd.. da se nadigravam pa isti mi vrag izgubio sa 1:0 ili 5:0 ali barem ekipa pokusava da igra. A ne cuvaj go i onda ga opet primis na kraju i ostade praznih rukava. Probas odigrat pa ako upali super a ako ne pa Boze moj sanse nam i nisu biile bas velike i nikom nista.
Zeljo je beton i to armirani beton.
Who is your čampion??
Domination of blue nation.

rusina_jr
Kontakt:

Post Postao/la rusina_jr » 11 mar 2011, 13:22

Subota , lagano na Zapad , sa spremljenim parolama , pa jos kad me revolt uhvati zbog tekme :lol:
Samo cu da ometam koncetraciju strasnog strucnjaka ( papka ) i usput glasnim negodovanjem pokazem sta mislim o domacinstvu na koje godinama kod njih nailazimo .....qrca mi se ...... :)
Željezničar za život cijeli !

djale
Kontakt:

Post Postao/la djale » 11 mar 2011, 13:26

pa ako se ne varam ovaj Selimovic je igrao malo i kod nas

fczeljo
Kontakt:

Post Postao/la fczeljo » 11 mar 2011, 13:27

zeljocity je napisao/la:Pa mislim stvarno ako je bas iskren kada kaze da ce doci da se nadigravaju ja mu skidam kapu do poda jer ja da sam trener bilo koje ekipe evo recimo Travnika dosao bi na Grbavicu, Kosevo itd.. da se nadigravam pa isti mi vrag izgubio sa 1:0 ili 5:0 ali barem ekipa pokusava da igra. A ne cuvaj go i onda ga opet primis na kraju i ostade praznih rukava. Probas odigrat pa ako upali super a ako ne pa Boze moj sanse nam i nisu biile bas velike i nikom nista.
Svaka mu čast ako tako fakat i uradi, ja bih bio najsretniji. Ali poznavajući ranije susrete, znam da su najžešći bunker i najviše odugovlačenja i valjanja uvijek radili upravo Travnik i Sloboda.

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 112 gostiju.