U-21, U-19, U-17

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_

DuljevinhoHaraldo
Kontakt:

Re: U-21, U-19, U-17

Post Postao/la DuljevinhoHaraldo » 08 sep 2023, 09:14

Arvid je napisao/la:
08 sep 2023, 09:12
E jadna nam majka ako nam je Šahinović budući prvi golman A selekcije.
Možda se nešto drastično promijeni ali je u najmanju ruku nepouzdan
⚜️~⚜️~⚜️

"Azur je za sve mlade golmane Jan Oblak" - A. Husarić

Mirvić + Dudić + Hadžija = Najjači trio BH fudbala

kad ce poljska liga, fali mi hamulic, hebo svjetsko:-) - @babino

Hansestadt
Kontakt:

Post Postao/la Hansestadt » 08 sep 2023, 09:17

Sindikat12 je napisao/la:
07 sep 2023, 22:56
Koja gamad od saveza, Zinedin poveo citavu porodicu na tekmu cak svog Dedu iz Švedske koji ima problema sa zdravljem a ovi ga na tribine poslali.
E to je taj nas bezobrazluk. Ovako nam se sa svakim igracem desi, molis, lobiras, prizivas. Igrac sa roditeljima pristane, svi veseli. I onda kad ga imas pod sapom, onda te polaku pocnu zayebavati. Te ovo, te ono, te sto nije ovako, te sto nije onako.

Horoz
Kontakt:

Post Postao/la Horoz » 08 sep 2023, 10:10

GG3 je napisao/la:
08 sep 2023, 08:56
Horoz je napisao/la:
08 sep 2023, 08:48
Poraženi smo od Slovenaca zato što imaju bolje igrače, u boljim ekipama, sa većom minutažom.
Iz ove naše generacije ima 2-3 igrača koji imaju šanse da naprave neku karijeru, ali teško karijeru koja će od njih napraviti A reprezentativce.
Nažalost velika većina su igrači za bhpl ili ekipe poput Radomlja. Što je najgore, već su zu stanju stagnacije ili čak pada.
Ne slazem se bas s tobom, u cjelini to izgleda lose al sigurno pojedinacno njih nekoliko moze napraviti dobre karijere ako budu pametno birali Klub i imali volji i zelju da napreduju.
ja bi bio sretan da si u pravu, a eto koji su to igrači koji mogu dostići nivo Cimirota ili Hadžiahmetovića? Nije to pitanje godina, vidi se da ti igrači nemaju potencijal da odu dalje. Većina je vrhunac postigla na juniorskom nivou i to je to.
Zadnja izmjena: Horoz, dana/u 08 sep 2023, 10:15, ukupno mijenjano 1 put.
“Dugotrajno robovanje i rđava uprava, mogu toliko unakaziti shvatanje jednog naroda, da mu se zdrav razum i sud potpuno izvitopere. Takav poremećen narod ne može da razlikuje, ne samo dobro od zla, nego i sopstvenu korist od očigledne štete.” - Pisac

michplatini
Kontakt:

Post Postao/la michplatini » 08 sep 2023, 10:14

Dovoljno pogledati dešavanja u Savezu i razvoj karijere ovog '' stručnjaka '' i sve će biti jasno.Čovjek od zadatka predsjednika i njegove agencije ,sve drugo je priča za malu dijecu.On je tu zbog promocije određenih igrača i što nije mogao odraditi kao U-15 al se pokazao kao '' odan saradnik ''.
Nikad selekcija U-21 nije imala niti će imati gore rezultate( Turska lagano,Slovenija da nas dobije kući a tek slijedi ono pravo) nego pod njegovim vodstvom a to će pokazati ove kvalifikacije.

Imajednabrigada
Kontakt:

Post Postao/la Imajednabrigada » 08 sep 2023, 10:51

Horoz je napisao/la:
07 sep 2023, 22:50
Slovenci su u odnosu na nas, izgledali kao profesionalna ekipa skromnog kvaliteta. Mi smo izgledali kao talentovani amateri.
:urnebes:
kao i uvijek, precizno i jednostavno objasniš bez puno pametpvanja....s tim da bih ja jos dodao da mi uvijek izgledamo kao talentovani amateri i nogometno neinteligentna ekipa.

Činjenica jeste da vecina ih stagnira, evo Krdzalic nekako sporo napreduje a stvarno talentiran,puno mana ima u svojoj igri, jos dok je igrao 10ku u juniorima Dinama odmah sam rekao prijatelju od njegovog oca koji radi sa njim da od Anesa nema igraca jer se krije iza lopte a igra kljucnog igraca u ekipi i da kao takav nema sta traziti u lokomotivi kamoli Dinamu.

I evo vidimo, ni blizu Dinamu, ne igra odavno u vidi se zastoj u napretku, i samo zahvaljujući jakom manadzeru Dinamo mu je dao jos jednu Sansu.
Ali jos je u vaktu, on zna lopte samo pitanje je koliko je psihički jak...vidjecemoo kada uveze par utakmica.

