To bi bilo bas ocajno, jos neka nista zvanicno na stranici, nadam se da ce doci do promjene ako ga delegiraju.linethreader je napisao/la: ↑13 sep 2023, 21:57Samo da znate da nam isti sudija, Deni, od mame Alise, sudi i u Kaknju![]()
NK Čelik Zenica
Moderator/ica: GracanicaAA
- prisonbreak
- Kontakt:
Re: NK Čelik Zenica
Samo godine tuge s' tobom imam ja..
Samo godine bola i nadanja..
- Zalayeta22
- Kontakt:
Sve si drug dobro objasnio, Begic i Vardo se odlicno krecu i nadopunjuju. Durmis je danas podsjetio na proslu godinu i Honda, mada se ponekad malo iskljuci Honda. Sve u svemu top zalaganje trka volja i odmah bude nagradjeno.Oktopod je napisao/la: ↑13 sep 2023, 21:28Nevjerovatno je koliko ekipa izgleda stabilnije kad Vardo igra u veznom redu, on i Begic su danas sve pohapsili, bukvalno im nismo sanse dopustili, plus je Vardo i tehnicki dosta bolji od Mehica. Mislim da je Duvnjak u ovoj utakmici otkrio pravu formulu za dobru igru. Durmis je danas imao nitro u nogama, drago mi je da se nagradio golom za dobru igru.
"Klub izrastao iz zeničke željezare, s dvadeset hiljada zaposlenih jedne od najvećih u Europi, i njegovo kultno Bilino polje, sa svih dvadeset hiljada ljutih metalaca, ložača i kovača na tribinama bili su naša najgora nedjeljna noćna mora"
Večeras smo mogli dati 7-8 golova + 3 poništena..
Rahići isto 6-7 prilika...
Kad pročepi realizacija neko će nastradati od protivnika.
VJEZBATI samo završnicu.
Ovaj sudija ako bude strah me epske kradje. Penali, crveni itd..
Vardo kudio sam te ali ovo nocas najbolja partija u dresu Čelika...svaka čast.
Svi u Kakanj
Rahići isto 6-7 prilika...
Kad pročepi realizacija neko će nastradati od protivnika.
VJEZBATI samo završnicu.
Ovaj sudija ako bude strah me epske kradje. Penali, crveni itd..
Vardo kudio sam te ali ovo nocas najbolja partija u dresu Čelika...svaka čast.
Svi u Kakanj
DVA NAJTRAGIČNIJA DATUMA U HISTORIJI ZENICE:
02.10.2016 KASUMOVIĆ POSTAO GRADONAČELNIK ZENICE
21.10.1697 EUGEN SAVOJSKI SPALIO ZENICU DO TEMELJA
- limvolikce1945
- Kontakt:
Ovdje ima nekoliko forumaša koji odlično analiziraju utakmice, naš tim, pa i taktiku - pa da pohvalim, u zadnje vrijeme sam samo ove neke kritikovao, a evo ima i pozitivnih stvari.
Da sad ne nabrajam poimenično, ali u nekim stvarima (osim onda kad seru
) stvarno mogu biti korisne analize, zayebali ste i onog Dogana. 

- AllGunsBlazing
- Kontakt:
Talha je bio blize Vardi i Begicu i odmah izgledamo kompaktnije. Tesko je odrzati presing i igrati sa 2 spica bez dvojice koji mogu trcati na mjesec. A takvih na Balkanu nema.
Solidna partija Davuda, samo se mora jos malo smiriti. Panikom je dao par losih lopti protivnicima. Durmis isto. Pokusavao, nekad islo, nekad nije, ali je konstantno napadao. Nema krila koje ce svaki put predriblati, ali moras stalno pokusavati i napadati. Doduse, imao je manje defanzivnih zadaca, sad da li je to do kvaliteta protivnika ili taktika, ne znam.
Solidna utakmica. Pokazala koliko znaci defanzivno orjentisan veznjak, s tim da Vardo igra odlicno i prema naprijed. Jos kad ustima sut, a pokazao je to vec, bice top. Mada se njemu zna desiti i rupa u igri, zato je i bio prebacen na stopera.
