Chat - bez politike i ratnih prica

Teme koje nemaju veze sa sportom

Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88

Tekashi
Kontakt:

Re: Chat - bez ratnih i političkih tema

Post Postao/la Tekashi » 15 sep 2023, 15:40

Robust je napisao/la:
15 sep 2023, 13:43
Brokula je napisao/la:
15 sep 2023, 13:34
Tekashi je napisao/la:
15 sep 2023, 03:01

Indijci i pakistanci. Najveci olos planete zemlje.
Ma to je ista sorta naroda

Dajgle kineza spit i gutter oil :bow: :bow: braca iz kanalizacije i kontenjera vadi ulje i vraca ga nazad u restorane i fast food objekte na ponovnu upotrebu :crazy:
Good lord :puke:

sljivo
Kontakt:

Post Postao/la sljivo » 15 sep 2023, 15:48

Najbolja stvar koja mi se mogla desiti je da je telemah izgubio arene a da je arena pokupila sve što valja da sportkluba. Kad skontam koliko sam samo gledo tog sporta, a sad, svejedno, sat, dva sedmično maks.

alemsa
Kontakt:

Post Postao/la alemsa » 15 sep 2023, 15:51

sljivo je napisao/la:
15 sep 2023, 15:48
Najbolja stvar koja mi se mogla desiti je da je telemah izgubio arene a da je arena pokupila sve što valja da sportkluba. Kad skontam koliko sam samo gledo tog sporta, a sad, svejedno, sat, dva sedmično maks.
Ma vremenom isfura, jebga godine cine svoje. I ja samo pogledam ono bitno, nekad sam gledo svaku tekmu. Je.bte Lillard zabi tricu, nisam cijelu noc spavo, sad da se desi sta ono ok, neas nekog sh.eba ili nesto.

ASD
Kontakt:

Post Postao/la ASD » 15 sep 2023, 16:03

19vendetta87 je napisao/la:
15 sep 2023, 15:36
rio_Ferdy88 je napisao/la:
15 sep 2023, 15:18
Ma jok, ovo je tek prvi inning, ili ti ga prvo poluvrijeme, jer ovo je ODI verzija, to znači da engelzi trenutno udaraju, a kiwiji bacaju, 50 overa jedni 50 drugi, sad su ovi na 21 overu, a jedan over je 6 bacanja. I na svakom bacanju, tj udarcu možeš osvojiti maksimalno 6p, a minimalno 1p, zavisi kako udari lopticu, ako ode izvan kruga to je 6p, ako dodirne onu granicu, tj krug i ostane unutra onda je to 4p, a ispod je ako ovi uspiju vratiti svom bacaču, pa zavisigdje ode, tj koliko puta udarač pretrči od svoje pozicije do pitchera i nazad.

Isto kao što pitcher može izbaciti battera, to je ovo 2 što vidiš na rezultatima, jer su dvojicu već izbacili (ili 3 na meču Južna Afrika i Australija), a trebaju 8 da bi ih sve izbacili ili da ovi doguraju do 50 overa sa dva igrača minimalno. Izbacivanje je ako pitcher pogodi ona tri stuba iza battera koji to štiti, ili njega pogodi u donji dio noge (pa time on promijeni putanju i ona ne pogodi ta tri stuba, imaju čak i var gdje se gleda to) ili on udari lopticu tako da je ovi uhvate dok je u zraku, tj da ne padne na tlo.

Imaš i verziju twenty20 to je najkraća verzija, isto sve samo jedan inning je 20 overa, tako da tu tekma završi za 3 sata otprilike,a ovaj ODI je čitav dan, 8-9 sati. Dok u test kriketu ima svaka ekipa po dva inninga, al jedan inning može trajati čitav dan, tj od doručka do kad se vidi navečer, jer tad prekidaju, to je najstarija verzija, tu imaš i pauzu za ručak, pauzu za čaj, a igra se dosta defanzivnije za razliku od ove druge dvije verzije.
Zar stvarno postoje osobe koje mogu 8 sati gledati jednu utakmicu? Pa lakse bih proveo 8 sati na poslu, nego na tribinama gledajuci istu utakmicu 8 sati u kontinuitetu :rol:
U indiji gkedaju test kriket što traje 7 dana. Samo ustanu da jedu i pišaju.