Bristrić? Valjda je svima jasno da mali zna dati gol, i ima jako dobru fiziku za napadača. To je takav tip igraca za kojeg nikad ne znas kada moze explodirati ali isto tako koji moze sjediti na klupi ali to ga nece spriječiti da zabije gol dok dobije Sansu. E sad sto se jankovic malo pogubio pa ga izvukao na krilo a onu kladu od 2m u napad to je druga prica... ali opet uspio zabiti lijep gol.

Sahinovic? Opet dokazao talenat ,sto je do njega bilo odbranio je.
Inace ne znam sta navijači posebno Sarajeva ocekuju od djeteta od 19 god, da im dijete ulijeva neku sigurnost a odbrana im taraba.
I sigurno da mali ima potencijal za A tim, kakav je da je bar nije kao onaj panj Kovacevic da prima golove sa 40m a za kojim hude bosnje i danas "kave" kako ovdje na forumu a tako i cijela javnost.
"****** se trudi da uradi nešto korisno, bez ličnog interesa, i drvlje i kamenje na njega... Da se slučajno ne bi namnožilo takvih, to je formula po kojoj BiH funkcioniše." - @Horoz

19vendetta87
Kontakt:

Post Postao/la 19vendetta87 » 08 sep 2023, 11:02

Jooj i ti Brigada sto ga znas pretjerati nekad..razumijem
da navijas za Sarajevo, ali odvadi brate malo kad hvalis njihove igrace. Za Dala si ovdje hvalospjeve pisao kako je moderna 10ka, okomit i brz igrac, majke mi da nisam znao o kome pricas, mislio bi da dobijemo nekog novog Ozila u reprezentaciji.
I za Sahinovica si skoro napisao da ce narednih 10 godina biti prvi golman reprezentaciji, a opet ne znam po cemu si to zakljucio. I za Dizdarevica se tako pisalo, pa lik zavrsi ko rezerva u Montpellieru.
Sahinovic, Cetkovic i Muftic u 5 deka sva trojica, cak Muftic u zadnje vrijeme izgleda bolje od njih al ga yebe visina i zbog toga nece nikad biti ozbiljniji golman
👉 Almedin Ziljkić - Ubica BORD mitomana i botova 😎

Hansestadt
Kontakt:

Post Postao/la Hansestadt » 08 sep 2023, 11:06

Stoper, i ova dva beka uzasni. Znaci bas uzasni. Ne znam kako su nasli ovog iz Ingolstadta, vjerujem da smo se trudili za njega, da je vagao izmedju 3 reprezentacije i odlucio se za nas. Doduse, lijevi bek je cak i gori bio.

izdzezveubrazil
Kontakt:

Post Postao/la izdzezveubrazil » 08 sep 2023, 11:24

Od Šahinovića brigada mi navijači Sarajeva očekujemo da bude dominantan kao Vladan u prvoj sezoni, a on to nije ni blizu. I nebitno je ovdje jesu li to prevelika očekivanja ili ne iz perspektive Sarajeva, da bi branio za reprezentaciju moraš dostići taj nivo.

Vladan je bio gazda šesnaesterca i jako dobar u igri nogom, zato je Sarajevo izgledalo kako je izgledalo dok je on bio tu. Ovaj je linijski golman, ima solidnu igru nogom ali ne smije se pomjeriti s gola pa mu ona ništa ne znači. Prošlo je vrijeme kad su se golmani vrednovali samo na osnovu refleksnih odbrana. To im nije ni 10% onoga što trebaju znati u današnje vrijeme.

Semper
Kontakt:

Post Postao/la Semper » 08 sep 2023, 11:26

Sport generalno nije za nas a za fudbal smo posebno netalentirani...

Imajednabrigada
Kontakt:

Post Postao/la Imajednabrigada » 08 sep 2023, 11:44

19vendetta87 je napisao/la:
08 sep 2023, 11:02
Jooj i ti Brigada sto ga znas pretjerati nekad..razumijem
da navijas za Sarajevo, ali odvadi brate malo kad hvalis njihove igrace. Za Dala si ovdje hvalospjeve pisao kako je moderna 10ka, okomit i brz igrac, majke mi da nisam znao o kome pricas, mislio bi da dobijemo nekog novog Ozila u reprezentaciji.
I za Sahinovica si skoro napisao da ce narednih 10 godina biti prvi golman reprezentaciji, a opet ne znam po cemu si to zakljucio. I za Dizdarevica se tako pisalo, pa lik zavrsi ko rezerva u Montpellieru.
Sahinovic, Cetkovic i Muftic u 5 deka sva trojica, cak Muftic u zadnje vrijeme izgleda bolje od njih al ga yebe visina i zbog toga nece nikad biti ozbiljniji golman

Navijam ja i za tvoga Želju :mrgreen: inace nemam ja neki klub za koji navijam, vec onako pratim i naglaskom ime nekog mladjeg igraca ako odskoči i pokusavam biti realan. Evo npr kada igraju Zeljo i Sarajevo uvijek kazem neka bolji pobijedi, samo navijam za dobar fudbal.