Masic isto odigrao dobro. Lijepo koristio snagu, oslobadjao se igraca, pravio visak. Definitivno bolji nego u prethodnim utakmicama.
Solidna partija Davuda, samo se mora jos malo smiriti. Panikom je dao par losih lopti protivnicima. Durmis isto. Pokusavao, nekad islo, nekad nije, ali je konstantno napadao. Nema krila koje ce svaki put predriblati, ali moras stalno pokusavati i napadati. Doduse, imao je manje defanzivnih zadaca, sad da li je to do kvaliteta protivnika ili taktika, ne znam.
Solidna utakmica. Pokazala koliko znaci defanzivno orjentisan veznjak, s tim da Vardo igra odlicno i prema naprijed. Jos kad ustima sut, a pokazao je to vec, bice top. Mada se njemu zna desiti i rupa u igri, zato je i bio prebacen na stopera.
Masic isto odigrao dobro. Lijepo koristio snagu, oslobadjao se igraca, pravio visak. Definitivno bolji nego u prethodnim utakmicama.
Celik!3,2,2.
- limvolikce1945
- Kontakt:
Sad da i ja dodam. Vardo je fakat neprepoznatljiv. Talhina do sada najbolja tekma (ne samo zato što je zabio gol). Ostali na nivou. Isak se u ovoj ligi ne treba zayebavati nazad kao u DLC. Salkanović fulao par zicera, doduše i Mašić je, ali je i zabio. Po meni ovo je do sada najbolja tekma našeg tima od početka sezone.
A ako bude istine da je već prijetio u tunelu za Kakank,treba mu se dobro mame na***t.prisonbreak je napisao/la: ↑13 sep 2023, 22:04To bi bilo bas ocajno, jos neka nista zvanicno na stranici, nadam se da ce doci do promjene ako ga delegiraju.linethreader je napisao/la: ↑13 sep 2023, 21:57Samo da znate da nam isti sudija, Deni, od mame Alise, sudi i u Kaknju![]()
Klub mora tražiti njegovo izuzeće, a vrlo lahko se može doći do njegovog broja.
-
- Kontakt:
Sad sam kod Tabakovica na instagramu pogledao njegove highlightse sa vecerasnje utakmice. Vidim da je igrao 8/10 i ono sto je evidentno da je to njegova pozicija. Gledao sam na Mytv onu tekmu protiv Radnika kad je igrao zadnjeg veznog, jednostavno se vidjelo da je ugusen na toj poziciji. Osim gola, sjajno je u 1. poluvrmenu dubinskom loptom izbacio broj 7 iz koje je bila 100% sansa. U 46. minuti odlicno je okrenuo svog cuvara i u trepavicu pogodio spica, ali cini mi se da je taj go ponisten radi ofsajda?
Mislim da ce vec iduce sezone sigurno imati mjesta u 1. ekipi Sarajeva, jer je napravio odlican potez s ovim prelaskom u Celik, za razliku od njegovih suigraca iz U19 koji i dalje igraju za juniore a ne dobijaju sansu u 1. timu.
Ps.
Obavezno ga iskoristite ako udjete u zavrsnicu juniorske lige. S njim mislim da ulazite 100% u Premijer juniorsku ligu
Mislim da ce vec iduce sezone sigurno imati mjesta u 1. ekipi Sarajeva, jer je napravio odlican potez s ovim prelaskom u Celik, za razliku od njegovih suigraca iz U19 koji i dalje igraju za juniore a ne dobijaju sansu u 1. timu.
Ps.
Obavezno ga iskoristite ako udjete u zavrsnicu juniorske lige. S njim mislim da ulazite 100% u Premijer juniorsku ligu
- Zenicanin988
- Kontakt:
Top igra, svi su masallah, ne bi puno pisao niti koga izdvajao, samo bi rekao da je Hrelja za ovu ligu Ronaldo, s kakvom lahkocom igra i prolazi. Obavezno ga staviti u prvih 11 cim bude spreman.
Čelik Zenica, bosanski gigant!!!
