Zovi ga kako hoćeš, gospodin Kristijan ne dodje. Doduše ima još do kraja dana, možda se predomisli. Nije valjda cava.feniksptica je napisao/la: ↑12 sep 2023, 12:51Zar nije raat lokum kod vasjedanjeborac je napisao/la: ↑12 sep 2023, 12:00Ja pripremio rahat lokuma i slanine za gospodina Kristijana, a njega nema. Nije fer.
Što se ostalog tiče ja sam već pisao neki dan šta mislim i o sadašnjosti i o budućnosti, pa pobrisa rioferdy,kao što će i ovu našu diskusiju o politici.
Mišljenja sam da bi bi Bošnjacima bilo daleko bolje da žive sami na svom teritoriju, nego u zajednici sa Srbima i Hrvatima. Jednostavno nepomirljive razlike su ono što otežava bilo kome da ostvari bilo kakav iskorak. Nepomirljive u svakom smislu. Od banalnih do onih suštinskih stvari.
I to se neće promijeniti.
Moguće i da se trguje između stranaca i Srbije. Kosovo za Republiku Srpsku. Kako god, svi mi imamo apsolutno drugačije viđenje i prošlosti i budućnosti. Činjenično, svaka normalna osoba ne želi sukobe.
Oni koji ih žele uglavnom su puno daleko odavde i u slučaju istih bi navijali iz fotelje.
Svejedno, valjda je svima jasno da zajedno ne možemo i da ovo što živimo u zajendici nije naša želja, već odluka stranaca da nas drže u rezervatu i eksperimentišu po potrebi.
Iz toga svega nemam uopšte dilemu da je miran razlaz jedino racionalno riješenje. Svaki oružani sukob značio bi katastrofu, prvenstveno za Bošnjake koji su u svojevrsnom hot dogu. Između redova je to pomenuo i Bakir prije par dana.