Meho Kodro - selektor reprezentacije BiH
Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_
Re: Meho Kodro - selektor reprezentacije BiH
Ko će doći ako ode Kodro? Izbacis Peteva bez razloga i dovodis jugosaure i nadas se nekom pomaku hahahaha. Pa neka ostavi ga do kraja onda, jer nista nece biti bolje kad dovedu opet neku prevaru ala Bazdarevic. Ako nista Kodro bar nesto zna o fudbalu i drzi do principa.
@Ghuraba
Nigdje nisam rekao da je (ne)sreća glavni razlog svega ovoga i katastrofalnih kvalifikacija ili sinoćnje utakmice.
Taj termin sam upotrijebio za sinosnju utakmicu gdje smo uz malo sreće (čitaj Demirovic, Dzeko, Dedic, Bilbija, neko ce reci neznanje nasih igraca) mogli pobijediti.
Rekao sam da je normalno i očekivano, s obzirom na prethodne rezultate i psiholoski momenat da udjes u utakmicu oprezno...Potom sam rekao da je kasnio s Pjanicem i da je cak trebao promijeniti formaciju i zaigrati u nastavku sa samo 2 stopera umjesto 3 do tada.
Ja nisam očekivao ništa bolju utakmicu od one koju sam vidio i znao sam da će 1 gol odlučiti taman da je sinoć na klupi sjedio Guardiola, a imajući u vidu neke stvari iz proteklih mjeseci i godina.
Čitaj malo bolje.
Nigdje nisam rekao da je (ne)sreća glavni razlog svega ovoga i katastrofalnih kvalifikacija ili sinoćnje utakmice.
Taj termin sam upotrijebio za sinosnju utakmicu gdje smo uz malo sreće (čitaj Demirovic, Dzeko, Dedic, Bilbija, neko ce reci neznanje nasih igraca) mogli pobijediti.
Rekao sam da je normalno i očekivano, s obzirom na prethodne rezultate i psiholoski momenat da udjes u utakmicu oprezno...Potom sam rekao da je kasnio s Pjanicem i da je cak trebao promijeniti formaciju i zaigrati u nastavku sa samo 2 stopera umjesto 3 do tada.
Ja nisam očekivao ništa bolju utakmicu od one koju sam vidio i znao sam da će 1 gol odlučiti taman da je sinoć na klupi sjedio Guardiola, a imajući u vidu neke stvari iz proteklih mjeseci i godina.
Čitaj malo bolje.

- ArtemisFowl
- Kontakt:
Zašto je teško priznati da nas je malo sreće dijelilo do sva tri boda?
Mi evo 30 godina nemamo srece. Mozda nije ni do srece, vec do nas samih 

Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.
"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
G.B.
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
Koliko smo mi mogli zabiti 2-3 komada tako je mogao i island, da nisu onu "tap in" sansu promasili i da nije onaj gol ponisten, sto se mene tice mi smo trebali od pocetka ofanzivnije igrati, pa nije ti island tolika sila da ti moras cuvati rezultat jer su oni kao sto se vidi u velikim problemima sto se tice reprezentacije, jer ocigledno onako kako smo igrali sinoc nije nam nista dobro donijelo.
Ja neznam od kud mu odluka da dedic igra po lijevoj strani pored menala a i gazibegovic ti vise igra po lijevoj strani nego dedic, kad je pravio izmjene trebao je dedica vratiti na prirodnoj poziciji jer se vidjelo da to ne ide nikako, pjanic je ranije trebao uci i bilbija, samo da dodam onaj demirovic za igrac koje je kapiten u bundesligu je odron od igraca, milicevic je sranje zesce a sehic da ne komentarisem
Ja neznam od kud mu odluka da dedic igra po lijevoj strani pored menala a i gazibegovic ti vise igra po lijevoj strani nego dedic, kad je pravio izmjene trebao je dedica vratiti na prirodnoj poziciji jer se vidjelo da to ne ide nikako, pjanic je ranije trebao uci i bilbija, samo da dodam onaj demirovic za igrac koje je kapiten u bundesligu je odron od igraca, milicevic je sranje zesce a sehic da ne komentarisem
-
- Kontakt:
Kodro je s razlogom najbolje trenerske godine provodio u drugoj Svicarskoj, ali zaista ne znam koliko je do njega, nije sigurno za sve kriv. Da sam ja trener, ne mozes se patiti sa Lihtenstajnom i ovakvim Islandom. Pa Lihtenstajn ne bi opstao u PLBiH, o cemu pricamo. Ako je Euro zaista cilj, nas jedino vadi neki ludjak a la pokojni Ciro. Ekipa nam je mrtva.
1921
sigurno, jos dodaj da smo dva selektora smjenili u zadnju godinu i da to ima veliki uticaj na igrace.Amidzatvojnajdrazi je napisao/la: ↑12 sep 2023, 14:44Kodro je s razlogom najbolje trenerske godine provodio u drugoj Svicarskoj, ali zaista ne znam koliko je do njega, nije sigurno za sve kriv. Da sam ja trener, ne mozes se patiti sa Lihtenstajnom i ovakvim Islandom. Pa Lihtenstajn ne bi opstao u PLBiH, o cemu pricamo. Ako je Euro zaista cilj, nas jedino vadi neki ludjak a la pokojni Ciro. Ekipa nam je mrtva.
Odlazi neznalice
Meni je ga pomalo i zao iskreno. Nakon onog sinoc "stvari se komplikuju" vidi se da je totalno pogubljen
naprijed rejal
Ima li ijedan trener kod nas da nije pogubljen