Sanjam sretno Bilinooo!!!
Sanjam sretno Bilinooo!!!
Čestitke cijeloj ekipi na pobjedi! Mora vam svima biti više jasno da Isakovič ne može igrati više od 40 minuta na ovom nivou i da se ozbiljno na čovjeka ne računa! Grešaka i previše i od njeg i Horiča. Mali Talha MORA VIŠE IGRAT,JEDNOSTAVNO MORA jer zna i može dijete.Sivac,Durmo,Mašič,Talha i Hrelja dobri nočas,Vardo daleko najbolji,Begič dobar,Honda i Durmiš moraju brže igrat jer mogu al malo presporo igraju za svoju mladost i brzinu koju posjeduju. Ostali nočas nisu donjeli kakvu prevagu za pobjedu. U Kaknju i na svim gostovanjima ovako igrat hrabro i rezultat ti neče izostat! Raje malo,premalo za renome Čelika,al raja i kažnjava ne dolaskom kitobolju od naših igrača u Rahiču.
::::SAMO ČELIK::::
Odyebi govance pitarsko sa temeHarakiri79 je napisao/la: ↑13 sep 2023, 22:44Sad sam kod Tabakovica na instagramu pogledao njegove highlightse sa vecerasnje utakmice. Vidim da je igrao 8/10 i ono sto je evidentno da je to njegova pozicija. Gledao sam na Mytv onu tekmu protiv Radnika kad je igrao zadnjeg veznog, jednostavno se vidjelo da je ugusen na toj poziciji. Osim gola, sjajno je u 1. poluvrmenu dubinskom loptom izbacio broj 7 iz koje je bila 100% sansa. U 46. minuti odlicno je okrenuo svog cuvara i u trepavicu pogodio spica, ali cini mi se da je taj go ponisten radi ofsajda?
Ps.

All football clubs in Bosnia & Herzegovina are registered as not-for-profit associations of citizens. However, in practice, only one club allows its members to democratically participate and vote in its General Assembly - NK Čelik Zenica.
Fina igra večeras i pobjeda da se što prije zaboravi Rahić.
Vardo je u ovoj sezoni naš glavni igrač. Golovi i asistencije, čovjek igra stvarno na visokom nivou, obe asistencije večeras su bile fenomenalne. Raduju dvije stvari, broj navijača i golovi iz igre. Slažem se u Begiću ima nešto, neka snaga trka ne mogu procjeniti šta ali djeluje fizički jak igrač. Talha mislim konačno dobio priliku na svojoj prirodnoj poziciji, konačno pokazo drskost gol i ona asistencija (poništena) odlični, nek se malo i Ali zabrine za svoju poziciju. Mene ni Durmiš ni Davud nisu oduševili i dalje je to blijedo, tanko pogotovo prvo poluvrijeme. Čestitam igračima i trenerima.
Robijaši
Vardo je u ovoj sezoni naš glavni igrač. Golovi i asistencije, čovjek igra stvarno na visokom nivou, obe asistencije večeras su bile fenomenalne. Raduju dvije stvari, broj navijača i golovi iz igre. Slažem se u Begiću ima nešto, neka snaga trka ne mogu procjeniti šta ali djeluje fizički jak igrač. Talha mislim konačno dobio priliku na svojoj prirodnoj poziciji, konačno pokazo drskost gol i ona asistencija (poništena) odlični, nek se malo i Ali zabrine za svoju poziciju. Mene ni Durmiš ni Davud nisu oduševili i dalje je to blijedo, tanko pogotovo prvo poluvrijeme. Čestitam igračima i trenerima.
