Chat - bez politike i ratnih prica

Teme koje nemaju veze sa sportom

Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88

Robust
Kontakt:

Re: Chat - bez ratnih i političkih tema

Post Postao/la Robust » 15 sep 2023, 13:43

Brokula je napisao/la:
15 sep 2023, 13:34
Tekashi je napisao/la:
15 sep 2023, 03:01
IceTea je napisao/la:
15 sep 2023, 01:42

Oni i Kinezi. Najodvratniji narod. Dodao bih Rumune i Moldavce.
Indijci i pakistanci. Najveci olos planete zemlje.
Ma to je ista sorta naroda

Dajgle kineza spit i gutter oil :bow: :bow: braca iz kanalizacije i kontenjera vadi ulje i vraca ga nazad u restorane i fast food objekte na ponovnu upotrebu :crazy:

alemsa
Kontakt:

Post Postao/la alemsa » 15 sep 2023, 14:03

Robust je napisao/la:
15 sep 2023, 13:43
Brokula je napisao/la:
15 sep 2023, 13:34
Tekashi je napisao/la:
15 sep 2023, 03:01

Indijci i pakistanci. Najveci olos planete zemlje.
Ma to je ista sorta naroda

Dajgle kineza spit i gutter oil :bow: :bow: braca iz kanalizacije i kontenjera vadi ulje i vraca ga nazad u restorane i fast food objekte na ponovnu upotrebu :crazy:
Pa sta ce jarane valja ih nahraniti koliko ih je, zato rizu deru, pogledaj Glenn-a, bio je kod Rogana, napravio kolibu negdje na Aljasci i zivi, zima kad dodje -30, kad ne moze nista uloviti (vecu zivotinju), onda jede i oci od zeca. Tebi je to nezamilisvo jer hvala Bogu ne moras.

Arvid
Kontakt:

Post Postao/la Arvid » 15 sep 2023, 14:40

Najjači su mi videi street fooda iz Indije :mrgreen:
I found freedom. Losing all hope was freedom.

rio_Ferdy88
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la rio_Ferdy88 » 15 sep 2023, 14:45

Slatinash_7 je napisao/la:
15 sep 2023, 13:17
I meni je NFL neuporedivo draži od baseballa kao i od hokeja. U baseballu mi nekako nema igre, dok se namjesti onaj, dok onaj baci, vrati lopticu, pa on i kad udari većinom loptica leti negdje čekaj da padne, rijetko bude homerun kao i neko normalno udaranje gdje je neizvjesno hoće li onaj stići do baze. A hokej mi je prebrz, ne vidim pak nikako. Opet američki fudbal mi je prezanimljiv, pravila nisu nešto teška, imaš 4 pokušaja da trčanjem ili bacanjem pređeš 10 yardi, s tim da ako ne uspiješ protivnik dobija loptu na tom mjestu, pa se u 95% slučajeva taj 4down ili ti ga 4ti pokušaj ispucava (punt). Imaš touchdown i imaš field goal, e tu nastaje većinom zabuna jer je GO kod nas nešto najjače a u tom sportu je to zapravo pola poena od touchdowna..Sport kako fizikalija tako i tehnike i to me dojmilo najvše..Ragbi manje više ne gledam,ali pravila isto jednostavna, kontra od NFL, nogom možeš naprijed,rukama samo nazad, cilj preći magičnu liniju koja se nalazi ispred gola..Tu sam zaboravio kad se puca nogom i koliko to nosi poena al mislim da je to jedina zabuna u čitavom sportu
3 poena kad zabiješ nogom, al iz akcije tj drop goal, a poslije trya idu 2, kao u NFLu gdje se nakon TD puca za dodatni 1p u ragbiju se puca za dodatnih 2p

Al ragbi je jedan od rijetkih sportova gdje se sudija poštuje i nema glume i bespotrebnog bacanja i dajvanja, nećeš vidjeti da se neko buni na odluku sudije ili da se svađa sa njim. Eto imaš sad baš svjetsko prvenstvo pa prati, u Francuskoj se igra.

S tim da imaš više verzija ragbija, ovo je union, sa 15 igrača i imaš league ragbi sa 13 igrača, tu je razlika što u league verziji imaš nešto slično kao NFL samo ovdje ima pravo 6 puta pokušati da dođeš do gola nakon što ga obori protivnik. U ovoj verziji je puno više aktivne igre za razliku od uniona, gdje je više prekida i scrumova.