A nisi vidio Dala sto neku noc napravi dar-mar i kakvu loptu podvali sto nijedan nas igrac nije od vremena Misketa ali steta nije završilo golom. I mislim da Ce tek pokazat ono o cemu sam pisao.
Isto tako, nisi upratio moj post poslije tog gola kada sam rekao da to ne mora nista značiti i da jedna utakmica ne znaci nista.

Drago mi je zbog Muftica, nedostatak visine moze se nadoknaditi dobrim postavljanjem na golu.

Dizdarevica nikad nisam hvalio tesko da tu ima golmana.

Kazem Sahin ima potencijal i nijedan nas golman sa 19 god nije branio ni približno i to bez većih gresaka i samo treba nastaviti raditi ozbiljnije.
"****** se trudi da uradi nešto korisno, bez ličnog interesa, i drvlje i kamenje na njega... Da se slučajno ne bi namnožilo takvih, to je formula po kojoj BiH funkcioniše." - @Horoz

DaVinci
Kontakt:

Post Postao/la DaVinci » 08 sep 2023, 15:57

Horoz je napisao/la:
07 sep 2023, 22:50
Slovenci su u odnosu na nas, izgledali kao profesionalna ekipa skromnog kvaliteta. Mi smo izgledali kao talentovani amateri.
Mi smo u svim aspektima zivota talentovani amateri ... u nekim cak samo amateri ... :zviz:
'Jesil spreman da prihvatis da je BiH zadnja rupa na svirali, nedonosce, ludnica otvorenog tipa, moneta za potkusirivanje prolazis sigurno. Ako smatras drugacije ima forum pa se prijavi tamo' by BobRock

akisarajevo92
Kontakt:

Post Postao/la akisarajevo92 » 11 sep 2023, 18:41

hoce li se na Grbavici igrati utakmica protiv Francuza?

vrijedilo bi otici na zapad samo zbog Thierry Henrya :mrgreen:
Don't believe the hype.

Sheyi
Kontakt:

Post Postao/la Sheyi » 12 sep 2023, 13:51

I ovi ce danas da ga poglabaju lagano

miky_hz
Kontakt:

Post Postao/la miky_hz » 12 sep 2023, 17:01

Zovko, Karić, Muharemović, Šušić, Šuta, Bašić, Sučić, Omerović, Čuić, Buljubašić, Bristrić.

6 promjena u odnosu na Sloveniju cini mi se.
DINO MERLIN "Znas kako ti je to, rodiš se u Sarajevu i navijas za Sarajevo. Ima i onih koji su u manjini i navijaju za Zelju. Hvala Bogu ja nisam medju njima".

IgmanskiVukovi
Kontakt:

Post Postao/la IgmanskiVukovi » 12 sep 2023, 17:16

Ko prenosi?

Unknown2
Kontakt:

Post Postao/la Unknown2 » 12 sep 2023, 17:20

Sahinovic na klupi i mrtvi Karic igra :tokralju:

ORF Sport + kod nas ne znam

Mow
Kontakt:

Post Postao/la Mow » 12 sep 2023, 17:34

IgmanskiVukovi je napisao/la:
12 sep 2023, 17:16
Ko prenosi?
Arena Sport 1 (BiH)
⚜️⚜️⚜️⚜️⚜️⚜️

ASD
Kontakt:

Post Postao/la ASD » 12 sep 2023, 17:51

izdzezveubrazil je napisao/la:
08 sep 2023, 11:24
Od Šahinovića brigada mi navijači Sarajeva očekujemo da bude dominantan kao Vladan u prvoj sezoni, a on to nije ni blizu. I nebitno je ovdje jesu li to prevelika očekivanja ili ne iz perspektive Sarajeva, da bi branio za reprezentaciju moraš dostići taj nivo.

Vladan je bio gazda šesnaesterca i jako dobar u igri nogom, zato je Sarajevo izgledalo kako je izgledalo dok je on bio tu. Ovaj je linijski golman, ima solidnu igru nogom ali ne smije se pomjeriti s gola pa mu ona ništa ne znači. Prošlo je vrijeme kad su se golmani vrednovali samo na osnovu refleksnih odbrana. To im nije ni 10% onoga što trebaju znati u današnje vrijeme.
Vladan po meni u onoj šampionskoj generaciji Sarajeva je bio ne samo najbolji golman lige, nego i jedan od najboljih igrača lige u globalu.

RollingPaper
Kontakt:

Post Postao/la RollingPaper » 12 sep 2023, 17:54

Ima li neko link??

jointunija
Kontakt:

Post Postao/la jointunija » 12 sep 2023, 17:55

ASD je napisao/la:
12 sep 2023, 17:51
izdzezveubrazil je napisao/la:
08 sep 2023, 11:24

Vladan po meni u onoj šampionskoj generaciji Sarajeva je bio ne samo najbolji golman lige, nego i jedan od najboljih igrača lige u globalu.
Ona prevara koja je na derbiju petaka primila,Neuzubillah
Željovci uvijek treba da znate,da navijači prate klub a ne rezultate!

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 26 gostiju.