Robijaši

I također kada igramo sa dva razbijaca u veznom redu onda poziciji destke( Talha, Ali/Zuna) pruzamo mogucnost da njihova kreativnost i tehnicka potkovanost dodju do izrazaja, skindamo sa njih dosta defanzivne zadace. Takoder su onda slobodni da konstantno vrse presing na protivnika jer se manje trose u odbrani. Talha je protiv Sibenika i Hadzica igrao sesticu i vidno se patio, a danas je bio fenomenalan. Drago mi je da igramo moderan fudbal, puno trke, presinga, kombinatorika od noge do noge, dobar build up, sa ofanzivnim bekovima. To je fudbal, a ne ono sto recimo igra reprezentacija (taj fudbal je ostalo u 80-tim godinam proslog stoljeca). I nadam se da Duvnjak vise nikada nece igrati 4-2-2 i to bez razbijaca u veznom redu i sa totalno defanzivnom i takticki neodgovornom Saricu na krilu. Ostavljali smo dulume prostora pa je Rahic u kontri izgledao kao Real Madrid.
Iza svakog udarca po lopti mora stajati jedna misao!” – Dennis Bergkamp
- prisonbreak
- Kontakt:
Jednu stvar je veceras Duvnjak uradio sto niko ovdje nije spomenuo, i mislim da to u narednom periodu mora sto vise koristiti. Karalic je klasicni bek a ne krilo, mislim da je to njegova idealna pozicija, spreman je i brz, igra defanzivno jako fino igra,plus prema naprijed moze jako fino iznijeti loptu. Karalic je za mene top bek.
Vardinjo je ubica, protiv Mladosti sam odmah govorio, kada ga vratio na stopera nasa se igra raspala, danas dva njegova gola, ono sto Zuna i Mehic zajedno nikad ne bi uradili.
Mali Salkanovic nije brz, al ima dirbling jako lahko moze izbaciti igraca, i puno vise uradi nego Karalic. Tri u 21 koja mogu startati su Durmo, Begic i Arnautovic, ostalo imas veliku slobodu pri izboru.
Vardinjo je ubica, protiv Mladosti sam odmah govorio, kada ga vratio na stopera nasa se igra raspala, danas dva njegova gola, ono sto Zuna i Mehic zajedno nikad ne bi uradili.
Mali Salkanovic nije brz, al ima dirbling jako lahko moze izbaciti igraca, i puno vise uradi nego Karalic. Tri u 21 koja mogu startati su Durmo, Begic i Arnautovic, ostalo imas veliku slobodu pri izboru.
Samo godine tuge s' tobom imam ja..
Bravo za komentar. Sad kad vratim film, mi smo izasli u Rahicu sa Zunom koji je desetka i Alijem koji je desetka u sredini, kao da smo dosli u goste Borcu iz TetovaOktopod je napisao/la: ↑13 sep 2023, 22:54I također kada igramo sa dva razbijaca u veznom redu onda poziciji destke( Talha, Ali/Zuna) pruzamo mogucnost da njihova kreativnost i tehnicka potkovanost dodju do izrazaja, skindamo sa njih dosta defanzivne zadace. Takoder su onda slobodni da konstantno vrse presing na protivnika jer se manje trose u odbrani. Talha je protiv Sibenika i Hadzica igrao sesticu i vidno se patio, a danas je bio fenomenalan. Drago mi je da igramo moderan fudbal, puno trke, presinga, kombinatorika od noge do noge, dobar build up, sa ofanzivnim bekovima. To je fudbal, a ne ono sto recimo igra reprezentacija (taj fudbal je ostalo u 80-tim godinam proslog stoljeca). I nadam se da Duvnjak vise nikada nece igrati 4-2-2 i to bez razbijaca u veznom redu i sa totalno defanzivnom i takticki neodgovornom Saricu na krilu. Ostavljali smo dulume prostora pa je Rahic u kontri izgledao kao Real Madrid.

Obavezno igrati sa dvije sestice, jer imamo ofanzivne bekove, a kada imas ofanzivne bekove, onda ti trebaju defanzivne sestice da pokrivaju prostor koji ovi ostave kada odu u napad. Vardo i Begic su to fantasticno odradili, pisao sam u ranijem postu tu jos moze Mehic odigrati. Medjuseljac, Tabakovic i Zuna nikako, ali nikako u ovoj ligi ne mogu igrati poziciju sestice, guse se totalno i ostavljaju kratere u odbrani. Ovako sa dva defanzivna kao sto kazes, onda nam do izrazaja dolazi desetka.