A jel iko prati aussie rules fudbal ili ti ga AFL :njanjanja:
Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..

alemsa
Kontakt:

Post Postao/la alemsa » 15 sep 2023, 14:47

@rio

Pratis li i cricket svega ti

Nisam vidio da coj'k prati vise sportova, pikado sigurno pratis onog Skota sa onim frizurama :rol:

rio_Ferdy88
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la rio_Ferdy88 » 15 sep 2023, 14:51

alemsa je napisao/la:
15 sep 2023, 13:42
I meni je NFL neuporedivo draži od baseballa kao i od hokeja. U baseballu mi nekako nema igre, dok se namjesti onaj, dok onaj baci, vrati lopticu, pa on i kad udari većinom loptica leti negdje čekaj da padne, rijetko bude homerun kao i neko normalno udaranje gdje je neizvjesno hoće li onaj stići do baze. A hokej mi je prebrz, ne vidim pak nikako. Opet američki fudbal mi je prezanimljiv, pravila nisu nešto teška, imaš 4 pokušaja da trčanjem ili bacanjem pređeš 10 yardi, s tim da ako ne uspiješ protivnik dobija loptu na tom mjestu, pa se u 95% slučajeva taj 4down ili ti ga 4ti pokušaj ispucava (punt). Imaš touchdown i imaš field goal, e tu nastaje većinom zabuna jer je GO kod nas nešto najjače a u tom sportu je to zapravo pola poena od touchdowna..Sport kako fizikalija tako i tehnike i to me dojmilo najvše..Ragbi manje više ne gledam,ali pravila isto jednostavna, kontra od NFL, nogom možeš naprijed,rukama samo nazad, cilj preći magičnu liniju koja se nalazi ispred gola..Tu sam zaboravio kad se puca nogom i koliko to nosi poena al mislim da je to jedina zabuna u čitavom sportu
Ma NFL imas plays svaku akciju, ima taktika napada i odbrane. Meni je najzanimljiviji sport jer svaki play moze biti TD napada ili odbrane, znaci mos doci na metar boom ono fumble ili INT i odbrana zabije TD. A i ono kad imas ekipu kad je napad na terenu navijas da naprave plays, kad je odbrana na terenu navijas da vrate loptu, ono cijelu tekmu si prisutan. Tako da mogu razumijeti kad ovako neko gleda neutralno da bi vidio ono 50 yardi TD ili nesto, pa mu je glupost kad se desi sack ili nesto, ili se "nista ne desava", a zapravo se desava itekako.

A za baseball dobar je u playoffu, bude jakih tekmi. A ovako meh.
Zna biti dobar bejzbol i u septembru, kad se bore za playoff, al generalno do tad pogledaš inning tu i tamo izuzev ako nisi neki fanatik, doduše Shoheia vrijedi gledati svaku tekmu, lik je frik, čudo prirode, all star i kao pitcher i kao batter, to da opišemo nekim fudbalskim rječnikom kao da neko igra i napadača i stopera al recimo na nivou Messia i Ramosa i sve u jednoj tekmi :crazy: :bow:

Ove sezone su čak uveli i tajmere (između pitchera i battera) kako bi skratili dužinu tekmi :thumbup:
Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..

rio_Ferdy88
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la rio_Ferdy88 » 15 sep 2023, 14:59

alemsa je napisao/la:
15 sep 2023, 14:47
@rio

Pratis li i cricket svega ti

Nisam vidio da coj'k prati vise sportova, pikado sigurno pratis onog Skota sa onim frizurama :rol:
Pratim, kriket mi je super, najviše engleze gledam, ide uskoro i tu svjetsko prvenstvo u ODI u Indiji, to ti je ona verzija gdje se tekma završi za dan, tj gdje imaš po 50 overa (6 bacanja svaki) za svaku ekipu što je slično inningu u bejzbolu.

Mada je test kriket ultimativni i originalni kriket, to je pravi ispit kvaliteta neke ekipe, tu mečevi traju po 4-5 dana :opaopa:

A uskoro ide i Ryder kup u golfu, to se isto ne propušta, okršaj Evropa vs USA :ljepota:
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..

alemsa
Kontakt:

Post Postao/la alemsa » 15 sep 2023, 15:04

rio_Ferdy88 je napisao/la:
15 sep 2023, 14:51
alemsa je napisao/la:
15 sep 2023, 13:42
Ma NFL imas plays svaku akciju, ima taktika napada i odbrane. Meni je najzanimljiviji sport jer svaki play moze biti TD napada ili odbrane, znaci mos doci na metar boom ono fumble ili INT i odbrana zabije TD. A i ono kad imas ekipu kad je napad na terenu navijas da naprave plays, kad je odbrana na terenu navijas da vrate loptu, ono cijelu tekmu si prisutan. Tako da mogu razumijeti kad ovako neko gleda neutralno da bi vidio ono 50 yardi TD ili nesto, pa mu je glupost kad se desi sack ili nesto, ili se "nista ne desava", a zapravo se desava itekako.