ASD
Kontakt:

Post Postao/la ASD » 15 sep 2023, 16:05

alemsa je napisao/la:
15 sep 2023, 15:35
ASD je napisao/la:
15 sep 2023, 15:27
alemsa je napisao/la:
15 sep 2023, 13:07

A dobro, sumnjam da si ga razumio, ima ljudi sto vise vole baseball svakako, kao i u Evropi sto ima da neko vise voli kosarku od fudbala ali znaju oba sporta. Evo ti i na ovom forumu, na baseball temi ispisano 100 stranica, a na NFL 2500. Znaci i Bosanci vise gotive NFL, ako je to neko mjerilo.

Kako mislis da bi opstao?
Ma pratio godinama, precijenjen sport.
Ragbi je pet puta bolji. Kao što kažu, američki fudbal je ragbi za pussies. :D
Ma jest djavola, ragbi nea Jj Watta 140 kila da te zvekne, jer kod njih je lopta u igru i duzi period pa se trci, dok u nfl lineman i linebackers ne, vise WRs i CBs i RB. Jos prije 15-20 godina kad je bilo dozvoljeno helmet to helmet, kad ga zvekne, potres mozga odma
Zato nfl-ovci odmaraju svakih 15 sekundi.

U ragbiju je daleko manje prekida. Plus ljudi od 140 kila trče kao i ostali, i plus moraju tehnički biti dobri s loptom.

akisarajevo92
Kontakt:

Post Postao/la akisarajevo92 » 15 sep 2023, 16:11

ASD je napisao/la:
15 sep 2023, 16:05
alemsa je napisao/la:
ASD je napisao/la:

Ma jest djavola, ragbi nea Jj Watta 140 kila da te zvekne, jer kod njih je lopta u igru i duzi period pa se trci, dok u nfl lineman i linebackers ne, vise WRs i CBs i RB. Jos prije 15-20 godina kad je bilo dozvoljeno helmet to helmet, kad ga zvekne, potres mozga odma

U ragbiju je daleko manje prekida. Plus ljudi od 140 kila trče kao i ostali, i plus moraju tehnički biti dobri s loptom.
u NFL-u akcija traje 2-3 sekunde onda pauza skoro minut u kojoj se pripremaju za te dvije sekunde

a to je najmanji primjer isprekidanosti, o drugim duzim pauzama suvisno i pricati, sama promjena posjeda lopte traje nekih 5 minuta

ja u posljednje vrijeme tesko drzim fokus i na fudbalu, kosarci, motosportu a NFL mogu upaliti samo kad udju u zadnjih 5-6 minuta i da je rezultat egal
Don't believe the hype.

xaviesta
Kontakt:

Post Postao/la xaviesta » 15 sep 2023, 16:14

I ja se često uhvatim kako čitam forum ili nešto drugo dok traje utakmica. Sa pažnjom ispratim Barcu i to je to.
Don't hate what you don't understand.

IceTea
Kontakt:

Post Postao/la IceTea » 15 sep 2023, 16:17

donDondon je napisao/la:
15 sep 2023, 15:20
zanimljiviji forum bio dok se pricalo o dzejlinoj mami

:ljepota: :ljepota:
𝐒𝐋𝐎𝐁𝐎𝐃𝐀 𝐓𝐔𝐙𝐋𝐀

𝐅𝐔𝐊𝐀𝐑𝐄 𝟏𝟗𝟖𝟕

𝐅𝐑𝐄𝐄 𝐏𝐀𝐋𝐄𝐒𝐓𝐈𝐍𝐄

19vendetta87
Kontakt:

Post Postao/la 19vendetta87 » 15 sep 2023, 16:25

akisarajevo92 je napisao/la:
15 sep 2023, 16:11

u NFL-u akcija traje 2-3 sekunde onda pauza skoro minut u kojoj se pripremaju za te dvije sekunde

a to je najmanji primjer isprekidanosti, o drugim duzim pauzama suvisno i pricati, sama promjena posjeda lopte traje nekih 5 minuta

ja u posljednje vrijeme tesko drzim fokus i na fudbalu, kosarci, motosportu a NFL mogu upaliti samo kad udju u zadnjih 5-6 minuta i da je rezultat egal
I meni prekidi u igri cesto nerviraju. Pogotovo time out u NBA. Ustanem u 3-4 da gledam utakmicu i onda time out otegnu na skoro 3 minute. U Evropi time out minut traje, a Ameri ga otegnu ko teraviju, san me pocne hvatiti za vrijeme timeouta i reklama
👉 Almedin Ziljkić - Ubica BORD mitomana i botova 😎

akisarajevo92
Kontakt:

Post Postao/la akisarajevo92 » 15 sep 2023, 16:30

15 sep 2023, 16:25
I meni prekidi u igri cesto nerviraju. Pogotovo time out u NBA. Ustanem u 3-4 da gledam utakmicu i onda time out otegnu na skoro 3 minute. U Evropi time out minut traje, a Ameri ga otegnu ko teraviju, san me pocne hvatiti za vrijeme timeouta i reklama
ne mozemo mi nikako dozivljavati NFL kao Amerikanci, oni se na to loze kao mi na fudbal a mozda i vise

okupi se drustvo pred tv-om, podjebavaju se, narucuju Mek, burgere, pizze, rokaju se pive pa im i te pauze ne djeluju tako dugo, dok god nas uz manji dozivljaj svega toga najjace utakmice idu u 3 ujutro i gledas ih sam lol

NBA regularnu sezonu treba gledati samo na onim sajtovima sa snimkama cijelih utakmica, sve pauze budu isjecene i utakmica samo tece
IceTea je napisao/la:
15 sep 2023, 16:17
donDondon je napisao/la:
najjace su joj slike sa drugaricama, provuce samo sebe kroz filtere a njih ostavi na cjedilu i na pravdi Boga
Don't believe the hype.

Arvid
Kontakt:

Post Postao/la Arvid » 15 sep 2023, 16:37

ASD je napisao/la:
15 sep 2023, 16:03

U indiji gkedaju test kriket što traje 7 dana. Samo ustanu da jedu i pišaju.
Misliš da ustaju? :mrgreen:
slika
I found freedom. Losing all hope was freedom.

ASD
Kontakt:

Post Postao/la ASD » 15 sep 2023, 16:38

15 sep 2023, 16:11
ASD je napisao/la:
alemsa je napisao/la:

Zbog toga je hokej dobar sport. Dugo se igra bez prekida. Definitivno najbolji američki sport.
Nedostatak mu je što je pak teško vidljiv.

IceTea
Kontakt:

Post Postao/la IceTea » 15 sep 2023, 16:42

15 sep 2023, 16:30

najjace su joj slike sa drugaricama, provuce samo sebe kroz filtere a njih ostavi na cjedilu i na pravdi Boga
Pa samo je ona bitna, neće niko one njene.

Sve bih joj dao, izgleda bolje nego većina sa 25. :ljepota:
𝐒𝐋𝐎𝐁𝐎𝐃𝐀 𝐓𝐔𝐙𝐋𝐀

𝐅𝐔𝐊𝐀𝐑𝐄 𝟏𝟗𝟖𝟕

𝐅𝐑𝐄𝐄 𝐏𝐀𝐋𝐄𝐒𝐓𝐈𝐍𝐄

akisarajevo92
Kontakt:

Post Postao/la akisarajevo92 » 15 sep 2023, 16:48

ASD je napisao/la:
15 sep 2023, 16:38
Zbog toga je hokej dobar sport. Dugo se igra bez prekida. Definitivno najbolji američki sport.
Nedostatak mu je što je pak teško vidljiv.
:salut:

samo ne bih nazvao hokej americkim sportom 🇨🇦 :mrgreen: a za taj nedostatak ne znam jel mislis na gledanje uzivo u arenama ili preko TV-a,
preko TV to odavno nije problem sa vecim ekranima i HD rezolucijom

NHL najvise gledam u posljednje 2-3 godine a prije toga nisam nikako pratio 10 godina

prava muska i (naj)brza igra, imas max 3 pauze po trecini, i jedva ces primjetiti razliku u intezitetu i uzbudljivosti izmedju regularne sezone i play offa
Don't believe the hype.