Izgleda da je to jedan od preduslova za selektora reprezentacije
Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
G.B.
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
I da zna sta je spacek

Ali najjace kad ubaci Kenana

Zadnja izmjena: Tekashi, dana/u 12 sep 2023, 15:11, ukupno mijenjano 1 put.
Evo sad ce vaha, stvari ce krenut naprijed

naprijed rejal
Gurnut pod autobus ni kriv ni duzan. 1% kriv a citave kvalifikacije se svalise na njega 

" moj Isak i bla bla pitanje kako može bit njegovo dijete ona crnoj gori on engleskoj dva mijeseca nije bila snjim da rodi 2 mijeseca ranije možda grešim reko sam mu de ti proveri DNK "
-
- Kontakt:
Covjek kad je izgovorio Portugalija nekako mi i bi jasno zasto ga muce konobari.
GO ROGER !!....peRFect !!!!
VOLIM ZELJEZNICAR!!
RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF
VOLIM ZELJEZNICAR!!
RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF
Ja sam i komentarisao utakmicu od sinoc. Ako ces za nju reci da je falilo malo srece, onda i za onu protiv Luxa mozes reci da je do srece (profulali penal i nekoliko izglednih prilika). U prevodu, kod nas je uvijek sve do srece. Covjek je usao u utakmicu i 80 minuta igrao kao da imamo dvomec s Islandjanima (prva utakmica je ova u gostima), a ne kao da nam nerijesen rezultat znaci kraj kvalifikacija. I jos na kraju kazes da ti ga je zao, a njemu nije zao svih nas kad odlucuje da u 25 kljucnih minuta kompletnih kvalifikacija ubacuje svog sina.hurem je napisao/la: ↑12 sep 2023, 14:08@Ghuraba
Čitaj malo bolje.![]()

Zavisi kako ko gleda na to "malo srece".
Koliko se sjećam Demirovic i Dzeko su promašili zicere kada smo imali potpunu kontrolu na terenu i Islandjani bili bezopasni.
Tu da smo imali malo sreće i poveli, otišla bi utakmica u drugom smjeru i sada bi se pisalo o strpljivoj i pametnoj predstavi.
Tek kada smo krenuli u totalnu ofanzivu otvorilo se i njima pa su imali i oni svoje prilike a i mi svoje (Dzeko, Dedic, Bilbija, Menalo), presudilo je na kraju na njihovu stranu.
Kodri zamjerim sto je kasnio s Pjanicem nekih 10 minuta i sto nije ubacio Bilbiju umjesto Kenana. I zadnjih 10 minuta najveća greška kada nas je opet ostavio sa samo 2 vezna igraca na terenu. Moze se biti ofanzivan i s 3 veznjaka ali bar imaš čvrstinu u sredini.
Ali gotovo je sad.
Koliko se sjećam Demirovic i Dzeko su promašili zicere kada smo imali potpunu kontrolu na terenu i Islandjani bili bezopasni.
Tu da smo imali malo sreće i poveli, otišla bi utakmica u drugom smjeru i sada bi se pisalo o strpljivoj i pametnoj predstavi.
Tek kada smo krenuli u totalnu ofanzivu otvorilo se i njima pa su imali i oni svoje prilike a i mi svoje (Dzeko, Dedic, Bilbija, Menalo), presudilo je na kraju na njihovu stranu.
Kodri zamjerim sto je kasnio s Pjanicem nekih 10 minuta i sto nije ubacio Bilbiju umjesto Kenana. I zadnjih 10 minuta najveća greška kada nas je opet ostavio sa samo 2 vezna igraca na terenu. Moze se biti ofanzivan i s 3 veznjaka ali bar imaš čvrstinu u sredini.
Ali gotovo je sad.
- bavariapivo
- Kontakt:
to kad sam vidio, znao sam da cemo izgubiti...Hansestadt je napisao/la: ↑12 sep 2023, 15:15ne, ne. ipak kad sam vidio Civketa, eh ovakva mi je bila reakcija![]()
Drug stvarno si jedan od realnijih na forumu, ali nam ne garantuje niko da ćemo s Anelom nešto napraviti. Slažem se da nas dvije dijele od EP, da je jedna možda bi i mogli (moje mišljenje). Ovo je sad pravi momenat za podmladiti repku i to isključivo sa igračima koji će ići glavom na kopačku, i to je selektorski posao (valjda za to prima platu). Podvući refu pa šta Bog da.Virtu4l je napisao/la: ↑12 sep 2023, 10:53Od Kodre apsolutno niko ništa nije očekivao i on pokazuje zašto.
Vjerovatno će dobiti priliku da nas vodi u baražu i treba se prestati zamajavati ovim kvalifikacijama, nama već danas trebaju početi pripreme za baraž.
Već sad je skoro pa izvijesno da će nam prvi protivnik biti Ukrajina, uz malo rezerve jer Italija je poprilično loša pa možda se tu desi neko iznenađenje. Taj meč ćemo igrati kući.
Ima dovoljno vremena da se izgladi ovo sa Anelom, nažalost, jer ga nikad više ne bih pozvao, ali jasno je da je on potrebniji reprezentaciji nego reprezentacija njemu.
Imamo još četiri utakmice u kojima selektor mora probati sve opcije i rezultat treba staviti u drugi plan. Još uvijek nas samo dvije utakmice dijele od plasmana na EURO, a jedna je sigurno na domaćem terenu.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 9 gostiju.