A za baseball dobar je u playoffu, bude jakih tekmi. A ovako meh.
Zna biti dobar bejzbol i u septembru, kad se bore za playoff, al generalno do tad pogledaš inning tu i tamo izuzev ako nisi neki fanatik, doduše Shoheia vrijedi gledati svaku tekmu, lik je frik, čudo prirode, all star i kao pitcher i kao batter, to da opišemo nekim fudbalskim rječnikom kao da neko igra i napadača i stopera al recimo na nivou Messia i Ramosa i sve u jednoj tekmi :crazy: :bow:

Ove sezone su čak uveli i tajmere (između pitchera i battera) kako bi skratili dužinu tekmi :thumbup:
A dobro u AL pitcher udara isto, u NL ne mora. Kershaw je dobar za gledati od pitchers, od battera ima ih vise, Aaron Judge, Altuve, Springer, Acuna itd. Mada onako generalno je dosadno gledati RS, posebno sto ima 160 tekmi, nekad igraju i dva puta dnevno. Jednostavno previse

Predpostavljo sam za cricket Lol odakle ti vremena toliko da to sve pofatas?

19vendetta87
Kontakt:

Post Postao/la 19vendetta87 » 15 sep 2023, 15:08

15 sep 2023, 14:59

Pratim, kriket mi je super, najviše engleze gledam, ide uskoro i tu svjetsko prvenstvo u ODI u Indiji, to ti je ona verzija gdje se tekma završi za dan, tj gdje imaš po 50 overa (6 bacanja svaki) za svaku ekipu što je slično inningu u bejzbolu.

Mada je test kriket ultimativni i originalni kriket, to je pravi ispit kvaliteta neke ekipe, tu mečevi traju po 4-5 dana :opaopa:

A uskoro ide i Ryder kup u golfu, to se isto ne propušta, okršaj Evropa vs USA :ljepota:
Kako se boduju poeni u kriketu? Evo bas skoro vidim na sofascoru da Englezi vode 106:0 protiv Novog Zelanda. Jel to sad fakticki utakmica rijesena ili se moze stici i preokrenuti rezultat?
👉 Almedin Ziljkić - Ubica BORD mitomana i botova 😎

gaston
Kontakt:

Post Postao/la gaston » 15 sep 2023, 15:10

Arvid je napisao/la:
15 sep 2023, 14:40
Najjači su mi videi street fooda iz Indije :mrgreen:
Što bi @sveti reko, to mi je guilty pleasure. :mrgreen:

Samo što je on pizdun, neće ni da proba.
Hrana je fenomenalna, ako ne razmišljaš u kakvim je uslovima napravljena. :mrgreen:

Jedem njihov takeout često, nit boli stomak, nit čmarić.
Ima jedan klub, jedan tim, s tradicijom jakom, čiji verni navijači su povezani znakom.
Pa zato nikad ne brinu, jer znaju da u tami, dokle god da postoje neće hodati sami!

"Kako se lopta nije odbila u zemlju ako ga je pogodila u ruku!?"

xaviesta
Kontakt:

Post Postao/la xaviesta » 15 sep 2023, 15:12

Jbo te sportove, nije to bez razloga popularno samo u jednoj ili nekoliko država.
Fudbal je sport, na svakom cosku planete djeca sutaju loptu.
Don't hate what you don't understand.

alemsa
Kontakt:

Post Postao/la alemsa » 15 sep 2023, 15:15

19vendetta87 je napisao/la:
15 sep 2023, 15:08

Kako se boduju poeni u kriketu? Evo bas skoro vidim na sofascoru da Englezi vode 106:0 protiv Novog Zelanda. Jel to sad fakticki utakmica rijesena ili se moze stici i preokrenuti rezultat?
Nije gotovo dok ne bude gotovo, k'o u baseballu mos voditi 5-0 i na zadnjem udaranju ovi okrenu rezultat. Nije k'o kosarka, fudbal ili NFL ono vodis 20 razlike 2 minuta do kraja, rijesena tekma.