RollMan
Kontakt:

Post Postao/la RollMan » 15 sep 2023, 17:15

“You are never really playing an opponent. You are playing yourself, your own highest standards, and when you reach your limits, that is real joy.” Arthur Ashe
https://i.postimg.cc/ZKTJMnmW/Screenshot-4.png

alemsa
Kontakt:

Post Postao/la alemsa » 15 sep 2023, 17:17

ASD je napisao/la:
alemsa je napisao/la:
ASD je napisao/la:

Svakom svoje, meni je zanimljiviji nfl, ragbi mi nije zanimljiv, doduse nisam mu ni dao neku sansu. Mozes ti objasnjavati do sutra, kao i ja nekom NFL kad ga ne interesuje. Mos i fudbal nekom objasnjavati a on ti kaze je.bo te sport gdje se samo dodaju i moze zavrsiti 0-0, kad gleda onako neutralno. @aki je ovo u pravu NFL je dio zivota, posebno s rajom, prekidi ti i dobro dodju da preokrenes meso ako rostiljas, ili uzmes pivu, barovi puni jebga. K'o i kod vas za vrijeme SP svi kafici puni, raja se lozi, i neko ko ne prati zaintrigiralo bi ga.

StevieG8
Kontakt:

Post Postao/la StevieG8 » 15 sep 2023, 17:19

15 sep 2023, 16:30
15 sep 2023, 16:25
ne mozemo mi nikako dozivljavati NFL kao Amerikanci, oni se na to loze kao mi na fudbal a mozda i vise

okupi se drustvo pred tv-om, podjebavaju se, narucuju Mek, burgere, pizze, rokaju se pive pa im i te pauze ne djeluju tako dugo, dok god nas uz manji dozivljaj svega toga najjace utakmice idu u 3 ujutro i gledas ih sam lol

NBA regularnu sezonu treba gledati samo na onim sajtovima sa snimkama cijelih utakmica, sve pauze budu isjecene i utakmica samo tece
IceTea je napisao/la:
15 sep 2023, 16:17
donDondon je napisao/la:
HAHAHAHAHAH jel moguce :rol: :rol:
"Ta američka razvojna liga... Tamo se ne igra odbrana, tamo se ne trenira, ja stvarno ne znam šta to oni tamo razvijaju"

ASD
Kontakt:

Post Postao/la ASD » 15 sep 2023, 17:28

alemsa je napisao/la:
15 sep 2023, 17:17
ASD je napisao/la:
alemsa je napisao/la:

Svakom svoje, meni je zanimljiviji nfl, ragbi mi nije zanimljiv, doduse nisam mu ni dao neku sansu. Mozes ti objasnjavati do sutra, kao i ja nekom NFL kad ga ne interesuje. Mos i fudbal nekom objasnjavati a on ti kaze je.bo te sport gdje se samo dodaju i moze zavrsiti 0-0, kad gleda onako neutralno. @aki je ovo u pravu NFL je dio zivota, posebno s rajom, prekidi ti i dobro dodju da preokrenes meso ako rostiljas, ili uzmes pivu, barovi puni jebga. K'o i kod vas za vrijeme SP svi kafici puni, raja se lozi, i neko ko ne prati zaintrigiralo bi ga.
Mislim da će i u Americi doći do velike promjene kada je sportska struktrura u pitanju.
Fudbal i kriket će rasti s imigracijom.

alemsa
Kontakt:

Post Postao/la alemsa » 15 sep 2023, 17:42

ASD je napisao/la:
15 sep 2023, 17:28
alemsa je napisao/la:
15 sep 2023, 17:17
ASD je napisao/la:

Mislim da će i u Americi doći do velike promjene kada je sportska struktrura u pitanju.
Fudbal i kriket će rasti s imigracijom.
Fudbal je vec na finom nivou, prije 20 godina nisi mogo tekmu pogledati a da nije Mexicki kanal. Sad vec imas fudbal na espn, cbs, abc, fox, NBC itd. Kriket nece nikad (sumnjam), imaju baseball tako da im je cricket nepotreban, isto kao i ragbi.

akisarajevo92
Kontakt:

Post Postao/la akisarajevo92 » 15 sep 2023, 17:52

napreduju ali jos daleko od ozbiljnog

Miami koji ima Messija pravi novi stadion od cirka 20 000 mjesta, to dovoljno govori

ali i to je neki pocetak, skoro da ne postoje stadioni koji su pravljeni samo za fudbal/soccer, a jedan od rijetkih takvih nalazi se u "bosanskom" St. Louisu

stadion otvoren prosle godine, od ove sezone se takmice i vec su prvi na tabeli, ozbiljna liga :mrgreen:
Don't believe the hype.

Odgovori

Natrag na “Diskusije”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 25 gostiju.