Slazem se i za Sarica, moze samo igrati u vrhu napada, sve ostalo je minus za odbranu. Plus je danas kako smo stajali u odbrani, ne mora se juriti u napad kao u Rahicu, nego malo i taktizirati i prepustiti loptu protivniku, pa ga pojesti kontrama. Nadam se da Duvnjak nece nista cackati i da ce ponoviti ovu postavu u Kaknju.
@prison ima dvije godine od kako pisemo da Karalica stavi na beka i evo ako nije veceras prvi put da je zaigrao kao bek

All football clubs in Bosnia & Herzegovina are registered as not-for-profit associations of citizens. However, in practice, only one club allows its members to democratically participate and vote in its General Assembly - NK Čelik Zenica.
Ovu igru ne mozes igrati u Kaknju jer travnjak ne dozvoljava. To je najgori travnjak u ligi i tu lopta skače po terenu kao da skakuće ragbi
lopta pa prema tome treba i sastav prilagoditi.
DVA NAJTRAGIČNIJA DATUMA U HISTORIJI ZENICE:
Odlicna igra,sudjenje katastrofa! Masic i Hrelja su veceras odlicno odigrali,vidi se da posjeduju kvalitet,sve je do voljnog momenta!Salkanovic zna s loptom prodoran,dobro je odigrao samo je lohotan..Durmis I Honda na momente fantasticni, pa onda kiksom naprave kontru gostima.Zadovoljan sam I njihovom igrom,.Vardo definitivno igrac utakmice!!!Sivac odlican kao I uvijek.Talha zna igrati,odlican pregled igre ,super odigrao samo mora biti jaci u duelima... Begic odlican,iskoristio je sansu,buducnost nasa...Ovi ostali solidni bili.. Nas Ali je imao malu povredu protiv Rahica,nadam se da ce se oporaviti I biti spreman protiv Rudara, I da ce konacno
zaigrati blize protivnickom golu.Posjetom nisam zadovoljan,a sudjenje uzasno!!Jos jednom cestitke igracima,najbolja tekma do sad
zaigrati blize protivnickom golu.Posjetom nisam zadovoljan,a sudjenje uzasno!!Jos jednom cestitke igracima,najbolja tekma do sad
-
- Kontakt:
Ja kolko znam da on nije nikad beka igro pa ni na treningu.prisonbreak je napisao/la: ↑13 sep 2023, 22:55Jednu stvar je veceras Duvnjak uradio sto niko ovdje nije spomenuo, i mislim da to u narednom periodu mora sto vise koristiti. Karalic je klasicni bek a ne krilo, mislim da je to njegova idealna pozicija, spreman je i brz, igra defanzivno jako fino igra,plus prema naprijed moze jako fino iznijeti loptu. Karalic je za mene top bek.
Moze odgovorit zadatku da zakrpi ako je potrebno al mislim da ga tu vise nece korsitit. I sad ga ubacio reda radi 7-8 minuta. Moglo bi bit top ako Dunjak ikad bude igrao 3-5-2 Sivac desno on lijevo i tu bi mogo lagano i gore i dole, a da se prekomanduje kao klasicni bek mislim da ne po mom misljenju.
-
- Kontakt:
Zašto Alija nije bilo u sastavu nikako?
Kombinacije u sredini prvih 6 utakmica:
Stupcanica: Zuna, Mehic, Medjuseljac
Radnik: Tabakovic, Mehic, Medjuseljac
Mladost: Begic, Vardo, Zuna
Gorazde: Zuna, Medjuseljac
Rahic: Zuna, Medjuseljac
Banovici: Begic, Vardo, Tabakovic
Protiv Rudara tipujem na ovu postavku kao protiv Mladosti
Stupcanica: Zuna, Mehic, Medjuseljac
Radnik: Tabakovic, Mehic, Medjuseljac
Mladost: Begic, Vardo, Zuna
Gorazde: Zuna, Medjuseljac
Rahic: Zuna, Medjuseljac
Banovici: Begic, Vardo, Tabakovic
Protiv Rudara tipujem na ovu postavku kao protiv Mladosti