@xaviesta

Moras uzet i u obzir da je fudbal "najlakse" igrati u smislu opreme, znaci bukvalno ti samo treba lopta, za gol mos staviti 2 kamena, a i bos ga mos igrati.

rio_Ferdy88
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la rio_Ferdy88 » 15 sep 2023, 15:18

19vendetta87 je napisao/la:
15 sep 2023, 15:08

Ma jok, ovo je tek prvi inning, ili ti ga prvo poluvrijeme, jer ovo je ODI verzija, to znači da engelzi trenutno udaraju, a kiwiji bacaju, 50 overa jedni 50 drugi, sad su ovi na 21 overu, a jedan over je 6 bacanja. I na svakom bacanju, tj udarcu možeš osvojiti maksimalno 6p, a minimalno 1p, zavisi kako udari lopticu, ako ode izvan kruga to je 6p, ako dodirne onu granicu, tj krug i ostane unutra onda je to 4p, a ispod je ako ovi uspiju vratiti svom bacaču, pa zavisigdje ode, tj koliko puta udarač pretrči od svoje pozicije do pitchera i nazad.

Isto kao što pitcher može izbaciti battera, to je ovo 2 što vidiš na rezultatima, jer su dvojicu već izbacili (ili 3 na meču Južna Afrika i Australija), a trebaju 8 da bi ih sve izbacili ili da ovi doguraju do 50 overa sa dva igrača minimalno. Izbacivanje je ako pitcher pogodi ona tri stuba iza battera koji to štiti, ili njega pogodi u donji dio noge (pa time on promijeni putanju i ona ne pogodi ta tri stuba, imaju čak i var gdje se gleda to) ili on udari lopticu tako da je ovi uhvate dok je u zraku, tj da ne padne na tlo.

Imaš i verziju twenty20 to je najkraća verzija, isto sve samo jedan inning je 20 overa, tako da tu tekma završi za 3 sata otprilike, a ovaj ODI je čitav dan, 8-9 sati. Dok u test kriketu ima svaka ekipa po dva inninga, al jedan inning može trajati čitav dan, tj od doručka do kad se vidi navečer, jer tad prekidaju, to je najstarija verzija, tu imaš i pauzu za ručak, pauzu za čaj, a igra se dosta defanzivnije za razliku od ove druge dvije verzije.
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..

donDondon
Kontakt:

Post Postao/la donDondon » 15 sep 2023, 15:20

zanimljiviji forum bio dok se pricalo o dzejlinoj mami
Premier League of Bosnia and Herzegovina:
Winners (5): 1998–99, 2006–07, 2014–15, 2018–19, 2019–20
Yugoslav First League:
Winners (2): 1966–67, 1984–85
Bosnia and Herzegovina Cup:
Winners (7): 1996–97, 1997–98, 2001–02, 2004–05, 2013–14, 2018–19, 2020–21

ASD
Kontakt:

Post Postao/la ASD » 15 sep 2023, 15:23

Englezi su konkurentni i kriketu iako imaju bazu od par miliona ljudi.
NovI zeland, Južna Afrika i Australija isto.

Pa su opet konkurentni Indijcima, Pakistancima, Bangladešancima koji imaju bazu u stotinama miliona.

ASD
Kontakt:

Post Postao/la ASD » 15 sep 2023, 15:27

alemsa je napisao/la:
15 sep 2023, 13:07
ASD je napisao/la:
15 sep 2023, 05:49
alemsa je napisao/la:
15 sep 2023, 00:32

Ma ni blizu burazeru, pogledaj koju tekmu da skontas pravila, i onda u playoffu pogledaj koju tekmu, ako ti se ne svidi, nista nikom. Daleko zanimljiviji od baseballa
Meni baseball puno zanimljiviji od Američkog fudbala. Hokej takođe.

Iako smatram da baseball mora neke velike promjene praviti da bi opstao.
A dobro, sumnjam da si ga razumio, ima ljudi sto vise vole baseball svakako, kao i u Evropi sto ima da neko vise voli kosarku od fudbala ali znaju oba sporta. Evo ti i na ovom forumu, na baseball temi ispisano 100 stranica, a na NFL 2500. Znaci i Bosanci vise gotive NFL, ako je to neko mjerilo.

Kako mislis da bi opstao?
Ma pratio godinama, precijenjen sport.
Ragbi je pet puta bolji. Kao što kažu, američki fudbal je ragbi za pussies. :D

rio_Ferdy88
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la rio_Ferdy88 » 15 sep 2023, 15:31

ASD je napisao/la:
15 sep 2023, 15:27
alemsa je napisao/la:
ASD je napisao/la:

A dobro, sumnjam da si ga razumio, ima ljudi sto vise vole baseball svakako, kao i u Evropi sto ima da neko vise voli kosarku od fudbala ali znaju oba sporta. Evo ti i na ovom forumu, na baseball temi ispisano 100 stranica, a na NFL 2500. Znaci i Bosanci vise gotive NFL, ako je to neko mjerilo.

Problem NFL-a i jesu povrede, zato sezona i traje tako kratko, plus ovo sad što gledamo je dosta ublaženo promjenama pravila tokom godina kako bi se zaštitili igrači i smanjila šansa za povredama i kasnijim posljedicama na mozak, CTE i afera oko toga.
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..

xaviesta
Kontakt:

Post Postao/la xaviesta » 15 sep 2023, 15:34

alemsa je napisao/la:
15 sep 2023, 15:15
@xaviesta

Moras uzet i u obzir da je fudbal "najlakse" igrati u smislu opreme, znaci bukvalno ti samo treba lopta, za gol mos staviti 2 kamena, a i bos ga mos igrati.
Da, na to sam dijelom i mislio. Jedino dostupnije od fudbala je utrkivanje :mrgreen:
Don't hate what you don't understand.

alemsa
Kontakt:

Post Postao/la alemsa » 15 sep 2023, 15:35

ASD je napisao/la:
15 sep 2023, 15:27
alemsa je napisao/la:
ASD je napisao/la:

Ma jest djavola, ragbi nea Jj Watta 140 kila da te zvekne, jer kod njih je lopta u igru i duzi period pa se trci, dok u nfl lineman i linebackers ne, vise WRs i CBs i RB. Jos prije 15-20 godina kad je bilo dozvoljeno helmet to helmet, kad ga zvekne, potres mozga odma

19vendetta87
Kontakt:

Post Postao/la 19vendetta87 » 15 sep 2023, 15:36

15 sep 2023, 15:18
Ma jok, ovo je tek prvi inning, ili ti ga prvo poluvrijeme, jer ovo je ODI verzija, to znači da engelzi trenutno udaraju, a kiwiji bacaju, 50 overa jedni 50 drugi, sad su ovi na 21 overu, a jedan over je 6 bacanja. I na svakom bacanju, tj udarcu možeš osvojiti maksimalno 6p, a minimalno 1p, zavisi kako udari lopticu, ako ode izvan kruga to je 6p, ako dodirne onu granicu, tj krug i ostane unutra onda je to 4p, a ispod je ako ovi uspiju vratiti svom bacaču, pa zavisigdje ode, tj koliko puta udarač pretrči od svoje pozicije do pitchera i nazad.

Isto kao što pitcher može izbaciti battera, to je ovo 2 što vidiš na rezultatima, jer su dvojicu već izbacili (ili 3 na meču Južna Afrika i Australija), a trebaju 8 da bi ih sve izbacili ili da ovi doguraju do 50 overa sa dva igrača minimalno. Izbacivanje je ako pitcher pogodi ona tri stuba iza battera koji to štiti, ili njega pogodi u donji dio noge (pa time on promijeni putanju i ona ne pogodi ta tri stuba, imaju čak i var gdje se gleda to) ili on udari lopticu tako da je ovi uhvate dok je u zraku, tj da ne padne na tlo.

Imaš i verziju twenty20 to je najkraća verzija, isto sve samo jedan inning je 20 overa, tako da tu tekma završi za 3 sata otprilike,a ovaj ODI je čitav dan, 8-9 sati. Dok u test kriketu ima svaka ekipa po dva inninga, al jedan inning može trajati čitav dan, tj od doručka do kad se vidi navečer, jer tad prekidaju, to je najstarija verzija, tu imaš i pauzu za ručak, pauzu za čaj, a igra se dosta defanzivnije za razliku od ove druge dvije verzije.
Zar stvarno postoje osobe koje mogu 8 sati gledati jednu utakmicu? Pa lakse bih proveo 8 sati na poslu, nego na tribinama gledajuci istu utakmicu 8 sati u kontinuitetu :rol:
👉 Almedin Ziljkić - Ubica BORD mitomana i botova 😎

Odgovori

Natrag na “Diskusije”

Trenutno korisnika/ca: alemsa, UtdBiH21 i 26 gostiju.